182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #82035 Nekem Alonso pl. semmivel sem nagyobb nev, mint Trulli vagy Heidfeld - az egy dolog, hogy van 2 VB-je, de azzal az autoval Trullinak is lett volna, raadasul inkabb az F1 resze az olasz...
Ugyanezt mondhatnam Kimire is - azzal a McLaren-nel Kubica is atomgyors lett volna, vagy a 2007-es Ferrarival Button is VB lett volna.
En elfogadom, hogy vannak jok es jobbak, de egy Button es Alonso kozott nincs 15 millios kulonbseg, az 100%... -
Talma helyett is lesz másik magyar srác, biztos ő is ügyes, meg tuti fele annyi pénzért motorozik, mégsem fogja nézni sok magyar a közvetítéseket, akik idáig rávoltak tapadva a képernyőre. Talán ezek is számítaank.. Idő kell amíg kialakul egy komoly szurkolótábor valaki mögött. Button most kiválóan teljesít, és évek óta ott van futamokon, mégisincs olyan őrület körülötte mint pl. Hamilton körül. Ezek vonzzák a nézőket. Ezek hozzák a szponzorokat. Ha nemlenne Hamilton,Alonso,Kimi itt sem lenne élet, mert kinek van kedve beszélni Barrichelloról,vagy szegény Nakajimáról,vagy bármilyen ismeretlen versenyzőről, aki olcsó volt,ügyes de csak egy dögunalmas ember aki nem eladható, vagy nem szipmi a rajongóknak. Ezáltal a futamok nézettsége is egyre jobban csökkenne,a végén meg menne a levesbe az egész F1.. -
ja, tényleg tök jó lenne, ha az összes nagy név eltűnne a Forma-1-ből... -
Sztem hiba lenne elfeledkezni a KERS-ről, mert a Reanult is azzal fejlesztette az autóját, és azok a csapatok közül csak a Ferrari és (talán) a McLaren kezd magához térni.
A Renault-nál sem jött be, a Red Bull pl. amit említettél nem is foglalkozott vele. -
G_ArchAngel #82031 Aha, tehat ha jo, akkor Alonso tervezte, ha nem, akkor a bena mernokok... -
HUmanHunter #82030 nem az idei renaultra gondoltam hanem amivel 2x vb lett. -
G_ArchAngel #82029 Aha, jol skerult ez a Renault...
A motorja ugyanaz, mint a Red Bull-nak, tehat Vettel/Webber jobb munkat vegzett? -
bármelyik csapatnak nyereség Alonso, és sztem Alonso-nak fontosabb a győzelemre képes technika mint a fizetése...biztos meg lehetne egyezni vele :)
Brawn simán leigazolhatná Rubinho helyére, egy hasonló kikötéssel mint ahogy a Ferrari-nál is lehet futni, azaz a qual eredménye befolyásolja a futamra kedvezményezett taktikát a versenyzők között, illetve a futam közbeni versenygyorsaság...az egymásra vigyázás kikötése...stb.
Jó az ha egy csapatnak két esélyes felállása van, mert bármi történhet.
Sőt én már Hamilton mellé is beraknám, mert ez már nem az a felállás mint ami volt...akkor Alonso kicsit ellazázta, és a berágott a McLaren-re hogy hagyják versenytfutni egy kategóriaújonccal (egyrészt jogosan, egyrészt magának is köszönhette szvsz)...és akkor még ott volt az a zavaros kémkedéses dolog.
De már más a helyzet, két világbajnok már más felállás, mint egy és egy újonc.
De a McLaren-hez nem fog visszajönni, szal ez csak egy gondolatmenet :) -
HUmanHunter #82027 az az autó nem magától lett olyan, valakinek tesztelnie is kellett hogy megbízható és gyors legyen ;) -
G_ArchAngel #82026 Bocsanat, de most ezt ne csak Alonsora ertsd:
Miert kellene Alonsot leigazolnia akarkinek is?
Button tud nyerni a BrawnGP-vel? Igen.
Vettel tud nyerni a Red Bull-al? Igen.
Raikkonen/Massa tud nyerni majd az ev folyaman futamot? Eselyes.
Azzal a Renault-val Kubica, Raikkonen, Rosberg, de talan Trulli es Massa is VB lett volna.
Ugyanez igaz Kimi vagy Hamilton helyett is a fenti pilotakra.
Van 10 elso es 10 masodik pilota, akik kozott elsosorban csak a technika dont.
Minek fizessen egy csapat 20 millat Raikkonennek vagy Alonsonak, ha Button, Vettel vagy Rosberg a toredekeert tudja hozni a gyozelmeket az arra megfelelo technikaval? -
Nagy hiba lenne ha Alonso több évet kényszerülne lehúzni esélytelen autónál, nagyrészt tisztában van az értékeivel, és kezd besokalni.
Még szerencse hogy tavaly hagyta az FIA felhúzni a Renault motorját, és így újra tudott sikert elérni. De a jelenlegi év a tesztilalommal nagyon riasztó lehet így hogy nem tudtak előrelépni.
Alonso nagyon jó,..én mindenképpen győzelemre esélyes technikát kívánok neki. -
Remélem mielőbb elhúz a Renaulttól ... -
nem fröcsög csak hazudozik, sokkal jobb :) -
A tavalyi év vége nem azt mutatta hogy most újra a 2007es, 2009 első fele szintjére lezüllenek, a legtöbb pontot Alonso szerezte az tutolsó 4-5 futamon, nyerni is tudott, de idén ennek közelében sincs, mert rossz az autó, ha nem látja a fejlődést akkor nem látja, nézzen más csapat után és ostorozza a jelenlegit hogy valamit találjanak ki. Hamiltonnál is lassan elszakad a cérna, nem lehet ezt sokáig tűrni. -
Szerintem érthető, hogy nem szereti, ha szar kocsi van alatta...
Hamilton a középmezőnybeli küzdelemben is örömét leli... -
kezd megint angy lenni a pofája, ellenben amiltonnal, ő nem fröcsög:) -
madmanic #82019 Alonso eddig bírta...
-
madmanic #82018 pláne ha a fejeden áll egy aprócska konszern, mint pl a mercedes, és nyomja a fejed még lejjebb..
csk nekem tűnt fel, hogy a mercedes motoros csapatok nem rinyálnak..? -
Laceee #82017 A McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint istállója „békefenntartó” szerepet játszik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a FOTA közötti vitákban.
Lol, kivülről azért másképp fest a dolog
, ilyen szépen énsem tudtam volna megfogalmazni azt, hogy vaj van a fülünk mögött ezért lapitunk mint szar a gazban.
-
Milyen meglepő. :D -
redbullon is csak 1 van:) -
Ez könnyen magyarázható azzal hogy Brawn nyílvánvalóan több éves szponzori szerződéseket akar, és sok pénzt.
Mivel a jelenlegi autó az oké...tavaly még egy gyár fejlesztette igen sok pénzért, de jövőre...?
A Jövő évi autót nekik kell megépíteni, és az már egy más helyzet.
Ezt is láthatják a leendő szponzorok, ..valszeg ezt az évet szivesen teliplakátolnák a Brawn kocsira, de Ross Brawn szvsz többet akar (sztem helyesen), sok pénz kell hogy jövőre is erős maradjon, és bebiztosítsa a helyét az elejében. -
"Ross Brawnék már korábban is hangsúlyozták, hogy nem sietnek a főszponzor megválasztásával, és mivel jelentkezőből is van szép számmal, pláne nincs okuk kapkodni, igyekeznek a számukra legkedvezőbb partnert kiválasztani." -
Hm azért érdekes, hogy a BRAWN ahhoz képest ahogy áll - jelenlegi helyzet szerint nagyon úgy néz ki, hogy megnyeri az évadot - Nincs túl sok támogatója. Alig van valami reklám az autón. -
Csak hogy legyen már egy Renault is... 
-
Jók a képek:)
Amugy jó látni, hogy a Ferrári kezdfel éledni:P -
-
rosszul írtam, keményebb szót akartam használni (mármint a lágy) -
-
Laceee #82006 Megnéztem utána az Indy 500-at, nekem az is ugyanilyen unalmas volt, 40 körönként valaki odacsapta az autót a falhoz, mindig is ellenszenves volt nekem az ovál verseny, inkább lett volna utcai verseny talán az jobban tetszett volna, nem jönnek be az ilyen elsuhanós előzések amik az oválon vannak, a kifékezősek annál inkább, az számomra nem verseny ahol csak a boxutcában kell fékezni. -
Csak én ebből nem érzek semmit. Ha nekem kéne csinálni akkor igen. Kicsit OFF, de mikor a repszimmel játszom akkor is én koncetrálok ezerrel, még ha semmi sem történik látszólag, de ebből aki figyel engem nem lát semmit. Nekem izgalmas, neki nem. A veseny is ilyen. -
Hat aki azt elvezi, hogy 10+ auto kozel ket hosszu uran at egymas mogott vonatozik, az meg is erdemli.
Attol, hogy nyomjak a gazt a pilotak nem lesz izgalmas a verseny, ha hiaba nyomjak ugy sem tudnak elozni. -
WNW #82003 Mondjuk ezt az unalmas kitetelt sose ertettem.. Oriasi kuzdelem folyt vegig, tizdnyi/ezrednyi korido kulonbsegekkel, egy csoben, ahol minden kihagyas azt eredmenyezheti, hogy felkenodsz a falra.. Lehet, hogy nem vol tuzijatek, meg fanfarok, meztelen nok, bar azok majdnem, de a tegnapi futam eleg kemeny menet volt mindenkinek.. Ha csak megnezzuk, hogy Barichello, Kimi, Massa, Webber, milyen koroket nyomott folyamatosan hosszu idon keresztul, az hatborzongato.. Ezen a palyan nehez elozni, majdnem lehetetlen.. Itt a ki birja idegekkel, aggyal a folyamatos 100%-on porgest, 0 hiba %-al a donto.. Csak azt tudom ajanlani, hogy aki ezt nem tudja ertekelni, inkabb nezzen roncsauto derbyt..
-
Akkor lenne jó a mondacói futam, ha előtte mindig lenne egy jó kiadós "locsolás", másképp élvezhetetlen -
Nagyon vagány vagy.
-
5m0k3sh0w #82000 ték :) -
G_ArchAngel #81999 Meglepoen nyugodt maradt a forum, lehet pont ez volt az oka - en is csak neztem a futamot, de valojaban nem lattam... -
Ezzel egyetértek. Én is elaludtam rajta. Most is. Az utolsó tényleg izgalmas monacói futam 1996-ban volt, mikor Olivier Panis győzőtt. -
Az idei GP olyan latymatag, hogy az embernek alig van kedve nezni, vagy bealszik a futam alatt.
A Monte Carlo palayrol pedig meg mindig az a velemenyem, hogy ha nem lenne a sok penzes csicska nem lenne a versenysorozatba valo es mar reg kivettek volna onnan.
Egyszeruen lehetetlen elozni, ha ket kozel azonos autoban ulnek a versenyzok, sot meg akkor is ha nem....
-
Laceee #81996 Idézet:
FAIL Faktor a maximumon:D 9db FailXD