182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
dashed_ #83676 Sajtótájékoztató:
Ahogy azt a helyszínen készült fotók alapján már korábban sejteni lehetett, Massa homlok-, és arccsonttöréseket szenvedett, illetve az elülső homloklebenyét kellett megoperálni, melyből egy csontszilánkot operáltak ki, erősítette meg a kórház szóvivője.
Dr. Bazsó Péter, az Állami Egészségügyi Központ (Honvéd kórház) orvos-igazgatója és dr. Zsiros Lajos, a Magyar Honvédség fősebésze közös, szombat esti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van a brazil versenyző, aki a műtét után altatásban, lélegeztető gépen van az intenzív osztályon. -
Á szegény Massa, remélem nem lesz komoly gond és látjuk még versenyezni az F1-ben. Azért az durva, hogy nemrég a Nascarban halt meg egy szegény srác, múlt héten F2-ben, most meg ez is. Nagyon rájuk jár a rúd :( -
Ezt mindenki tudta már régen........ -
A legújabb információk szerint Felipe Massa súlyos sérülése után idén már biztosan nem ülhet autóba. Az orvosai szerint a soron következő napok döntik el, hogy milyen irányt vesz a gyógyulása. A szerencsétlenül járt pilótát jelenleg lélegeztetőgépen tartják.
Az információk nem hivatalosak! -
Ez igaz. De nem értem miért járatták meg Massát. Az ÁEKban is van heli leszálló ... -
Egy darabot nem linkeltem tőle. :D -
te meg itt népszerűsíted
lol xD -
én csak azt mondom amit apám a 35 évnyi rutinjával tippel a kép + hírek alapján
azért a honvédba vitték mert a sérülése a lőtt sérülésekhez hasonlít + ott van az egyik legjobb trauma osztály.
-
Gabor_(HSF) #83668 NEM.. De roppant idegesitő.hogy hogy lehet ő is Gábor! -
lama king19 #83667 még az is lehet (nem kívánom neki) h itt vége a karrierjének. ha a szeme maradandóan sérült akkor biztos. és ebbe az a legszarabb hogyha 10 mp-el később megy ki a pályára akkor nem lenne semmi baj. ez a sors. -
Gabor_(HSF) #83666 szigorú pihi..esetleg egy lájtos vacsi,a jobbaknál egy sör és alvás -
Én az agyödémáról azt olvastam hogy legtöbbször halálhoz vezet:S:S:S -
Nem tudjátok, hogy kinek a rokona az a Joó Gabi az indexen, hogy folyamatosan tolják, népszerűsítik a blogját? -
Nem lesz probléma, bízzunk benne! Jók az itthoni orvosok.
Nem tudjátok, hogy amikor az OBIbe megérkezett a heli, miért nem ott műtötték meg? Nem vállalták vagy a AEK jobb? -
Pilóták most már pihennek elvonulva teljes nyugalomban vagy viszik őket még rendezvényekre,akárhova? -
Azért szomorú, hogy bármennyire is biztonságosak az autók, a nyitottságuk miatt még a XXI. század elején is ott van a veszély, hogy a pilóták fejével történik valami. :(
Henry a múlt héten, most meg Felipe, és mindkettő baromi értelmetlenül szenvedett balesetet. :(
Remélem a fej megerősített védelmére is kitalálnak majd valamit. -
sajnos máshol is ezt írják ,nem csak magyar oldalakon hanem német angol oldalakon is -
Gabor_(HSF) #83659 Mert még nem tapasztaltad,mekkora erők hatnak..200 nál egy egyszerű bogár képes betőrni a plexit egy hagyományos utcai 150 ezres sisaknál -
nem felfújják a traumás vérömleny folyamatosan növekszik, ha nem lékelik meg a koponyát a növekvő nyomás szövetelhaláshoz / halálhoz vezet. -
Azért érdekes,hogy a legmegbízhatóbb autó ami sose áll meg most csak így széthullik.
Brawn kezd csúnyán visszaesni... -
Bullitt #83656 ÁÁá.. nem hiszem el.. F1-live már ijesztget, hogy életveszélyben van. Minden ép eszű ember tudja, hogy egy agyműtét után következő egy-két nap kritikus, de ők ezt is felfújják.. <_< -
durva a kép massárol a baleset után a buko nagyot kapott -
nem elég nagyot ha szilánkosra tört a koponyája és a homlok lebenyében álltak meg. -
Bullitt #83653 Mivel ez még pletyka, nem kell készpénznek venni. Másrészt nem mindegy, milyen a sérülés formája pontosan. -
Gabor_(HSF) #83652 rugó! egyértelmüen látszik is a felvételeken..
és már tudjuk, a hátsó rugósstab szabadult el,valószinüleg a "G-szem" pattant el és valahogy utat talált magának,hogy kiszabaduljon a boritás alól..
egyébbként 60-80 deka,attól függ,milyen keménységű és hány szemes volt éppen benne.. -
Az a sisak nagyot hárított azért... -
utánaolvastam és elég lestújtó dolgokat találtam:( -
"A legvalószínűbb, hogy a következő futamtól a Ferrari tesztpilótája, Marc Gené ülhet majd be a Ferrari F60-ba. Habár nagyon kicsi az esélye, nem lehet kizárni, hogy Michael Schumacher visszatér néhány futam erejéig (a valenciai futamot a Belga és az Olasz Nagydíj követi), ám ezt a felvetést egyelőre nem kommentálták a Ferrarinál. A harmadik, egyben legvadabb verzió, hogy egyenesen a szombati edzéselsőt, Fernando Alonsót igazolják le a Renault-tól, akinek állítólag régen aláírt ferraris szerződéséről egyébként is sokat beszéltek az elmúlt napokban, hetekben."
itten volt
ÁÁÁÁÁÁ azt élvezném!!!!! -
ha a homloklebenyének annyi akkor a személyiségének is -
Bullitt #83647 Barichello központi tompító eleme találta el Massát
Csontszilánkot kellett kioperálni Massa fejéből -
Szerencsétlen Massának nem volt szerencséje
remélem,hogy maradandó károsodás nélkül megússza
időmérő vége vicces volt
xD -
"Massa fejének egy egykilós csavar csapódott neki. A csavar a Massa előtt mintegy négy másodperccel haladó Rubens Barrichello autója hátsó felfüggesztésének eleme volt."
akk most csavar vagy rugó? -
szerintem azért "nevetett" mert azthitte súly szerint vannak sorbaállítva és nem massán nevetett :/ -
Henry Surtees szelleme figyelmeztet mindenkit a bukósisakokra:) -
-
cargame #83641 jol van :) -
5m0k3sh0w #83640 Rosberg jo helyen van nem a legkonnyebb autoval :) -
cargame #83639 Baszottul vicces vagy am ;) -
ezen nincs mit javítani. ha egy komplett gumiabroncs a fejednek esik -pláne ha igen nagy sebességgel,és te is mozgásban vagy-, lehet rajtad akármilyen sisak, a nyakad és ezáltal a gerinced olyan terhelést kap, ami sajnos tragédiához vezethet -
Ja, hogy nem súly szerint vannak sorolva :D
Sry.