FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Raikkonen a Bajnok. Az FIA egy oraval ezelott megerositette hogy Kimi a nyertes. Igaz hogy a benzin hidegebb volt mint kellett volna mindket autoban (Williams and BMW) de nem buntettek meg oket.

Gondolom ez ket okbol van: Eloszor is nem lehetett tul nagy elonyuk ez alltal.
Max Mosley utalja Ron Dennis't miota RD a szemebe nezett, ez hazudott. Azt mondta hogy: Maxi bacsi, nem kell aggodalmaskodni. nincs lopott Ferrari anyag. Ezota RD, es McLaren vagyis az uj nevuk szering McLarri szarban van.

A lenyeg az hogy Ferrari+Kimi megerdemeltek a nyerest. JO volt.

\"If your not first, then your last..boy\" - Ricky Bobby

MaSzKa
volt idõszak mikor jól ment ralf

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Kit--Kat
Visszatérve Ralfra, nem tudom miért osztaj mindenki. Néha felelslegesen arcoskodik, de! Azt leszámítva, hogy Trulli az idõmérõk Michelangellója, a versenyekben neki sem sikerült már nagyot alkotni ezekkel a kukákkal, 2 pontal szerzett többet. Itt fõleg a kocsival volt a baj.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

zmeor

leszarom a konfigod...

gordon 24
MaSzKa
rosberg is jót ment mondom ezt BMW fanként :-)

gordon 24
Na talán ez már jelent valamit! (persze amennyire értem mert lófszt nem beszélek angolul!:D) Szerintetek? F1.comról van

BMW Sauber and Williams under investigation - updatedThe BMW Sauber and Williams teams have escaped penalty after being investigated by Brazilian Grand Prix stewards over fuel irregularities on their cars at the end of Sunday’s Interlagos race.

Under Formula One racing’s technical regulations fuel temperatures are not allowed to fall more than 10 degrees Celsius below ambient air temperature at any time. According to FIA data, Williams and BMW Sauber exceeded this range during the race, but after lengthy deliberations stewards chose not to impose sanctions.

Nico Rosberg finished fourth for Williams, with Robert Kubica and Nick Heidfeld fifth and sixth respectively for BMW Sauber. Kazuki Nakajima came home tenth in his Formula One race debut with Williams

Downhill!!

MaSzKa
én is afelõl érdeklõdtem de semmi info

gordon 24
Ja.. Érdekes.. De azért Kubica nagyot ment!

Downhill!!

gordon 24
Nem mert ezeken kivül se a F1 live.com-on és se a hivatalos Formula1.comon nincs kint! Tehát az autosport a f1-hu meg ilyenek valahonnan értesültek de biztos hogy nem a hivatalos oldalakról. Mivel akkor azon is kint lenne. De ott még semmi.

Downhill!!

Éppen én is a hivatalos oldalt nézegetem, nem semmi a szavazás:

"Who was your driver of the day in Sunday's Brazilian Grand Prix?

Lewis Hamilton

Robert Kubica

Nico Rosberg"

Én nem vagyok "antihamiltonista", de mégis miért kellene kiemelni a mostani teljesítményt? Láttunk ennél nagyobb elõrejöveteleket is, ráadásul ezúttal egy csúnya hibával kezdte a futamot.
zmeor
index nem jó?
http://index.hu/sport/forma1/kvesz1022/

leszarom a konfigod...

HAF Rigel
Nem tudtok semmit a 2 szerelörõl akit elgázolt az új "örült japán " ?

http://card.mmos.com/psn/profile/ri/g/Rigel77/card.png

gordon 24
Én csak akkor nyugszom meg amikor a Formula1.com-on lesz ez kiirva!

Downhill!!

gordon 24
A magyarok szerint:

A BMW és a Williams csapatokat nem büntetik meg annak ellenére, hogy az autóikban használt üzemanyag gõmérséklete nem felelt meg a szabályoknak.
Mindkét csapat esetében a verseny során vett üzemanyagminták hõmérséklete a megengedettnél alacsonyabb volt.

Joe Bauer, az FIA technikai delegáltja elmondta, hogy a négy autó esetében az üzemanyag hõmérséklet 12-14 celsius fokkal volt a környezeti hõmérsékletnél alacsonyabb, miközben a Forma-1 szabályzatának 6.5.5 cikkelye kimondja, "Az autókban az üzemanyag hõmérséklete legfeljebb 10 celsius fokkal lehet alacsonyabb az üzemanyagot körülvevõ hõmérsékletnél".

Azonban hosszas mérlegelés után az interlagosi versenybírók úgy döntöttek, nem büntetik meg a csapatokat. Ezzel megerõsítették, hogy a Brazil Nagydíj végeredménye hivatalos.

Ez azt jelenti, hogy Kimi Raikkönen hivatalosan a 2007-es év világbajnoka.

Downhill!!

Most nem azért, van egy olyan érzésem, hogyha a McLareneknél is megvizsgálnák ezt, náluk is szabálytalan lenne.

Egyszerûen ez olyan egy dolog, soha nem lehetett még errõl hallani, szerintem most szépen mindent átnéztek a 2 csapatnál(meg a Ferrarinál, csak ott most nem volt mibe belekötni), és hirtelen ezt találták. De mondom, fogadni mernék, hogy még másik 3-4 csapatnál is átlépte ezt a 10 fokos határt a hõmérséklet, csak náluk nem kutakodtak, hogy mibe köthetnének bele.
zmeor
ooohhh zsear!
na mostmár nyugodtan alszom :)

leszarom a konfigod...

ezt hol olvastad (hogy a Williamset kizárták)? Mert én mindenhol azt olvasom, hogy Kimi címe megerõsítve, nem büntetnek meg senkit

HAF Rigel
Formula.hu most írták hivatalost Rai a VB cím

http://card.mmos.com/psn/profile/ri/g/Rigel77/card.png

zmeor
sztem ha a williamset kizárják akkor a bmw-t is ki fogják :(

leszarom a konfigod...

bordy
na szerencsére kimi maradt a vb-s úgynézz ki :)

bordy
akkor kimi még 1x pult alá issza magát :)

egyelõre a Williamset kizárták, így Kiminek és Hamiltonnak 110-110 pontja van, de a több gyõzelem miatt Kimi a bajnok...

...HA, a BMW-t nem zárják ki...

http://gaborszantai.co.uk/

Kit--Kat
Huááá azt hittem halál friss hír, de örülök ennek a válasznak:DDDD

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

bordy
kicsit megkésve de nem baj :D

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Kit--Kat

Vaxi
De ez annyira gyomorforgató..
Nekem spec szimpi gyerek a Hamilton, de világ életemben a Ferrarit szerettem, tök mind1 ki vezeti. (na jó csak az alonso ne vezesse soha, õt nem csípem :) )

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

zmeor
amugy így van!
van egy haverom akit figyelek mióta.. és kimi drukker volt.. aztán láttam msn jén kiírva amikor a vb-t vezette hamilton kb 10 ponttal. hogy ezaz hamilton:P aztán most a végén..: IGEEN KIMI VILÁGBAJNOK
ennyit róla

én kiminek azóta szurkolok mióta a mclarenhez került, azelõtt hakkinen volt a kedvencem

leszarom a konfigod...

Vaxi
na persze, a fél világ kimi lázban ég, eddig meg leszólta mindenki, hogy mekkora szar, semmit nem csinál.
menjen az összes ilyen a fenébe.. divatmajmok :D
(ezt most úgy általánosan mondom, nem ide vonatkozóan)

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

szarok a szabályra..egész évben kivételeztek a kis szarjancsi hamiltonnal..ez is ennek a jele...szal itt nagy a kivételezés....
zmeor
akkor viszont kéremszépen vegyék el a pontjait hamiltonnak amikor a safety car mögött fékezgetett, meg büntessék meg amikor túl sokáig volt a kocsiban, meg a kémügy miatt is büntessék meg, vegyék el a pontjait..
szóval szerintem inkább nem ugrálnának a hamilton támogatók.. értem ezt azokra akik mindig találnak valami hibát az aktuális nem hamilton nyerte versenyben..

leszarom a konfigod...

SHADOWEYES7
Kimi és a Ferrari világbajnoki címét megerõsítették, mivel a BMW-t és a Williamst nem büntetik az üzemanyaggal kapcsolatos botrányai miatt; ez azt jelenti, hogy a mclarenes Hamilton már nem tud több pontot gyûjteni nála.

segitettek leforditani..

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

DjDano
Csak az a helyzet, hogy ha a szabályzatot világosan megszegték, nem lehet azt mérlegelni, hogy a döntés mit befolyásol...

Háhhá, Zmeor barátunk is itt van!<#eljen><#hehe><#hawaii>
Ja, de ne vegyék el tõle és az nem zavar, ha Ferrarinál nyeri<#eljen><#hehe><#hawaii>.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors gyõzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk õket a magaslóról.\" Mike õrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

zmeor
jéhééé Ibron barátunk is itt van :D
megmondtam hogy Raikkönen egyszer VB-t nyer :P

leszarom a konfigod...

iylen=ilyen

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors gyõzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk õket a magaslóról.\" Mike õrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Így van, egyetértek.
Hamilton és Alonso elbaszta a pályán :P, ne tessék má a pályán kívül elvenni Kimitõl iylen szarral a címét :PPPP<#levele><#rolleyes>.

igen, de ez még nem hivatalos...

zmeor
pontosan :)

leszarom a konfigod...

MaSzKa
lefordítanád
kimi nyert és a bmwtõl ne vontak le pontokat?

Raikkonen title confirmed
Eurosport | Sun, Oct 21, 23:40

Kimi Raikkonen's world championship title for Ferrari is
confirmed as there will be no penalty for BMW Sauber and Williams
for fuel irregularities, meaning McLaren driver Lewis Hamilton
cannot overtake him on points.

MaSzKa
ha igen akkor mi van (nem tudom) :-)

macleod2005
A FIA beka***tja a szabályaival együtt, ez a benzinhõfok ez már egészen biztos valami szõrszálhasogatás, majd reggel megnézem hogy az astra télleg 75 le helyett 100 lesz e ha kicsit megválltoztatom a benzin hõmérsékletét (ha a hiradóban padragon robbanást mondanak be akkor az én voltam sry).
De hogy erre hivatkozzva így kicsesszenek szegény kimivel (aki ráadásul enyhén mésnapos lesz amikor megmondják neki) az már mindennek a teteje.
Hammilton is lehetett volna bajnok meg minden, meg szép is lett volna hogy 1 évében, de akkor is ezt már kimi nyerte, akinek már amúgy is kijárt ez a cím.

atomboy
Jav: futamnal

BF2 100K 131K 133K TDU2: atomka

atomboy
Ez a Bauer nem az, aki rossz meroszalagot hasznalt a majal futamoknal, es ki akarta zaratni a Ferrarikat 2004ben?

BF2 100K 131K 133K TDU2: atomka

bordy
hát huha micsda elõny, amúgy is ott végeztek volna kb.

népirtás szag van a levegõbe...^^