FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
hehhe😄DD

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Ez tobbes szam akart lenni..😊

Az elso ezredekre van egymastol... Piszok szoros.... Ha ezt tartjak, lokott egy verseny lesz..

b-type
😄D
ja ez korrekt 😄

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

a.carkey
Ez sem rossz:

"... nem tudom, hogy szeretnék-e még valaha a Formula-1-ben dolgozni ..."

Nem fog, mivel nem szeretet kérdése a dolog.

A medve nem játék.

a.carkey
Ez a legnagyobb amit valaha olvastam tõle:

""Barcelonában találkoztunk, ahol említettem neki, hogy a birtokomban vannak a Ferrari adatai. Hozzátenném, hogy teljesen legálisan, ugyanis akkor még a Ferrari alkalmazottja voltam. Mike belepillantott a dokumentumokba és érdekesnek találta õket. Mondtam neki, hogy szerintem nem túl jó ötlet belenézni a papírokba. Néhány dokumentumot zsebre tett. Azt mondta ne aggódjak, nincsenek tervei vele." – árulta el Stepney."

<#bohoc>

A medve nem játék.

a.carkey
Ha Hamilton kiesne, akkor még lenne tétje az utolsó futamnak, mert vagy Kimi vagy Alonso befutna dobogósként. De ha nem így történik, eldõl a VB. A fekete Hamilton egy kommunista országban lesz bajnok. 😊

A medve nem játék.

great job<#worship>

http://gaborszantai.co.uk/

na, a mai két szabadedzés Kimi-é...
tartsa meg jó szokását a futamra is😊

Amiga
Sportkommentátor tanfolyam

Sziasztok! Úgy döntöttem, RTL Klubos tapasztalataim alapján rögtönzök nektek egy kis gyorstalpalót a kommentátorkodás alapvetõ fogásaiból. Ha ezeket az alapokat elsajátítjátok, lehet, hogy Ti is az RTL Klubnál fogtok közvetíteni egy szép napon.

1. Alapszabály: a pilóták nevét gondosan meg kell tanulni, és minden esetben tévesen kell ejteni! A különösen nehéz neveket érdemes begyakorolni, pl. Rózberg, Fettel, Alonzó, Fizikella. Verseny közben helyesen ejteni a pilóták nevét nem ér (kivétel ezalól Miháel Sumáher, mert a bunkó angol sajtóval nem azonosulunk).

2. Alapszabály: mivel a Forma-1-rõl valójában semmit nem tudunk, létfontosságú, hogy minden versenyre megfelelõ mennyiségû töltelékszöveggel készüljünk. Ilyenek:
a) a kommentátor-társ állandó cseszegetése
b) a képen látható pilóták folyamatos összetévesztése, majd a tévedés helyesbítése
c) a Magyar Nagydíj reklámozása (5 futammal a verseny elõtt ezt kell mondani: hohó, megint minden Magyarországon fog eldõlni! 5 futammal a Hungaroring után meg azt: ez sem olyan jó verseny, mint ami a magyar pályán volt...)

3. Alapszabály: Alonso az Isten. Ha Kimi fut egy leggyorsabb kört, az épp csak említésre méltó. Ha Alonso futja, ilyeneket kell kiabálni: "Hogy csinálta!", "Zseniális", "Egyszerûen nem hiszem el, elõkapott valahonnan még egy leggyorsabb kört". Tudom, hogy ezt nehéz megcsinálni, a legegyszerûbb, ha a Ferrarit hivatalból utálod.

4. Alapszabály: verseny közben soha ne nézd, ki-mennyit tankol. Így izgalmasabbá teheted a versenyt. Pl. amikor Alonso Hamilton mögött halad, és az imént is elõbb volt kint a boxban, ráadásul õ 6,9 mp-t állt kint, míg Hamilton 8,2-t. Ilyenkor mondogasd azt: minden attól függ, ki jön ki elõbb a boxba.

5. Alapszabály: ha a verseny dögunalmas és Te is majd lefordulsz a székrõl, azt kell mondanod: "Nagyon férfias az, amit itt most látunk".

6. Alapszabály: Mindenki hülye, csak Te nem. Bármit csinálnak a pályán, Te az atyáskodó nagybácsi hanghordozásával fikázd õket (kivéve Alonsot!). Ha véletlenül kiderül, hogy nem volt igazad, azzal nem kell foglalkozni.

7. Alapszabály: tanuld meg kívülrõl az alábbi kifejezéseket!
- "elszélesítette az autóját"
- "Ralfot már régen ki kellett volna golyózni" (apropó, Ralf Schumachert mindenképpen utálni kell. Ha bénázik, gondterhelt hangon kell mondani, hogy hát igen , maradjon köztünk, de Õ a mi problémánk. Ha jól megy, azt egyszerûen nem kell megemlíteni)
- "beesett mellé belsõ íven"
- "teljesen szabályos volt" (ezt meggyõzõdéssel kell mondani, fõleg akkor használandó, amikor Alonso úgy elõz valakit, hogy az illetõnek minden erejével az ütközés elkerülésére kell koncentrálnia)
- "forgalomba került"
- "Hamilton folyamatosan elnyúlik" - ez különösen szép, szeretik a nézõk
- és a legfontosabb: "szerintem ezek az autók nem ugyanúgy vannak beállítva" (ennek szép példáját láthattuk tavaly, amikor asszem a spanyol nagydíjon Schumi kergette Alonso-t és a pálya bizonyos szakaszában közelebb került hozzá, máshol távolabb került tõle).

8. Alapszabály: semmiképpen ne köszöntsd a nézõket és ne mutatkozz be, mert még megjegyzik a nevedet. Legegyszerûbb úgy kezdeni a közvetítést, hogy "David Coulthard-ot látjuk a képernyõn". Ez a szöveg akkor is jó, ha nem is õt mutatják.

9. Alapszabály: soha ne jegyezd meg, ki milyen gumival áll rajthoz. Így értékes perceket tölthetsz azzal, hogy teljesen fölöslegesen a csapattaktikákat elemzed.

10. Alapszabály: ez a legfontosabb. Ha a kommentátor-társad valami értelmeset mond, azonnal vágj a szavába, nehogy kiderüljön, mennyire vérbunkó és idióta vagy ehhez a sporthoz.

Számtalan fogás van még (pl. ha szeretsz egy pilótát, de az már a 3. körben kiesett, akkor mondd az õ nevét, amikor a csapattársát mutatják), de a fentieket betartva bármelyikõtök lehet még sikeres kommentátor.

Üdv,

Amiga

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Akkor õ most egy Stepnyire van a börtöntõl...? <#idiota>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

[Jakuza]
"Néhány dokumentumot zsebre tett."

Belefert 780 oldal a zsebebe ? 😄DDDDD

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Ilyen mellébeszélés (Nigel Stepney barátunkról van szó) a világon nincs - eddig legalábbis azt hittem

""Egy tiszta és sportszerû világbajnokságot akartam." – közölte a szakember, aki állítása szerint azért neheztel a csapatra, mert nem követték a tanácsát, és ragaszkodtak az illegális padlólemez használatához."

No comment.
A feltételezések szerint Hamilton vétett a Sportszabályzat 40.10-es cikkelye ellen, amely kimondja, hogy a versenyben élen álló versenyzõnek öt autónyi távolságon belül kell haladnia a biztonsági autótól.

Igazad van. <#worship>

Korán reggel nehezen olvasok. Meg írok. Meg beszélek.

Az 5 autóhossznyi távolság nem a minimum, hanem a maximum.
Pontosan ezért húzódik ki.

Mert nagyon megközelítette, és nem volt meg az 5 autó távolság. Meg semmit nem látott.

HOgy mi van mögötte, azt meg a legkevésbé, "Nehéz körülmények uralkodtak. A visszapillantóban semmit sem lehetett látni, a sisakrostély is vizes volt, így nem láttam, hogy a belsõ íven mellettem van." – vélekedik Hamilton az ( Kubicával történt )ütközésrõl.

M@TriX
idõmérõre vagy futamra gondoltak? <#vigyor1>
Toyota: "két másodperccel gyorsabb autónk lesz"

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
és te? én is megnéztem a videót többször, Hami a kanyarokban szinte megelõzi a SC-t, majd kinnt szélen! az kanyarívben! szinte leáll! ez gondolom nem vitás, Wb arra gondolhatott hogy az íven tovább megy Hami nem áll be, emiatt neki is lassítania kellett.

Az viszont tény, hogy Vettel túl rajta volt Wb-n. ez sem kérdés. Ha Vettel-t megbüntették akkor én Hamit is megbüntetném, így tartanám korrektnek, de ez az én véleményem.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Akkor mégegyszer: Miéert kell egymásra mászni esõben??

Az elsõ autó diktálja a tempót. A többiek meg baromira figyelnek, hogy ne menjenek egymásra.

Esik? Szarul látok? Nem megy még ki az SC? Lemaradok kicsit nehogy gáz legyen. Ennyi.. Hamiltonnak köze nincs az esethez. Minimum 20 méterre van.

Mintha nem is ugyanazt a felvételt néznéd öregem...

DjDano
Ha ennyi pénzed lenne szerintem te is szarnál a diplomára... egyébként se jelent semmit a papír...

MaSzKa
és a többieknek mi van?
ird le légyszi kinek mi a legmagasabb végzettsége

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Attól még tilos elõzni Safety Car alatt, ha Webber nem fékez, akár blackflagelhették is volna.
chalezlopez
Hami hirtelen lassított, Webber nem elõzhette meg, és ugye oldalra ellátott. Vettel szerintetek láthatta a hirtelen lassítást a vízfüggönytõl?? Közel sem tisztán, talán nem is számított rá...Hami egyértelmûen hibás, a kurva taktikás ráfékezgetõs baromságok már az agyamra mennek amúgy...

Vamos Argentina!

Meg udye nem volt meg az 5 autó távolság..

MIvel a safety car nem jelezte hogy kimenne a kör végén,( villog ész nélkül ) miért is kell egymás nyakán kóborolni esõben?

Itt Webber hibázott, méginkább Vettel.

Hamilton azért húzódik ki -szerintem- mert nagyon ráment az SC re, és szart se látott.

Kit--Kat
Ha nem lassítana akkor megbüntetik, mert "safety car alatt elõz"... Lehet Hamiltonnak ez volt a célja.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Mit vizsgálnak ezen?

Hamilton a pálya jobb szélén van, Webber lassít le.. A közelben nincs!

Istenem....

Istencsászár
Trulli

"A Toyota a túlzott optimizmustól szenved" - szögezte le. - "Amikor az év elején teszteltem az új autót, azonnal rájöttem, hogy nem tökéletes. De Ralf azt mondta, van benne potenciál. A japán fõnökök ragaszkodnak hozzá, hogy jövõre két másodperccel gyorsabb autónk lesz. Ha ez igaz lenne, odaadnám érte a fél fizetésemet."

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

látszik rajtuk, hogy a vizilabda válogatott átlagintelligenciája alatt vannak a srácok, de mélyen ám...😊

(mondjuk Webber emlékeim szerint diplomás)

Istencsászár

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Kit--Kat
Arra azért kiváncsi lennék fordított helyzetben hogy viselnéd, ha ezt mondanák a képedbe...

Istencsászár
Na ez nem kell ide, pá.

minimize
Nem,igazad van...ez a "hogyan nyaljuk fényesre a csaló mekláren, és a virtuóz,hibátlan,szegény kicsi hemilton seggét" topik lesz, ha a moderátorok hagyják eddig süllyedni...
<#levele>

No one can stop Death!

Istencsászár
Nyugodtan okfejtegethetsz, de ez nem a Ferrari topik ahol a a fényezés és a másik lehordásán van a hangsúly.

minimize
"ha vi"
Ez nem tudom, micsoda, ilyen nem írtam....Trojan Killer indul asszem...😊)

No one can stop Death!

minimize
Ez nem volt kétséges számomra sem, mármint hogy tehetséges.
Beültették ráadásul egy frankón összelopkodott autóba,és veri a mezõnyt. Tény, hogy a Ferrari bukott pontokat az idei megbízhatatlansága miatt(is).
Viszont a tehetség, és egy csalással övezett autóval elért VB-cím nem egyenrangú.Ezzel a továbbiakban nem foglalkozom(felesleges, ezerszer "átbeszéltük" a dolgot), 2nap múlva Kínában idõmérõ,ideje ezzel foglalkozni. ha vi
Hajrá Ferrari!!!
Mert:
"15 év=tizenkettõ bajnoki cím, 96 gyõzelem, 84 elsõ rajtkocka, 83 leggyorsabb kör, és több mint kétezer pont. Erre a Ferrari valamennyi munkatársa, partnere, résztulajdonosa és rajongója büszke lehet."
Mi azok is vagyunk!!!!<#eljen>

No one can stop Death!

b-type
A tehetsége az elég tisztán megmutatkozott 😊)
végig tök gyors volt, és már az elejétõl az élmezõnyhöz tartozott kategóriaújonc létére.
Na meg persze többször megverte, és a pontversenyben jelenleg 12 ponttal többje van mint a kétszeres bajnok csapattársnak.
Ezzel minimum tisztázta a tehetségét, vmint hogy egyértelmûen tudja az eleje tempóját.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

minimize
"mit akartok még? nem lesz idén vb egyik Ferrari pilóta sem, de ezt nem kell Hamiltonra rákenni, mert õ mindekinél jobb volt idén ha tetszik ha nem...
Erre meg inkább semmit sem írok azon kívül,hogy nem hamiltonra, hanem az fia-ra, és a Világtanácsra "kenjük", mert jogtalan(amennyiben a sport tisztasága is mérvadó)a 2pilóta a mezõnyben, akármennyire tehetséges pl. hamilton. Heidfeld is tehetséges, de a BMW nem szemétkedett(vagy nagyon ügyesen tette),like Meki.
Ennyi, nem több. A tehetsége megmutatkozhatott volna mondjuk jövõre, egy TISZTA autóval.
Remélem boldoggá teszi a VB-címe...<#oooo>

No one can stop Death!

minimize
Ne kicsinyítsd le ennyire hülyének szerintem, ha egész eddig védted...Azt gondolod, a géniusz nem gondolta, mitõl ilyen remek az autója??!
Nem hülye,(ezt még én sem állítottam soha), ne állítsd be annak, hogy fedezd a véleményed, ami erõsen nem helytálló ez esetben.

No one can stop Death!

Kitárgyaltuk ezt már ezerszer, még egyszer leírni fölösleges. A fejlesztési és taktikai adatok bizony elõnyt jelent(he)ttek a McLarennek, ennek mértékét soem fogjuk megtudni. Ha csapat tiszta lenne, egybõl fel kellett volna bontaniuk a két spanyol szerzõdését.

Én elimerem Hamilton - és Alonso - idei teljesítményét, de ezután a szezon nem lesz jó szájízem, s ennek nem a gyõztes kiléte lesz az oka.

Egyébként még jó, hogy rákenem Hamiltonra a bajnokság pilótáink elõli elhalászást, ha nem nyújt végig ilyen remek teljesítményt, akkor még Kimi versenyben lehetne 😉
Istencsászár
Mint irtam az autót nem találták illegálisnak, de amennyiben HA felhasználta taktikai adatokat annak a Vb cím látta a kárát? mit akartok még? nem lesz idén vb egyik Ferrari pilóta sem, de ezt nem kell Hamiltonra rákenni, mert õ mindekinél jobb volt idén ha tetszik ha nem, és még van 2 futam ahol bizonyíthat és nyerhet.

Viszont ha egy lopott autót kapsz a fõnöködtõl, azt vissza kell adnod a jogos a tulajának. Ha az orvosod a tudtod nélkül doppingszert ad be, majd megbuksz a teszten, törlik az eredményedet. Senki sem vitatta el Hamilton fizetésének a jogosságát, de nem önerõbõl, lábbusszal érte el a futmagyõzelmeit, hanem a - megbüntetett - McLaren technikájával. Egyébként arról is van tudomásunk, hogy a két pilóta felhasználta egymás beállításait.

Ettõl függetlenül Hamilton valóban remekül vezet az idén, de nehéz lesz rá tiszta bajnokként tekinteni, akkor is, ha neki patyolattiszta a lelkiismerete. Pont ezért szomorú ez az egész ügy.
Hamilton bûnösségérõl van szó. Nem kell félrebeszélni.

Ha a fõnököd hónapok óta egy kokainüzletbõl származó pénzbõl adja a fizetésed, akkor Te is bûnös vagy? Nem, bár "piszkos" pénzt használsz, de nem ismerhetted a forrását...

minimize
Konkrétabban: szerinted mi alapján hozták össze-állították be az autókat, ha nem az "összetesztelt" adatok adták az alapot??!
Gondolkodjunk már, kérem...

No one can stop Death!

minimize
Most õszintén, a "levelezést" nem én kezdtem, ennek max. annyi köze van az egészhez, hogy bebizonyosodott,amirõl elõtte a kamuzás ment("nem használtunk fel semmit, nem is láttuk a papírokat").
Nem kellett leveleznie, elég volt, hogy egy "összeeszkábált" autóban versenyzett/versenyzik, és ott áll, ahol...
Lauda meg Fangio-hoz hasonlítgatja, normális a pali??!<#ijedt>

No one can stop Death!

Alonso elismerte, hogy Hamiltont kihagyták a levelezésbõl - gondolhatod, hogy nem azért, mert Fernando olyan jólelkû, hogy óvni akarta Lewist a következményektõl😊))

minimize
"Ha visszapörgetjük az elmúlt tizenöt év eseményeit, akkor is elégedettek lehetünk: tizenkettõ bajnoki cím, 96 gyõzelem, 84 elsõ rajtkocka, 83 leggyorsabb kör, és több mint kétezer pont. Erre a Ferrari valamennyi munkatársa, partnere, résztulajdonosa és rajongója büszke lehet."
http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=15429
Todt: a Ferrari büszke lehet a teljesítményre
<#worship>

No one can stop Death!

minimize
Pl. 4-es pont soha nem lesz tiszta már,ez a gond.
Az elsõ számú pilóta, és a tesztpilóta is tudott a dolgokról, ki mossa le az újoncról, hogy õ nem volt tisztában a dolgokkal??!
Be tudja ezek után bizonyítani? Mert ami a lényeg, azt bebizonyították, az más kérdés,(és 200x átbeszéltük már...)elégséges volt-e a kiszabott bûntetés.Õ is a tervek alapján toldozott-foldozott autót vezetett.
Vagy õ nem az idei meklárennel ment??!<#ravasz1>

No one can stop Death!

amúgyis, itt csak 1 évet szopott, ott 5-öt...😊

Ha Lewis lesz a VB, akkor ezt nem mondhatod...
1., nem felelõs a csapat tettéért
2., nem felelõs Coughlan tettéért
3., nem felelõs Stepney tettéért
4., nem vett részt a két csaló, Alonso és De La Rosa levelezésében