182274
  • a.carkey
    Mert miért?

Előzni nem lehet, KERSet kihasználni nem lehet, a többiekkel megtankolva ugyanolyan lassúak, mint a futottak még mezőnye. Ezek után miért nem lehet egy Safety Caros pályán valami extrát kitalálni, ha már a fejlesztésekkel is leálltak SPA után?
  • allock #87272
    Ross Brawn hiány
  • Mersant
    mert ha 3 kiallast csinaltak volna es ugyan ilyen szar eredmennyel zarnak, akkor mindenki a 3 kiallas miatt fikazta volna oket...
  • a.carkey
    Nézd, Szingapúrban tudták, hogy lassúak, akkor mifaszért nem hagyták, hogy Kimi három vagy többkiállásos taktikával vágjon neki? Tuták, hogy nem férnek be a Q3-ba (van róla cikk, le volt írva pénteken), akkor - ha Kimi tudott könnyű autóval viszonylag gyorsani is menni, akkor egy olyan pályán, ahol a Safety Car szinte pályatartozék, és nem lehet előzni, a KERSnek sincs értelme miért nem próbálkoznak be egy három kiállásos vagy négy kiállásos taktikával? Miért ugyanúgy vág neki az egész csapat a versenynek, mint a többi? Veszítenivalójuk zéró volt, akkor meg? Féltek, hogy esetleg a 10. hely se lesz meg? Vagy mi? Ökrök gyülekezete, de legalább most nem vitték el a boxkijáratig a tankolóberendezést ...
  • icemankimi
    igazad van!
    (ha összehasonlítanánk 2007 ausztrál nagydíjtól 2009 magyar nagydíjig a két pilóta eredményeit raikkonen jönne jobban ki mind pontból győzelemből dobogós helyezésből.
  • Minstrel
    Én meg olyan petíciót írnék alá ami az mellett áll, hogy rúgjanak ki minden idiótát a Ferraritól aki a futam közben komolyabb döntéshozó pozícióban van. Kimivel van ott a legkevesebb baj. Kb. 2 éve nem volt már egy jobb taktikai húzásuk, talán még a ToroRosso-nak is volt egy, de ezek csak hülyülnek.
  • icemankimi
    kap 1kör előnyt
  • Kit--Kat
    Hogy megmutassák a Ferrarinak a szurkolói, nagyon nem értenek egyet ezzel a Kimis témával és igen is kiállnak mellette és őt akarják látni a Ferrariban.
    Csak egy erődemonstráció, senki sem vár nagy csodát, csak vegye észre magát a Ferrari.
  • nearo
    Tök jó, hogy a cikkből nem derül ki, hogy pontosan mi is a petíció lényege (legalábbis számomra :))
  • Kit--Kat
    Olaszországban petíció Räikkönen mellett
  • Ulvar
    Bravó. Bővebben? Kicsit konkrétabb dolgokra gondoltam.
  • kifli
    én nem nyúltam volna bele a tavalyi kocsikba ilyen drasztikusan...
  • passatgt
    következő versenyen 10 hellyel előrébbről indul
  • desigo
    nah ez érdekes
    azt tegyék jóvá...
  • Kit--Kat
    Nem, ő nem utálja:D
    Úgy tűnik szegény párának önértékelési problémái vannak, vagy skizofrén.
    De mindenesetre legalább magát jól elszórakoztatja:)
  • madmanic
    Jogtalanul büntették meg Vettelt Szingapúrban?

• ScarY MAN
    és milyen ügyesen:)
  • Totti5
    Kimi magát szorította ki max.
  • spect16
    Spa az nem egy kiszorítósdi volt a rajtnál? Webber meg szándékosan ment ki szvsz.
  • b-type
    :)) Ugye most nem azon vitázunk hogy KERS-s autóval könnyebb előzni az arra alkalmas helyen.
    Nem a Kimi a lényeg.
  • a.carkey
    Ja, aha. Ok. Tudomásul vettem, hogy ha Kimi vezeti, akkor a KERSes a jó, KERStelen pedig a szar. Értem. Kösz az infót!
  • Ulvar
    Előbb még térjen vissza Massa...
  • icemankimi
    a ferrari alonsonak fogja a kocsit csinálni mint anno scuhminak és ebbe massanak semmi beleszólása nem lesz egy másodhegedűs lesz.
  • b-type
    jaja sry
  • b-type
    De jut eszembe, Vettel és Button közt volt helycsere az élen..talán pont a Török versenyen?...ha jól emlékszem Vettel lecsúszott nagy igyekezetében és Button elment neki..
    így rémlik.
  • nearo
    Spa-ban Fisco kergette, nem?
  • b-type
    Idén nem élvonalbeli autó se a Ferrari se a McLaren..a Ferrari már nem is akar az lenni, ők már nem foglalkoznak komolyan az idei évvel.

De ha Hamilton a KERS segítségével leelőzne egy KERStelen autót nem lennék úgy oda tőle...amikor Massa-t előzte, vagy Kimi-t és a Ferrari is jó volt...az valami, teszem azt Kimi-t Monza-ban az 1Lesmo előtt ahol igen ritkán lehet előzést látni...de hát elég megnézni egy Hamilton videó összeállítást.
    Nem akarok vitát generálni, de sztem érezhető hogy abból a Spa-i előzésből lett generálva ez az 'ágyú' amivel elvileg minden Kimi-t kritizáló le lenne lőve.
    Pedig nem alkalmas rá, szimplán a Monza-i futama erősebb volt mint az, nagyon jó rajt és aztán kiautózta a kocsiból ami benne volt...ez látható volt.
    Spa-ban Kimi nagyon jól megy, de megelőzte Sutil-t és aztán ennek ellenére vége volt..Sutil végig kergette a versenyen, elég egyértelmű hogy miért sikerült az előzése.
  • a.carkey
    "A Webber sirast zrikalasbol raktam be.. Ra is haraptak a fanatikusok.."

Tudjuk, hisz te vagy az, aki nem utálja Kimit.
  • a.carkey
    Miért lenne kiégve? Úgy írod, mintha Kimi és Massa között 10 év lenne. :)

A McLarennel meg jobban járna. Ahogy az idény elején szenvedtek a KERSel, mostanra, minden pályatípuson esélyesek, míg a Ferrari nem. Ez jövőre - mégha tényleg visszaszabályozzák is a Meci motorokat - még profibban kiforrott valami lehet. De szerintem Alonso nem jön. Marad Kimi és Massa jövőre. Minek menne Alonso újból egy olyan csapatba, ahol a jövendő FIA elnök fiacskája a csapattárs menedzsere?
  • a.carkey
    Tavaly biztos volt, de idén? :)
  • a.carkey
    Massa az jelenleg harap, mint atom.
    Szerintem legyünk boldogak, ha egyáltalán még visszatér legalább egy teszt erejéig!
  • WNW
    Mert Kimi mar kieges iranyaba halad... Alonso, es Massa is harap, ertheto, hogy veluk akarjak folytatni, mondjuk azt nem tudom, hogy tartjak majd oket kordaban...
    A Webber sirast zrikalasbol raktam be.. Ra is haraptak a fanatikusok..
  • b-type
    Nem idén volt, tavaly meg tavalyelőtt.
    Én egyáltalán nem tudok hasraesni Kimi Spa-i előzése előtt, ahogy írtam is.
    Szép volt, de borítékolható...még a két közvetítőnk is tudta hogy ez lesz.
    Szépen csinálta ezt írtam detto, de kb. tizenegyeshelyzet volt, a kihagyása nagyobb viszhangot kapott volna mint az előzés.
  • a.carkey
    Nem a saját csapata dolgozott előre, megelőzve egy esetleges döntést?
    De nem tök mindegy? Nem ezen múlt, hogy befejezi-e a versenyt.
  • a.carkey
    Elsőhelyen futót előzött? Nem autókról volt szó, mert persze, mezőnyben volt előzés, meg biztos volt első kanyarban is, hanem hogy valaki nem az első sorból indul és leelőzi boxkiállás segítsége nélkül a vele ugyanannyi kiálláson lévő, ELSŐ HELYEN HALADÓ versenyzőt (az illető nem esik ki és befejezi a versenyt). Biztos volt idén, de nagyon keresgélni kell, mert én nem emlékszem ilyenre. Ha ennyire tudod, hogy volt, keresd már ki nekem, mert idén bennem csak Spa maradt meg ...
  • Forza Italia
    Én nem értem a Ferrarit minek oda Alonso. És mért pont Raikkönen helyére. Jó kocsi volt alatta világbajnok lett. massával jól megértik egymást minek babrálni a csapatot. Alonso odamegy azt ott is csinálja majd az agyát mindt a meclarennél.
  • b-type
    Miért ne, vitázni jó :)
    Szal én a szabadedzésen láttam Monza-ban szélárnyékot, van.
    Láttam már nem egy Ami futamot, nem lehet bevirítani azzal hogy ott aztán mennyit előznek...F2-vel detto mert ott meg nagyon alacsony a színvonal.
  • Ulvar
    Jah...Monaco...Túl gyorsak a pályához még is tudtak régebben ott is simán előzni pl: 2005 utolsó körökben Webber meg Heidfeld Alonsot...Hülyeség hogy túl gyorsak. IndyCar, ChampCart tudom megint csak felhozni. Ott hogy hogy annyi utcai pálya van és tudnak előzni...érdekes. Itt meg se barcelonában, se Törökben.

Monzában Liuzzi azért előzött mert Kova úgy meg volt tankolva mint a picsa. Volt 2 előzés kibaszott izgalmas azt számolgatom hány előzés van egy futamon :). Na mind1 ne vitázzunk
  • b-type
    :))
    Ez annyira gyenge, de most komolyan.
    ..és most felhozom Hamilton-t megint, mert ő előzött valóban élvonalbeli autókat..Massa-t is és Kimi-t is.

Az hogy a Force India-t megelőzte Spa-ban abban a helyzetben?...mindenki tudta hogy megfogja előzni, szépen csinálta persze, de azt az előzést csak elbukni lehetett. Az hogy szépen csinálta abban jött ki hogy már az egyenes közepére megelőzte nem tartott a féktávig.
    Nem sok előzése volt, de ebbe ennyire belekapaszkodni mutatja hogy igazán hogy mennyire kevés. :)
  • b-type
    fenét :)
    A török nagydíjon persze hogy láttam, mit gondolsz miért hoztam fel azt az előzési pontot?
    Ez az egész szárnyas dolog egy nagy humbug...most Monza-ban is láttam szélárnyékos előzést, a Superligue-ben detto. Szélárnyék van, zavaró légörvények is léteznek, de ez tök természetes.

Nem hinném hogy egy pályán a sebességet a végtelenségig lehetne növelni és akkor is megmaradnának az előzési helyek.

Egész egyszerűen gyorsan jönnek a kanyarok, és ott valóban zavarnak a 'zavaró légáramlatok', melegszélben kanyarokban eltolja az orrát az autó, mert nincs leszorítóerő.
    Ez egyszerű logikával lekövethető, az autók jók...mitől lennének rosszak?? kevesebb a vezetési segédeszköz, mocorognak az autók ahogy kell, van erő is (lehetne több is). Sztem geccem jók ezek az autók (csak az a hátsó szárny..), egész egyszerűen gyorsak, túl gyorsak bizonyos pályákhoz...rövid az egyenes hogy igazán rászippantódjon a másikra, kanyarokban meg a hátsó leesik az tény...erről nem a diffúzor tehet.