182114
  • mcmoha
  • SzocsA
    A Ferrari nem szegett egyértelműen szabályt a tükörszárnnyal
    "kötve hiszi, hogy a Ferrari szárnyakat tett volna a tükör fölé, ha azok nem jelentenének aerodinamikai előnyt. „Manapság [az előnynek] nem kell nagynak lennie" – utalt a versenyigazgató arra, hogy a csapatok minden apró teljesítménynövekedést megragadnak."

Érdekes, betiltotta ezt az FIA, mert előnyt jelentett nekik. Gondolom ami fejlesztést hozott most a merci a kerekekkel az nem jelent semmiféle előnyt a többiekkel szemben, meg nincs nekik semmilyen pozitív tulajdonsága az autóval szemben, csak úgy a maguk szórakoztatására csinálták.
    Csaló banda az FIAval úgy hozza a szabályokat ahogy a mercinek jó. Olyan gumikat használnak ami a mercinek jó. Az egész hibrid korszak a mercire van tervezve. Ez az utolsó éve. Kíváncsian várom a következő évet akkor hol lesznek majd vajon? Lehet ki is szállnak.
  • AnuluWork #172492
    Én díjazom, hogy kitaláltak egy ilyet. Én nem adnám csak ezért nekik azonnal a címet. Mivel a többiek rinyáltak, jövőre be is tiltották, de tavaly se emiatt lett bajnok a Merci, sőt, tavalyelőtt sem, sőt azelőtt sem, sőt ...
  • Magnum PI
    „Ha az egyik csapat egy olyan megoldással emelkedik ki, amely korábban elképzelhetetlennek tűnt, és megsemmisíti mindazt, amit próbálunk elérni, (szorosabb mezőny) akkor az új irányítás lehetővé teszi, a csapatok elégséges támogatásának fejében, hogy azt megállítsuk. Ez egy teljesen új filozófia” – nyilatkozta Brawn.

Ennyit az F1 innovációról. Ha ügyes vagy úgy is visszahúznak majd. Legyen itt is 2 autó mint Indycarban és kész. Akkor lesz +2 órám mást csinálni vasárnaponként is. Meg a ringen sem költök el egy rakat pénzt. Köszi Brawn!
  • Magnum PI
    Egy csomó mindent betiltottak év közben amiket a RB vagy Ferrari talált ki. Erre mondtam, hogy én is tisztán érzem az elfogultságot az FIA részéről a Merci felé. Ezzel amúgy még jobban segítenek a Mercinek mert így bele sem fognak kezdeni a lemásolásba a csapatok. így a Merci lehet méghamarabb behúzza a 2020at és kezdhet el fejleszteni 21re.

Ez főleg úgy vicces, hogy elviekben az FIA-val már rég egyeztettek, hogy ez szabályos-e.
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2020.02.21. 16:00:26
  • repvez
    Igen ez elég rossz az FIA-tól.
    Mert ha szabályos akkor miért is tiltja be ? Miért nem hagyja, hogy más csapatok is fejlesszenek hasonót?
    Ha meg nem szabályos akkor miért hagyja 1 évig használni.
    Bronw, meg pár hete pont azt mondta, hogy ha valami olyan dolog lesz ami nem tiszta a szabályokban és a kiskapuk kijátszását okozza akkor akár minden verseny után hoznak uj szabályt, hogy megszuntessék ezeket a kiskapukat és nem kell egy szezont várni velée.
    Szóval akkor most megint miért tesznek kivételt.
    Tavaly a ferrari üza átfolyás mérése ugyan ez volt. nem volt szabálytalan mégis betiltották
  • SzocsA
    2021-től nem engedélyezett a Mercedes találmánya

Hogy is van ez? Az FIA megengedi a mercinek, hogy megint csaljon egy évet?! Tavaly októberben hoztak róla szabályt amivel betiltják jövőre!

Futóként készítek egy doppingszert, amit megmutatok a felügyelőknek, ráveszem őket hogy használhassam verseny közben, majd mire a többiek "lemásolnák" elkészítenék jövőre betiltják.

Ezt csinálja évek óta az FIA, jön a merci minden fejlesztés szabályos, miközben a többi csapaté nem azok. Ennyit is ér hamilton vb címei. szart se ,mindet az FIA szerezte nekik. Akárki világbajnok lett volna azzal a kocsival....
    Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2020.02.21. 15:38:11
  • pr3cious
    Attól hogy díszes celofánba csomagolod és felrakod a polcra még .... marad. Hozzáteszem ha idén a Ferrari nyerne még akkor se lehetünk biztosak hogy nem megrendezett az egész, de komolyan inkább nézném már azt, ez már unalmas. Legjobban az bánt hogy Ricciardo nem lesz világbajnok pedig megérdemelné. Ebbe a mezőnybe jelenlegi állás szerint Hamilton mellett csak Verstappenek van reális esélye, az is kb 20%.
  • Magnum PI
    Hát, ha nem szabad állítani azt menet közben hogy hogy álljanak a kerekek akkor nem a szabályos a kormányzás sem hiszen az pont ezt csinálja.

A kerékösszeállás mint statikus beállítás szerintem továbbra is jelen van a Mercinél is. De nyilván itt most tökre értelmezhetetlen az egész. Nincs jó válasz. Ezért gondolom pontosítani fogják a szabályzatot.

Addig is én úgy értelmezném, hogy a kerékösszeállást mától szabadon lehet variálni bármikor.
  • oneal1
    ha pedig onnan nézzük, hogy pl időmérő után te úgy döntessz, hogy a kérék összetartást megváltoztatod akkor a setup megváltoztatása miatt büntetést kapsz.

Akkor, hogy is van ez, hogy minden egyenesben megváltoztatják az autó beállítását?
  • Magnum PI
    Habár elismerem, hogy jelentős összetartás van a Merci és FIA között a mostani trükk szerintem is szabályos. Miért is?

Ha belegondoltok, most is van egy rendszer ami arra hivatott, hogy módosítsa merre tartanak a kerekek az autó középpontjához képest. Úgy hívják kormányzás. Ha balra fordítod a kormányt akkor a bal oldali kerék kifele fordul, a jobb oldali meg befele. Ha meg jobbra akkor fordítva

Na most a Merci új rendszere csupán annyit tesz lehetővé, hogy ha előretolod a kormány mint a két kereket befele ha meg húzod akkor kifele fordítja, de gyakorlatilag még mindig kormányzásról beszélünk.

Tudom nehéz elfogadni, de az zseniális és abszolút szabályos.
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2020.02.21. 12:36:07
  • Stockbauer33 #172483
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ajjajj és még el se kezdődött az első futam
  • repvez
    amúgy elképzelem az idei rádiózást
    Hamilton: Bono úgy érzem nem bírom tovább életbe tartani vége van
    Bono: tarts ki még egy kicsit, ne húzogasd olyan gyakran
    :)
  • oneal1
    szép a felsorolás.....

te nagyon nem akarod érteni a lényeget!:)

összefoglalom neked.

A merci megoldásai kihasználnak egy kiskaput, közben pedig több szabálynak is ellentmondanak.

Tilos a kocsi bizonyos beállításain változtatni boxutca elhagyása után. kivéve ugye a fékerő, motorvezérlés stb.

Na de az hogy a kerékösszetartást dobálják egyenesről egyenesre az rendben van szerinted? az ugyan az a beállítás?

Ez az egész nem sportszerű, pláne úgy hogy az fia az utóbbi években minden más csapat újítását elkaszálta, szemben a merciével.
    Továbbá 1 csapat miatt változtattak a gumikeverékeken miközben az összes többi csapat szívott amiatt.... miről beszélünk még?
  • repvez
    azért arra kiváncsi lennék ha egy kiscsapat a végéről jött volna elő egy olyan ötlettel ami jelentős előnyt eredményes, de szabályos, akkor hagyjnák nekik, hogy feljöjjenek vele mondjuk a középmezőnybe, vagy betiltanák velük túlzott elöny szerzés miatt?

mint mondtam, nekem se azzal van bajom ha egy csapat kreativ és emiatt nyer,mert akkor megvan az oka. De akkor hagyják, hogy a csapatok élhessenek is a szabad kreativitásukkal.
    Régen erről szolt az F1 emiatt voltak különbözö autók a különbözö csapatoknak,Nem voltak összebeszélések,nem voltak egységes alkatrészek.Mégse panaszkodott a másikra, hogy nem egyenlő a küzdelem.
    Mindenki elfogadta, hogy a másik találékonyabb volt jobban megvalósitpotta azt amit lehet.
  • IXEMGabeo
    engem pl nem zavart sosem, ha a Haas a Toro Rosso korabban hasonlo alkatreszeket kapott vagy eppen az auto kialakitasa is teljesen a Ferrarit hajazta, itt sem zavaro, mert ha a Racing pointnak ez egy kovetheto ut es gyozelemre eselyesek lesznek tole azt se banom legalabb ujabb csapat lenne az elmezonyben... Ettol vannak egyuttmukodesek csapatok kozott, motor, kasztni, kialakitas teren...

donteshozok majd megallapitjak szabalyos-e az biztos a Mercedesnek szinte mindent elengedtek az utobbi evekben mig mas csapatoknak elvetettek az otletet es ez az, ami problema...Toxinak igaza van anno a Red Bullnak engedtek mindent mig mas csapatokat buntettek bar a Mclaren F csatornaja maradhatott meg mas kreativ megoldasok is....az biztos a 2014 ota bevezetett szabalyoknal tudtak aztm hogy a Merci kezere jatszanak ebben biztos vagyok...pont ezert csak uzlet es kamu az egesz F1...
  • ToxiMaxi
    Az nem zavart, amikor a RB trükkös lehajló szárnyakat csinált és sorra nyerte a VB-t? Schumi Benettonban benzin csalás, padlólemez csalás, aztán a Ferrari érában is tömérdek vagy a Mclaren trükkös megoldásai Mika idejében vagy a dupla diffúzor a Brown Mercinél sem zavart ugye? S-csatorna és a többi amiről esetleg még fingunk sincs.

Megkockáztatom nem volt olyan VB cím, ahol a VB autó nem táncolt volna a legálitás határán.
  • repvez
    Az FIA és a csapatok megint segget csinálnak a szájukbol.
    Kezdeném ott, hogy sirnak, hogy a raceing point ugyanolyan mint a merci és, hogy minden csapatnak különbözönek kellene lennie, aztán meg sirnak a merci találmánya miatt, mert nem egyforma minden csapat megoldása.
    A másik oldalról meg azt hallani, hogyha még le is másolnak valamilyen elemet a másikról attól, még egyáltalán nem biztos hogy ugyanolyan jól működik ,mert a kocsi más részei máshogy befolyásolják az áramlást. ennek függvényébe nem értem a siránkozást, ha az orr és még pár elem hasonló vagy ugyanolyan a mercijével, de vannak részek amik meg nem, igy egyáltalán nem biztos, hogy jó is lesz a végeredmény.

A kormány mizériával kapcsolatban, Brown vagy Todd azt mondta , hogy idéntol akár versenyenként is megtilthatják valaminek a használatát ha az szabálytalan. Tehát simán benne van, hogy ha valamit találnak akkor már ausztrália után dobhatják a kukába.
    Csak tudnám ez a szemlélet hogyan tükrözi a széria költségcsökkentést, ha valaki beleől milliókat és kidobják velünk az első használat után, mikor még semmit se bizonyított, hogy azzal megnyerné a bajnokságot vagy jelentős előnye lenne.

Egyébként meg pont ezeket az innivativ dolgokat hiányolom az F1 ből.Ha valamelyik csapat talál egy kiskaput vagy joghézagot amivel elönyt tud szerezni akkor csinálja és ha sikerül nyerje meg a bajnokságot.Ezért nevezik konstruktöri bajnokságnak.De az még egyáltalán nem biztositék egyik csapat számára sem, hogy bajnok autó lesz a fejlesztéstől.
    Régen ott volt az F csatorna a befújt diffúzor a coanda effektes kipufogok, mindet betiltották, mert egy valaki kitalálta és a többinek nem tetszett, de érdekes modon le tudják másolni őket.
    A másik oldalról meg bevezették a mesterséges DRS-t amivel jogtalan elönyhöz juttatják a hátul haladót és buntetik az elöl lévöt megfejelve azzal, hogy csak egyszer válthat irányt.

Inkább fordítva kéne lennie, hogy az innovatív fejlesztéseket hagyni és a mesterséges DRS-t törölni.
  • adam46
    Tényleg vicc, hogy van egy parc ferme szabály, miszerint nem lehet a beállításokon változtatni, erre most már szabad versenyen is persze csak mechanikusan. :D
  • ShaiHulud
    leglagyabb gumin 0 uzemanyaggal ment.
  • IXEMGabeo
    Raikkonen altatott a vegeig:) amugy nem bannam, ha ez maradna az erosorrend ev vegeig (Alpha R, Renault avagy Racing point) vegre nyilna lehetoseg uj versenyzok sikereire is kielezett kuzdelemben (tudom csak almodoztam na:)) )
  • IXEMGabeo
    igen jol mondod
  • AnuluWork #172472
    Ez a Renault valahogy olyan Brünhildás lett, némi Williams Renaultos beütéssel. :)

• AnuluWork #172471
    Ez vicc? :D Kimi?
  • mcmoha
  • ShaiHulud
    mar a gumitesztek ota toljak a mercit, azota ivelt felfele a karrier, hogy akkor nem meszeltek el oket az is egy vicc kategoria...
  • IXEMGabeo
    csak tudnam kinek jo ez, hogy reszben Hamiltont toljak elore a 7. vb cim fele...amiota a Turbo korszak van keptelenseg, hogy a tobbi csapat semmit nem csinal jol es ezek 6. eve dominaljanak bocs 7. szakertelem, Allison vagy Aldo Costa v Rory Byrne ide vagy oda
  • oneal1
    ez az egész egy vicc és sajnos egyre rosszabb....:)

Kérem a Merci szurkolókat, hogy objektíven tegyék fel a kérdést, hogy ha a ferrari hozta volna ezt a megoldást akkor is szabályos lenne e a dolog?

Azt hiszem valami szabály tiltja, hogy menet közben az autó beállításaiba belenyúló mechanikát használjanak.

Ha ez nem az akkor mi?

undormány az egész
  • SzocsA
    De rövid volt ez a 2020 as szezon gratulálok a merci világbajnoki címéhez! Micsoda kínkeserves küzdelem árán szerezték meg ezt a címet is.
    Érdekes, hogy amit kitalál a merci az szabályos, amit a ferka az meg mind szabálytalan. Az olajégetéssel mi volt a probléma?
    Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2020.02.20. 15:02:51
  • PLaci #172465
    Magyar cikk erről a trükkről. :)
  • mcmoha
  • benőmenő
    Merci trükkös kerék állítás.
    Craig Scarborough szerint ezt csinálja:
  • Fura Alak
    Áll a bál az F1-ben: a Racing Point klónozta a világbajnok Mercedest.
  • HTS s3rg1nh00
    fun fact:
    George Russell tavaly az időmérőn 1:19.072-t ment,idén az első tesztnapon 1:18.168-at.
  • adam46
    Ezek még messze vannak a mérvadó időktől, senki se tudja, hogy ki mit tesztelt, de az tuti, hogy a merci idén is agyonver mindenkit.
  • AnuluWork #172459
  • pr3cious
    FakeF1 dühítő ezt látni.
  • mcmoha
  • Bercy #172456
    Chemtrail!!! :)
  • pr3cious
    ? nem értem.