182274
  • Norbi1990
    Massa a 10. súly nélkül? xD
  • GregSB
    Súlyok:

1. Alonso Renault 637.5
    2. Vettel Red Bull-Renault 655.0
    3. Webber Red Bull-Renault 652.0
    4. Hamilton McLaren-Mercedes 650.5
    5. Rosberg Williams-Toyota 654.0
    6. Kovalainen McLaren-Mercedes 655.5
    7. Raikkonen Ferrari 651.5
    8. Button Brawn-Mercedes 664.5
    9. Nakajima Williams-Toyota 658.0
    10. Massa Ferrari
    11. Buemi Toro Rosso-Ferrari 671.5
    12. Trulli Toyota 671.3
    13. Barrichello Brawn-Mercedes 689.0
    14. Glock Toyota 679.2
    15. Piquet Renault 667.7
    16. Heidfeld BMW-Sauber 658.0
    17. Fisichella Force India-Mercedes 680.5
    18. Sutil Force India-Mercedes 683.5
    19. Kubica BMW-Sauber 666.0
    20. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 675.5

Alfonzó hamar ki fog jönni tankolni :)
  • WNW
    Azert eleg vaknak kell lenni ahhoz, hogy ne lasd, ahogy a fal elotti betonreszen pattogas nelkul a kerekek be-be lassulnak.. Raadasul a betnon van feknyom, ami szaggatott... Fekezes nelkul aligha lenne feknyom.. Mig a palyan volt, csak gaz nelkul ment egyenesen, mikor leert a fure, akkor lehet, hogy a razkodastol nemileg feleszmelt, mert akkor kezdodott a kerekek be-be lassulasa.. Aztan atzotykolodott a palyan keresztbe, akkor volt egy furcsa hang, mintha akkor kerult volna uresbe a kocsi, aztan meg kerek belassulasok, es a becsapodas utan a motor felporges uresbe, szerintem akkor megint elment a kep..
  • Nohab
    Jaja, én is ezt mondom, illetve látszik is.
  • passatgt
    oldalt látszik hogy folyamatosan nyomja féket és gázt is...
  • DannyL
    Nyomott az mindent ami a lába előtt volt úgy tűnik.
  • Nohab
    Ez megmagyarázza, hogy nincs motorfék, illetve azt, hogy miért áll meg a kerék, mikor a levegőben van.
  • DannyL
    Nem értem mit akartok kihozni ebből a vitából. Zsír mindegy fékezett -e vagy sem, beleállt a falba azt kész.
  • Nohab
    Szerintem inkább nézzétek meg a G mérő alatti pedálhelyzeteket, szerintem sokat elárul, hogy most nyomta neki vagy nem. [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=962870403&no=83485]#83485[/url]
  • bardocz
    Igggen,a pattogástól leáll egy lendületben lévő forgó kerék.Grat.
  • Shiwo
    híres embereket, gazdagokat, politikusokat nem kell félteni, nekik hamar kerítenek minőségi ellátást, csak a köznép számára gáz a kórházi lét
  • Szabi1991
    semmi fékezés nincs ott, csak pattog a kocsi..
  • Bullitt
    Ilyet én nem mondtam... :)
  • WNW
    Hat nem tudom, az utkozesig gazon megy a kocsi, az utkozes utan elvett gazzal a hang alapjan, nemi pumpalo fekezessel, sot a sebessegbe sincs a falnal, mert a becsapodas utan ugyan felporog a motor, de a hatso kerek all..
  • bardocz
    Miért is?
  • Szabi1991
    ja.. szal bardocz egy vadbarom -.-
  • Bullitt
    Elvette, nyilván amikor az eszméletét elveszti az ember az izmok is elernyednek és nem tudja padló gázzal nyomni, de a lába nem is száll le a pedálról, szóval valamennyi gáz volt ott, meg közben fék is, bár a blokkolás sztem nem volt meg, csak ahogy pattogott az autó, úgy a gumik is meg-megálltak.
  • Gabor_(HSF)
    És mi köze a Magyaroknak az időméréshez???
    Azt minden pályán ugyanaz a külön cég csinálja
  • Szabi1991
    hallottál már f1es autót ami padlógázt ad?
    mert qvára nem ilyen.. amint eltalálta az a vmi egyből elvette a gázt..
  • DannyL
    Itt volt egy közeli kép róla, csak mire elküldtem rá a postot, törölték.
  • icemankimi
    Massat meg is műtötték.
    Jobbulást neki.
  • 5m0k3sh0w
    hol nézed?
  • 5m0k3sh0w
    gokartba majd kitört a nyakam, el tudom képzelni milyen lehet f1-es kocsiban :D
  • DannyL
    Jáj szegényke! Nem őszinte a mosolya, elég csúnya.
  • DannyL
    Értem, köszi! Ez cummer.
  • Bullitt
    Nem, szabályzat szerint nem.
  • DannyL
    Gene miért nem ülhet be? Mert nincs mért ideje az időmérőn? Utolsó helyről se lehet ilyenkor?
  • kifli
    nemvagy benne biztos? :O
  • bardocz
    Én ezt eddig úgy tudtam,hogy 300nál igaz.De aki meg azt hiszi,hogy egy hátsókerekes autóban a motorféktől úgy blokkol le az elsőkerék,hogy közben nyomják a gázt,egy vadbarom.
  • bardocz
    Jah,az meg a másik.
  • Totti5
    "egy megdöbbentő adat: 200 kilométer/órás sebességről - csak motorfékkel 1,2 g-vel lassulna a versenyautó - ha pilóta ráérne csak motorfékkel lassítani; de nem ér rá... A kanyarok előtt erőteljesen rálép a fékre, s ilyenkor akár 6-6,2 g is hathat a versenyzőre!"

abba nemvagyok biztos hogy a motorféktől blokkol egy kerék
  • Bullitt
    Gázt és féket egyszerre nyomta....
  • cargame
    Eleg erdekes ugy a motorfek mikozben nyomja a gazt...
  • bardocz
    A motorféktől fékeződött állóra az elsőkerék a bukótérben.Valami fékezte,ne beszéljetek már baromságokat,az a kerék nem fog magától állóra fékeződni.
  • 5m0k3sh0w
    ja. az volt a szerencséje, hogy levezetőkörön volt és nem padlógázzal ment. igaz, lehet hogy akkor elkerülte volna a rugó
  • Szabi1991
    az ütéstől azonnal elájult.. max motorfék lassíthatta, de az se sokat..
  • HUmanHunter
    A Ferrari megerősítette, hogy Felipe Massát meg kellett műteni a budapesti Honvéd Kórházban, mivel a Hungaroringen elszenvedett balesetében megsérült a koponyacsontja.

A Ferrari szombaton koraeste hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Felipe Massát meg kellett műteni, miután a Hungaroringen elszenvedett balesetét követően a budapesti Honvéd Kórházba szállították.

"Felipe eszméleténél volt, amikor megérkezett a kórházba, és az állapota továbbra is stabil" - írták. - "A teljes kivizsgálás során kiderült, hogy az arcán vágás keletkezett, megsérült a koponyacsontja, valamint agyrázkódást kapott. Ennek következtében orvosi beavatkozásra volt szüksége, és a műtét után is intenzív megfigyelés alatt fogják tartani."

Massa a Q2 végén, amikor már a levezető körében járt, a sisakjával eltalált egy alkatrészt, amely a 4-es kanyarhoz vezető emelkedőn pattogott. Az A5.hu beszélt Jacky Eeckelaerttel, a Brawn GP főmérnökével, aki megerősítette, hogy a Rubens Barrichello autójának hátsó futóművéből kieső rugóról volt szó.

A rugó átütötte Massa sisakját a rostély fölött. Habár a brazil versenyző nem tudott kiszállni a gumifal alá szorult Ferraijából, nem vesztette elé az eszméletét, és beszélni is tudott.

"Volt egy vágás a fején, amit talán az én autómról leszakadó alkatrész okozott" - mondta Massáról honfitársa, Rubens Barrichello a Daily Telegraphnak. - "Beszélt, eszméleténél volt, a vágást azonban meg kell vizsgálni. A kezeit és a lábait tudta mozgatni, de el kellett altatni, mert nagyon izgatott volt."

Meg nem erősített információink szerint a műtéthez Massát elővigyázatosságból mesterségesen lélegeztetik, hogy eltávolítsák az agyában az ütéstől keletkező duzzanatot.

A Ferrari már megerősítette, hogy a brazil nem indul a vasárnapi Magyar Nagydíjon. Noha Marc Gené, a maranellói istálló tartalékpilótája a Hungaroringen van, az időmérő után nem tud majd beugrani a sérült Massa helyére.
  • Totti5
    telemetria szerint nem lépett rá, nyomta a gázt is, az lehet hogy a tehetetlenség miatt a lába megnyomta a féket egy picit, de nem volt nagy fékezés...
  • cargame
    nem tudom, h az emnnyire reflex mivel egyszerre nyomta a feket es a gazt is :S
  • 5m0k3sh0w
    0:05-nél a bal hátsó kerék mögött látszik még a rugó