182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
johnny1030 #87753 Ezt pont te mondod? :) -
Ja, ok. Ha te mondod, biztos. Már azt hittem a csapatba belefeccölt munka ért be ... -
G_ArchAngel #87751 Dehogynem, Lewis es a hatterbol MS epitette ujra a McLaren-t. Itt lakom Paragon mellett, egesz ejjel vilagitott a lampa az aknaban:)))
Meg be sem mutatkozott a technikusoknak, de mar javitotta is ki, amit a falabu finn elcseszett. Par het alatt sajat, igencsak finom stilusahoz igazitotta az autot. Alonso meg hozta a fel masodpercet. Fenymasolva.
-
johnny1030 #87750 Kimi nem illett a ferrari csapatba, mert nem csalt. Ha végignézed a pályafutását, gyorshajtásért is alig büntették. Volt néhány meredek húzása amit megúszott, de szerintem az egyik legsportszerűbb versenyző. Alonso már meredekebb, de jól csinálja. Illik is a ferrariba (most még). -
Már 06ban sem volt vészes, a 05 volt kritikus, de kitudja hogy mennyire volt a motor határon járatva... pokoli volt az autó, és ehhez egy motor is kellett, ami lehet annyira ki volt élezve hogy vagy végigmegy és lealáz mindenkit vagy nem. 06ban már messze nem volt annyi motorprobléma, egész megbízhatóan működött a vas, csak a kocsi volt lassú. -
Gabor_(HSF) #87748 Sőt azóta még olyan is volt,hogy daruval tettek vissza valakit,csak hát ugye ehez látni is kellene ,nem csak nézni.. -
Gabor_(HSF) #87747 Pedig javarészt az,nameg hogy visszavettek a fordulatból 1000-ret,na és persze nem két falábú került a mekibe -
Azért Hamiltonék (Alonso-Hamilton) alatt elég jól muzsikált a 2007. évi McLaren, méghozzá azonnal. Nem is tudom volt-e műszaki problémájuk ...
Nem hinném, hogy ez csak a 2006-2007. évi téli tesztek eredménye lett volna. -
johnny1030 #87745 Valóban vissza lehet tolni a pályára. Bár tudtommal az is a szabálykönyv része volt, hogy csak is "versenybírók" tehetik meg, akik számozott mellényt viselnek. Az uriemberen nem volt mellény, bár állítólag oda tartozó emberke volt. Erről ennyit. -
Gabor_(HSF) #87744 Jéé tényleg,hogy neked mennyire igazad van 
-
Azért ha úgy alakul, nézzük már meg mire mennek egymással! Ha úgy alakul ... -
G_ArchAngel #87742 :DDDDDD
LOOOL, mekkorakat osztotta mar egymast, a s*ggnyalas csak most kezdodott, csak Neked nem igazan mukodik a nemhogy hosszu-, de a kozeptavu memoriad sem:)))
Kimi-vel is vegignyaltak egymast, de meg interjuszobaban is rohejes volt a szirupos, brazil sorozatba illo bejelentese a Kimi szerzodtesenek.
Olaszok - ketszinuek, hazugok, megbizhatatlanok minden teren... -
johnny1030 #87741 Kimi szerződtetését is Schumi intézte. Akkor őt sztárolta. Istenisd Schumit mert előtte a ferrari egy kalap sz..r volt, ez tény. Azzal az autóval és azzal a csapattal (Tod, Ross) a mezőny nagyrésze világbajnok lett volna, és ez is tény. Senna, Mansel, Prost egy teljesen más korosztály. Ez a bizonyos zseni próbált úgy VB címet nyerni, hogy szándékosan ütközött ellenfelével. Egyszer megbukott, egyszer bejött. Nem mellesleg a zseni a sújos nyaksérülése után még versenyzett kisebb versenyen. :) Hát nem furi? -
Csak olyan fogyasztást kialakítani, ami végig bír egy teljes versenyt. :) -
G_ArchAngel #87739 Garantalom, hogy Trulli vagy Button, esetleg Kubica sem kerdezne meg MS-t:
- egyreszt MS a mult, az autok, korulmenyek es szabalyok sokat valtoztak
- ezzel a brigaddal MS sem lenne sehol, a Fantasztikus Harmas es az altaluk alkalmazott emberek nyertek azt a szamtalan VB-t, Kimi-nek az volt a szerencseje, hogy annak a csapatnak a szelleme meg elt a Scuderia-ban. Mara ez teljesen elenyeszett es nem is latok ra eselyt, hogy jobb legyen jovore a helyzetuk.
- azokkal a feltetelekkel, amelyek annor MS rendelkezesere alltak, az akkor mezonybol 10 pilota VB lett volna (persze az mas, hogy a feltetelek megteremtesehez Michael is kellett) -
Laceee #87738 Addig sem és azóta sem toltak senkit vissza a pályára, főleg nem idegen ember.
Ha halvány fogalmad lenne az akkori esethez vonatkozó szabályra, amit az utána megváltoztattak akkor nem írnál ilyen hülyeséget.
Csakhát egyszerűbb fikázni valamit mint utánajárni a dolgoknak. -
Gabor_(HSF) #87737 Riválisa? Senna,Mansel,Prost,Hakkinen,Alonso,ők igen,de Kimi! max verseenyző társa volt..
Elég ha csak Sumi nyilatkozatait nézzük,Alfonz Ferkás szerződésével kapcsolatban,vagy forditva,pár éve még megölték egymást a pályán..
Az egonak itt nem sok szerepe van,mert ha nem tiszteled az ellenfeled,nem jutsz sokra ebben a műfajban..
Egy zsenitől tanulni meg külömben sem szégyen,akár mekkora is legyen az a bizonyos "ego"
ezért lesz Vettel a következő évek F1 sztárja,mert minden megvan benne,ami őt Sumi méltó utóddá teszi..
És még1 dolog,amiben tévedtem,az pedig Hamival kapcsoltos..
Akár mennyire is utálom,de mostmár én is belátom,sokkal több van benne,mint amit feltételeztem róla,mára már nem csak eg gyors pilóta mint Kimi,mára már ő is képes szarból várat épiteni..
Igy nálam mostanra 3 versenyző képviseli a jelenlegi F1-et és hát sajnos Zsan is elég nagy csalódás,ennél több látszott a GP2-ben.. -
johnny1030 #87736 :) Na ezt sem hittem volna. Olyantól tanuljon aki max ugyan azon a szinten van? Na ne már! Azért azt ne felejtsük el, hogy Kimitől is elvett egy VB címet Schumi. Addig sem és azóta sem toltak senkit vissza a pályára, főleg nem idegen ember. 2 ponttal lett volna VB Kimi. Gyanítom ennek hatására lett eldöntve annak idelyén a ferráris szerződés. Na meg gondolj bele, kérsz tanácsot olyantól aki nincs ott? -
Most őszintén, te odamennél a volt riválisodhoz, akit még előző évben le akartál nyomni, hogy te légyci mond már meg hogy mit csinálok rosszul.
Most komolyan...., itt akkor ego-k vannak hogy csak na. -
Gabor_(HSF) #87734 Pontosan ez a baja Kiminek,hogy nem esett hasra..
Én akkor kezdtem megutálni,mikor elutasította az együttmüködést SUMI-val..
Ostoba lépés volt,sokat tanulhatott volna,de ez már igy marad... -
johnny1030 #87733 Azért én azt nem mondanám, hogy kirúgták Kimit. A nyilatkozataiból számomra az derül ki, hogy ő sem akart maradni. A háttérben biztosan van más is mint motiváció hiány. Ha nem jó az autó a számára, akkor nem tud úgy menni vele. Bár mellesleg megjegyzem ő a világbajnok nem Massa. Így vagy úgy most is ő van ott. Állítólag a szerződésbontásban Schuminak is nagy szerepe volt. Ja kérem, ha valaki nem esik tőle hasra, az Kimi. -
Barichello???? Ecsém, Vettelt szidja ok nélkül...Barichello egy senki. Örök másodpilóta, és ezzel nem sérteni akarom a drukkereit, hanem ez az igazság. Aki nem fogadja el az így járt.. Tudom, a csúnya gonosz Ferrari elnyomta...És idén ???? -
helyesbítek:
Én azt írtam... -
Reggel 6kor felkeltem, de nem volt kedvem ébren maradni. A kommentek alapján jó döntés volt... :/ -
Én nem azt írtam hogy a motíváló erő hiánya miatt rúgták ki, ami nem egyenlő azzal hogy Kimi motívált, vagy sem.
..bár van benne összefüggés, valszeg egy motíválatlan ember másokat sem tud motíválni, na de viszont egy motívált ember sem biztos hogy azzá tud tenni másokat :)) -
G_ArchAngel #87728 Rubens nem azert ment el, mert ez a sajat valasztasa volt... (reszben igen, mert besertodott)
idegbeteg Domenicali-n (es a degeneralt forumozokon) kivul ki allitja, hogy nem motivalt az aki egyedul viszi a hatan a csapatot es tartja a konstruktori 3.-ra az eselyt a mezony egyik legrosszabb autojaval?
mindezt annal a csapatnal, akik nem kicsit alaztak meg?
mondjuk az idei evbol tanulva, en nem tudnam megmondani melyik csapatnak lesz nyero autoja jovore... -
szép gesztus volt Alonso-tól
-
..hát itt most nem azt írom amit szeretnék, mert ált. ilyenektől mászok falra nála. :)
Szal én a helyében azt is megcsinálnám, hogy bekopogtatok a McLaren-hez, vagy a Brawn-hoz, hogy öreg itt vagyok...a jövő évem már amugy is ki van fizetve, adsz egy évre autót?
De mondjuk én nem érzem rossznak a Toyota-t sem, csak hát pont a motíváló erő hiánya miatt rúgták ki, szal nem biztos hogy Kimi az a versenyző aki fel tud hozni egy csapatot.
Rubinho is el tudott menni egy gyengébb csapathoz.. nem adta fel, és most újra a VB-ért tud kűzdeni.
Kimi meg 30 évesen nem. Nem vágom ezeket a dologkat nála. -
G_ArchAngel #87725 Szerintem most mar 50-50%, hogy marad-e vagy megy... -
...pénz kérdése, sztem ha Kimi versenyképes fizetést kér akkor azt azért nem lehet gond kifizetni.
Kovalinen-t amugy is el kell küldeni, jövőre nehezebb lesz, és nagy szükség lenne valki olyan versenyzőre aki képes pontokat rabolni a vetélytársaktól.
Ez az év megreccsentette a Ferrari-t és a McLaren-t is, de jövőre a Ferrari jóval erősebb lesz, mivel nincs lesz akkora szabályváltozás mint az idei idényre, illetve már régóta a jövő évi autóval foglalkoznak.
Kovalainen a gyengesége a McLaren-nek.
Én Rosberg-t hoznám, mert Kimi ki tudja meddig akar az F1-ben maradni. Rosberg-t viszont akár örökre elvesztheti a McLaren, ha most lemondanak róla.
Szal Kimi, ha nem ragaszkodik a mezőny legmagasabb fizujához megint, akkor versenyképes lehet a McLaren-re. -
Tavaly Madoff miatt buktak milliárdokat, idén meg azért, mert Rio nyerte el az olimpiát és nem Madrid (és Chicago!, mert még az is jó lett volna nekik, abbi is beleöltek többszázmillát). Szóval ez eddig qurva nagy bukta. Kiváncsi vagyok, hogy meddig bírják tőkével.
A F1-ben minden esetre KÉT csapatot is - majdnem főszponzorként - szponzorálnak, ami szerintem képtelenség kategória ebben az időszakban, de ha szerintük működhet, az az ő dolguk.
Már tavaly úgy volt, hogy az idei szezon végétől McLaren-Ferrari csere, erre mindkettőt szponzorálják. Nos, mivel Madrid (és Chicago) se jött be, szerintem kizárt, hogy Kimi leszerződtetését a McLarenhez bírják anyagilag, ugyanis már Alonso Ferrari szerződéséhez is ők adták a tőkét. Szóval Kimi vagy Toyota vagy Brawn (vagy rally). -
ez az báttön mindent beleadtál és csak az nem utasított maga mögé aki nem akart. remélem barcihello nyeri a vbt, elég régóta benne van a sorozatban , kijárna neki , mellesleg nem olyan nagyképű mint fettel és báttön. -
nos...nem kicsit örülnék ha vettel elkapná a végére :) -
Erről nem halottam semmit
-
Na jah, sajnos ez így van, most már akkor lesz izgalom, ha falhoz vágják az autókat? A boxkiállásokban sincs semmi látnivaló, egyszerűen szar az egész, egy Nascar is sokkal izgalmasabb már.
Szerintem meg "gombosdzsenszön" van annyira béna, hogy a következő 2 futamon pontot sem fog szerezni
-
G_ArchAngel #87718 Ugy tudom, hogy eselyes a megtartasa pedig...
Santander nem kicsit bukott azzal, hogy Rio nyerte a 2016-os Olimpia rendezesi jogat Madrid helyett - szvsz Kimi szerzodteteset nem fogjak tamogatni... -
Ez a legnagyobb szánalom amúgy...
Jönnek az évenkénti radikálisabbnál radikálisabb köpedelem szabálymódosításokkal, hogy majd ilyen meg olyan izgalmas lesz az F1, meg több előzés meg satöbbi, az eredmény; lassan lábbal hajtós gokartversenyt látunk és ez már egyre unalmasabb... -
Ez már komolyan vicc kategória, hogy egy autóverseny ennyire unalmas legyen, főleg ezen a "ferdeszemű" pályán, ahol régen mindig nagy csaták voltak.
B***ák teherbe a k***a anyjukat, akiknek ezekben mind benne volt a keze, mármint a F1 földbedöngölése.
Kovalainen meg olyan béna, nem csodálom, hogy Kimi-re lecsaptak, Button meg mint VB? Hehehehe mindjárt elhiszem, papíron lehet, de egyébként egy nagy semmi az egész ember.

-
eurosport 2-n most mennek a V12-k, Bourdais vezet jelenleg. -
reggelt volt még...emlékszel a kínai nagydijra ahol majdnem bealudt már a rajtnál