182274
  • MR ME
    nagyon remélem h Massát jövőre látjuk versenyezni :(
  • Szabi1991
  • a.carkey
    Michael Schumacher favorit Massa pótlására

Na ilyen "cikket" soha ne írjon senki, aki esetleg újságírónak képzeli magát ...

Benne van az elmúlt napok összes felböffenése, találgatása, baromsága (csak Ecclestone kutyáját nem kérdezték még meg, hogy a bolhái alapján miként saccolja ki helyettesíti Massát a Ferrarinál), mindez qurvára bulvárista stílusban.

Kezdik ezzel:
    "Massa szombaton, a hungaroringi időmérőn sérült meg, biztosan nem lehet ott egy hónap múlva az Európa GP-n Valenciában, fejsérülése miatt ezt az idényt már ki kell hagynia. Sőt, szeme miatt lehet, hogy többé nem vezethet versenyautót."
    Sehol nem volt ez kijelentve, csak pár nem orvos szájából hangzottak el.

"Hivatalos jelölt nincs, az ilyenkor szokásos menetrend szerint a két tartalékpilóta egyikének, Marc Genének vagy Luca Badoernek kellene beugrania. Niki Lauda exvilágbajnok szerint ők ”haszontalanok”, sem tudásukkal, sem hírnevükkel nem tudnak hozzátenni a Ferrarihoz. Az osztrák szerint egyértelmű a megoldás: Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok 2006 végén vonult vissza a Forma-1-től 11 ferraris szezon után."

Haszontalanok, ja. Csak az autó fejlesztésében vettek rész, és ismerik, mint a tenyerüket. Biztos haszontalanok. Bár Schumacher egy zseni, de három év kihagyás után térne vissza, és NEM TUD TESZTELNI, max. száguldozni egy reptéren, ami húde hasznos ... (Barom Lauda! Olyan ez, mint az MLSZ, aki még mindig az Aranycsapat lázában ég és azt hiszi, hogy nálunk az ötvenes évek a realitás fociban ...) Ezzel CSAK AZT érnék el, hogy még kevésbé támogatnák Kimit.

"A sajtó tényként kezeli, hogy Fernando Alonso jövőre vagy Massa vagy Kimi Raikkönen helyére a Ferrarihoz igazol. Mogyoródon kiderült, változás lesz, még a csapat PR-részlegén dolgozó idegenvezető is tudta, csak nem volt hajlandó elmondani, milyen, ki megy és ki marad."

Na ez a leg életszerűbb és annyira bulvár! Vajon mi faszt tud egy "PR-részlegén dolgozó idegenvezető" ??? Qurva jól és tudományosan hangzik, nagyon kiemel(het)i, hogy a cikkíró "mennyire közel van a tűzhöz" (semennyire), de max annyit tudhat a csapat BELSŐ ügyeiről, mint egy sima hostess, aki a táblát tartja ...

Aztán jön a többi baromság:
    Valentino Rossi és Sebastien Loeb. :D Mindkettő VB címért küzd. Biztos beugranak akár egy versenyre is (ZÉRÓ tesztlehetőség nélkül) a F1-be ...

Majd a végén beböffentik ezt:
    "Összegezve kijelenthető, Montezemolónak sok veszteni valója nincs"

A nagy lófaszt nincs! Csak vesztenivalója van. Végre erősödik a csapat, aztán kiesik az egyik kulcsfigura, akinek 2010 végéig!!! van szerződése, és csak egy marad, akinek szintén 2010 végéig!!! van szerződése. Nem elég baja van azzal, hogy Alonso a szar Renault miatt már minden fronton el akarja magát adni magát BÁRHOVÁ, ahol a győzelemért hajthat, még egyesek szerint idén - lebőgés, állása - nincs "semmi vesztenivalója" ...

"A világbajnokságra esélyük sincs, a konstruktőr-vb-re sem kell figyelni, a helyettesen nagy teher nem lenne, elvárás szinte semmi."
    Persze, a Ferrari az olyan, hogy ezt feladják, ha matematikailag még van rá esélyük, különösen azután, hogy egyre jobb az autó, és egyre inkább visszaesik a Brawn. :D
  • Bandee1987
    Niki Lauda ugyan nem fejsérüléssel küzdött, hanem megégett, mégis 1 évvel utána világbajnok lett. (Jó, tudom, 76-os Japán Nagydíjon meg az esőben kiállt, mert nem mert kockáztatni)

Szóval szerintem ha tőle függ, akkor visszatérne versenyezni. Bár nem vettem számításba a terhes feleségét, aki lehet megkéri őt, hogy hagyja abba.
  • G_ArchAngel #83952
    Egyaltalan nem, a fejserulesnel lehetnek olyan utohatasok, amit Te nem is erzekelsz, de tudat alatt visszafog.
    Labserules nem nagy kaland, Webber-nek is erot adott a teli bukasa...
  • Bandee1987
    Nem a magyar sajtó találta ki sztem ezt, mivel ezt már nemzetközi szinten mondogatják.
  • Bullitt
    Schumacher nem fog jönni. Ezt mindenki felejtse el. Ő visszavonult és megmondta, hogy el van az F1 nélkül, lezárta. Az, hogy a magyar sajtó egyből őt jelöli meg, az jellemző, de szerintem 0% esély van arra, hogy visszaül. Értelme se lenne sok, hiszen ott van a két tesztpilóta, akik ilyen esetekben be kell, hogy üljenek. Nem lesz itt Schumi felejtse el mindenki. Alonsot sem kell várni, hogy Valenciában átül egy hétvégére...
  • a.carkey
    El is felejtettem, hogy pl. Hakkinen is kómába került 1x az ausztrál gpn elszenvedett sérülés kapcsán. No, ő pl. nem vette magára a sérülését. Nyert két vébé címet, sőt, utána indult be a karrierje. :)

Remélkedjünk!

Meglepődnék, ha Schumacher jönne!
  • 5m0k3sh0w
    már kapott, és a taknyos zsidó csapattársa minden versenyen jobb volt...
  • Minstrel
    Ő már agyonvert mindenkit nem egyszer, nem hiszem, hogy ez fontos lenne neki, hogy most újra győzzön beugróként, ide szerintem Gené fog jönni.
  • Totti5
    MSC sem mindható, ha jó a ferrari akkor minden elképzelhető, ha nem jó akkor hiába erőlködik. Én Burdét látnám szívesen, kaphatna egy valódi lehetőséget.
  • Bandee1987
    Egyébként ha már valaki hívni kell Massa helyére, örülnék ha Michael lenne az. Nagyon kíváncsi lennék, hogy mire lenne képes most úgy, hogy már két és fél éve nem versenyzik aktívan, max tesztelget.
    (Mekkora pofáraesés lenne a többieknek, ha agyonverne mindenkit és futamot nyerne)
  • Totti5
    Ez volt a példa lényege, nem tőle fogg függeni az biztos.
  • Bandee1987
    Lehet, hogy a két sérülés különböző, de attól még mind a kettő mély nyomot hagy benned. Szerintem csak a sérülésétől függ, hogy visszatér -e, nem pedig tőle.
  • a.carkey
    Nono, lábtörés, nem fejsérülés után! Remélem Massa is minél előbb visszajön, de tény, hogy nagyon komoly baleset érte. Talán Wendlinger volt az utolsó F1es, aki komoly fejsérülést szenvedett, és ha csak pár versenyre is, de vissza tudott térni. Nála kevésbé rémisztő, de szintén nagyon komoly balesetről volt szó (Monaco, 1994). Kómában volt napokig (talán hetekig), mindent újra kellett tanulnia. De visszatért, bár sajnos a balesete után csak pár verseny adatott meg neki, pedig nagy tehetség volt. De minden fejsérülés más, remélkedjünk, hogy Massáé a kevésbé nehézkés kategória!
  • Bandee1987
    Schumi is visszatért, és nyert 5 vb-címet.
  • a.carkey
    Zanardinál másfél centin múlt, hogy egyáltalán túlélte. Sennánál kb. ugyanennyin, hogy nem ... :(
  • Totti5
    nyers megfogalmazás, de igen neki kellett amputálni mind a két lábát az ütközés után, de az is csoda volt hogy túlélte...
  • Magic Boy
    Igen neki.
  • 5m0k3sh0w
    neki szakadt le a két lába?
  • Totti5
    Ezek profik, elég csak Zanardit említeni... aki visszatért olyan baleset után ami után sokan élni sem akarnak és nyert VB futamokat, mondhatni évek óta ő a legjobb Brünóban.
  • gameplusz
    Schu is túltenne magát anno. Szóval ez azért nem úgy működik. Benne van a pakliban, mindenki tudja. Azért mennek, mert tudnak és szeretnek.
  • desigo
    Felipe Massát kezelő orvosok bejelentették, hogy a brazil versenyzőt délután felébresztették az altatásból, levették a lélegeztető gépről, s noha még aluszékony, már beszélni is tudott a családjával.
  • HUmanHunter
    Alo maradjon a Renaultnál, jövőre VB esélyes lessz az az autó.
    Ha nem a KERS re tervezték volna az évad feléig akkor Red Bull szinten lenne szerintem.
  • a.carkey
    Azt sem írigylem, akinek esetleg döntenie kellene/kellett volna pár hete, hogy most Kimi vagy Felipe maradjon ... (ha egyáltalán volt ilyen eshetőség). De pont emiatt gondolom azt is, hogy nem jön Fernando a Ferrarihoz.
  • kabel15
    De ha felépülne is akkor sem lenne már szerintem 100% os.
    Gondolj bele ha egy kötélen táncólsz leesel és súlyosan megsérülsz.
    Ha felépülsz ugyan azzal a bátorsággal foksz újra rámenni mint a baleset előtt?
  • Bullitt
    Ebben van egy rémisztő mondat:

"(Természetesen kérdeztük az aznapi balesetről is őket (Toyotát), de nem látták mi történt. Mindenesetre többen is szóvá tették: nem valószínű, hogy Massa visszatérhet a száguldó cirkuszba felépülése után.)"
  • Bullitt
    Ugyanez. Schumi óta én is Massának drukkolok, ezért ismét szeretném a Ferrariban látni jövőre.
  • oneal1
    én is ugyan igy vagyok vele. nemtudnám ugyanúgy nézni mint eddig:S
  • ldavid
    kurva nagy szopás lenne az biztos
  • madmanic
    Dr. BAzsó Péter nyilatkozata Massa beszállítása után -bocs ha volt már
  • kirol
    Basszus, szegény. Ha nem versenyezhet többé, mi lesz szegénnyel.
    Neki drukkoltam mindig, Sumi óta.
  • desigo
    már az is szerencse,hogy eddig nem voltak komplikációk
    remélem felépül :/
  • matyi0323
    1 évre (kb.) már elvették a jogsiját..
    Tehát még nem örökre!
  • WNW
    M1 Hirado... Levettek, kommunikal a csaladdal, a csalad nem akarja elszallitattni, a tobbi meg az ido multaval kiderul, meg korai barmit is mondani orvosilag..
  • gameplusz
    Levették a lélegeztetőről és ébren van. (Fókusz)
  • Solten
    :(
  • Bullitt
    Felébresztették, már érdeklődött, hogy hol van. A híradóban azt mondták, hogy az orvosok szerint legalább egy hét- 10 nap kell ahhoz, hogy kiderüljön, mekkora sérülést szenvedett a szeme, illetve van-e maradandó gond.
  • G_ArchAngel #83918
    Elvileg este lesz egy orvosi sajtotajekoztato...
    Ha serult a szeme, akkor nem hogy F1, de utcai autot sem vezethet rosszabb esetben:(
  • R420
    Igen. szorítsunk Massáért