182274
  • a.carkey
    Akkor értelmes volt az egész idei szezon. Ha jövőre lett volna KERS, akkor talán lett volna értelme a Ferrari, McLaren idei szezonjának beáldozásának. De így?
  • Laceee
    És F1 régi csapatokkal ?
  • madmanic
    jövőre nem lesz KERS

• [Jakuza]
    "FORMULA–1. Massa egyetértett: úgy véli, drágák voltak a jegyek, ezért kelt csak el 36 ezer bérlet a 130 ezer férőhelyes lelátóra
    Webber szerint a szervezők hibája miatt voltak üresek a lelátók"

Lol es ezek ezt el is hiszik ? :D
    Azt nem kapisgaljak, hogy unalmasak a versenyek es igy nem igazan kelti fel az emberek erdeklodeset ?
    Mondjuk ezt is sajat maganak koszonheti az idiota FIA az allando modositgatasaival,meg hogy nem alltak a sarkukra, amikor bevizsgaltak a diffuzorokat.
    Na most mar szivhatjak a fogukat.
    Nem mintha Button ellen akarnek szolni, de engem mar az esos futamon zavart, hogy amikor kitisztult az eg es siman lehetett volna versenyeztetni inkabb leallitottak a futamot, nehogy leelozhesse barki is, amikor egyertelmuen gyorsabbak voltak a mogotte levok.
    Ott mar ugy ereztem, hogy a birak befolyasolni akarjak az eredmeny.
    Persze errol nem Button tehet, de azert nehogymar azert mert a szovetseg nagyresze britt, akkor nekik engedmenyeket tegyenek, vagy hatterbol befolyasoljak az eredmenyt.
    2 eve azt sem ertettem, hogyan kaphatta meg a McLaren foleg a botranya tukreben az idomero szerkezetre kiirt palyazatot, egyszeruen erthetetlen volt.
    Nem azt mondom, hogy az McLaren nem vehet reszt ilyen akciokban, hanem arra ertem, hogy egyetlen egy csapat sem kaphatna ilyet, aki nem lehet elfogulatlan az F1-es befolyasolasban.
    Teljesen neutral cegnek szabadott volna adni csak kizarva az osszes F1-es csapatot a palyazati kiirasbol.
    A FIA-rol pedig meg van a velemenyem, ide vezetett az allando szabalymodositgatas, allando szajizuk szerinti szabalyertelmezgetesuk,ahol ugy buntetnek meg vagy mentenek fel valakit, hogy a nezettseget vagy az erdekekeiket helyezik eloterbe.
    Meg is latszik, hova fajult ez a szemlelet.
    Remelem hamarosan kilep az osszes nagycsapat es alakitanak egy uj tiszta versenysorozatot, mert erre mar egyre kevesebben kivancsiak a sok tisztatalansag miatt.
  • b-type

Egy futam lehet eseménytelen, de megnézni meg kell szvsz, pláne egy ilyen futamot ahol jól lehet elemezni:

itt van a 8-s kanyar, ahol lehet látni hogy melyik autó mekkora sebességet tud ott tartani.
    Teszem azt (saját szemszög) tavaly Hamilton 3 kiálláson volt (mint most Vettel), idén viszont 1..azaz egy kiálláson. Illetve hogy kell használnia a KERS-t hogy a csapnivaló 8-s kanyarsebességéhez képest még azért türhető közepes szektort rakjon össze.
    ..vagy az hogy 26 körön keresztül használta a lágy keveréket, de a 21.-ben még meg tudta vele futni a versenye legjobb köridejét, vagy ahogy a Piquet-vel való vívás után szépen használja ki a gumikat:
    kör/köridő
    36 1:32.075
    37 1:30.759
    38 1:29.835
    39 1:29.749
    40 1:29.327
    41 1:29.474
    42 1:29.337
    43 1:29.317
    44 1:29.302
    45 1:29.180
    46 1:29.359
    47 1:28.944
    48 1:29.004
    49 1:29.023
    50 1:28.952
    51 1:28.966
    52 1:28.806
    53 1:28.562
    54 1:29.219
    55 1:29.426
    56 1:29.443
    57 1:29.640
    58 1:31.558

Piquet-vel való vívásánál lehetett látni ahogy nem maradt már KERS-e a célegyenesre, különben el tudott volna nyúni kigyorson (de nem)..stb
    ...de ezeket az elemeznivalókat bárki megtalálja a 'saját' versenyzőjéről természetesen, ez most az én szemszögemet tükrözi.
    Lehet nézni azt hogy a Brawn autó mennyivel szűkebben használta a pályát mint a Red Bull (gyorsaságtól függetlenül).
    Rubinho vehemenciáját is lehet értékelni, ki így ki úgy ...:)
    szal szvsz minden futamban van valami.

• zsutyesz
    Szerintem nagyon unalmas volt, az égvilágon semmi nem történt. Alig tudtam ébren tartani magam :)
  • M@TriX
    szerintem meg igen, pl ahogy Kova szétszívatja Bari agyát a KERS-el és ez utóbbi szinte tuti, mert a célegyenesben megelőzte(!) Kova Bari-t ;)

én szétröhögtem az agyam... aztán utána talán tényleg uncsi volt...
  • Freedom88
    nem
  • G_ArchAngel #82348
    Gondoltam ma megnezem a futamot, amit kihagytam: Rubinho csodalatosan elqrta mindenkinek a rajtjat, ennyi eleg is volt nekem a futambol...
    Erdemes vegignezni?
  • Kit--Kat
    Az az előzés szép volt szvsz, csak kicsit helyre rakta Massát vele, nem volt azzal semmi probléma.
  • Kit--Kat
    Nem tudom lehet neked van igazad, csak már sokszor húzott rá agresszívan rajtoknál Massa, mondjuk lehet most önmagában annyira rossz volt a rajtja, hogy ez nem számított.
  • b-type
    nem tartott be, megelőzte. ...ha megtudja előzni akkor meg is kell hogy tegye. Kimi sem tenne másként, sőt talán tavaly Spa-ban keményen szorította kifelé Massa-t a fűre az Eau Rouge utáni legnagyobb tempós egyenesén.
    Akkor tartana be, ha mondjuk hátráltatná a másik boxtaktikáját...teszem azt nehéz autóval feltartaná miközben a másiknak kikellene autózni a maximumot a helyzetből.
    ..de ez egy rajt volt és sztem absz. versenyző módra hozta ki a kinálkozó helyzetből amit lehetett.
  • Kit--Kat
    A 9. kanyarban kifékezés próbálkozás közben értek össze Alonsoval.
    Szerintem nem volt okos betartani a csapattársnak Kiminek és még utána rálegyezni, de nyilván ezzel egyedül vagyok, meg ugye hozzá is szoktam már.
  • b-type
    Mondjuk számomra a verseny egyik szép mozzanata volt ahogy Massa meglátta a lehetőséget, és rajtnál elment Kimi-nek,..jól rajtolt, bepróbálkozott és aztán be is tette az autóját.
    Kifejezetten szép volt. Kimi autója akkor sérülhetett amikor a balosban próbálta védeni a pozícióját és féktávon ráengedte Alonso-ra, ott Kubica bement mellé...azért próbálta ráengedni..és szvsz ott sérülhetett.
    Amennyiben a bal oldalt mondta valóban (nem igen figyeltem), mert a rajtnál Massa max a jobb oldalt üthette volna meg (meg nem is ért hozzá ahogy láttam).
    Viszont az a balos Alonso-Kimi-Kubica eset az szoros volt.
    Szal Massa rajtja (és pozíciószerzése) tetszett, de szép volt Alonso csúszása is (több is volt) a célrafordító sikán közepén. Akkor már Kubica kergette, és Alonso kegyetlen vagányul ment bele a sikánba aztán ahogy balszélről jobbra húzott megúszott az autó.
  • Kit--Kat
    Hát Monacoban azért tudott rámenni Kimire 8 mp-ről, mert Barrichello még Vettelnél is jobban belassult, föltartot a Kimit, körönként 2 másodpercet hoztak rajta a mögöttük levők.
    Csak azért írom, hogy tudd hogyan tűnt el 8 másodperc Kimi előnyéből.
    Nem hiszem, hogy Kimi talált volna valamit, egyszerűen ez a kocsi talán nem kedvezőtlen neki annyira mint a tavalyi.
  • Freedom88
    anti sztóóól :))
  • Narusco
    a zelején mondott valamit a 2 kommentátor hogy mire hivatkozott barichello amikor visszaesett egy régebbi futamon, szintén ilye nváltós dolog volt... vmi hatás... az mi pontosan? ne mtudjátok?
  • JGTC
    Azért ilyen jók mert a Honda meg merte lépni amit a többi csapat nem! Mondjuk nem is volt rajta vesztenivalójuk. Am. szvsz max 2 év és visszajönnek, ahogy telnek a futamok ebben egyre biztosabb leszek.
  • HUmanHunter
    Barichello meg mehetne nyugdíjba, olyan bénázást amit most csinált meg ausztráliában, még Piquet se csinált olyat 1. évében sem.
  • nearo
    Szvsz nem csak a dupladiffúzor miatt ilyen jók a Brawnok (vagy inkább csak Button...), ha nem lenne, akkor is vernék a mezőnyt. Én max egy tizedet írok a számlájára, de már ezzel is sokat mondok...
  • WNW
    Jelenleg ugy nez ki, hogy siman rekordot donthet az egy idenyben megnyert futamok szamaban.. A Ferrari jo evei legalabb tiszta versenyben doltek el, egesz evben mindenki bedobta amit be lehetett, es tudott, aztan a Ferrari volt a jobb a tolakodasban.. Most gyakorlatilag guzsba kotve tancolnak, es bilincs a kezen...
  • HUmanHunter
    agree :(
  • HUmanHunter
    dehogynem, vagizhat hoyg schumacher óta ő nyert egymás után szinte minden futamot! :(
  • bodajoci
    Button vb. Ennyi...
  • desigo
    De unalmas volt a vége :(
  • paj01
    hulyeseg h csalt a red bull... amikor raszoltak vettelre h nyugi, akkor abban a korben tenyleg lassabb volt egy tizeddel mint webber.. valszeg mar tuleroltette mint az elejen, es nem akartak h eldobja. a taktikat viszont nem ertem. lenyegtelen, csak masod hegedusok lehetnek, brawn behuz mindent.
    egyebkent szezon kozben lehet nagyobb szabalyvaltoztatasokat kieszkozolni?mert ez igy tenyleg eleg gatya. kellen kotelezo kers vagy plusz suly vagy forditott rajtsorrend vagy akarmi csak ne keljen megegyszer egy ilyen rakast szart neznunk mint ez a torok nagydij.
    sztem mar button is szegyenli magat h ilyen konnyen megy. szamara sem nyujthat tul nagy elvezetet igy ez az egesz.
  • Narusco
    ez egy rakás szar volt. első boxkiállás után kikapcsoltam, nem érdekel az hogy vonatozás. az ilye nversenyek miatt hiszik sokan azt a forma1rő lhogy nincs benne semmi jó, csak autók mennek körbe körbe. a másik ami még idegelt ,a 2 kommentátor, vagyis inkább a palik. nyomhatnák inkább hangosan a zautók hangjait, tájékozottabb lennék.
  • [Jakuza]
    Elotte is verhetok voltak siman, de ahooz kepest hogy szerepeltek elozo idenyekben ahhoz kepest iden a harmadikok az osszetett vilagbajnoki listan.
    Ezzel azthiszem kicsit ellentmondtal magadnak.
  • a.carkey
    Na, ha ilyen marad a F1, akkor azt hiszem ennek annyi, 40 millás határ ide vagy oda. Jövőre, amikor KERS-e lesz mindenkinek, meg pláne nem lehet majd előzni.

Amúgy, érdekes volt látni, hogy a nagyon jó Brawn is mennyit tudna, ha a középmezőnyben beragadna bármelyik KERS-es autó mögé.

Ja, és gratula Mosleynak és Eclestonenak, hogy sikerült már a közepe előtt értelmetlenné tenni a bajnokságot!

Ha csak a dupla diffúzort elmeszelik, vagy kötelezővé teszik a KERS-et, máris lett volna értelme a szezonnak, de így?!

A Ferrari jó irányba, a McLaren rossz irányba fordult a KERS-el. Érdekes lesz látni, hogy jövőre mennyire el lehet majd rontani az egész autót, ha lesz benne KERS ...
  • nearo
    A Toyotákon is ott volt az elejétől, mégis verhetőek simán... nem hinném hogy ebben a diffúzorban ennyi lenne.
  • passatgt
    és ráadásul nekem van egy olyan érzésem, hogyha valamelyik csapat lépne egy nagyot, a brawnokba még mindig van tartalék
  • [Jakuza]
    Mivel utolag alakitottak at a legtobba autonal a Brawn meg eleve ugy terveztek.
    Nem ugyanaz am baratom.
  • passatgt
    ott van a többieknek is a diffúzor, szart sem érnek vele
  • [Jakuza]
    Talan a legunalmasabb idenynek nezunk ele, koszonhetoen a FIA angol erdekeltsegeinek, akik engedtek egy szabalytalan epitesu autot indulni iden es ezert az ekkora elonnyt kovacsolt belole es annak, hogy az allando szabaly valtoztatasokkal ilyenne tettek ezt az egesz sz*rt.
  • neoG
    Ez olyan, hogy Magyarország gazdasága teszem azt nő adott évben 3%ot.
    Franciaországé meg 1%ot.Akkor most Mo.Fasza?:D
    Aki nem értené: annyira hátul nem nagy cucc előbbre jutni olyan szinten.
    (amúgy no offense, csak az összehasonlításod sántít)
  • WNW
    Igen aki az elejen beletalal, annak tul nagy lesz az elonye, es szinte bebetonozza a helyzetet, egysikuva teszi jo esellyel az egesz idenyt.. A tobbiek forintban milliardokat olnek bele a vabank fejlesztesekbe, a Brawn meg alig csinal valamit, megis siman tartja az elonyt..
  • Istencsászár
    teszt tilalom ökörség volt, ezt ki lehet jelenteni, így senki sem fog egyről a kettőre jutni és pláne nem fog egy olyan csapatot megverni mint a Brawn

• HUmanHunter
    ja wéber b34 :D figyelmetlen voltam sry :D
  • WNW
    Weber.. Nem Webber..:) Es Gabor a keresztneve..:))
  • HUmanHunter
    webber? mi köze van neki ahoz hogy mit beszél a mérnöke vettellel? mármint vettel saját mérnöke :D