FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Skyline
így? talán annyira nem látszik

N o N a m e
Úgysem tudom úgy megcsinállni hogy ne látszodjon. Hagyom a fenébe :(
Nevetséges indok azzal segíteni ismét a mekin, hogy az jó lesz nekünk mert õk tudnak harcolni a VB címért. Ha a teljesen jogos büntetésbe belerokkan a csapat akkor tegye egy könnycseppet nem ejtenék értük (és egyetlen egy másik csapatért sem, hasonló helyzetben). A mekibõl kipréselt pénzzel, egyéb ötletekkel pedig valamilyen módon (logikus megoldást kitalálva -> 100%, hogy ki lehet találni ilyet is) segíteni kell a kisebb csapatoknak a felzárkózást és máris jobb versenyek lennének. Igaz nálam elsõ helyen az erkölcs és etika van, õket követi jóval lemaradva a pénz. Elhiszem, hogy F1 körökben más az értékrend, csak akkor vállaljuk fel és semmi gond.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

De ez esetben éppen ezért szükségtelen a fejlesztések leállítása. Majd kíváncsi leszek, hogy négy hétvégét miként bírnak a motorok, persze majd ezt is biztos megoldják, legfeljebb egy-egy ciklus utolsó két futamán üresben gurulnak végig a pályán.
Clone Stamp
N o N a m e
áhh.. de szép kép! Lehetne wp ha nem lenne benne a szöveg :/
Istencsászár

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
A v8as erõforrások mivel limitálva vannak naggyából elérték a maximumot... mint látható volt tavaly, motorral vajmi kevés probléma volt a csapatoknál... szinte elenyészõ, s nem is volt nagyon olyan h a pilóták erre panaszkodtak volna, h geynge a motor azért kapok ki stb...

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

"Az hogy befagyasztják a motorokat, az nem versenyellenes,..fejlesztésellenes ellenben igen, hisz pont azért nem versenyellenes."

Az én értlemezésemben mindennemû korlátozása a fejlesztésnek versenyellenes is, hiszen a verseny nem csak a pályákon, a boxban és a teszteken folyik, de többek között a gyárakban is, ettõl Formula-1 a Formula-1, ez nem egy márkakupa, itt a motorgyártól megkerülhetetlenek. Egy gyengébb idény eleji erõforrás pedig komoly hátrányt jelenthet, ha menetközben nem fejleszthetik, ezáltal konzerválhatja az erõviszonyokat.

Nem tudom, mennyire érdekes kérdés az, hogy a Force India 3 vagy 4 másodpercre lesz körönként a Ferraritól, bár tény, hogy mostanában már gyakrana verseny túl korai szakaszában történnek lekörözések. Összességében egy kis csdapat nem lesz ettõl versenyképesebb, akivel számolni kell, annak úgyis versenyképes motorja lesz. Ettõl nem lesznek "igazságosabbak" a csapatok helyezései.

"Az utolsó mondatodat komolyan gondoltad?! ..egy szmájli nem ártana a végére. :)"

Szarkazmusnak szánva erõsen továbbgondoltam a helyzetet. A szmájli pedig gyengítette volna az élét.

"A garázskérdés sztem már nagyon le lett rágva, nem a büntetés része hgoy egy nagycsapat kisebb helyet kapjon.

Jobb is ha hagyjuk. Ettõl függetlenül a büntetés részét képezheti, hiszen logikai és szabályok (szokás) szerinti velejáróról van szó, így tágabb értelemben a büntetés része lehetne.

"Ezt követelni lehet,..de nem az igazságosságot lobogtatva, mert ezt másnak hívják."

Nem követelek semmit, csak az FIA poltikáját érzem a szokásosnak.

És nem igazságosságról beszéltem (csak az érdekek befolyásoló hatásánál használtam ezt a szót, de ugye az érdekek valóban nem is errõl szólnak), hanem korrektségrõl, következetességrõl. Nem az a lényeg, hogy vélhetõen hányadik lett volna a McLaren, mivel nem egy párhuzamos univerzumban élünk, így nem tudhatjuk. Ha valakit kizárnak, akkor nincsne ilyen, az ki van zárva, ergo nem szerzett pontot. Ez nem feltétlenül igazságos, de követhetõ és elrettentõ erejû (következményekkel járó) módszer. Ahol már következetesség helyett véleményeken, érdekeken alapuló igazságok röpködnek, ott nem lehet korrekt döntésrõl beszélni. Minél több szereplõ érdekeinek és igazságérzetének kielégítése szintén nem igazságosság, hanem politika. Amúgy szerintem a bûnös megbüntetése nem jelent igazságtalanságot.
b-type
Sztem, valahol leragadhattál :))
Az hogy befagyasztják a motorokat, az nem versenyellenes,..fejlesztésellenes ellenben igen, hisz pont azért nem versenyellenes.
Egy példa, amikor egy nagy gyár az erõforrását adja egy másik gyárnak, akkor õk csak az év elején vannak (az erõforrást tekintve) partiban.
Mivel az év folyamán a fejlesztések nem kerülnek bele az autóikba.
Ez szerzódése vállogatja, ..ált. fixált fejlesztési lépcsõk vannak, de az is elõfordulhat hogy évközben egyáltalán nem kapnak a fejlesztésbõl.
-Tehát a motorbefagyasztás az egyértelmûen szolgálja a kiscsapatok érdekeit.
A garázskérdés sztem már nagyon le lett rágva, nem a büntetés része hgoy egy nagycsapat kisebb helyet kapjon. Azt a helyet ki tudja használni egy sereghajtó csapat, illetve azoknak egyike.
Hasonlatos ez ahoz, hogy nem fogják kifizetni a tengerentúli utaztatás logisztikai költségét...hisz az csak annak jár, aki konstruktõri pontokat szerez. Mivel a McLaren nem szerzett úgy akkor term. ezeket fizetniük kell.
A Büntetés megszületett, elvették a pontjaikat a gyártók versenyében, de nem súlythatóak ehez hasonló büntetéssel,..ez lenne igazságtalan...az azért megelõlegezhetõ hogy a 800oldal nélkül is megszerezték volna azt az 1 konstruktõri pontot, ami már mentesíti õket a tengerentúli utaztatás költségeitõl.
Szintén sejthetõ hogy a 800oldal nélkül sem az utolsó garázs jár nekik.
Ezt követelni lehet,..de nem az igazságosságot lobogtatva, mert ezt másnak hívják.
Az utolsó mondatodat komolyan gondoltad?! ..egy szmájli nem ártana a végére. :)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

"Persze el lehet férni, de nem biztos hogy teljesíteni is lehet...erre eddig még egyetlen kiscsapat sem cáfolt rá. Márpedig az egy dolog hogy a büntetés folyamodványaként (azaz nem része a büntetésnek) nekik járna a legutolsó garázs, de az már igen igazságtalan lenne ha ez miatt nem tudnának megfelelõen teljesíteni.

Éppen ez az, hogy ezzel a konstruktõri kizárást teszik súlytalanná, hiszen felszámolják a hátrányokat, melyeket jelenthet egy gyengébb helyezés, a végén a büntetésnek nem is lesz folyamodványa. Mindenesetre eddig nem hallottam olyat, hogy a Toyota vagy a Honda kifejezetten a garázst okolta volna a telejsítményükért, és annak idején is tudott egy-egy kiscsapat jól szerepelni hátrébbról (pl. Jordan). (Mellesleg eddig a topikban sem állt le senki aggódni amiatt, hogy mi lesz szegény McLarennel kisebb garázzsal. Nem mintha ez kimondottan "szakmai" fórum lenne.)

Abban egyetértek, hogy nekünk szurkolóknak (=nézettség) az a jobb, ha van egy erõs rivális. De akkor sem tudom helyeselni, hogy ennyire a pénz domináljon egy döntésnél, és mint írtam, nem érezném ennyire kilátástalannak a McLaren helyzetét hátulról sem. A Hondát bármilyen körülmények között megvernék :)

"Nos, az hogy a motorbefagyasztást nem tudod mással magyarázni, az nem feltétlen az FIA hibája."

Ismerjük a döntéseik mozgatórugóit, de én nem találtam olyan megközelítési pontot, ahonnan ez jó döntésnek születne. Mellesleg azt is megállapították annak idején, hogy legkorábban 5 éven belül nem módosíthatnak rajta, illetve nem mondhatják fel a megállapodást. (Aztán ki tudja, hogy tényleg így van-e, mert a vége mindig az a végsõ szabály, hogy az FIA bármit megtehet.) Mindenesetre e tétel nélkül én sem aggódnék, legfeljebb kéthetente új ötlettel állnának elõ, mint kvalifikáció kapcsán.

A kiscsapatoknak sem feltétlen kedvezõ, hiszen többségük a nagyok motorját veszi. Ellenben a motort tekintve befagyaszthatja az erõviszonyokat (a kiscsapatok között is), ami verseny- és fejlesztéselleneséget jelent egy fejelsztéseken alapuló technikai versenysportágban.

Egyébként hogy is szól ez az egész konkrétan? Mi lenne, ha egy új motorgyártó akarna beszállni? Egy jó darabig nem tehtné meg kivételezés nélkül, legfeljebb a 2007-es utcai autóiból hozhatná motort?
akkor minek mondod, én is tudom

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Istencsászár
Pontosan az történt hogy nem utolsók lettek hanem kizárták õket, nem ugyan az, de lényegét tekintve viszont az.

az összes autót az ECU köré építették, ha most azt kivennék, akkor nyárig nem lenne futam...

http://gaborszantai.co.uk/

Istencsászár
Szvsz az a lényeg h ne a 2007es kisiklások miatt büntessék õket 2008ben... valami van benne, megakpták érte a dolgokat elég nagy érvágás volt nekik a tavalyi kudarc.

bardocz
jah,nem a csapat,hanem a mclaren,tényleg semmi közük egymáshoz,tavalyi év után még hinni bennük...
Istencsászár
Amugy ezen már kár lovalgolni, mivel MINDEN csapat lefogadta, de hogy ha annyira rossz vagy nemtudom mi lett volna akkor miért fogadták el?

A büntetés az volt, hogy utolsók a konstruktõri versenyben. Igen, velejár az utolsó box, hogy ne lenne a büntetés része?
Meg mitõl büntetés az, ha attól félünk buknak egy tizedet? Ez van

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Istencsászár
Már megint a dramaturg kiejelentések... nem a csapat adja.

Istencsászár
Nemhiszem h probléma lenne belõle, biztos kísérleteznek a csapatok mindennel hogy a betíltott rendszerekbõl adódó dolgokat kiegyensúlyozzák... a lényeg h Ausztrál Gpn minden autó FIA álltal átvizsgált és szabályos legyen.

bardocz
remélem létezik,és nem a mclaren ecuját fogják használni,elég nevetséges,hogy egy csapat gyárt a többi csapatnak elektronikát,amit kötelezõ használniuk...
Punker
na kezdõdik már....

amúgy nem értem hogy engedélyezhetnek olyan közös cuccot amit nem full független cég csinál.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

b-type
El lehetne ott férni csak akarni kellene???!
Persze el lehet férni, de nem biztos hogy teljesíteni is lehet...erre eddig még egyetlen kiscsapat sem cáfolt rá. Márpedig az egy dolog hogy a büntetés folyamodványaként (azaz nem része a büntetésnek) nekik járna a legutolsó garázs, de az már igen igazságtalan lenne ha ez miatt nem tudnának megfelelõen teljesíteni.
..vagy azt is tudnának csak akarniuk kellene??! :)))

Nos, az hogy a motorbefagyasztást nem tudod mással magyarázni, az nem feltétlen az FIA hibája.
Az FIA döntési köre ennek elrendelése, módosítása, akár visszavonása is,
érdekes döntések születnek igen, de ennek legfõképpen a nézettség növelése volt a mozgatórugója. A motorfejlesztések befagyasztása pl. kedvezõ lehet a kiscsapatokra, de legalábbis ezen a téren legalább nem nõnek a különbségek.
Így ez egy lehetõség arra, hogy közelebb kerüljenek a csapatok egymáshoz.
Ahogy ezt a kiragadott példát lehet, úgy más döntésüket is valószinûleg alá lehet támasztani mással is, mint hozzánemértéssel.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Szerintem pont azért nem jók az ítéletek, mert nem igazságosak a különbözõ - akár szurkolói - érdekek miatt. Pont nem jó, mert folytatódik ugyanez a gyakorlat, és - legalábbis kisebb fajsúlyú ügyekben biztosan - lesz még alkalmunk szívni a fogunkat.

A garázs pedig a világbajnoki helyezés kérdése volt - eddig. El lehetne ott férni, csak akarni kellene.

Az igazságos ítélet közvetve persze de egy csomó igazságtalanságot eredményezne sztem.

Az üzleti világban ilyen esetben számlák zárolásásról, gazdasági bûncselekmény ügyében folyó perekrõl beszélhetnénk, itt pedig egy garázsról. Persze tudom, hogy ezt úgy általánosságban értetted az üggyel kapcsolatban, nem e kérdést tekintve, de én pont ezért mondom, kisebb garázzsal együtt is pitiáner bübtetésrõl lenne szó.

"nem azért mert az FIA akkut rosszdöntési betegségben szenvednének a beiktatásuk pillanatától,"

Pedig néha attól tartok, hogy de. Legalábbis a motorfejlesztések 10 évre szóló befagyasztását nem tudom mással magyarázni. De számos érdekes döntés született az elmúlt években.
ForzaInter
:DDDDDDDDDDddddddddd

Yo, Bitch!

hoppá!
a büntetés nagyobb része, 70M az év végén kifizetendõ reklám/egyéb jogdíj, ami a McLaren-nek járt, +30M
ha kiscsapatot büntetnek, akkor az Õ jogdíjja kb. 20M + büntetés, tehát egy STR-tõl kb. a felét vonták volna le...

az a száz milla papíron 100, amúgy inkább 30... (persze gondolom a 70 is hiányzik valahonnan, de ez mégiscsak kedvezõbb volt a McLaren-nek, mint zsebbõl egybõl a kasszába tolni egy százast...)

http://gaborszantai.co.uk/

Count Adyn
Azért kelett a nagyobb garázs, mert a kicsibe a kocsik melett már nem fért volna be Ron arca:DD

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

b-type
Nem hinném hogy itt szó lehetne korrekt ítéletrõl.
..ahogy annak az utólagos elbírálása/megítélése is nehéz, sztem nem is sikerülne nekünk.
De szal a korrekt ítéletrõl pont miattunk nem lehet szó, nem azért mert az FIA akkut rosszdöntési betegségben szenvednének a beiktatásuk pillanatától,...hanem mert mi nem akarjuk, mi Ferrari, mi McLaren, mi bármely csapat, és mi F1 kedvelõk.
Akarja a franc hogy Hamilton és pláne Kovalainen egy évig teszteljen, valmint Alonso aki detto versenyzõ volt az elkövetés évében pedig vígan versenyezzen.
Ezt nem akarhatja senki sztem. Vagy még nagyobb pénz? Így is rekord volt...de akár a dupláját is ki tudják fizetni.
Beszorítani egy kis garázsba? Nem férnek el.
El kellett volna venni a versenyzõi pontjaikat, de az egy 'vádalku' része volt, tehát lehetetlen.
Sztem jó döntés született. Nem feltétlen igazságos, de jó.
Az igazságos ítélet közvetve persze de egy csomó igazságtalanságot eredményezne sztem.

"Azaz az kiinduló kifogás szellemének vetnél gáncsot ezzel, az egyenrangúság elvén kérnéd hogy igenis egy nagycsapatot is soroljanak hátra ha ott a helye, de valójában ezzel csak a nagycsapatot éri büntetés, a kiscsapat csak egy hátrábblévõ garzonba költözik."

Ellenben egy kiscsapatot már ez a pénzbüntetés is kishíján kinyírt volna, ezt saját magad is írod késõbb. Tehát megint szó nincsen korrekt, arányos ítéletrõl. (Persze nem feltételeztem azt, hogy egy Force India költségvetéséhez igazítanák a büntetés mértékét, és lenen képük mindössze 500 Ft-os bírságot kiróni rájuk, legalábbis ezt a logikát követve, egy ilyen esetben pontosan ilyen bagatell büntetésnek kellene következtetnie.) Egy kisebb csapat viszont így elveszti a lehetõséget arra, hogy több standja legyen, hiába végeztek - tisztességbõl mindenképp - a McLaren elõtt. Alapvetõ szabályok borulnak tehát a körülméynek figyelembevétele miatt.

De lényegtelen, mert én nem csak egyenlõségrõl beszélek, és arról sem ebben az értelmeben. Egyszerûen világosabb szabályok kellenek, következetes betartatással, büntetésekkel. (Mellesleg tényleg jó lenne kialakultabb gyakorlat, és ellenõrzési normák az üzemanyag hõmérséklete ügyében is.) Ehelyett újabb precedens született a bûn elkenésére, melyre én már rég legyintenék, ha nem árnyalnák még jobban a mai napig.

Mellesleg magam is régóta követelem Ron Dennis távozását, és szinte minden más büntetést elengednék egy személyi tisztogatásért cserébe. De úgy látszik ez a bizonyos folt a becsületen mégis alig számít valamit egy nagycsapatnál - vagy egy angol ex-úriember számára. A csapattal semmi bajom, a tetteseket vetem meg.
Istencsászár
Is, de az egész verseny fenomenális volt ahogy a két mára már Vb titán lenyomta a mezõnyt a végérõl rajtolva.

Count Adyn
Az az amikor Kimi az utolsó körben letolta Fiskót?:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Istencsászár
2005 japán gp:) havonta 1szer megnézem kb annyira jó kis race volt:D:D

versenyt látni az elsõ helyekért eddig minden a boxba dõlt az utobbi években!
jön a tankolás most mész pár gyors kört és megelõzted az elõtted lévõt!
ennyi!
Punker
jaja Ron a fõg@ci az biztos.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

b-type
Igen ez is benne van.
Neéz egy ilyen döntést meghozni,..én RD leváltását kérném inkább mint az az utcsó garázst.
Mert nem hinném hogy jó vezetõ az aki egyfelõl nem tudja mi folyik a csapatnál, másfelõ azt nem tudja kordában tartani.
Nem biztos hogy jó a McLaren-nek hogy õ még ott van.

Punker
éveken keresztül az lesz hogy megúszták mert megúszták....

b-type
az egyetlen büntetés aminek sztem visszatartó ereje lenne az az egy idényes eltíltás.
De ez egy jó szezonnak néz ki megint, én sem szivesen húznám le a klotyón.
Sztem van ennek a dolognak visszatartó ereje így is, egy kiscsapatot a pénz csapna orrba, egy nagy csapatot a hasonlóan elítélõ közhangulat.
Még mindig úgy gondolom, hogy egy Ferrari sem a pénzbe halna bele.
Lehet hogy nem tünik nagynak, de sztem a McLaren nagyon besározódott,..még évek múlva is érvként fog feljönni a tavalyi eset..mindenhol köztünk, a mádiában, a pit-ben..stb.

Istencsászár
Van neki... mindneki levonta a következtetést. Én mint szurkoló versenyt akarok látni az elsõ helyekért ( NEM a boxba ), amit a csapatok egymással mûvelnek NEM a versenypályán mit érdekel minket? attól jobb nekünk ? nemhsizem.

Punker
milyen büntetés az aminek nincs semmi visszatartó ereje?

b-type
Ezt nem tudhatod...amilyen nehéz felkapaszkodni arra a pár tizedre ami az elejének a sajátja, úgy könnyen le is lehet onnan bukni.
Elég ha megrendül a Mercedes,..jelenleg még teljes felvásárlási szándékot mutat, és mint ilyen vonzó a szponzoroknak és a szakembereknek is.
De a Mercedes vonult már ki az F1-bõl azért mert nagyot romlott a márka megítélése azzal hogy az F1 legnagyobb balesete kapcsolódik a nevéhez.
Jelen esetben elég ha piacra rakná a McLaren részvényeit....akkora mélyrepülés kezdõdne szvsz mint gép.
Szerinted aligha véreznének el, mert kisebb lenne a garázs,..de ez, fõleg tényleges ismeretek nélkül, kockázatos döntés lenne..mert ugye ha mégsem, akkor lehet reszeltek egy csapatnak.
Így meg mi történt? A Ferka után kötötték a McLaren-t és végigvonszolták az egész városon oda-vissza négyszer, és egyértelmû vesztesként jött ki a tavalyi évbõl.
Megbüntették õket, a büntetéssel nyílvánvalóvá téve a bûn elkövetését.
Ennyi legyen elég..persze ott van a pénz is, de sztem ezen a szinten a megítélés sokkal, de sokkal fontosabb, ..negatív megítélésbõl ritkán szoktak nagy költségvetést fentartani.
Naívság lenne azt feltételezni hogy ez a kémügy önmagában áll az F1 jelenkorában..akár most ebben a pillanatban is.
Ezért lenne kár túllõni a célon, nem lett félvállról kezelve...ha azt nézed egy kiscsapat uilyen lebírálásánál mennyit számítana hogy egy másik kisgarázsba költözik? Eddig is ott volt, csak itt kopottab a fal mondjuk, míg egy McLaren szintû csapatnál ez tényleges hátrány.
Tehát e 'büntetés' sem járna egyenrangú hátránnyal.
Azaz az kiinduló kifogás szellemének vetnél gáncsot ezzel, az egyenrangúság elvén kérnéd hogy igenis egy nagycsapatot is soroljanak hátra ha ott a helye, de valójában ezzel csak a nagycsapatot éri büntetés, a kiscsapat csak egy hátrábblévõ garzonba költözik..

Aligha véreznének el csak azért, mert kisebb a boxuk. Vélhetõen nem lennének emiatt idén versenyképtelenek sem, de a legfõbb bajom, hogy megint az elvek sérültek, és a továbbiakban is lehet félvállról kezelni a hasonló eseteket. Amúgy maga az a tény, hogy hány standja van a McLarennek, teljesen hidegen hagy.

"Jó kis csapat a McLaren, és elhivatottak."

Pontosan, egy kis csapat egy családias versenysorozatban :)
b-type
De mit is akarunk?
Azt hogy a McLaren vérezzen el? Mert én spec. nem.
Azt sem akarom, hogy ha van egy csapat ami pénzt és energiát áldozva valódi kihívó tud lenni a VB címet tekintve, akkor az most olyan hátrányba kerüljön hogy több évig ne álljanak talpra. Van két versenyzõjük akik tudnak versenyezni.
Kár lenne.
Miközben ez egy kémkedéses história az F1-be, jó mocskos...nincs rajta mit szépíteni, de nem õk találták fel a kémkedést.
Nagyot buktak, nagy folt esett a csapat hírnevén, ..lehet hogy a háttérben megy is az átszervezés, de a nagy kaszát azért sztem sem kell a torkukra tenni. Jó kis csapat a McLaren, és elhivatottak.

Pont ezért lett volna korrekt (jobb) egy szezont a box utca túlsó végén tölteniük. Ettõl fogva a konstruktõri VB-bõl való kizárásuk tényleg csak minimális erkölcsi ls anyagi veszteséget jelent. Jelen esetben újfent kivételezésrõl van szó, melynek nem kellene megtörténnie, bármely csapatról is van szó, nagyon nem tetszik, ha az FIA folytatja ezt a megszokott politikáját.
b-type
..hát lehet hogy régen így volt :)))
Ma már bizonyos csapatok reklámfelületként szerepelnek, valmint persze a tévés jogdíjjak az F1-ben betöltött szerep szerint osztódnak le...stb
Bizonyos csapatoknak egy harmadik autójuk van a két versenyzõre...sem olyan számú kiszolgálószemélyzettel, sem olyan számú felszereléssel érkeznek a futamokra mint más..tehetõsebb csapatok.
Szal szvsz teljesen rendben van, hogy a McLaren-nek igyekeznek helyet biztosítani.
Nem szolgálja sokak igazságérzetét (talán az enyémet sem :) ), de jobb ez így.

Istencsászár
mer minden csapat egyenlõ, egyenlõ pénzben, büntetésekbe, bánásmódokba részesülnek tök mind1 h vbért harcolnak vagy csak a középmezõnybe szerencsétlenkednek mindig is igyvolt:) vagy neeeem?

miért nem kap mindenki 3 garázst? Idióta FIA...

Istencsászár
Monty s csapata megnyereték a 24h-s Daytonát idén is<#worship>

DjDano
Szerintem inkább innen fúj a szél:

"Azért nem mindegy, hogy ki melyik garázsban van, mert az elsõ 3 4-4 box standot kap, még a közepén levõk 3-3 at és az utolsó 4 2-2 egységet. Fele akkora helyen kellene lenniük."

Tehát a Meki az utolsó helyen, mindössze 2 garázzsal rendelkezne...

desigo
egyesek de nagyon ráérnek

McLaren F1 gyufából
Shiwo
<#nyes>

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../