FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
együtt gokardoztak! az öcsinek jobbnak kéne lenni!
ha azt vesszük hogy én és az öcsi kb ugyanannyi ideje játszunk pcn de õ sokkal jobb nálam!
torrent valahol
video.racing.hu asszem itt fent van
nekem is megvan csak nincs itthol
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Indexen F1erõl olvasni jesszus:)
Schumacher és a MotoGP: A cáfolat
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Festék nélkül valszeg könnyebb lenne egy autó, de semmi esetre sem tizedekkel,...valamikor régen az un. ezüstnyílakkal volt egy hasonló történet, de az akkor használt festék, és festék akkori felviteli technológiája már régen túlhaladott.
Nem elõnyös a magas vezetõ az ziher, a dagadt meg pláne. :)
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
hát ha a festék miatt gyorsabb pár tizeddel egy kocsi! lol és mi van ha a pilóta nem 60 kg hanem 90 kg? már bele se fér meg csak 180falahány cm lehet az emberke
Meg gondolom nem azért használnak rém drága anyagokat hogy minnél könnyebb legyen egy elem, hogy aztán a krómbevonattal lesúllyozzák újra. :)
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
mert nem lenne jól kivehetõ a szponzorok?
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
De nem piros, ezen az olasz ferkadrukkerek kiakadnak...valamiféle vörös (van olasz szó rá, de most nem ugrik be)...nem a Maranello-i vörösre gondolok, kifejezetten neve van ennek az árnyalatnak olaszul.
de én a froma1be kérdeztem hogy a piros színt csak a ferrari használhatja egyedûl?
hány éves?
ddr rendszámja van! 20 lehet kb!

<#eljen>#eljen>
meg szép a Föld az au tón :D
alul ez a hír nekem jobban tetszik<#idiota>#idiota>

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Nekem inkább az nem tetszene, ha a nagyobb gyártók beragadnának egymáshoz képest - nem mintha a V8-cal hatalmas csodákat lehetne még tenni. Nem ezt tartom a legjobb megoldásnak a problémára, inkább aerodinamika terén csupaszítanék, illetve a limitált költségvetést is megfontolandónak tartom, csak nehezen ellenõrizhetõ. Hiába a motor, egy kiscsapat a kocsi más részein úgyis elbukja a versengést.
nyitott/szabad motorfejlesztésnél soha,..soha nem fogják utolérni a gyári csapatokat azok akik vásárolják az erõforrást.
Nincs annyi pénzük, ebbõl eredõen pedig nincs olyan hátterük.
Bármennyire szeretnéd hogy felzárkozzanak, soha nem fognak, ez a különbség vagy marad, vagy nõ...mindenképpen sok pénzbe kerül.
A motorbefagyasztással meg legalább ez a részegység nem.
Eltünteni nem is lenne korrekt, hiszen rengeteg pénzben van egy versenyképes erõforrás.
Zóanagyvarázsló:
A teljesítmény konzerálása ellen egy megoldás létezik, az egyenmotor,..ezt viszont nem akarod.
Valóban eltérõ a teljesítmény, ki ennyit, ki annyit áldoz/ott a sportra,..és az sem mindegy mennyire jó hatásfokkal.
Amúgy valóban, idéntõl már a dugattyúkat sem lehet "birizgálni".
"Nincs 1éves motor vs. legfrissebb motor, nincs 2éves motor vs. legfrissebb motor...az F1 történetében futottam más csapatok 5éves vásárolt motorblokkal is."
Mindez csak egy érv a befagyasztás mellett, annak hátrányai (erõviszonyok konzerválása ezen a téren, fejlesztések krolátozása) maradnak. Az érv és ellenérv nem oldja fel egymást, mivel - számomra még mindig - nem garantálja, hogy a kicsik relatíve versenyképesek legyenek.
Egyébként nincs rá mód, hogy kiscsapatok érezhetõen gyengébb motort kapjanak? (A pontos szabályt tényleg nem tudom, ez komoly felvetés.) Õszintén szólva az már számomra követhetetlen, hogy a Toro Rosso milyen Ferrari erõforrást használ (bár most teszteken egész jól muzsikálnak :), amúgy a többi esetben nagyjából kurrens motorral lehet szó. Midnenesetre nincsenek illúzióim, szerintem nem lesz ettõl kiegyensúlyozottabb az F1, nekem a Honda alternatív javaslatai szimpatikusabbak, a költségvetés csökkentése pedig szintén közelebb hozhatná elvben a csapatokat - egyedüliként a Ferrari nem értett egyet a legutóbbi javaslatukkal.
Úgy vélem az idõvel okosabbak lehetünk. Egyelõre az a tény, hogy már csökkentettés is 5 évre a korlátozást, majd jöhetnek a zöld motorok. Részemrõl ígyis-úgyis nézni fogom a szériát - amíg Palik úr kommentál, addig ez nem is lehet kérdés :)
Nem hozhatnak punktum döntéseket, mert le tudják pusztítani vele a sorozatot.
Az én szememben viszont pont az eddigi gyakorlattal ássák alá lassan a sorozat hitelét. Én sem a McLaren - vagy bármely más csapat - motorhome-jának felgyújtását követeltem, vagy egyéb végletes következményeket, nem is feltétlenül drákói szigort, hanem némivel több következetességet, egyértelmûséget.
"A garázskérdésnél meg nem jó a példa, ha valakit elzárásra ítélnek, akkor azalatt valszeg nem számol heti focimeccsekre otthon a srácokkal."
Ahogyan az utolsó csapat sem a nagyobb garázzsal. A Honda ugyebár nagycsapatként fog nyomorogni, pedig nyilván õk is ki tudnák használni a komolyabb lehetõségeket, csak sajnos így most visszafogják õket mesterségesen... (Legalábbis nem hallottam róla, hogy megtarthatnák a tavalyi helyüket, de ha tévedek, akkor örömmel fogadom a helyreigazítást.)
"Ez nem jó vita, nincs benne semmi új, csak te is forgatod az új megvilágítás felé a dolgokat, és term. én is."
Persze, mivel alapvetõen értjük egymást, de nem értünk egyet. Más elv alapján viszonyolunk a sportághoz, akármennyit rágjuk is.
Valóban a szélcsatornának nics köze a motorfejlesztéshez, valószinûleg azért említettem 34 kütyüt az autóra,..argh.
De tény nem voltam elég egyértelmû, szal a 34 kütyü alatt 34 aerodinamikai elemre gondoltam,..és pápámm máris tetten érhetõ az összefüggés a szélcsatorna és a 34 között (szemben a nulla szélcsatorna és a 14).
De mivel nem ment könnyen a felülemelkedés, így maradjunk a motorfejlesztések szintjén, a nagy csapatok fejlesztik a motorjaikat, szemben a kiscsapatokkal akik vásárolják.
Itt kábé sztem le is leplezhetõ, hogy miért elõnyös a motorbefagyasztás.
Nincs 1éves motor vs. legfrissebb motor, nincs 2éves motor vs. legfrissebb motor...az F1 történetében futottam más csapatok 5éves vásárolt motorblokkal is.
Az FIA egyszerûen megoldhatta volna az egész kémügyet, hagyja a Ferrari-t polgári pert indítani. Ez valószínüleg azt eredményezné, hogy a McLaren porba dõl, de elõtte még polgári pert indít a Renault ellen,..aki viszont a Ferrari és a McLaren ellen is indít ahogy Briattore-t megismertem.
Sok év, felfüggesztett csapatokkal és szakemberekkel.
Könnyû az FIA-t hibásnak látni, de nekik lavírozni kell, szükséges.
Nem hozhatnak punktum döntéseket, mert le tudják pusztítani vele a sorozatot.
A garázskérdésnél meg nem jó a példa, ha valakit elzárásra ítélnek, akkor azalatt valszeg nem számol heti focimeccsekre otthon a srácokkal.
Ez nem jó vita, nincs benne semmi új, csak te is forgatod az új megvilágítás felé a dolgokat, és term. én is.
Ha valakit elítélnek 20 év fegyházra, az nem focizhat minden szombatonként gyermekeivel, pedig ez benne sincs az ítéletben. Én megértem, hogy elnézõbb vagy, elfogadoma véleméynedet, de ez alapján nem lehet megkérdõjelezni az egész logikámat. Azt általam vallott elveket nem érinti, nem is érinthetik azok az érvek, melyeket írsz, mert éppen nem a következõ szezon "minõsége", eladhatósága a szempont. Ha pedig abból indulunk ki, hogy egyesek az FIA-nél akár ettõl szezontól is el akarták tiltani a McLarent (nagyon rossz döntés lett volna szerintme is), akkor a garázskérdés piti ügy. Tisztában vagyok, hogy ennek a döntésnek magam is a haszonélvezõje vagyok, de az érdekem és a vallott elv nem esik egybe.
"Következetesen döntve és az érdekeket figyelmen kivûl hagyva szépen elásnád ezt a sorozatot.
Lenne egy nagy következetes ürességed."
Sajnos távolról sincsen szó arról, hogy az FIA gyakorlata salamoni döntések sorozatából áll. Ha egyszer rend lenne, világosabb szabályokkal, akkor kevesebb vitatható döntés születne, és talán hatákonyabban is lehetne az ügyeket megakadályozni. Hogyan is lehetne értékelni egy '94-es szezont? Egy borzalom volt, nem csak a halálesetek miatt. Ez persze jó régen volt, de ha kibukna egy ügy az ijedtség megmarad, és hacsak lehetséges, megy a szõnyeg alá söprés. Rossz látni, hogy egy több, mint 50 éves sorozat a szabálytalanságok folyamán nem tud ítélkezni, csak adaptálni. Ha minden egyes döntésnél figyelembe kell venni számos érdeket, ott nem születhet jó döntés.
Mellesleg nem ártana egy szankciórendszer személyek (értsd: nem csak a pilóták) ellenében is, akkor nem a "méltányosan megbüntetett" csapat tulajdonosainak kezében lenne Ron Dennis sorsa, hanem el lehetne tiltani.
A McLaren rendszerének az alkalmazását pedig végképp nem értem, legalább illene adni a látszatra.
"Csöppet sem érdekel hogy akinek van szélcsatornája az 34eredményes kütyüt ragaszt az autójára, akinek meg nincs annak meg 12 van."
A szélcsatornának nem sok köze van az évközi motorfejlesztésekhez. Nekem is hiányzik, hogy nincs esélye egy-egy kiscsapatnak olykor robbantania, de ezen a téren nem is lesz változás, ha ezt várod az új szabálytól, szerintem csalódni fogsz. Majd meglátjuk. Az tény, hogy vannak remek szériák, ahol ugyanolyan technikával versenyeznek, de az F1-nek más a lényege, mégha nem kevesen talán örülnének is az egyenautóknak. Idõvel elválik, hogy hoz-e eredményt.
Részemrõl megfelelõ aerodinamikai szabálycsomagot, és az idõmérõk új rendszerét szeretném látni, újra üres tankos leggyorsabb körökkel. Mondjuk azt aláírom, hogy 60 percen át izgalmas kvalifikációt nehéz összehozni, az egyenként való körözésnél pedig sokkal jobb a mostani rendszer.
Rettenet jó versenyek vannak egyenlõ feltételek között is, sõt 4-5 versenyzõs akciókat szinte csak ott látni.
Csöppet sem érdekel hogy akinek van szélcsatornája az 34eredményes kütyüt ragaszt az autójára, akinek meg nincs annak meg 12 van.
Az sem csigáz fel ha a pénz, a pénzen vett szakemberek, pénzben állandó fejlesztésen lévõ autók köszönöviszonyban sincsenek a mezõny háromnegyedét képezõ szerényebb költségvetésû csapatokkal.
Ez a garázs dolog meg egyszerûen nem áll, lehetne az utolsó garázst átépíteni és kibõvíteni, ..semmi gubanc, a csapat elfoglalja az utolsó pithelységet, csak legyen befogadóképes.
...a büntetésben az szerepel, hogy elvesztik a konstruktõri pontjaikat, nem pedig az hogy umond feleakkora helyen kell felkészíteniük futamról futamra a kocsikat, más létszámmal és más munkát végeznek mint egy kiscsapat..teszem azt a gumik fejlesztését olyan csapatok végzik akik képesek belöle kiautózni a maximumot, és a Ferrari mellett a McLaren.
Más kölségvetéssel, más felszereltséggel, más létszámmal, más feladatokat látel mint egy kiscsapat.
Az pedig hogy ha elvették a konstruktõri pontjaikat az ezzel jár, az meg egyszerûen nem igaz. A garázsok mérete nem így rendeltetett, hanem szükség volt rájuk.
Valmint attól még hogy elvették a konstruktõi pontokat még a pályán voltak.
...vagy amikor a Brazil futás után megtámadták a Williams és Bmw csapatot az üzanyag töltéshõje miatt, az kézenfekvõ lenne hogy Hamilton világbajnok?
Mert az FIA hozta azt a döntést is, hogy ha versenyzõk kiesnek, a pozíciójuk és pontjaik nem feltétlen örökölhetõek át a sorban következõ versenyzõre.
Egy döntés, mégha igazságos, is frankón tönkretehet egy sorozatot, és egy döntés sosem egyértelmûen igazságos, ezért hálásabb megoldás a problémára a megelõzés.
Következetesen döntve és az érdekeket figyelmen kivûl hagyva szépen elásnád ezt a sorozatot.
Lenne egy nagy következetes ürességed.
Pl. amenyiben az FIA következetes, akkor mi már egy ideje nem rendezünk versenyeket a dohányreklámok általános tíltása miatt.
Más az teszem azt, amikor egy érkezõ F1-s csapat adatokat lopva próbál pénzt spórolni, és megint más az ha az adatlopás az utolsó tizedért ment.
Mert az utolsó tized elõtt több éves munka, és rengeteg belefektetett energia áll, ..és ezért méltányosságot érdemelnek.
A szarakzmust valszeg azért nem értettem el mert megzavart az egyértelmûség,..soha nem gondolnám hogy egy érkezõ motorgyártó rögtön befagyasztással szembesüljön.