182274
  • madmanic
    bazz.. bár még nincs pontos diagnózis a szeméről... reménykedjünk
  • G_ArchAngel #83915
    oh f*ck, poor Massa...:(((
  • zsutyesz
    Massa már nincs életveszélyben
  • G_ArchAngel #83913
    Meglepoen normalis hangvetelu cikk Massa allapotarol...
  • G_ArchAngel #83912
  • MR ME
    annyit nem, csak dollármilliókat...

érdekes, de sztem se fog egyik se Massa helyén indúlni
  • BaliBoy
    Sőt! Még úgy mond ki is használhatják ezt csúnya balesetet mivel a teszt pilóták csak egyenes szakaszokon tesztelhetnek. Így viszont most alakalom nyílik rá, hogy éles helyzetben is ki tudják próbálni az autót.
  • BaliBoy
    Nem. (Az eltiltott futamon.)

De véleményem szerint nem ő fog indulni. Hiszen még az is csak pletyka, hogy oda fog szerződni. Amúgy sem kell különleges megoldásokat fantáziálni. Sem Schumi sem pedig Alonso nem fog Ferrariban ülni a köv futamon hiszen vannak a Ferrarinak saját teszt pilótái.
  • madmanic
    mert az annyit számít..
  • MR ME
    és szerződésszegés is egyben...
  • kabel15
    Hogy hagyná ott a szezon felénél a csapatát és menne el egy másikhoz?
    Ez nem valami sportszerű szerintem.
  • HUmanHunter
    nem fog.
  • icemankimi
    Lehet igazam lesz a végén Alonso úgy néz ki a Ferrariban indul a következő futamon.
  • desigo

• DannyL
    Ha erről megkérdezel egy franciát, akkor rá fogsz jönni, hogy szerintük ők mindenben a legjobbak. Nővérem férje francia. Ego nemzet.
  • a.carkey
    Ez érdekes. Schumachernek nem agysérülése volt. Ezek a franciák ezek szerint több területen is világhíresek? Pff.
  • DannyL
    Ha szállítható lesz, nyilván átviszik valami csilli villi nyugat-európai klinikára. De nem hinném, hogy Braziliáig cipelnék.
  • Laceee
    A brazil O Globo c. napilap értesülései szerint, ha tovább javul Massa állapota, Budapestről egyenesen Párizsba, a Petié-Selperiére Klinikára szállítják, ahol Dr. Gerard Saillant világhírű professzor betege lesz, aki Michael Schumachert is kezelte 1999-es silverstone-i balesete után
  • Punker
    még 1 ideig tuti nem szállítható.
  • kabel15
    Szerintetek meddig tartják itt massat?
    Míg teljesen rendbe nem jön vagy vissza viszik brazilokhoz?
  • zsutyesz
    Massa
  • R420
    Sláger rádióban hallotam Felipéről.
  • fifi
    valószínűleg azért nem bálamadzag az, ne dobálózzál itt olyannal amihez fingod sincs...
  • G_ArchAngel #83893
    Massa orvosa Dino Altmann a Deutsche Presseagentur-nak elmondta, "Felipe állapota súlyos, de nem életveszélyes és szerencsére nem sérültek meg az agy idegszövetei."
  • chalezlopez
    link?
  • R420
    Massáról új hírek már beszél mozgatja kezét és a lábát is de az orvosok nem ígérnek sokat.
  • Forza Italia
    Alonso nem kell a ferrariba. Kimi és Massa nagyszerű páros. Remélem Massa felépül és újra a régi lesz. Szeretném még versenyezni látni. De Alonsot nem szeretném ferrariba. Akkor már inkább Vettelt.
  • ldavid
    sajnos nagyon is megvan rá az esély
    azért remélem, Alonso nem fog idén Ferrival rajthoz állni
  • G_ArchAngel #83888
    Kimi megint majdnem kiesett...
  • Shep
    Ott is ugyanúgy elszabadul a kerék ha olyan az ütközés, F1-ben is fogkák a kerekeket, de ha ha olyan a becsapódás leszakad a kerék F1-ben is Indyben is tök mindegy melyik sorozatot nézzük.
  • G_ArchAngel #83886
  • Laceee
    660mm az F1 gumi külső átmérője, az eső gumié 670mm, az első gumi szélessége 355mm a hátsó 380mm.
  • bardocz
    Jah tényleg,átmérővel számoltam sugár helyett :-)
    Bazz,mindent benéztem,most számolom újra,hát látszik,hogy két hónapja nem volt se matek se fizika:D
  • ladarevolution
    Azért te is szépeket írsz :)

Nézzük csak:
    egy 30cm-es átmérőjű kerék kerülete nem 180cm hanem 94cm lenne.

60000m/s-os sebesség 19000-res kerékfordulatnál az általad feltételezett 30cm-es átmérőjű kerékkel? Khm...
    Szerintem csak kb. 1070km/h-ával menne az autó ami kb. 300m/s. Hol van ez a 60000-től? :)

Másrészt van vagy kb. 450-500 mm egy F1-es kerékátmérő.
    Igaz hülyeség számolni ilyeneket mert RelakS feltételezése sem helyénvaló mert az egy dolog h a váltó utolsó áttétele(-i) már gyorsítók de ettől függetlenül van ott még egy végáttétel is ami lassító áttétel.
  • Dark Angel 666
    ilyet ne mondj , Massa még fog versenyezni , és ha jó lesz a Ferrari , világbajnok is lehet
  • Count Adyn
    Ehh... Alonso lehet tényleg piros autóval indul igy:D
  • madmanic
    agyműtét után ritkán engednek valakit versenyautóba ülni...

jó ha jövőre elindulhat..
  • WNW
    Szerintem Massanak az egesz eve oda.. Ilyen serulesek utan regeneralodnia kell a szervezetnek, az agynak... Nem hiszem, hogy engedni fogjak kocsiba ulni.. Es lehet, hogy rendbe jon, de meg akkor se biztos, hogy egy verseny terhelest birni fog...
  • bardocz
    Jézusfasza,gondolkozz,számolj,és utána beszélj.1 sec alatt a motor 19000 RPM-nél 316-ot fordul.Ha a kerék átmérője 30 centi(nem tudom mennyi,annyi talán volt),akkor a kerülete 188 centi,ha a kerék olyan gyorsan forog,mint a motor(316/sec),akkor közel 60000m/s lenne a sebessége a kocsinak.
    Olyan irtózatos faszságokat vagytok képesek beszélni.Soha nem fog a kerék olyan gyorsan forogni,mint a motor.
  • RelakS
    Ja, ha a motor is felmehet 19ezerig, és nem hinném, hogy 6-7. sebességben még mindig lassabb lenne a kerék a motornál :D