182273
  • b-type
    elvileg fejlesztési területről konkrét adat nem vándorolhat egyik csapattól a másikhoz. Egyébként lehet látszólag egyforma, az nem tilos.
    Bizonyítani nehéz lesz, hogy kapott adatok alapján 'fejlesztették'. De ha azt nézed a Dallara is a Ferrari szélcsatornáját használva fejleszt a Haas-nak, és hát a Haas általában qvára hasonlít is az előző évi Ferrari-ra..valahogy :)
  • sure
    Hogy van ez egyébként definiálva, hogy mennyire egyezhetnek meg két különböző csapat autói? Vagy egyáltalán, ha egy topcsapat odaadja egy az egyben az előző évi autóját a fiókcsapatának, mert ők úgyis másikat fejlesztettek közben, az szabályellenes? Vagy mi ez a nagy felhördülés a Racing Pointon?
  • b-type
    Pedig nagyon észszerű amit a Force India (RP) csinál, erre az egy évre nyilván.
    2019-ben már a Mercedes szélcsatornáját használták, lemásolták a sasszét, így ha az idei motor hűtésigényére tudták tervezni, akkor ezt az évet úgy tudják futni hogy rengeteg energiájuk marad(hat) a fontosabb 2021-s indulásra, úgy hogy az autójuk tisztességgel tudja hozni a pontokat.
    Hosszabb távon nem támogatnám, de erre az évre szerintem nagyon józan döntés volt.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.03.04. 08:24:00
  • ToxiMaxi
    Amennyire én tudom Jonathant eléggé érzékenyen érintette, hogy nem őt választotta az öreg.

Ennél mélyebben nagyon már nem lehetnek.
  • Fürtös
    Egyébként készült egy nagyon jó film az öregről pár éve, érdemes megnézni ha valaki még nem látta:
    Williams The Film
  • Fürtös
    Claire csak egy arc. Azért van ő, mert az idősebb testvérét nem érdekli a modern autóversenyzés.
    A legfiatalabbat meg egyeltalán nem érdekli a motorsport.
    Tök mindegy melyik csapatról beszélünk, nyerni csak gyári támogatással lehet.
    Óriási felháborodás volt a gyárban 2017 végén amikor Stroll papa előjött azzal az ötlettel amit aztán a Racing Pointnál valósított meg.
    Mivel a williams a motoron kívűl mindent magának fejleszt így rengeteg embertől kellett volna megválni ha elkezdik a merci felfüggesztést, BBW-t GBV-t meg kormányművet használni. nagyjából 150 ember munkahelye szünt volna meg egyik napról a másikra.
    Ezt csapatként nem merték meglépni mert B csapatként soha nem fognak nyerni. (emlékezzünk Bakura ahol a merci elvette Strolltól a 2.helyet 2017-ben)
    Az egyetlen lehetőségük az ha kivárják amig valamelyik nagy gyártó be akar szállni az F1-be és betársul hozzájuk.
    Addig marad a középmezőny ha épp el nem cseszik a fejlesztést.
  • Fürtös
    Teszten mért időre nem adunk ott mindenki tud gyorsan menni.
    Nincs szabályozva az üzemanyagmennyiség (a befecskendezett menyiség ,nem a tankban lévő).
    Majd Melbournben kiderül.
  • AnuluWork #172605

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.03.03. 10:30:48
  • Fürtös
    Kubicának 2 db kormánya volt kész a 2018as tesztre a bal oldalra áthelyezett gombokkal. Egy 3. félkész volt.
    Összesen 6 darab kormány van egy szezonra.

Sajnálom és nagyra tartom Kubicát de azzal a kézzel neki esélye sem volt. A jobb kezét konkrétan tépőzár tartotta a kormányon.
    Ami a fotokon látható a monza képen a Kubica kormány van a másikon meg a sima. Ezek a képek nem a garáyzban készültek hanem a pit-stop gyakorlás közben. Arról ahogy kubica beszállt az autóba és ahogy a keze volt a kormányon azt tilos volt fotózni.
    Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2020.03.02. 23:45:24
  • Stockbauer33 #172603
    https://f1vilag.hu/hirek/koronavirus-megtartjak-az-f1-es-ausztral-nagydijat/
  • IXEMGabeo
    Williams azota gyenge miota szakitottak a BMW-vel...elvetve egy egy jo szezonjuk volt, betalalt konstrukcio, amit pl egy Maldonado nem tudott kihasznalni, illetve a leszalloagban levo Massa es Bottas sem tudtak nyerni pedig legalabb lehetett volna egy gyozelmuk 2014-ben, illetve Frank tartotta a lelket a csapatban mig nem a kevesbe vezetokepes lanya atvette a csapat iranyitasat
  • IXEMGabeo
    ez regi cikk es az idei teszt koridok alapjan nem biztos, hogy utolsok lesznek...idei konstrukcio mar most sokkal jobb, mint a tavalyi
  • sure
    Adjunk nekik azért egy esélyt, várjuk ki legalább az első futamot ;) (már ha túléli egyáltalán az F1 meg az emberiség a tomboló epidémiát)

Hátha a Haas olyan szar lesz, vagy Magnussen és Grosjean megint kiütik egymást párszor, Renault-nál sem a végtelen pénzcsap a fejlesztésekre lesz jellemző idén szerintem a Nissanos botrány miatt, szóval akár még érdekes is lehet a szezon a Williams szempontjából idén.
  • maffioso
    Nem állítottam, hogy sikertelenek voltak. Olvass viszont beszámolókat a vállalaton belülről. Szépen lassan felette őket a mérgezett légkör. 2020-ban ez már nem működik és változtatni kellene.
  • AnuluWork #172598
    A 90es? Nyertek 5 vébét.
  • AnuluWork #172597
    Nem ez a baj! A Williams volt anno az első, aki amikor eljött, hogy kiszállnak a dohánygyártók, szépen dobta az összes dohányos céget aki hirdetett náluk, és bár pár évre lekötöttek pár egyéb céget, pl. az Allianzt és a Petrobrast, mint főszponzort, ill. a BMW amikor beszállt még valahogy működtette a csapatot, de amint kiszálltak a jól fizető cégek, na azóta nincs megállás, nincs győzelem. Baromi mákjuk volt a Mercedes okán. Ha nem akarják kiiktatni a németek a Red Bullt, akkor nem a Williams kapja a motort és már rég lehúzhatták volna a rolót. Most lélegeztetőn tartják őket, de hogy minek?! Ahogy a Tyrrell kiesett, a Brabham kiesett, sok keresnivalója Frank nélkül a Williamsnek sincs a F1ben. El kellene engedni őket, és helyükre valaki más beszállhatna. Szerintem, idén se lesznek sehol.
  • maffioso
    Nem kizárt, hogy itt nem Claire a ludas. Patrick Head-del amit Frank Williams művelt a 90-es és 2000-es években az valami katasztrófa volt management szempontból. Abból a despotikus rendszerből talpraállni nem 1-2 év sajnos.
  • ToxiMaxi
    Nem tudom Williams mikor adja oda a másik gyerekének a stafétát. Szerintem a lánya már éppen eléggé leszerepelt.
  • pr3cious
    Elképesztő állapotok vannak a Williamsnél ilyen hogy "meglesz időre?", " -aha" mégsem készül el... mint amikor általános iskolában a gyerekek elfelejtik a házit. És nem fogadnak el külső segítséget mert "függetlenek" akarnak maradni, saját makacsságuknak köszönhető hogy kibérelték az utolsó helyet tavaly, és szerintem idén is.
  • Fura Alak
    Fél év csúszással készült el a Williams Kubica kormányával.
  • AnuluWork #172592
    Milyen a motorod? Honda? Nem. "Gyönyörűszép".
  • Fürtös
    Ez nem így volt. Kubicának a 2018as tesztre kész volt a kormánya ezt garantálom neked.
  • PLaci #172590
    Garanciákat akar a Ferrari, vagy kihagyhatja az Ausztrál GP-t.
  • mcmoha
  • pr3cious
    rendes :) hulkenberget váltja a Renault-nál.
  • lac coo
    Az FIA bejelenti, hogy átfogó vizsgálatnak vetette alá a Ferrari motoregységét, és megegyezett a csapattal. A megállapodás részletei a felek között maradnak. Az FIA és a Ferrari több technikai kérdésben is egyezségre jutott, amelyek javítani fogják a Forma-1-es motorok ellenőrzését a következő szezonokban, illetve segítik az FIA más szabályozással kapcsolatos feladatait. Mindemellett a szervezet károsanyag-kibocsátás terén folytatott és környezetkímélő üzemanyagok felkutatásában végzett munkáját is megkönnyítik.
  • simonl #172586
    Sziasztok Srácok, kicsit lemaradtam: Ocon most "rendes" pilóta vagy tesztpilóta a Renault -nál?
    Kubica nyilván tesztpilóta....ugye?
  • IXEMGabeo
    ha ilyen szoros szezon lenne elfogadnam...legutobb 2012 volt effele
  • sure
    A WIlliams mindenesetre biztató, annyira jó őket nem a lista legvégén látni, remélem, a szezonban is így marad! Én nagyon drukkolok nekik, a tavalyi szezonjuk szerintem nagyrészt azon a pár teszten, amin el se indultak, bukott annyira csúful el.
  • mcmoha
  • pr3cious
  • IXEMGabeo
    Ferka, RP, Williams es az Alpha Tauri sok kort megtettek bravo
  • mcmoha
  • pr3cious
    Ferrari motor az élen?
  • mcmoha
  • mcmoha
  • AnuluWork #172576
    Kubica új barátja, aki a Williamsnél cserbenhagyta őt
  • AnuluWork #172575
    Huh, Kubica az első egy 1.16.942-es idővel. A Williams 9 hónap alatt csinálta meg számára a kormányt, az Alfa azonnal. Érdekes. Ők a második csapat akik bementek 1.17 alá.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.02.26. 13:40:01
  • sure
    Ok, akkor ez pont beleesett a "nem emlékszem"-be, fekakártya előhúzás is kipippantva, még ha úgymond vicc is akart lenni a részéről (de legalább nem működött - se a vicc, se a kártya)

Akkor már télleg csak a leszbi női pilcsi hiányzik a cirkuszból.
  • __Jacek__
    http://www.sport365.live/en/home