182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
legalább nyolcvan milliárdszor meg volt beszélve ez. Hogy melyik pályán hol mit lehet csinálni egyes kanyarokban. Ezt SPA után is meglett beszélve a topicban is. Webber meg mindig rinyál ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné. De ő ilyen évek óta. Ez van. Aki ezt meg felfújja érezze jól magát, hogy próbál okosakat írni -
mi az hogy normálisabb??? -
Hiába megy a vergődés Kimi szabályosan csinálta, megmondták van megbeszélés futam előtt hol mit lehet és mi a még megengedett.
A bírák nem vizsgálták, a szakértők még csak fel sem szisszentek.
Webber meg mindig iylen sírós picsogós megmondó ember volt.
De ezt nem értem, úgy tudtam ferrari drukker vagy, inkább örülj, hogy nem hagyta szégyenbe a Ferrarit az idei évben győzelem nélkül, ezzel a trágya autóval. -
WNW #87230 Nem csak a normalisabb SG-seknek szurta a szemet SPA... 
: Webber.. En miert nem mehettem a palyan kivul, mint Kimi..?!
-
Megkockáztatom, tavaly is és tavaly előtt is. -
Első helyen haladó pilótát Kimi előzött utoljára, és talán idén egyedüliként ... -
Láttál a Török nagydíjon előzést úgy őszintén. Itt mindennel baj van. A török nagydíjat ellehet felejteni mert nem hoz pénzt Börninek mert a kutyát nem érdekli ez a szar. Tény hogy más autóval lehetne előzni. Nem tudom hogy hol láttál Monzában olyan előzést ami nem a futam elején volt. Volt persze Liuzzi oltotta a népet de el is füstölt mert tuti max fordulaton ment míg Kova lágyan Alonso meg könnyű volt...Ott se voltelőzés hát a 2 toyota püfölte egymást ennyi. Kurva szarok az autók Kers meg nincs kers meg most beteszem most kiveszem. Hülyeség. ÉS mivel okos ember le ama tőrözött mert, és azóta se írt okos ötletet még mindig mondom hogy a diffúzor kavarja a szelet a kocsik hátsó részén tavaly erre panaszkodtak a pilóták, most megváltoztatták hogy máshogy, de legyen, de nem veszik észre hogy ugyanúgy kavarja a szart, difi nélkül meg marhára csúszkálnának az autók...ennyi.
Pályák is szarok legalább is az újak, meg amiket építeni akarnak. De a pénz...nem hiába akarom lelövetni a korábban említett hszben azt a 3 embert. Remélem ilyesmiről lesz szó a továbbiakban ebben a topicban nem az hogy melyik csapat hol csal meg hogy kimi hova megy, mer 2 hete ennyiből áll a topic. picit uncsi. -
Sztem állatok az autók, a hátsó szárny egy szr, de egyébként nincs semmi baj.
Viszont más tipusú pályák kellenek, ez oké...tényleg lehet egy évbe egy ilyen, kell Monaco is. De kell olyan pályán ahol lehet előzni...ez nem nagy ördöngösség baxa meg :D ...egyszerűen több használható ívet kell kínáljon. Van ilyen Tilke pályán is...egy, a Töröknél. Ott beeshetsz a lejtőről belső ívre is, de ha lefogja a másik akkor mehetsz külsőre, mert az első azáltal hogy benttartotta lassabb, van esély odaérni kivűlről is a következő kanyarhoz ami már viszont a támadónak lesz belső pozíció.
Erre kell utazni, hogy amikor a belső védekezik akkor törjön akkorát a lendülete hogy legyen esély megelőzni....ha csak azokat szürik ki vele akik 1mp-vel gyorsabb autókat tudnak sikeresen blokkolni már jó.
Ezen a pályán pl. Rosberg ki kellett dobja a horgonyt a hátsó mezőnyben mert még sokkal lassabb autókat sem tudott megelőzni.
Kimi...?..Nakajima tudta blokkolni, pedig Kimi jóval gyorsabb, rutinosabb, technikásabb meg minden.
Az autók jók...jól mozognak, a V12 visszajöhetne az tény...még több vezetési tudás kellene megőrizni a gumikat így kipörgásgátló nélkül,..a pályák rosszak...meg talán jöhetne pár régi nagy egyenes is...aztán akkor van szélárnyék is..az is több mint a semmi. -
Tudom, de itt nagyobb erőhatás érte a felfüggesztést, mint egy vezetőszárnyon való áthajtáskor keletkezik, és még ekkor sem törik el. Ergo nem olyan gyenge ez. (Bocsi, hülyén fogalmaztam.) -
ötlet nincs csak hogy az F1 ilyen király olyan jó és a többi így szar úgy szar...minek vársz megoldást amikor szerintük ez így tökéletes ahogy van -
icemankimi #87223 ... -
Leírtam egy regényt majd kitöröltem és rájöttem hogy feleslegesen vitázom. Mondd el te hogyan változtatnád meg hogy izgalmasabb legyen. Az előbb már le amatőröztek úgyhogy kíváncsi vagyok :). -
spiczi91 #87221 Esetleg egy kicsivel kissebb lenne a fejlettségi szint, és 100%al több verseny. Te melyiket szeretnéd? -
spiczi91 #87220 Ez a szívóhatás lekopírozásáért volt.
-
Hol volt itt vezetőszárny? -
abban a videóban közel nem az történt mint az f1-ben... -
nemtudnak? liuzzi is eléggé megfogta volna fiskot szélárnyékból, az ilyen fejlesztésekért hogy kers nem a nagy csapatok találták ki, ráadásul te ellent is mondasz magadnak hogy min a 2006-os szintű kaszni kéne, mert az pl a gyári csapatoknak köszönhetik, szerintem alacsony költségvettéssel kis csapatok nem érték volna el azt a szintet, sokkal egyszerűbb lenne az autó, ilyen indy car szint (nem azt mondom hogy rosszak azok az autók de nem annyira kifinomultak) 2 egyforma sorozat meg minek? -
Na ja. Az se jó megoldás, de volt pár próbálkozás régebben is:
Valami olyan kéne, amitől izgalmasak a versenyek, VAGY!!! hagyni a csapatokat, hogy olyan erős motort, olyan aero csomagot, és olyan autót fejleszhessenek, amire futja nekik. -
Ezt a videót azért raktam be hogy lehessen látni, hogy egy egyszerű vezetőszárnyon való áthaladáskor nem törik ki a futómű.
Amúgy szerintem azért volt mit felfognia, mivel a levegőből jött. -
spiczi91 #87214 Fűvön volt, nem ütött nagyot. -
spiczi91 #87213 http://www.justin.tv/nascarpovvver/popout
itt még verseny van -
spiczi91 #87212 Azé nem kell a diffúzor, mert az a szar kavarja meg úgy a levegőt hogy ne tudják megközelíteni egymsát.
-
Biztos nem 200-al ment, meg még lassítva is van, de volt aki gyorsabban is ment.
Ha élvezik, akkor lelkük rajta :) -
hát nem is 200al ment :) Amúgy kurva jó pálya, és sokan élvezik de tényleg szétrázza a seggüket :D. De ez a jó benne :). -
Az nem egyszerű rámenés volt, lökte is rendesen. Régebben voltak olyan füvön repülések az F1-ben is. Hirtelen csak egyet találtam:
Bírják ezek a gépek, csak olyan pályák nincsenek, ahol tudnának akkorát ugrani, mint a videódban. A pilótákat meg sajnálom, hogy kemény futóművel kell áthajtani a síneken, biztos fájhat a hátuk másfél óra után. Aki meg azt a pályát kitalálta tökön kéne rúgni, hogy nyugodt szívvel rakott be egy ilyen veszélyes elemet nem kicsi tempónál. -
Gyönyőrű csillivilli pálya az van
híddal,alul-felüljáróval,világítással,durva városképpel
csak épp előzés nincs
hulladék egy pálya... -
Amatőr...na mondd el mivel tennéd te izgalmasabbá az F1et nagy ember :). Kíváncsi vagyok hogy a szád jár csak vagy van eszed is a háttérben ilyen korral :). -
szerintem nincs -
Tudom hogy nyomja :) Főleg a kanyarokban látni. A kérdés az hogy van e maximált sebessége miközben a mezőnyt vezeti. Mint mondjuk a versenyzőknek a boxutcai sebességkorlátozó. Mert ő végül is azért kószál ott hogy a pályamunkások biztonságban legyenek, mutatva a biztonságos íveket.
Szerintem valami szerződés lehet a versenyágaknál, mert két egyforma típusú SC-t még nem láttam :) No meg a különböző ágakon mások az igények is.
-
Látom amatőr F1 néző vagy. -
Diffúzor kelti a nagy légáramlatokat a kocsi hátulján ezért nem tudnak szélárnyékot venni PL.
Neked ez erős?? Ráment a Sutil szárnyára heidfeld és kitört e kerék a helyéről. Champcar, IndyCar sorozatokban megy lazán tovább az illető.
Hogy néz ki ez a Kaszni....Át lett változtatva a semmiért. Minimum 2006os kaszni kinézet kéne!
Jah végülis 1991 már sokszor mondtam hogy nézd meg abban az évben hány gyári csapat volt... Amúgy ezt már nem kell kérnem ugyanis BMW kiszáll, Toyota se sokáig húzza akárcsak a Renault. Amúgy meg igenis kis költség vetés kell. És tényleg kurva sokat fejlődött az F1 az elmúlt pár évben a Kers hülyeséggel meg az ilyen olyan marhaságokkal. Látom az eredményt, fantasztikus. MÁR MOST 5öd osztályú versenyt nyomnak, az F2 izgalmasabb, az F3000, de még a Formula Masters is...igaz hogy tele van bamba kölyökkel, de legalább versenyt látok. Ha azt mondod nincs igazam, emelem kalapom és mondd meg te mit látsz megoldásnak. -
abban nem is kételkedem, de jobban feltud feküdni egy F1es kocsi a pályákra :)
de valami szabály van arra hogy milyennek kell lenni e az SC-nak? -
Az SC az olyan gyorsan megy ahogy csak tud biztonságos keretek közt, bár nem érezni mert eltörpül egy F1es kocsi mellett, de hidd el hogy nyomja neki Maylander. -
a sebesség fontos a hűtés miatt :) -
Van valami szabály arra hogy mennyivel mehet max az SC? De ha már SC, milyen szép hangja van :) Erős az az AMG, de én inkább egy SLR-t építtettem volna velük erre a célra. -
Ezek szerint normális dolog egy ÚJ pályát behozni a cirkuszba úgy hogy körben szinte mindenhol betonfal és alig van olyan lehetőség ahol be lehet menni? És ha a biszbaszt eltalálja valaki ennyi kör alatt? Jobb esetben az autója sérül meg. Rosszabban esetleg a mögötte jövő. -
amúgy én azon gondolkodtam mi a francért nem csinálnak egy tipikus forma1-es Safety cart??
lehetne 2személyes akkor aztán elfér benne mind a 2muksó a merciből, nem is mennének olyan nagyon lassan, hogy baja legyen az F1-es kocsiknak stb.
biztos meg tudnák oldani -
Megnéztem volna hogy te be mersz e menni oda amikor mind a két oldalt több méter magas beton és kerítés volt és mint ahogy látnod kellett nem ott mentek be hanem jóval előrébb, ez egyszerűen veszélyes volt ott azért nem kapkodták el és vártak a megflelő időpontra. SC meg teljesen jogosan jött be amikor tele volt a pálya törmelékkel... nézed is a sportértéke miatt vagy csak azért hogy beleköthess? -
Ebben a pályában az a lenyűgöző, hogy amig a Hungaroringen 4 darab homokszemcse beszáll már mindenki húzza a vészharangot hogy itt emberhalál lesz, itt meg mintha sima földúton indult volna a verseny :) De jópofa az is hogy bármi történik akkor SC kell. Az a biszbasz is ott állt vagy 4 körig, mire egy kommandós bement érte :) Helikopterről kellett volna kiemelni hogy valami látvány is legyen. -
Hát ez a pálya nevetséges volt, az ideális ív is poros volt, de ha lement róla hogy előzzön, akkor keresztet vethetett a pilóta.
Tényleg fölösleges ez a pálya, remélem a törökkel együtt jövőre már nem lesz a naptárban.