182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
-
-
Binotto nyilatkozata
Kíváncsi vagyok mikor fogy ki a bullshit generátor az elcsépelt nyilatkozó frázisokból amit minden év elején és minden verseny elött nyilatkoznak.
ugy birom amikor év elején lenyilatkozzá, hogy minden fasza és felkészültek mindenre meg jók az adatok, aztán meg év közbe mikor nem jön az eredmény meg jön, hogy hát alapjaiban rossz lett a konstrukció amin már nem tudnak változatatni.
Vagy a semmitmoondó pilóta nyilatkozatok a gumikrol és , hogy a következő versenyen jobbak lesznek.
jó lenne ha ezen is változtatnának nem csak a kocsi tervezésen, hogy szabadabban nyilatkozzanak arról mi történt , hogy érzik a szituációt. -
Mintha tavaly is néhány csapat csak az új festést mutatta volna az első bemutatón, a kocsi a 2018-as volt, esetleg kisebb módosításokkal.
Amúgy nem volna rossz, ha technikailag ott folytatnák, ahol év végén befejeződött a VB, a Ferrari elsősorban nem a rosszabb autójuk, hanem inkább Vettel a két balfék falubikájuk + a töketlen menedzsmentjük miatt bukták úgy az egyéni, mind a csapat VB-t, és a Red Bull is a szezon végére forrott ki, egy háromcsapatos / 3+ egyéni VB-cím esélyes pilóta küzdelme nagyon sirály lenne 2020-ban, jövőre a szabályváltozások jó eséllyel mindent felrúgnak. Vagy nem :D , bár én azt mondom, Hamilton idén beállítja Schumacher rekordját és ez lesz az utolsó egyéni VB-címe.
Akkor lehet majd szerintem egy szezont kiegyenlítettnek nevezni, ha az egyéni világbajnok pilótának a csapata nem húzná be a csapat VB-t :)
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.02.11. 20:10:40 -
-
pont ezt akartam irni, hogy az ilyen félbevágott összehasonlitós képekbol lehet csak megmondani mi változott. vagy még ugy sem.
Azért régebben , hiába nem volt nagy szabálymódosítás, azért mindig elég különböző kialakításokat készitettek évről évre.
Most már nem. -
Hát, ha mellérakják a tavalyit sem biztos, hogy megmondom melyik-melyik -
-
-
Csinalhatnanak ilyen alkalomra valami latvanyos es vagany autot, ami a szabalyba belefer, de mukodnie nem kellene;) -
tavaly egész évben láthattuk, csak a festés az idei :D -
Jó hamar bemutatták a bajnok autót. Nem baj, majd jön Bottas v3 :D
Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.02.10. 14:29:14 -
nem erőltették meg magukat. -
-
Kivédhetetlen események sorozata okozta a halálos augusztusi F2-balesetet -
Tavalyi csak Ferrari :) Nézzétek meg a felső légbeszívót, az a tavalyi Ferkaé tehát az idei Haas :) -
Fürtös #172396 Azért az FIA még utoljára rúgott egyet a kis csapatokon, tegnap bejelentették,hogy betiltják az aktív felfüggesztés használatát a teszteken...
-
Fürtös #172395 Ez a tavalyi csak ki van színezve. -
érdekes, hogy igy a semmiböl csak ugy bemutatták .Mondjuk az is lehet, hogy ez csak a festés, nem az idei autó, de akkor is várhattak volna , hogy az uj autóval együtt mutassák meg , csak egy hetet kellett volna várni.
Nem mintha bánnám, csak meglepett. -
-
Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2020.02.04. 16:15:42 -
https://streamable.com/1eko1 -
-
Juan Manuel Correa: „Négy nap múlva majdnem meghaltam, és az FIA már nem volt ott” -
IXEMGabeo #172388 Williams meglepo milyen hamar bemutatjak az autojukat:D kivancsi leszek iden is sereghajtok lesznek-e -
Eldőlt: 2021-től Aston Martinként folytatja a Racing Point -
F1-es autó bemutatók dátumai:
És egy kis érdekesség:
-
pr3cious #172385 Ahogy Verstappen, Ricciardo, Lando, Sainz sem lesz... kivéve ha nem keverednek olyan státuszba mint Hamilton.
-
Akkora világbajnok lesz, mint Alesi ... -
Stockbauer33 #172383 https://formula.hu/f1/2020/01/30/alesi-leclerc-hamarosan-vilagbajnok-lesz?fbclid=IwAR2NKSIoq88Fdf-ouk3LECcQI-wcNmna04K5szw2n8uDy22asbKGhQTI-pk -
mittudomén :))
Elégedett vagyok az érdeklődési szintemmel,
...persze azért nyilván érdekelne hogy mi történt a 2007-s WMSC döntés után, azaz hogy volt-e döntés a döntés után :))) meg még pár apróság..
Persze szívesen dumálnék mivel szeretem az F1-t mindenestül, de valami nyári kiülő megfelelő üdítővel elengedhetetlennek tűnik. :) -
Fürtös #172381 Mond mi érdekel aztán meglátom mit tudok előásni
-
Fürtös #172380 "Azt sem értem hogy nekünk magyaroknak még hova akarod még fejleszteni a közvetítés színvonalát."
Azt hiszem félreértjük egymást. Nem a közvetítés szinvonalának javítására értem hanem az egész "csomagra". El nem hinnéd mi mindenre lenne lehetősége csak épp nem megy utánna. -
Stockbauer33 #172379 A 2 bajnokom
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2020.01.28. 18:45:58 -
ToxiMaxi #172378 Mindezt úgy, hogy a gumigyártónak fogalma sincs, hogy honnan vannak az adatok és saját bevallása szerint félrevezetőek?
Egyébként gumi teljesítményt nem pedig kopást írtak ha jól emlékszem. Mindemellett nagyon pontatlanok is voltak a grafikák. 90%-os teljesítményt írtak a gumira 2 körrel a boxcsere előtt. Vicc volt az egész. -
pr3cious #172377 Elég fura amit írsz én egy F1-es témával kapcsolatban írtam rá a Facebook-on. Fél órán belül köszönt és egy féloldalas részletes választ kaptam. Akkor ezt a lustaságot remekül leplezi mert kívülről nekem ismeretlenként inkább stréber hatást kelt.
Azt sem értem hogy nekünk magyaroknak még hova akarod még fejleszteni a közvetítés színvonalát.
A külföldiről (David Croft) hamarabb jut eszembe Palik mint WG
, ahhoz a stílushoz áll közelebb...
Ha WG fáj neked mit csináltál Szujónál? szvsz minden idők legrosszabb kommentátora a tenyérbemászó stílusával, és gyereklelkű rácsodálkozásaival...
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2020.01.28. 15:57:13 -
pr3cious #172376 Mert te az életbe nem mondanál be olyat amin lehet mosolyogni? - főleg élőben, hagyjuk már a szakértelme bőven az átlag F1 néző felett van, és az is tény hogy még soha ennyire nem volt színvonalas a közvetítés mint most. Szerintem untig elég WG, egy olyan másodlagos dologban mint hogy ki legyen a kommentátor, főleg hogy az összehasonlítási alap "3 kereke maradt, vajon végig megy így??? "
hát az elődök finoman szólva se voltak a toppon -.- Ha pedig tényleg a szakértelem számít logikátlan lenne WG eddigi tapasztalatait kukába dobni és idehozni olyat aki korábban nem közvetített F1-et. -
..hátez így elég meggyőzően hangzik, ennek a negyedét tudtam kb. de az stimmel. -
Fürtös #172374 Minden adathoz hozzáférnek. A telemetria úgy van megcsinálva ,hogy a FOM rendszerén keresztül megy a csapatokhoz. Konkrétan az FIU és az FPU a FOM tulajdona amit a csapatok szerdán kapnak meg és építenek be az autókba. az FIU a FOM interface unit az FPU meg a FOM Power unit. Az egyik a szenzor adatokat dolgozza fel és küldi el az FOM-nek a másik a szenzorok áramellátásáért felel. A beérkezett adatokat aztán az FOM szervere osztja szét a csapatoknak. A másodlagos,vagy biztonsági rendszer pedig az OCU (Onboard Camera Unit az a fekete kis torony a beömlő felett) alatt megy de az nagyon kevés adatot küld ,tényleg csak a biztonsági dolgokat (ERS állapota sebesség meg az SDR adatok) Az SDR a Standard Damage Recorder ami kötelezően minden autóban benne van nevéből láthatóan a baleseti adatokat rögzítí egyfajta fekete dobozként. Ez vezérli azt a kis LED-et ami tájékoztatást ad a pilóta állapotáról (ha például tullépte a maximális lassulást) Így a kiérkező orvos már rögtön tudja mit csináljon. Nagyon felszínesen ennyi a telemetriáról.
A gumikopás számításához meg van elég szenzor: hőmérséklet a gumi felszínén 8 ponton mérve, ugyanez belülröl 8 ponton, felni hőmérséklet, gumi nyomás erőhatás a lengőkaron mérve (kb,hogy mennyire nyomja a gumit az autó súlya az aszfaltnak) ehhez van 2 mérnök minimum. Gondolom az FOM-nek is van gumimérnöke (ebben nem vagyok biztos de szerintem kell lennie) innen meg már nem nehéz kirajzolni egy grafikát a kopásról. -
ToxiMaxi #172373 "What data powers it?
There is a variety of public data from a number of different sources that the Formula 1 team gathers in order to build the graphic and deliver the insights to fans in an engaging and digestible format.
This includes live race timing data (including lap, sector and mini-sector times for each driver), live telemetry data from all cars, tyre compound, stint length and total laps completed on each set, track status and marshalling information, weather information."
Én ebből azt gondolnám semmi olyan infóhoz nem férnek hozzá, ami alapján pontos előrejelzést tudnának nyújtani. Aztán lehet tévedek.