182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Tudod, úgy történnek a balesetek az autóversenyzésben, hogy az egyik körben ugyanazon a ponton még a sok is megfogható, a másikban már a kevés sem ... -
Alonso-nak nem hinném hogy annyi lenne, még ha tudott is róla.
Nem ő kényszerítette Piquet a csalásra, nem ő vezette neki a falnak szándékosan az autóját...az hogy tudott róla (esetleg), a bringásoknál hárman köröznének a Vuelta-n, ha mindenki el lenne tíltva aki tudta hogy mesterségesen befolyásolják a végeredményt, azaz a doppingolás bármelyik változatát használják.
Piquet az meszelte magát...ennek ellenére sztem jövőre a mezőnyben lesz, a többi erősen függ attól hogy mit derítenek ki.
De Alonso szvsz nem lesz megcibálva erősen...vagy egyáltalán nem. -
Piquet: Nem állítottam határozottan, hogy Alonso tudott a tervekről -.- -
Bocs, de mutass EGYETLEN olyan bizonyítékot a KIRÚGOTT kisPiquet és az apja szaván kívül - mint pl. a McLaren ügyben az e-mailes levelezés -, ami miatt kizárhatják/eltilthatják a Renault csapatot! Ha nincs, akkor bünti sem lesz, mert miért? Ha meg van, ha van, ha van, ha van - remélem érted - akkor abban benne volt Alonso is, így neki annyi, különösen, hogy visszaeső, mert KIZÁRT, hogy arról nem tudott. Ezáltal örökre tönkre teszik Alonsot, Piquet, a Renaultot, Briósról már nem is beszélve.
Minden más találgatás.
A barom Joó Gábor és köztem meg az a különbség, hogy én NEM ítélkezem előre, mint ő, és ezek szerint, mint ti, különösen a JELENLEG ELÉRHETŐ BIZONYÍTÉKOK alapján, mert azok harmatgyengék egy csapat kizárásához/eltiltásához/elítéléséhez.
-
WNW #86790 

-
madmanic #86789 Te ugyanezt csinálod itt ne haragudj...
Van egy véleményed, leírod elfogadjuk.
De ha pl én másképp gondolom, ( az én eklépzelésem nagyjából egybe vág a hozzáértők itt ott megjelent nyilatkozataival cikkeivel ) leírom, erre te idelinkelsz mindenféle eddig nyilvánosságra került anyagot, ami szerinted a teljes igazság és azok alapján a Renault t nem h megbüntetni nem fogják, de bearanyozzák a kasztnit, Brióst meg megkoronázzák, a Piquet családot pedig a pokol utosló paddockjába száműzik, és a Shell labor által kikísérletezett üzemanyagban sütögetik..
Kicsikét elfogult vagy, nem? -
Lemaradtam mint a borravaló. Azt se tudtam tegnapig hogy a BMW visszalépett. Pedig már 100 éve bejelentették...
De jön a Lotus...
-
ha tudnal nem beszelnel hulyeseget... -
"Ők jobban tudják, mekkorát kellett volna fékezni, hogyan kellett volna kormányozni a Ferrarit, hiszen az simán befordult volna, mivel nem ment gyorsabban, mint az előtte lévő körökben a pálya ugyanazon pontján."
Tudunk, de ezek szerint te nem.
Piquet család állítása: erre vettek rá, bizonyítékunk nincs
Briatore, Symmonds, Reanult: bizonyítsák be, nem gördítünk akadályt.
kirúgott alkalmazott állítása vs volt munkaadó (a felek rossz szájízzel váltak el)
Ha minden annyira kerek lenne az életben nem volna szükség kockákra.
Hétfőn meglátjuk mi van még a zöld asztalon ... -
Nem kell elmenni mindenhova, Nem tudom miről ír az arc, és mennyire gáz ezért csak általánosságban:
Szal sok jó szakember vagy nem tud 'átportolni' vagy elvész a sülyesztőben az alacsony szinvonalú de a híreket 'hányó' oldalak miatt. Nincs igény a szakértelemre, elég egy angol-német meg hogy valki nézi a futamokat.
...ez egyébként általában nem baj, sőt. De régebben azért az újságírást tanulták...
De ez nem feltétlen az arc hibája, amíg megvan a megfelelő számú lekérdezés addig kiröhög bármit.
-
lehet hogy a telemetria szerinted gyikfing, de szakemberek szerint (es te nem tartozol kozejuk) fontos bizonyitek...es nem ertem azokat akik briost vedik es Piquet-t okoljak az egeszert. gondolkozni tudtok?! -
biztos betűnként kapja a forintokat, azért kell a sok f@szság -
fél sg is tudna itt ilyeneket írni xd
itt van az összesz szakértő -
Itt egy korábbi cikke, akkor éppen Schumachert mentegette hasonló helyzetben.
"Ők jobban tudják, mekkorát kellett volna fékezni, hogyan kellett volna kormányozni a Ferrarit, hiszen az simán befordult volna, mivel nem ment gyorsabban, mint az előtte lévő körökben a pálya ugyanazon pontján."
:D -
Joó Gábort tényleg valaki üsse már le az indexen. Az a pali (?) egy katasztrófa. Produkálnia kell a cikkeket a témában, és atombaromságokat ír le:
"A balesetet megrendelő Flavio Briatore szerdán lemondott, cinkostársától, Pat Symondstól megvált a Renault, abban reménykedve, a főkolomposok nélkül nagyobb esélye lesz, ha nem is megúszni, de kevésbé szigorú büntetéssel átvészelni a hétfői FIA-tárgyalást."
... majd a focival kapcsolatos !!! bundákról irogat féloldalakat. :)
Jelentsék már be a Ferrari összeállítását és legyen meg a meghallgatás.
Joó Gábor egy buzi. Ezt én állítom. Ő gondolom majd mást mondana, de én kijelentettem, szóval ez úgy van. Minek védekeznie, úgyis nekem van igazam. Ma láttam lemenni a közértbe. Bár ő azt állítja sörért ment, én meg azt mondom, hogy azért hagyta el a lakását, hogy seggbetolja a bolt pénztárosát. Hiába védekezik. Én ezt állítom, tehát így van.
Gabika kb. ilyen szinten mozog a postjaival. Az "Alonso biztos, hogy a Ferrariba megy" folyamatos zöngeményei után - amióta ez már egyáltalán nem "biztos", azóta ezzel kussol. Most éppen a Renault ellen fabrikálja a "megdönthetetlen" vádakat. :)
Hogy miért idegesít ez? Mert baromi sokan elolvassák amit ír, és kb. annyira tárgyilagos a gyerek, és józan, mint Piszkos Fred. -
attól még az F1 nem áll le :) -
1 hete folyamatosan ez a téma. Nem lehetne a topiccal foglalkozni már kezd az agyamra menni. csináljatok egy "csaló F1 csapatok" c. topicot és ott folytassátok. -
Hehhe, Briós repült, Rönyónak meg erkölcsi csőd. Plusz kapnak a nyakukba valami jó kis büntit. -
hát ja,..viszont ha Piquet beperli személyesen is őket, akkor onnan nehéz lesz. Eskü alatt már nem nagyon kellene hazudni, és ha bármi takargatnivaló van akkor Briatore/Symonds megy a levesbe. Egyenlőre ez nem a világ vége, ha a WMSC nem meszeli el őket akkor visszajöhetnek.
De más esetben Briatore-nak fel kell adnia azt a nagyszerű életet amit élt és élvezett is, és a neve megy a sárba.
Ezt azért sajnálnám...tudja fene, kavart ezt azt eleget, de karakter. :) -
Az is lehet, hogy direkt elküldték Briatorét és Symmondst, így nem kötelező megjelenniük a FIA tárgyalásán. Nem lehet tanúként meghallgatni őket. :) Így nagyon kevés valódi bizonyítékkel jöhet az FIA. Röhögnék, ha nem védekeznének. Bizonyítsa be a FIA, a Piquet család vallomásai alapján. -
Kiváncsi vagyok, egyfelől Briatore-nak ez az élete, nehezen hiszem hogy csak úgy lelépne. ..és a Renault-val sem gyenge kapcsolata van, furcsának tünik hogy két ilyen szakembert pikk-pakk kivágnak. Egy gyenge alapon álló vádat elsöpörne a Renault szvsz,..és még kutya nagy pert villantana be a Piquet családnak rágalmazásért.
Sztem van egy vallomás. -
Hacsak nem írták le, mint anno Pedro De La Rose mailben, akkor a kirúgott Piquet és apja vallomása áll szemben a találgatásokkal. Ez meg tuti bukta, különösen, hogy senki sem ismert be semmit.
A Globo tévéből jött az info. -
Ennyit tudnak. De ez semmi. Ezek alapján csakis felmentő ítélet születhet, és szépen visszajön Briós, Piquet meg baszhatja a F1-es karrierjét, Max meg megszégyenülten távozik, Lauda szavára - annyi hülyeséget mondott már - meg a jövőben kb. a magyar RTL fog adni. Ez lesz a vége.
Ha mégsem mentik fel őket, akkor:
A. Alonso is baszhatja rövid távon a karrierjét, mert akkor nem létezik, hogy nem tudott arról mi készül.
B. Piquet autóverseny közelébe se kerül többet.
C. Massa - bárhogy is alakul az állapota - mindenképpen marad a Ferrarinál.
Variációtól függetlenül meg Briós szarrá fogja szivatni Max Mosleyt, és Mosley ugyanúgy tűnik el egyik pillanatról a másikra a F1 közeléből, ahogy az apja tűnt el a politikai életből korábban. De nagyon fogja szégyelni magát. -
WNW #86771 Ki lehetne hagyni mar Massat..?!?! Azota siman kiderult, hogy az oreg Piquet itt Magyarorszagon kocogott oda a FIA-hoz a dologgal, miutan kiderult, repul a kolok.. Onnet szivargott ki szepen ertelemszeruen eloszor a brazil ujsagirokhoz... De amugy is nagyon le vagy maradva.. Ilyen fejhullas csak akkor van, ha valamit tudnak, ami meg nem kerult ki a nyilvanossag ele.. Abbol ami eddig kiszivargott, Te hiaba akarsz iteletet mondani pro, vagy kontra, ezekbol max. tajekozodni tudunk, es sejteni, mi tortenhetett.. -
Amit ismerünk:
Itt a Renault jelentés
"FIA adviser: In your own words Mr. Symonds what do you recall being said to Nelson Piquet Jnr at that meeting? This is shortly before the race.
Symonds: I don't really remember it.
FIA adviser: You don't remember?
Symonds: No.
FIA adviser: Nelson Piquet Jnr says that he was asked by you to cause a deliberate crash. Is that true?
Symonds: Nelson had spoken to me the day before and suggested that. That's all I'd really like to say.
(...)
FIA adviser: Mr Symonds were you aware that there was going to be crash at Lap 14?
Symonds: I don't want to answer that question.
(...)
FIA adviser: There is just one thing that I ought to ask you and put it to you so you can think about it at least. Mr. Piquet Jnr says that having had the initial meeting with you and Flavio Briatore you then met him individually with the map of the circuit. Do you remember that?
Symonds: I won't answer, rather not answer that. I don't recall it but it sounds like Nelson's talked a lot more about it.
FIA adviser: Mr. Piquet Jnr also says at that meeting you pointed out a specific place on the circuit where he was to have the accident and said it was because it was the furthest away from any of the safety or lifting equipment and gave the most likely chance of a safety car being deployed.
Symonds: I don't, I don't want to answer that question.
FIA adviser: [Referring to the pre-race meeting] Was it you that did the talking at that meeting Mr. Symonds?
Symonds: I'm sure it would have been both of us but I don't know for sure. Sorry that's a contradiction. I would imagine it would be both of us that would be normal. Actually probably more often it's Flavio that does the talking himself. I wouldn't necessarily always agree with what he's saying but the majority.
FIA adviser: Because just to be absolutely clear here what Nelson Piquet Jnr has said is that at that meeting it was you that asked him to have a crash deliberately?
Symonds: I can't answer you.
FIA adviser: Can I say that if Mr. Symonds you'd been put in the position where you were made to ask Mr. Piquet Jnr to crash it's much better, it would be much better for you in the long term to tell these stewards to hear that today?
Symonds: I fully understand that.
FIA adviser: Yes.
Symonds: I have no intention of lying to you. I have not lied to you but I have reserved my position just a little. FIA adviser: And you're aware that the stewards may draw conclusions from your unwillingness to assist them in relation to what went on in that meeting?
Symonds: I would expect them to. I would absolutely expect that.
FIA adviser: I think I haven't got any further questions.
On the basis of that interview, the stewards came to the conclusion that there had been a discussion about the crash, and that "at the short meeting thereafter, Mr. Symonds had indeed indicated to NPJ [Piquet Jr] on what lap - and where on the circuit - he ought to crash in order to ensure that the safety car was deployed to the benefit of Mr Alonso."
"The stewards note," added their statement, "that had there been no substance to the allegations made by NPJ and put to Mr. Symonds, it would have been straightforward for Mr. Symonds to deny them."
Other more junior Renault engineers were interviewed to find out what they knew about the crash plan and, if they knew nothing, to explain the reasoning behind the unusual decision to only fuel Alonso to lap 14 of the race - as was his original strategy.
Following their conversations, the stewards concluded: "Renault believed it had nothing to lose in taking an aggressive approach. The other engineers also commented that the softer, option tyres had been shown in practice to be good off the start but susceptible to rapid degradation and graining.
"This being the case, there had also been tyre-related reasons to fuel Alonso light and get the weaker option tyres out of the way on a comparatively short first stint."
It was also revealed that Piquet had been approached after the race by an engineer to ask if it had been deliberate.
"One engineer had put the evidence to NPJ shortly after the crash and asked whether the crash had been deliberate. NPJ had refuted that suggestion.
"On balance, the stewards have no reason to believe that the other engineers were aware in advance of the race of the alleged plan to cause a deliberate crash at Turn 17 on lap 14.""
Briatore Renaultos papíron írott levele Nelson Seniornak
""You can easily imagine that I can certainly not accept your contention that the Renault Team, myself, and your son entered into some sort of conspiracy that would not only have an impact on the result of the competition, but actually, that may put at risk the safety of all the contenders in the Grand Prix just to have Fernando Alonso obtaining a racing advantage," wrote Briatore.
"I am outraged that you could think that I myself, not mentioning your son and the other people in the Renault's Team, could have any part in such a strategy that may constitute a criminal offense.
"Secondly, I am forced to consider that your threat constitutes without doubt a blatant attempt of exerting blackmail against Renault F1 and myself to extort an illegitimate advantage by way of threats and outrageous lies on the basis of an alleged hear-say.""
Ez pedig fontos megjegyzés:
"During the stewards' interview, Briatore revealed details about Piquet's contractual situation at the time of the Singapore GP - saying he had no offer for 2009 at that point, and the matter was not resolved until the Brazilian GP in November - albeit with a salary cut from $1.5 million to $1 million.
Briatore claimed that if the crash had been done deliberately it would have resulted in a better contract for him for 2009, not worse."!!!!!!
Más.
"He also denied knowledge that he said 'thank you' to Piquet after the race, but then later admitted he may have said it 'as a joke maybe.'"
A Renault rádióbeszélgetése Szingapurban -
madmanic #86769 az meg sem fordult a fejedben, hogy nem hoznak mindent nyilvánosságra ezek szerint...
Symonds vallomása példul... -
Bocs, de mi van ellenük? Mert ha a rádióforgalom, az lófing. Ha telematria, az szintén. Ha meg a két Piquet brekegése, az meg a bizonyítsák be kategória. Különösen, hogy kisPiquet nemrég pont a Renaulttól repült és van benne "némi" sértettség. Szóval, ha adsz egy linket, ahol van info, tesze azt egy Piquet elszólás, hogy: "Briatore bácsi, jó lesz ha itt dobom el az autót a következő körben? Jó kisfiam!", nem csak hablaty, meg Alonso biztosan a Ferrarihoz szerződik szintű találgatás, akkor elhiszem, de addig ez semmi más, mint egy jól összerakott szivatás, ami persze lehet igaz, de egyelőre sehol a tények. De mondom, baromi érdekes, hogy ez nálunk, Massa balesete után közvetlenül jött elő egy brazil tévé által, amibe szép lassan belekevertek egy Alonso nevü fazont (visszaeső), meg a hülye kisPiquet sem vette észre, hogy Ő bukhat ezen a legtöbbet, nem a Renault ...
Lauda nyekergését meg betudom az újdonsült apaságnak, mert ilyet kijelenteni, hogy: "ilyen durva módon még nem befolyásolták a F1-et!" (Áh, soha ... 1989 Suzuka, 1990 Suzuka), enyhén szólva nevetséges. :) -
madmanic #86767 ne legyél már ennyire naiv lécci...
ha semmi nem lenne ellenük egy ekkor a csapat mint a renault meg a szponzorok, ügyvédei nem tennének meg mindent hogy kimosdassák a csapatot..??
ez hogy nem vitatják a vádakat, BEISMERÉS..
lehajtott buksival várják az ítéletet..
Brióst meg Symonds t azért rúgták ki, -mint bűnbakokat- hátha kisebb lesz a bünti..
Ne legyenek a közelben.. persze... -
paj01 #86766 Ez erdekes. formula1.com on megy egy ilyen "ask the expert" nevu affele ki mit tud verseny. kb ilyen szemelyreszabott iq teszt a pilotaknak a vegen ertekelessel. Erdekes megnezni a pilotak szellemi teljesitmenyet..:)
http://www.formula1.com/news/interviews/2009/9/9942.html
egyelore ennyi pilota van meg..folyt kov. -
Max
A papa
Az ügy
Egy biztos. Ha Maxnak köze van Briós elküldéséhez, akkor Briós valami hihetetlen nagy szopatással fog visszavágni az elkövetkezendő napokban. Ha azt látjuk, hogy Max Mosleyról kijön pár kép, ahol fiatal fiúkkal fajtalankodik, akkor abban bizony Briósnak a keze lesz. És ha büntizik Brióst, lesz anyag. Iszonyat milyen médiahatalom áll Briatore mögött. Valahol már volt erről egy anyag. Keményen vissza fog vágni. :D -
Irvine: Az egész Renault botrány fel van fújva
Gazzetta dello Sport: "A Renault elküldte Briatorét. A francia csapat azért döntött így, hogy megakadályozza a nagyobb büntetést. Vélhetőleg Max Mosley keze is benne van dologban. Az FIA elnökének rossz a kapcsolata Briatoréval, a baleseti botrány remek alkalom volt, hogy ártsanak az olasz szakembernek."
La Repubblica: "Briatore, a legenda bukása. Véget ért az eposz. A döntés mögött az állhat, hogy a Renault tart a szankcióktól. Valakik úgy vélik, hogy így is büntetést kapnak. A Renault imázsán folt esett. Nem vitás, hogy sikeres volt Mosley bosszúakciója."
-
Az F1 hivataloson kint van a videóösszefoglaló Monza-ról.
Egyébként én nem tartom kizártnak hogy Piquet visszajön jövőre, sok érkező csapatnak értékes lehet az a tapasztalata amit azért megszerzett.
..bár ha versenyző lennék nem szivesen mennék a közelében ezek után.
De azért nem kócolnám össze a szemöldököm ha behírezik hogy leszerződött valamelyik érkező csapathoz. -
Pontosan. Maximum a telemetriába lehet belemagyarázni a dolgokat, mert a rádióbeszélgetés patyola tiszta minden szempontból és egy rossz elszólás sincs ami bármit is igazolna. Azt hogy miért rugták ki őket kérdéses, vagy a Rönó is a visszavonuláson gondolkozik és ugyis mindegy, vagy én nemtudom, mert két ilyen szakembert csak így elküldeni felelőtlenség, de majd minden kiderül ugyis a tárgyalás után avagy nem:) -
/OFF
"Az elmúlt 3-4 hozzászólásodban mennyi szólt az F1-ről?!"
Ugyanezt kérdezhetnénk tőled is :P
Szvsz kellenek ezek az hsz-ek is, legalább van min röhögni ;)
/ON
Bannerben mikor lesz a mostani futamról összefoglaló? Nem láttam a futam végét (kb Liuzzi kiesése volt az utolsó) és gondolom történt ott más is Hami kicsúszásán kívül.
Renault ügy:
Számomra érthető, hogy nem tagadnak. Ha már elment a két főkolompos, akkor persze, hogy nem próbálják őket tovább fedezni. Segítenek FIA-nek (vagy kinek) abban, amiben tudnak, hogy minél kevésbé basszák meg őket.
Szegény Piké ezzel egy életre elásta magát, szerintem itt véget is ért az autóversenyzői karrierje. De az F1-es biztosan - nem is baj, nem veszítünk sokat. Viszont ahhoz, hogy így eldobjon mindent, történnie kellett ott még pár dolognak. Brióssal nagyon nem lehettek jóban, ha ezt meg merte lépni.
Pilóta cserék:
Ferkának Alonsót lenne értelme leigazolni. Fisco szerintem már kiöregedett, igazából soha nem is tartottam nagy pilótának. Persze van rá esély, hogy úgy jár, mint most Bari, de hát... nemtom. Massa meg kérdéses, hogy felépül e. Biztos meg fog tenni mindent ennek érdekében, és az akarat sokat segít, de akkor is bizonytalan. Jövőre egy erős páros lenne nekik egy Kimi-Alo, nekem tetszene.
Mekitől mindenképp elküldeném Kovát, és szerződtetnk egy értelmes pilótát a helyére. Mondjuk Rosberg. Vagy BMW-től bármelyik pilóta (már ha elmegy onnan valamelyik/mi lesz egyáltalán a BMW sorsa? Erről nem tudok semmit :)).
Többi csapatról most nem nyilatkozok (: -
nem,..én nem dumálok veled erről. :) -
Én próbálnálak megérteni, de nem tudlak.
Ha beszorul valaki mögé unalmas. Igen... És?
Most ezzel azt akarod mondani, hogy nincs benne tűz és csak vonatozik és nem tud előzni.
Vagy egyszerűen unja az egész F1-et?
Mert mindkettőt meglehet cáfolni, csak kíváncsi vagyok ebből mit akarsz kihozni.
-
Ez így is - úgy is szar, hogy ilyen megtörténhet...felháborító és undorító az egész.
-
Az egész nem kóser, ami itt folyik egyáltalán!
Valami volt és most durrant, hogy ez még nagyobbat fog-e szólni, az majd 21-én kiderül.
Már így is durva, hogy a kis hülyegyerek miatt, két egyéniséget kivágtak! Nem?
Akkor viszont bizonyíték is van, briós ok nélkül nem lépett volna csak így le. -
"semilyen vádat nem tagad, hanem mindenben segíti a bíróságot"
Ez így nem kóser. Tudtommal annyit mondtak, hogy nem nyilatkoznak a bírósági ítéletig. De hogy ne védekeznének? Nem haláltábor ez, ahol esély sincs! Szerintem hanganyagilag zéró bizonyíték sincs, vallomásilag pedig csak a két Piquet szava. Mindkettő azon van kiborulva, hogy a kicsit kirúgták. -
Ez már az előbb is meglepett hogy szted azt gondolom tudom befolyásolni a McLaren versenyzőválasztását :) Pedig persze hogy nem. Itt az a lényeg, ahogy írtam is hogy ÉN nem örülnék neki...aztán megpróbáltam leírni hogy miért.
Kimi nyilatkozta nem is egyszer, hogy ha beszorult valaki mögé akkor az unalmas.
..ez a barátokköztös dolog meg ordítja hogy nem akarod érteni mit írok, ezáltal teljesen hülyeség nekünk erről beszélgetni.