FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az FIA megerõsítette, hogy a BMW Sauber és a Williams csapat autóiban használt üzemanyag hõmérséklete nem felelt meg a szabályoknak a Brazil Nagydíj alatt.
A versenybírák folytatják a vizsgálódást annak érdekében, hogy megállapítsák, szükség van-e büntetésre, áll az FIA közleményében, amelyben Joe Bauer technikai delegált, elárulja, hogy az említett autókban talált üzemanyag hõmérséklete a problémás.
A Forma-1 szabálykönyvének 6.5.5 cikkelye kimondja: "Az autókban az üzemanyag hõmérséklete nem lehet több 10 celsius fokkal alacsonyabb az üzemanyagot körülvevõ hõmérsékletnél."
A közleményben Bauer arról informál, hogy Heidfeld autójában az elsõ kiállásánál az üzemanyag 13 celsiusszal, a második kiállásánál pedig 12 celsiusszal volt alacsonyabb a megengedettnél.
Kubica esetében a három kiállásánál ez 14, 13 illetve 13 celsius volt, míg Nico Rosberg esetében a két killásánál 13 illetve 12 celsius volt az eltérés. Kazuki Nakajima autójában az elsõ kiállásnál az eltérés 12 celsius volt, második kiállásánál a 10 celsiusos határon belül volt az üzemanyag hõmérséklete.
A Spyker technikai igazgatója, Mike Gascoyne szerint az eltérés teljesítménybeli javulást eredményez.
"Könnyedén lehet akár 5-10 lóerõ plusz is," mondta a szakember. "Az autó teljesítménye javul a verseny során. Ha a határ alatti hõmérsékletû üzemanyagot töltenek bele, az illegális teljesítmény növekedést okoz. Ki kellene zárni õket a versenybõl, efelõl nincs kétség."
A BMW és a Williams pilóták kizárásának óriási következménye lenne, hiszen ekkor Lewis Hamilton elõre lépne a negyedik helyre.
Ez esetben Hamiltont avatnák világbajnokká.
http://gaborszantai.co.uk/
Na kb. itt is ez lesz. A helyszín ott is Brazília volt.
A medve nem játék.
Azt nem vállalná be a FIA, hogy 4-5 csapat(annyit szerintem össze lehetne szedni) kiszálljon.
Wikipedia:
"1995 – a második világbajnoki cím
A szezon újabb botránnyal indult, amikor a szezonnyitó Brazil Nagydíjon õt és David Coulthardot (Williams-Renault) kizárták szabálytalan üzemanyag használata miatt. Mint kiderült a Benettonnak és a Williamsnek is üzemagyagot szállító francia Elf cég követte el a hibát (csapattársaikat csak azért nem zárták ki, mert õk nem értek célba). A két csapat fellebbezett és végül az a döntés született, hogy a versenyzõk az egyéni világbajnokságban megtartjatják eredményüket és pontjaikat, ám a konstruktõri bajnokságba azok nem számítanak bele."
A medve nem játék.
info róla link?
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Kinek is jött jól, hogy Stepney mûtrágyát szórt a Ferrarik üzemanyagába Monacoban? Kinek is jönne ez most megint jól?
Kiváncsi leszek mi lesz a BMW üzemanyagügyböl
A medve nem játék.
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
Mert ugye nem büntették akkor a versenyzõket, mert nem tehettek róla(még ha valójában Alonso nagyon is benne volt), meg nem akartak a világbajnokságba avatkozni. Ha a BMW-s meg Williamses versenyzõket kizárják, akkor ezzel ellent mondanak, tehát utólag a McLareneseket is meg kell büntetniük. Ha nem teszik, akkor Mosley-nak sokba fog ez kerülni, nem olcsó a páncélozott autó, meg napi 24 órán át 10 testõr bére...
Meg nem árt ha vesz egy tankot is, mert szerintem sok fekete autó fogja majd leszorítani úton az Olasz nagydíj felé...
Pedig el kéne gondolkozni, hogy ha kémügyben elmeszelik õket, Kimi és Felipe közt döl el a vébé ...
A medve nem játék.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
ami persze rendjén lenne, de: #58887
szóval...
így is le van szerepelve a FIA, de ezek után...
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
fú geci..ha meg merik tenni és személyesn gyujtom rá az fia-ra a székházat.....hamiltont meg személyesen lövöm le!!!
De érdekes, hogy pont ezeket vizsgálják és pont az 5. hely kell Hamiltonnak a vb címhez, de nem nyomják, nem õt akarják bajnoknak ...
A medve nem játék.
nincs ilyen hír!
pedig tuti címlapos lenne!
amugy meg ha ilyen lenne és elvennék kimitõl a VB-t akkkor felháborodna mindenki hogy télleg nagyon szereti ott valaki
leszarom a konfigod...
amugy kimi megérdemeltem nyert.....végre kijött neki a lépés és nem volt megint peches..hamilton meg még sehol nincs sumi-hoz képest..sumi nem csinált volna ekkra bakit ha ezen mulik a vb cím(õ már kínába nyert volna!!!szal van mit fejlõdnie hami-nek)...
jöhet 2008!!!
A medve nem játék.
Erre jön ez a Kimi gyerek, és menyeri a vébét, és végre nem hibázik alatta a technika, a gumija is kibírta, és a két fiatal sem tette ki egymást az utolsó körben.
Mit adhat ez nekünk?
Pl. azt, hogy Kimi megtanult nyerni, és végre elkerüli a balszerencse.
Roppant nagy esélye van arra, hogy jövõre is nyerjen.
Ismét bebizonyosodott, hogy ha egy csapat a vébé címet meg akarja nyerni, akkor kérem el kell döntenie, hogy ki lesz az elsõ ill. másod számú pilóta! Mert a McLaren itt veszített, és majdnem rákefélt a Ferrari is. Magyarul ha egy nagycsapat komoly sikereket akar elérni, kell egy ász, és kell egy olyan pilóta aki ha kell, biztosra hozza a tutit. Ha két dudás fúj egy csárdában, már rossz ...
Jövõre?
Kimit nem féltem. Ahonnan õ most felállt és nyert, az minden elismerést megér.
A többiek?
Az biztos, hogy Alonso - ha marad - nem fogja mutogatni az autóbeállításait Hamiltonnak, kevesebb lesz Lewis körül is a felhajtás, Massa meg talán ismét coulthardi magasságokba emelkedik majd, vagyis tervek, tervek, tervek ...
BMW? Williams?
Nehéz lesz nekik. Nagyon sok munkájuk lesz, ha tényleg ott akarnak lenni. A pilótáik megvannak a sikerhez, de vajon végre meg lesz hozzá az autó?
A jövõ reménységei?
Vettel és Rosberg mindenképpen, de ott van a sorban Sutil és Kovalainen is. Meglátjuk! :)
Szerzõdések.
Ralf remélem tényleg visszavonul. Ez van. Schumacher õ is, de azért még messze van a bátyjától. Viszont örülnék ha pl. Winkelhock szerzõdést kapna, Sutil meg egy jobb csapathoz kerülne.
Az év csalódása?
Csapatként egyértelmûen a Renault. Vagy mégsem? Hisz nehéz döntés, mert a Toyota és a Honda is bõven esélyes volt erre a címre. A rönóó is csak azért, mert bajnokcsapatból lettek senkik, mint a Williams 1998ban ...
Versenyzõként számomra Yamamoto volt full csalódás, különösen hogy ahelyett a Winkelhock helyett jött, aki a németeknél körökön át vezette a versenyt a Spykerrel, és a csapat legnagyobb sikerét érte el eddig. De azért Ralf is beférne ide.
A medve nem játék.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Az autosport.com értesülései szerint vizsgálat indult a BMW-Sauber valamint a Williams-Toyota istállók ellen.
A csapat képviselõit a Brazil Nagydíj versenybírái az autók vizsgálata után idézték be, miután elképzelhetõ, hogy szabálytalan üzemanyagkeverékkel vettek részt a versenyen.
A Nico Rosberg, Robert Kubica, Nick Heidfeld trió a negyedik, ötödik illetve hatodik helyen végzett a vasárnapi nagydíjon, így amennyiben utólagosan kizárják õket, a McLaren újonca, Lewis Hamilton lesz a világbajnok.
Részletek hamarosan...
http://gaborszantai.co.uk/
*viccel*
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
elvégre a sport nem arról szól hogy ki a második meg a harmadik többször.
hanem a gyõzelem
és milyen szégyen lett volna hogyha nem kimi nyert volna most VB-t és neki lenne a legtöbb gyõzelme..
van benne valami ugye?
leszarom a konfigod...
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Bernie lezsírozta hogy ne zárják ki a mekit ha a végén a ferrari nyer:D
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)