182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
WNW #86834 Te nem erted... Mindenfele kiszivargott resz informaciokrol allitod, hogy azokkal bizonyitani lehete a Renault artatlansagat, mert szerinted, azok nem bizonyitanak semmit, es alapban feltetelezed, hogy csak azok leteznenek.. Az esemenyek alakulasa meg epp azt bizonyitja, hogy valami lehet meg, amirol mi nem tudunk...
A legujabb hirek szerint Alonso megussza... Mivel senki nem vallott ellene allitolag, es a megbeszeleseken se volt ott, ha igazak az eddig
kikerult informaciok, gyakorlatilag nem hozhato ossze az uggyel.. -
Jövőre:
1. 2010. március 14. Bahreini Nagydíj (Sakhir)
2. 2010. március 28. Ausztrál Nagydíj (Melbourne)
3. 2010. április 4. Maláj Nagydíj (Sepang)
4. 2010. április 25. Török Nagydíj (Isztambul)
5. 2010. május 9. Spanyol Nagydíj (Barcelona)
6. 2010. május 23. Monacói Nagydíj (Monte-Carlo)
7. 2010. június 6. Kanadai Nagydíj (Montreal)
8. 2010. június 27. Európa Nagydíj (Valencia)
9. 2010. július 11. Brit Nagydíj (Donington)
10. 2010. július 25. Német Nagydíj (Hockenheim)
11. 2010. augusztus 1. Magyar Nagydíj (Mogyoród)
12. 2010. augusztus 22. Belga Nagydíj (Spa-Francorchamps)
13. 2010. szeptember 5 . Olasz Nagydíj (Monza)
14. 2010. szeptember 19. Kínai Nagydíj (Sanghaj)
15. 2010. szeptember 26. Szingapúri Nagydíj (Szingapúr)
16. 2010. október 10. Japán Nagydíj (Szuzuka)
17. 2010. október 24. Brazil Nagydíj (Interlagos)
18. 2010. november 7. Abu-Dzabi (Yas Marina) -
Látom nem érted. -
-
Nesze semmi fogd meg jól! omg
Figyelj cimbora!
Engem nem érdekel, hogy mit ír Joó Gábor vagy kicsoda, viszont egy német RTL híradónak jobban hiszek, és érdekes mód ott is ugyanezeket mondják, amit ez a faszi "irkálgat", de nem fűzök hozzá véleményt, amíg ki nem derül a teljes igazság.
Gondolod, hogy bármilyen bizonyítékot találnál a neten, ami megdöntené bármelyik verziót ebben az esetben?
Na ne röhögtess már, remélem érted:) -
De mondom, nem én győzködök, értsd már meg te is! :) Leír valaki valamit, aztán azon lovagol a sajtó hetekig (Alonso szerződése, legújabban Kimi a Williamsnél (LOL), stb.). Én is azt mondom, hogy várjuk ki a végét, mert egyelőre szart sem tudunk, csak egyes újságírók találgatnak.
Mellesleg, nem lepődnék meg, ha hétfőn semmi sem történne és elnapolnák, mint a McLaren ügyet. -
Nem én lovagolok a semmin, hanem Joó Gábor. Ez: "illetékesek kezében nagy valószínűséggel, jóval több információ és bizonyíték van, mint amilyennel Te itt napok óta vergődsz" szint meg pont a NAGY SEMMI. De röhej, mert pont én nem akarok senki meggyőzni, hogy bűnös, mert NINCS amire hivatkozni tudnék. Nincs olyan e-mail váltás, mint Alonso és de la Rosa között a McLarennél volt és hetekkel a meghallgatás előtt tudta mindenki, hogy loptak. Remélem érted! -
madmanic #86827 én csak linkeltem a hírt, ne akarj már meggyőzni..
már csak kettőt kell aludni és megtudjuk.. -
Én nem értem, hogy kinek és mit akarsz bizonyítani!
Az illetékesek kezében nagy valószínűséggel, jóval több információ és bizonyíték van, mint amilyennel Te itt napok óta vergődsz!
Kit akarsz ezekkel meggyőzni, pont Te írtad, hogy nem kellene annyit lovagolni rajta, de mindig Te állsz elő a "bizonyítékaiddal".
Nem is értem, mi a szarért nem Te ülsz, az a buzeráns idióta mózli helyén... -
Itt a telemetria:
De azért gondolkodjatok el azon, hogy:
A. már egy éve tudott a FIA a dologról, de nem volt bizonyítéka - állítják egyesek.
B. a telemetria és a rádióbeszélgetések egy éve is a rendelkezésükre álltak
Akkor miért is lett fontos most ez a telemetria? Mert ha kisPiquet vallomása és az apja össze-vissza szövegelése alapján lett bizonyíték, azt a legegyszerűbb ügyvédbojtár is szétszedi, hogy ez nem más, mint egy elbocsájtott alkalmazott bosszúja volt munkaadója ellen.
Az Alonsos eset - nagyPiquet "finomítás" (LOL) korábbi "vallomásán" ("Tudott ő mindenről. Aki a tizenötödik helyről indul, az nem fog keveset tankolni az autójába, mert azzal legfeljebb három-négy autót tud megelőzni a rajtnál, aztán visszaesik oda, ahol előtte volt. Az ilyen stratégiának semmi értelme.") - meg kb. úgy játszódhatott le, hogy mivel Alonso és Piquet jóban voltak, amikor kezdett eldurvulni a dolog, akkor Fernando rácsörgött Nelsinhora, hogy:
-Te Nelson! Mifaszt dumál az apád rólam? Miről tudtam én? Mibe keversz engem bele? Kirúgtak, ügyet csinálsz, jó! De mit szövegel az apád arról, hogy én is benne voltam? Eszednél vagy? Te is tudod, hogy nem így volt! Leszarom, hogy miként járatod le magad, de apád picsáját keverj bele engem is.
-Jó, jó, Fernandó! Ne haragudj. Apám túl heves volt, majd beszélek vele.
-Apaaa! Most hívott Fernando. Haragszik, hogy ártatlanul őt is belekevertük.
-Oké, kisfiam. Beszélek a sajtóval ...
"Mindössze annyit mondtam, hogy egy olyan intelligens versenyző, mint Alonso, miért nem vonta kétségbe a stratégia helyességét, amikor azt mondták neki, hogy a tizenötödik rajthelyről indulva a tizenkettedik körben kell kiállnia tankolni. Versenyzőként én biztos gyanakodtam volna, ezért nehezen tudom elhinni, hogy Fernando semmiről sem tudott."
Mindegy. Piquetnek még van 4 másik fia, szóval valamelyik egyszer még akár F1-es versenyző is lehet. Hátha László Piquet lesz az ... .D -
Joó Gábor írta! Tutira így van. :D
Az elborult elméjű Lauda kivételével tk. mindenki visszafogott. Amikor a McLaren botrány tök egyértelmű volt, Ecclestone pl. azonnal fenyegetőzött. Most valahogy nem feszít senkit keresztre azonnal ... -
"Renault-t nem emiatt fogják megbüntetni, hanem mert számítógép mutatja, csaltak."
Ez olyan Nyakós ... -
Persze, már mószerolják, hogy mit nem lenne szabad náluk. 
-
Az néha nem működhet, hogy amikor lekezd forogni a kocsi, és fal a van közelben, tehát úgyis mindegy, akkor belelép a gázba, amitől hirtelen fordul a kocsi, és esetleg így szembe a többiekkel, de megfogja? -
"Piquet nyomta a gázt" bár nem vagyok versenyző de persze hogy nyomta, hogy csak megforogojon ne pedig a falba álljon, ahogy a felvezetőben is elbénázta és egyből a gázre lépett és 10 centrie sikerült neki a falat elkerülnie, szóval ez nem bizonyíték... -
madmanic #86819 A német Bild úgy tudja, hogy az idősebb Piquet szerződésszegés, csalásra való felbujtás és testi sértés miatt per indít Briatore ellen, amennyiben a Motorsport Világtanács elítéli a Renault-t. -
madmanic #86818 A telemetria szerint mégis megállapítható a szándékosság..
Igen, Joó Gábor tollából, örüljetek... -
madmanic #86817 végre egy jó hír..
-
Örülnék a helycseréknek! -
WNW #86815 Kimi McLaren...?! Azert az utolso sorok beszedesek... -
johnny1030 #86814 Üzleti titok megsértéséért. De nagyon sok változatom lenne. Az ügyvédeinek meg szerintem már van is. -
johnny1030 #86813 Ha a kis Piquet megússza a vallomásért cserébe, akkor a FIA tettestárs lesz? A kis tetü érintett az ügyben nem kicsit. Ő a sértett önérzetű lassú sztárocska. Briatore nélkül soha nem került volna a F1-be. Nem volt bajnok az előszobába. Na meg mivan, ha hazudik? Gondolom ezek után nincs az a sport, ahol szerződést kapna. Végül is labdaszedő még lehet a teniszpályán. :) -
Briatore? mér? -
johnny1030 #86811 Szerintem lesz is. Bár ha beigazolódik, akkor a sportfogadás, TV társaságok, maga a pálya vezetése, Briatore és még nem tudom ki, büntető jogi pert fog indítaniellene. Azon se lepődnék meg, ha hivatalból a rendőrség is beszálna a buliba. -
Már itt is írják úgyhogy lehet benne valami.
"...a kis Piquet megússza, mert az FIA sértetlenséget biztosít neki vallomásáért cserébe."
Ez milyen, FIA játssza az atyaúristent?
Ez a kölök mások életével játszott, jelentsék fel a csapatok és mindjárt lenne polgári per. -
johnny1030 #86809 Én ugyan így gondolom, remélem a FIA is hasonlóan fog vélekedni. Ha kis Piquet továbra is versenyezhetne a Renault-nál akkor most balhé se lenne. Az öreg piquet-t sem csíptem sose, mert egy haszonleső lesipuskásnak tartottam. Igaz, hogy ahhoz ott kell lenni, de mások kárából nyert futamokat az esetek töbségében. Fiacskája remélem meg lesz fingatva, hogy egy életre megtanulja, hogy apuci sem mindenható. -
Nem kellett volna neki megtenni, és az apucinak sem kellett volna ezt engedni, illetve azonnal menni kellett volna az FIAhoz hogy ezt meg ezt akarják, de ugytünik hogy az állása fontosabb volt és azt hitték hogy ezzel az értékelhetetlen teljesítménnyel évikig elbohóckodik majd a Rönónál, hát tévedett. -
johnny1030 #86807 Engem azért érdekelne, hogy a FIA, hogyan bizonyítja a Renaul bűnösségét. A telemetria semmit sem bizonyít, csak azt, hogy a kis Piquet hibázott. Viszont ezt eddig is tudta mindenki. Hozzáteszem a legnagyobb bűnös szerintem a kis Piquet mert a csalást, és mások veszélyeztetését ő követte el. Idelye lett volna eddig is bevallani, még sem tette, csak mikor kirugták. Mellesleg megjegyzem élrekerülni egy dolog, ott maradni, jó köridőket futni pedig egy másik. -
A poén, hogy az FIA más nagydíj miatt is vizsgálódik (ez már egy hete is volt mint félmondat), de ahogy olvasom elkezdtek foglalkozni 2006 Interlagos-szal....ami gondolom sejthető mekkora visszahangot válthat ki, ha MS és Fisichella-val történt ütközést ilyen fényben megszellőztetik...
Na én erre remélem hogy hülyeség.
-
Ah, Joó Gábor - tudod ugyanaz lény, aki Alonso szerződtetésére verte a ... heteken át, minden nap, hogy majd Monzában "tutira" bejelentik Alonso szerződtetését, aztán sehogy sem akart jönni az a "biztos" bejelentés Monzában - kijelenti:
"Flavio Briatore csapatfőnök és Pat Symonds sportigazgató szerdán bukott bele a csalásba, a kis Piquet megússza, mert az FIA sértetlenséget biztosít neki vallomásáért cserébe."
Hol, ki, mi, mit?
Tényleg le kéne állni! Hétfőn - nincs már messze - kiderül, hogy egyáltalán igaz-e valami kisPiquet vallomásából vagy csak egy kirúgott alkalmazott hord össze hetet-havat ... -
baszus ha ez igaz..... -
Az azért nem mükszik sztem, mert az megen rossz fényt vet a Renault-ra. :)
Milyen gyártó az aki a probléma lehetőségére is felrugja a megállapodásokat és beáldozza a kétségtelenül nagynevű szakembereit..
:) -
Hétfőn tárgyalás, kedden visszaveszik, és újból dolgozik. Szerintem meglesznek. :D -
madmanic #86801 nem tudok értsd már meg!
Sem én, sem te, senki, azokon kívül akik kiértékelik a telemetriát, vagy akik hallották Piquet vagy Symonds vallomását, vagy akik belelátnak az eddig összegyűlt bizonyítékokba..
Én sen ítélkeztem, csak leírtam, h szerintem ez, hogy nem vitatják a vádakat egyenlő a beismeréssel.. ez az ÉN VÉLEMÉNYEM.
Az, hogy Brióst kirúgták, sztem csak azért van, hogy kisebb legyen a büntetés. Szintén SAJÁT vélemény.
Az hogy más is így látja, más fórumokon, cikkekben, közleményekben, az csak egy dolog, lehet h mind tévedünk... -
Főmérnök nélkül mit fognak majd csinálni? -
madmanic #86799 Az röhelyesen kevés lenne.. -
"Briatore: Azért távozom, hogy mentsem a csapatot
A Mirror értesülései szerint a Renault-tól nemrégiben távozó Flavio Briatore állítása szerint feláldozta magát, hogy megmentse a francia istállót.
Mint ismeretes, a Renault szerdán hivatalos közleményben tudatta, hogy megválik csapatfőnökétől, Flavio Briatorétól, valamint főmérnökétől, Pat Symondstól, akiket azzal vádolnak, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon utasították Nelson Piquet-t arra, hogy Fernando Alonso győzelme érdekében csapja oda a falhoz versenyautóját.
„Csak megpróbálom menteni a csapatot. Ez a kötelességem. Ez az oka annak, hogy távozom” – idézi Briatorét a Mirror internetes lapja.
A lap emellett azt állítja, hogy a Motorsport Világtanács hétfői ülését követően feltehetőleg nem tiltják majd el a francia gárdát, azonban 50 millió fontos pénzbírságra számíthatnak.” -
Roma ügyeknél vannak ilyen hírtelen meghátrálások, amikor már túl sok hülyeséget hordanak össze a tisztelt meghallgatottak.
"Nem állítottam határozottan". Bocs, de LOL! :D
"Tudott ő mindenről. Aki a tizenötödik helyről indul, az nem fog keveset tankolni az autójába, mert azzal legfeljebb három-négy autót tud megelőzni a rajtnál, aztán visszaesik oda, ahol előtte volt. Az ilyen stratégiának semmi értelme."
Ha ez nem határozott, akkor mi?
"Mindössze annyit mondtam, hogy egy olyan intelligens versenyző, mint Alonso, miért nem vonta kétségbe a stratégia helyességét, amikor azt mondták neki, hogy a tizenötödik rajthelyről indulva a tizenkettedik körben kell kiállnia tankolni. Versenyzőként én biztos gyanakodtam volna, ezért nehezen tudom elhinni, hogy Fernando semmiről sem tudott." -
Én is remélem, de akarva akaratlanul szépen ő is belekeveredett ebbe a szarba. Mindezt azért, mert a kis Piquet egóján csorba esett. -
Na ennyit a két "koronatanú" vallomásáról, hogy mennyire is lehet komolyan venni azokat. :)