FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bordy
hát huha micsda elõny, amúgy is ott végeztek volna kb.

népirtás szag van a levegõbe...^^
FIA: A BMW és a Williams üzemanyaga szabálytalan
Az FIA megerõsítette, hogy a BMW Sauber és a Williams csapat autóiban használt üzemanyag hõmérséklete nem felelt meg a szabályoknak a Brazil Nagydíj alatt.

A versenybírák folytatják a vizsgálódást annak érdekében, hogy megállapítsák, szükség van-e büntetésre, áll az FIA közleményében, amelyben Joe Bauer technikai delegált, elárulja, hogy az említett autókban talált üzemanyag hõmérséklete a problémás.

A Forma-1 szabálykönyvének 6.5.5 cikkelye kimondja: "Az autókban az üzemanyag hõmérséklete nem lehet több 10 celsius fokkal alacsonyabb az üzemanyagot körülvevõ hõmérsékletnél."

A közleményben Bauer arról informál, hogy Heidfeld autójában az elsõ kiállásánál az üzemanyag 13 celsiusszal, a második kiállásánál pedig 12 celsiusszal volt alacsonyabb a megengedettnél.

Kubica esetében a három kiállásánál ez 14, 13 illetve 13 celsius volt, míg Nico Rosberg esetében a két killásánál 13 illetve 12 celsius volt az eltérés. Kazuki Nakajima autójában az elsõ kiállásnál az eltérés 12 celsius volt, második kiállásánál a 10 celsiusos határon belül volt az üzemanyag hõmérséklete.

A Spyker technikai igazgatója, Mike Gascoyne szerint az eltérés teljesítménybeli javulást eredményez.

"Könnyedén lehet akár 5-10 lóerõ plusz is," mondta a szakember. "Az autó teljesítménye javul a verseny során. Ha a határ alatti hõmérsékletû üzemanyagot töltenek bele, az illegális teljesítmény növekedést okoz. Ki kellene zárni õket a versenybõl, efelõl nincs kétség."

A BMW és a Williams pilóták kizárásának óriási következménye lenne, hiszen ekkor Lewis Hamilton elõre lépne a negyedik helyre.

Ez esetben Hamiltont avatnák világbajnokká.

http://gaborszantai.co.uk/

Próbáld ki, de utána ha viszed az autódat a szervizbe kipucoltatni a motorját, nagy gázzal indulj a lámpáknál, mert véletlenül még a keresztezõdésben ragadsz azzal a 10 lóerõvel, amennyi ereje marad az autódnak, ha sokat tettél bele<#idiota>
a.carkey
Ja, Schumacherrõl van szó a wikicikkben.

Na kb. itt is ez lesz. A helyszín ott is Brazília volt.

A medve nem játék.

Én amúgy most azt csinálnám(a Ferrari helyében), hogy összebeszélnék pár csapattal, és bejelentenem, hogy amennyiben elveszik a BMW-sek meg Williamsek helyezéseit, DE Alonso és Hamilton pontjaiból nem vonnak le a kémügy miatt, akkor kiszállunk a Forma 1-bõl, mert ezzel a döntéssel a FIA nyíltan vállalná a korruptságot. Ugyanis úgy tudom, hogy az a Concorde szerzõdés, ami az ilyen bojkottokat tiltja, már lejárt.

Azt nem vállalná be a FIA, hogy 4-5 csapat(annyit szerintem össze lehetne szedni) kiszálljon.
a.carkey
Ismerõs volt már 1x ez a sztori. Véletlenül ugyanitt volt gond 1995ben is ...

Wikipedia:
"1995 – a második világbajnoki cím

A szezon újabb botránnyal indult, amikor a szezonnyitó Brazil Nagydíjon õt és David Coulthardot (Williams-Renault) kizárták szabálytalan üzemanyag használata miatt. Mint kiderült a Benettonnak és a Williamsnek is üzemagyagot szállító francia Elf cég követte el a hibát (csapattársaikat csak azért nem zárták ki, mert õk nem értek célba). A két csapat fellebbezett és végül az a döntés született, hogy a versenyzõk az egyéni világbajnokságban megtartjatják eredményüket és pontjaikat, ám a konstruktõri bajnokságba azok nem számítanak bele."

A medve nem játék.

MaSzKa
mûtrágya az jó vagy rossz?

info róla link?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
akit elütött williams szerelõk azokkal mi lett?

Amúgy honnan is ismerõs nekem annyira ez az üzemanyag dolog? :)

Kinek is jött jól, hogy Stepney mûtrágyát szórt a Ferrarik üzemanyagába Monacoban? Kinek is jönne ez most megint jól?
MaSzKa
nem éppen olyan csajok voltak braziliába mint ami a bannerbe van

Kiváncsi leszek mi lesz a BMW üzemanyagügyböl

naja..én már évek óta a champcart preferalom mert sokkal izgalmasabb és nem ien alattomos szar mint az f1..ez az év végre már nem volt olyan szar mint az utóbbiak..de ez...tuti itt hagyom abba és csak champcart nézek....
a.carkey
Közutálat lesz a F1ben Hamilton. Az tuti. Azonkívül eléggé vissza fog esni a nézettség. Én is bizti, hogy max. interneten fogok ránézni az eredményekre. Gondolom nem én leszek az egyetelen ...

A medve nem játék.

én csak szimplán rágyujtom a házát...nem szórakozok itt fegyverrel..az drága...1 kis tûz meg ingyen van
Tigristank
<#eljen>

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Zárják csak ki nyugodtan a BMW meg a Williams versenyzõit, de akkor Hamiltontól és Alonsotól is el KELL venniük legalább a pontjaik felét.

Mert ugye nem büntették akkor a versenyzõket, mert nem tehettek róla(még ha valójában Alonso nagyon is benne volt), meg nem akartak a világbajnokságba avatkozni. Ha a BMW-s meg Williamses versenyzõket kizárják, akkor ezzel ellent mondanak, tehát utólag a McLareneseket is meg kell büntetniük. Ha nem teszik, akkor Mosley-nak sokba fog ez kerülni, nem olcsó a páncélozott autó, meg napi 24 órán át 10 testõr bére...

Meg nem árt ha vesz egy tankot is, mert szerintem sok fekete autó fogja majd leszorítani úton az Olasz nagydíj felé...
szerintem meg jóhülye vagy...<#levele>
a.carkey
Nagyon nyomják Hamiltont, nagyon nyomják. Érik a közutálat ellene, ha meg merik lépni amit ezek szerint valakik nagyon szorgalmaznak.
Pedig el kéne gondolkozni, hogy ha kémügyben elmeszelik õket, Kimi és Felipe közt döl el a vébé ...

A medve nem játék.

DjDano
Szerintem legyen 2 világbajnok! Raikkonen és Hamilton! Olyan még ugysem volt

SHADOWEYES7
<#ejnye1>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

gercse
Szerintem nem én leszek az egyetlen, aki jövõre nem fogja nézni a forma-1-et, ha most megváltoztatják a sorrendet utólag...
ami persze rendjén lenne, de: #58887
szóval...
így is le van szerepelve a FIA, de ezek után...

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

már f1híreken is kint van http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=18986
fú geci..ha meg merik tenni és személyesn gyujtom rá az fia-ra a székházat.....hamiltont meg személyesen lövöm le!!!
a.carkey
Tuti feldugják a seggükbe a tankolócsövet.

A medve nem játék.

akkor bizony az fia kurva annyát...ez már a pofátlanság legteteje lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a.carkey
Nem vicc!
De érdekes, hogy pont ezeket vizsgálják és pont az 5. hely kell Hamiltonnak a vb címhez, de nem nyomják, nem õt akarják bajnoknak ...

A medve nem játék.

zmeor
autosport.com -on
nincs ilyen hír!

pedig tuti címlapos lenne!

amugy meg ha ilyen lenne és elvennék kimitõl a VB-t akkkor felháborodna mindenki hogy télleg nagyon szereti ott valaki

leszarom a konfigod...

ez 1 rossz vicc...de próbának nem volt rosz

amugy kimi megérdemeltem nyert.....végre kijött neki a lépés és nem volt megint peches..hamilton meg még sehol nincs sumi-hoz képest..sumi nem csinált volna ekkra bakit ha ezen mulik a vb cím(õ már kínába nyert volna!!!szal van mit fejlõdnie hami-nek)...

jöhet 2008!!!
a.carkey
Na ez geciség lenne! Mármint ha lop a McLaren, és a pilóták használják az autót, akkor õk nem hibásak, csak a csapat, ha viszont a Williams vagy más hibázik, akkor a pilótáik is csalnak. Ha ez lesz, akkor kurvára kettõsmérce van a F1ben és nagyon Hamiltont akarják bajnoknak ...

A medve nem játék.

a.carkey
Ja, és a McLaren jövõre a boxutca legvégére fog kiállni. :)

A medve nem játék.

Pedig korábban - jogosan - kizárták a pilótákat is szabálytalan üzemanyag esetén. Persze, ha a kémügyben nem tettek iylen lépést, akkor ezek után furcsa lenne eldönteni így a címet. Következetes semmiképpen nem maradhat (nem is volt az soha...) az FIA, ha tényleg bebizonyosodik a BMW és a Williams bûne. De ha elveszik a címet, akkor remélem (követelem), a saját szabálytalan üzemanyagjukban égetik meg a két csapatvezetõt...
a.carkey
HI bejött, amit mindig is éreztem: Kimi és Alonso közt döl majd el a vébé, és azt annak ellenére is vallom, hogy Hamilton statisztikailag egyel több fekete pontot kapott, mint Alonso, bár mind a ketten 109el zártak. Amikor Hamilton az elõzõ nagydíjon tuti helyzetbõl a saját egoja miatt (minden áron nyerni!!!!) kiesett, leírtam: ekkorát ugyanis nem szokott egy bajnok hibázni. Viszont az is igaz, hogy inkább Alonsot éreztem gyõzelemre esélyesebbnek, mint Kimit, mondjuk "ritka" is, hogy vki 7 pontos hátrányból nyer vébét. (Bár 1988ban Prost több pontot szerzett, de mégis Senna nyert ...)

Erre jön ez a Kimi gyerek, és menyeri a vébét, és végre nem hibázik alatta a technika, a gumija is kibírta, és a két fiatal sem tette ki egymást az utolsó körben.

Mit adhat ez nekünk?
Pl. azt, hogy Kimi megtanult nyerni, és végre elkerüli a balszerencse.
Roppant nagy esélye van arra, hogy jövõre is nyerjen.
Ismét bebizonyosodott, hogy ha egy csapat a vébé címet meg akarja nyerni, akkor kérem el kell döntenie, hogy ki lesz az elsõ ill. másod számú pilóta! Mert a McLaren itt veszített, és majdnem rákefélt a Ferrari is. Magyarul ha egy nagycsapat komoly sikereket akar elérni, kell egy ász, és kell egy olyan pilóta aki ha kell, biztosra hozza a tutit. Ha két dudás fúj egy csárdában, már rossz ...

Jövõre?
Kimit nem féltem. Ahonnan õ most felállt és nyert, az minden elismerést megér.

A többiek?
Az biztos, hogy Alonso - ha marad - nem fogja mutogatni az autóbeállításait Hamiltonnak, kevesebb lesz Lewis körül is a felhajtás, Massa meg talán ismét coulthardi magasságokba emelkedik majd, vagyis tervek, tervek, tervek ...

BMW? Williams?
Nehéz lesz nekik. Nagyon sok munkájuk lesz, ha tényleg ott akarnak lenni. A pilótáik megvannak a sikerhez, de vajon végre meg lesz hozzá az autó?

A jövõ reménységei?
Vettel és Rosberg mindenképpen, de ott van a sorban Sutil és Kovalainen is. Meglátjuk! :)

Szerzõdések.
Ralf remélem tényleg visszavonul. Ez van. Schumacher õ is, de azért még messze van a bátyjától. Viszont örülnék ha pl. Winkelhock szerzõdést kapna, Sutil meg egy jobb csapathoz kerülne.

Az év csalódása?
Csapatként egyértelmûen a Renault. Vagy mégsem? Hisz nehéz döntés, mert a Toyota és a Honda is bõven esélyes volt erre a címre. A rönóó is csak azért, mert bajnokcsapatból lettek senkik, mint a Williams 1998ban ...

Versenyzõként számomra Yamamoto volt full csalódás, különösen hogy ahelyett a Winkelhock helyett jött, aki a németeknél körökön át vezette a versenyt a Spykerrel, és a csapat legnagyobb sikerét érte el eddig. De azért Ralf is beférne ide.

A medve nem játék.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Count Adyn
Ien buli rémlik nekem régebbrõl, is akkor az volt hogy a konstruktõrt büntették, mert a pilóták nem tehetnek róla ugyebár:) A pilóták kizárást nem merik meglépni mert lincs kb:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Vizsgálat a BMW-Sauber és a Williams ellen!
Az autosport.com értesülései szerint vizsgálat indult a BMW-Sauber valamint a Williams-Toyota istállók ellen.

A csapat képviselõit a Brazil Nagydíj versenybírái az autók vizsgálata után idézték be, miután elképzelhetõ, hogy szabálytalan üzemanyagkeverékkel vettek részt a versenyen.

A Nico Rosberg, Robert Kubica, Nick Heidfeld trió a negyedik, ötödik illetve hatodik helyen végzett a vasárnapi nagydíjon, így amennyiben utólagosan kizárják õket, a McLaren újonca, Lewis Hamilton lesz a világbajnok.

Részletek hamarosan...

http://gaborszantai.co.uk/

Én Kimiért szorítok, de nem éreztem volna szégyennek. Ugyanakkor abban egyetértek, hogy a jelenlegi pontrendszerben csekély a különbség az elsõ és a második helyezés jutalmazása között, de nehéz lenne sokkal jobbat kidolgozni. (Én ugyanis nem szívesen emelném 10 pont fölé a gyõzelem értékét, annál konzervatívabban állok hozzá.)
és még a sörökhöz sem értesz <#nyes>

*viccel*

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

SHADOWEYES7
Még a Hungaroringer csináltam a képet :)

zmeor
sztem nem ártana bevezetni olyan szabályt hogy aki a legtöbbet nyerte az legyen a VB!
elvégre a sport nem arról szól hogy ki a második meg a harmadik többször.
hanem a gyõzelem
és milyen szégyen lett volna hogyha nem kimi nyert volna most VB-t és neki lenne a legtöbb gyõzelme..
van benne valami ugye?

leszarom a konfigod...

Count Adyn
Amugy futam elõtt mekkora szorzóval lehetett vajh fogadni Kimi VB címére?<#hehe>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Pont errõl beszéltem, eredménytõl függetlenül úgyis nyerhetne valamelyik elmélet. Mert muszáj lennie, ha az utolsó futamon, szoros körülmények között dõl a cím sorsa. Bezzeg ha már az idény 70%-nál eldõlne! :)
Count Adyn
Viszont az én elméletem még megáll:D
Bernie lezsírozta hogy ne zárják ki a mekit ha a végén a ferrari nyer:D

Az összeesküvés-elméleted viszont megbukott (bár úgysem értersz egyet ebben velem), elvégre Bernie a Hamilton kocsiját (és idegrendszerét) bûvölte meg ;)
Goruck
akkoris alulmaradnánk ha mi sört innánk, õ meg vodkát (utálom a sört, jöhet a vodka :D:D:D )

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

Goruck
na énis megyek aludni, mert holnap kinézek a luxusauto showra, ott van egy Ferrari F1es kocsi :D leróvom a tiszteletet elötte

Kimi jól bírja a piát... sztem senkisem tudná leinni vodkába :D
CheAteR88
ENNYI

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

Goruck
csak nehogy azt halljuk holnap h alkoholmérgezést kapot...

Goruck
ilyen képeket honnan ????? :D youtubon vannak jó videók Kimirõl