182274
  • b-type
    Singapore-ban elcseszte,..lehet arra számított hogy Alguersuari félti majd az autóját, vagy csak túl optimistán közelítette meg a helyzetet...végül is többen is ott próbálkoztak, talán a tévéből egyértelműbb mint a versenyző nézetéből.
    Nem tudom, de ott szerintem is hibázott.
    Suzuka-ban viszont nem, több körön keresztül ment Kova' se'gében, és látszott hogy próbálgatja a támadóíveket kigyorson, kanyaríven, féken.
    ...és végül is megcsinálta(!) nem féktáv közben ütköztek, nem ott ütköztek ahol Kovalainen még nem volt verve. Nem ütközni azért ütköztek mert Kovalainen visszatámadott a rázókövön átdobva az autót.
    Sutil azt az előzést megcsinálta.
    Az hogy nem hagyott helyet, az nálam nem érv..én azt egy ostobaságnak tartom személy szerint. Persze le lehet zárni valaki előtt az ívet úgy is hogy annak valóban nincs módja sem lassítani vagy ívet változtatni,..de ez baromira nem az a helyzet volt...de egyáltalán nem is akarok senkit az álláspontomra csábítani. Sztem ez versenyzői otrombaság volt...F2 színvonal.
  • spect16
    Csak Sutilban meg kevés a várakozás, hogy mikor tud a megfelelő helyen és időben támadni vagy előzni. A két esetnél egyszerűen elfogyott a türelme és szinte becsukva a szemét támadott.

• b-type
    Grosjean-nak szvsz kicsit korai volt az F1. ..és most ki is húzták a lába alol a talajt ezzel a Renault botránnyal, most már szvsz fejben is nehéz helyzetbe került.

Egyébként kicsit fura nekem hogy már a második szép reményekkel induló sikeres GP2-s versenyző vérzik el a Renault-nál.
    Piquet most senki nem szereti, de nála szembetünő hogy mennyire leesett a szívonal a GP2-ből az F1-be érkezve.
    Grosjean detto, az első futamot megelőző edzéseken teljesen jól ment, kapásból jobban mint Badoer vagy Fisichella a csapattársával szemben, tizedes különbség volt Alonso és közte, aztán pedig esik-kell.
    Nem mondom hogy ez ziher arra vezethető vissza hogy technikailag nem veszik számításba Alonso mellett.

Hanem inkább arra gondolok hogy nem foglalkoznak a fiatal versenyzők 'fejével'.
  • b-type
    Így nehéz is lesz, mint amit most Sutil és Kovalainen eseténél láttunk.

Az ott a versenyzői finesz absz. hiánya volt Kovalainen-nél.
    Sutil lekövette körökön keresztül, megnézte hol tudja megtámadni, és ahol alkalom adódott rá meg is támadta.
    Qva jól csinált mindent szvsz, bebújt Kovalainen mellé, ésa sikánban kizárta Kova'-t a visszatámadásból.
    Erre Kovalainen átvág a siklánon majd onnan lerázódva nekiesik Sutil-nak és kiforgatja.
    Piszkosul be voltam rágva, mert adva van egy versenyző akiben megvan az akarat, megtervezi, és végrehajtja az előzést, és erre a másik otrombán védekezik.
    ...az egy dolog hogy Kovalainen olcsón megúszta, Sutil meg több pozíciót bukott, de ez Kovalainen-nek a versenyébe is kerülhetett volna.

Oké Sutil Singapore-ban elcseszte Heidfeld-l..valszeg ő is tudja, de ezt teljesen jól csinálta....ez nem annyira széles sikán volt hogy értelme lenne visszatámadni, van ahol meg lehet tenni, hogy ha be is bújtak mellé külső ívre szorulva nem gyávul el, hanem tartja és a sikánt két kanyarként kezelve visszatámad.
    De ez nem az a sikán..és ezt látnia kellene egy versenyzőnek. Meg azt is hogy nem feltétlen fejlővés ha megelőznek, ott a KERS és vissza lehet támadni.
    Otromba dolog volt.

Pedig egyébként Fisichella előzésénél végre jól támadott,...bár Fisichella viselkedését nem is értettem ott, mindegy.
  • Ulvar
    Attól még nem vész el benne a tudás. Amúgy a Villeneuve-ös esetnél nem volt igazuk SZERINTEM a bíróknak, mert akkor Prostot meg Sennát a korábbi években ugyanúgy meg kellett volna büntetni. De hát változnak az évek. Prost vissza tudta adni Sennának amit kapott tőle, Hill is visszatudta adni Schuminak, Villeneuve-nek meg abszolút nem kell panaszkodnia. Alonso is olyan volt még korábban mint Schumi. Nagyon forró fejű. De mondhatnánk Montoyára is...volt neki nem egy DQja ha jól emlékszem, de ezek az emberek ilyenek voltak kész, nem csapatutasításra tették hanem a forró fejűségük miatt. Akkor még a pilótának több beleszólása volt a dolgokba...
  • Kit--Kat
    Höhh nekem is ez ugrott be egyből XD

Mert mivel nem büntették meg és szabályos volt, ebből az jön le, Kimi csalni sem tudod, tehát versenyző intelligenciája sincs, nekem max így jön ki.
  • badoer
    http://www.vezess.hu/forma1/renault_holnap_bejelenti_kubicat/20859/
  • Jacek
    ez F1:)

Ez itt az:)
  • johnny1030
    Gyanítom ha nem ilyen múltjuk, és szurkolótáboruk, meg is tették volna velük. Azt hiszem a Renault is ezért úszta meg ismét. Talán nincs is csapat amelyik így vagy úgy ne lett volna érintett az ilyen eseteknél. Viszont egyéni VB címet úgy megszerezni nekem nem fér bele. Küzdjön megérte, de csak azért a másikat szándékosan kilökni, belemenni stb. mert gyorsabb, jobb az autója, az ne legyen. Hamár sport.
  • G_ArchAngel #87824
    ugyanezeket megcsinalta Raikkonen, Schumacher, Montoya, Alonso a 2000-es evek elso feleben - a mostani technikai valtoztatasok mellett meg Neo-nak es Chuck Norris-nak sem menne az elozes...
  • G_ArchAngel #87823
    akkor most talan magadnak kellene feltenni a kerdest, hogy miert kellett felhoznod Kimi SZABALYOS palyaelhagyasat...
  • Gabor_(HSF)
    Na akkor mi is a csalás ebben a sportban...:pl amikor a Tyrel olomsörétet szórt a tankba,meg két üzemanyag rendszert épitett be,az egyiket tele vizzel,amit menetközben kieresztettek,vagy a Mislen aki okyan gumit csinált,aminek a profolja úgy szélesedett,ahogy kopott és a lista élképesztő,már csak az is amiről tudunk...
  • Ulvar
    Akkor a Mclarent 20 évre eltiltottam volna a 2007es botrány miatt, A ferrarit szintén az A1 RINGEN történtek miatt, azok csalások. De ez amit a pályán csinálnak maguktól a pilóták...ez versenyzés. Küzdenek HARCOLNAK, nem úgy mint most hogy ülnek és kivárásra mennek (kivéve Sutil, meg Liuzzi). De mind1, neked mást jelent a csalás, ami hibás megközelítés.
  • Gabor_(HSF)
    De ezeket a jeleneteket megnézheted,ha ugy keresel rá,hogy Senna vs Sumi,még Mansel hiányzik,mert ők négyen parádéztak a 90-es évek elején..
    Én a behugyozás szélén tertottam,mikor ezeket a versenyeket néztem,de még mais amikor előveszem őket..
  • johnny1030
    87809 erről az esetről van javarészt szó. Nem másról. Nem a kemény versenzés ellen vagyok, hanem a csalás ellen.
  • Gabor_(HSF)
    Aha értem..
    Egyébbként tisztába vagy a csalás fogalmával? vsgy erre is térjünk ki,kezdve mingyárt a Pokerrel..-
  • Ulvar
    Nem arra fókuszál a video sem...Az egy dolog hogy szerepel benne :).
  • johnny1030
    Mivel nem ismersz, nem is tudsz rólam semmit. Egy apró infó. Útálom a bringákat amióta csak fel bírtam kapaszkodni öregem Riga-ára. A kemény versenyzés és a csalás között hatalmas a különbség, nálam.
  • Gabor_(HSF)
    Az a sárga benetton a Sumi
  • Ulvar
    Akkor Sennát is büntessék meg meg Prostot...Hol élsz te? ez már csak a modern F1 hülyesége. Ez nem csalás.

Intelligencia? Mit is csinált PRost és Senna?

• Gabor_(HSF)
    De szerencsére ezt csak te gondolod igy,hiszen a legtöbb versenyzői élményed,egy akkori fecske nevezetű orosz versenykerékpárral lehetett,ami 3600-ft vol a Corvinban..
    Össze se tudnám számolni hány térdet kaptam előzéskor a bordáimba,supersport-os időszakomban..
    A technikai versenysportok is olyanok mint a többi,megvannak a saját farkastőrvényei,amit nem csak elfogadni kell,hanem meg is tanulni..
  • johnny1030
    Nálam meg a csalás az csalás, tökmindegy, hogy hívják azt aki elköveti. Nálam és gyanítom még nagyon sok embernél a versenyzői intelingenciába nem fér bele az ilyen magatartás.
  • Gabor_(HSF)
    Ja persze kisfiam,ez csak azon múlik éppen kivel hálsz..
    Senna nem egyszer kirakta Prostot vagy Sumi-t és még megamennyit,vagy Hami a rajtutáni célegyenesben Kimit..
    Az eltiltás az valójában neked járna..
    Nálam az is versenyzői inteligencia,hogy valaki Monacoban az időmérő végefelé,bepörgeti az autót...ez is csak nézőpont kérdése..
    sokmindenről beszélhetnénk feltételes modban,azomban én maradok a puszta tényeknél
  • SzocsA
    vannak olyan pályák amiiket rendeznek motorversenyeket! és oda kavicsos bukótér kell ha leaszfaltozzák a bukótereket nem lehet azon a pályán motorversenyt rendezni!
  • johnny1030
    Én hozzá tenném Schumit a Vilnövvel (bocs hogy így írom a nevét)szemben elkövetett szándékos ütközése okán, többet nem szabadott volna F1-es autóba engedni. Azért kijárt volna az eltiltás. Gyakorlatilag semilyen büntetést nem kapott. Maj elkövette Hillel szemben ugyan azt, kicsit finomabban. Meg is úszta.
  • johnny1030
    Ha öreganyámnak farka lett volna ő lett volna a nagyapám. Hagyuk a milett volna ha .... sorazatot mert nem lett.
  • Kit--Kat
    Amúgy meg ha követted volna az eseményeket charlie Whitinng mondta, hogy a verseny előtt van a pilótákkal megbeszélés amikor mindig lefektetik mit lehet és mit nem.
    Nos az első körben az első kanyarban lehetett haszbálni az aszfaltozott bukóteret.
    És használták is amióta átadták az átalakított SPA-i pályát, így tavaly is többen bukótereztek.
    Idén is Kimivel együtt hárman.

És javít ki, de 3. helyre jött vissza Kimi, az már győzelem?
  • G_ArchAngel #87806
    Jah, ha nem toljak vissza, akkor 2x lenne Kimi, ha nem doglik be a motor allandoan, akkor 3x lenne Kimi, ha Alonso nem szemetkedik a magyar futamon, akkor Hamilton lenne ketszeres, ha Sutil nem parazik esoben, akkor Massa 1x....

mas?
  • G_ArchAngel #87805
    Spa-ban, a verseny elotti eligazitason elmondtak, hogy az elso korben buntetlenul lehet hasznalni. Kimin kivul meg 3-an hasznaltak. Elozo evekben megtobben. Az adott helyzetbol fakado elony kihasznalasat versenyzoi intelligencianak hivjak.

A kavics akkor jobb, ha a pilota nincs eszmeletenel vagy nem mukodik a fek. Az aszfalt/beton elonyeit leirtad. Valojaban a kavics lenne jobb, ha a gumifalat messzebb tennek gyors kanyarokban - igy kelloen lelassulnank az autok, es nem is lehetne visszajonni.
  • Kit--Kat
    Most viszont így meggyőztél:DDD
  • Gabor_(HSF)
    És még ezzel kapcsolatban..Ha Silverstone-ban aszfalt van kavics helyett,Sumi-nak nem törik el mind2 lába,nem kell fél évet kihagynia és akkor 8szoros VB lenne..
  • Gabor_(HSF)
    Ja tényleg veszélyesebb..Az aszfalton 200-ról megállsz 2 mp alatt,a kavicsban meg 2 mp alatt, 200-al csapódsz a gumifalfa,mig az egyiken simán elfordulsz,ha besokaltál,a másikon meg irányithatattlanul,mész tovább egyenesen..
    Bár itt egyetértek Kimivel,valóban jobb a kavics,az nagyobb koncentrációt és precizebb vezetést igényel,De hogy ezt pont Ö mondja,az az ironia,aki SPA-ban ennek köszönheti a gyözelmét..
    Persze igy Fisico is jól járt,mert az óvás helyett,igy kapott egy tutkó Ferkás szerződést..
    Persze ez megint csak az én privát véleményem...
  • Gabor_(HSF)
    Jovan kisfiam,kapsz egy ötöst,ülj le,beszélgess az oviban tovább,a szinvonalad ezen téren odavaló
  • Gabor_(HSF)
    És ebben volt Sumi akkora zseni..Mehetett volna szinte akármelyik nagy csapathoz 96-ban,az a 3-as,ugyan ezt kihozta volna,bármelyikből..
  • Kit--Kat
    Höh XDDDD

Ez vicces.
    Inkább a gokartokkal foglalkozz, azokhoz még el is hiszem, hogy értesz.

Most beliinkelnék szívesen egy Andrea Stellas interjút, Kimi mihez mennyire ért, de fölösleges.
    Egyrész úgy sejtem foggalmad sincs ki az-az Andrea Stela,, másrészt, TE a Gokart suliból úgfy is jobban tutdod mint ott a Ferrari boxban XD
  • Totti5
    Igaz Glock is befordult volna ha ott aszfalt van, mert ő nézte el és nagy sebességgel rossz ívben kezdte meg a kanyart.
  • Totti5
    Ha nyíl egyenesen mész mint Glock akkor tök mindegy mi van ott, de ha úgy mint Kova és a többiek akkor az aszfalton simán megfogták volna, max szélesebben fordulnak.
  • Gabor_(HSF)
    Ja és sokkal fontosabb,mint azt,ahogy te eltudod képzelni..
  • Gabor_(HSF)
    Igen azt,magyarul tök hülye hozzá,sőt ezt még maga is bevallotta néhány éve,de nem is kellett mert ezt látni..
    Ő azt az elvet valja,adjanak alá jó verdát,amivel ,majd megy..
    Ez tavalyig nem volt akkora probléma,mert több tonna adat állt rendelkezésre minden pályáról,hőmérséklet,meg mindeféle témnyezőről..
    Idéntől már más a kása,semmi nem használható a meglévő adatokból,még a motor karburálása sem,hiába,hogy az nem változott..
    Az idei autóra,semmilyen korábbi szabály nem vonatkozik,igy csak a pilóták érzékeire lehet hagyatkozni..Ez a legfőbb oka a Ferka idei gyengélkedésének...
  • Ulvar
    igaza van. Aki hibázik megérdemli a "büntetést". Aszfaltnál SZERINTEM nincs akkora súrlódás mint kavicságynál így szerintem még veszélyesebb is.