182274
  • WNW
    A modern media ipar gyongyszeme..
  • b-type
    ..pl. ha ez neked F1 fanatic(Which F1 drivers do you like?) megbízhatóbb mint a Times újságírójának a blogja..

Egyébként meg vitázz azzal amid van, ha nincs semmid akkor ne azt húzd le aki hozott is valamit.
  • Kit--Kat
    Ha több helyen is ezt írják, most nem fogok tudni konkrét cikket vissza idézni, de Farkas Péter is ezt írta, aki elég informált, a lelátók is tele vannak finn zászlókkal mindig, a dobogóknál is Kimi serlegénél van a legnagyobb üdvrivalgás.

Attól függetlenül, hogy állítólag nem szeretik Kimit olaszban, amikor elment a nézőterek előtt Monzában, a Tifosik felállva tapsolták minden körben, ami nem csak az autónak szólt, Fisichella nem kapott ilyet. Aztán amíg dobogón volt, végig ment a KIMI-KIMI az olaszoktól. Beszéltem olyannal aki volt idén kint, és ő azt mondta az olaszok oda vannak érte, ami lejött a viselkedésükről.

Ami meghökkentett, még Spanyolországban is vannak Kimi drukkerek szép számmal.

• Totti5
    Kimi, Hamilton vagy Alonso, jelenleg ők a legnagyobb sztárok, de azt nem jeleneteném ki hogy Kimi a legnagyobb, de te megtetted, van ahol Kimi, van ahol Alo, van ahol Hami...
  • Kit--Kat
    Szerinted mennyire reprezentatív, egy Blog felmérése ???
    Főleg, hogy nem is arról kérdezték kit kedvel legjobba, hanem, hogy ki volt szerinte a legjobb az adott évben.
    Ez annyire meghatározó, mint a hazai felmérések, ahol ugyan Kimi nyer, de nem ez a mérvadó.
    Kimi a jelenlegi Forma1 nagy kedvence, ez tény, törődj bele.
    Nemzetközi felmérést linkelj be amint nem Kimi vezet pls!
  • Dietrich
    FIA ajánlással "globális motorformula" bevezetését erőltetik a gyártók amivel lehet bármelyik szériában indulni versenyen..ha ezt bevezetik akkor fog a VW indulni F1-ben..amúgy szerintem befogják vezetni, ha már az amcsik is erről irogatnak.
  • Dietrich
    motorbeszállitó akar lenni 2012-től az indycarba..
  • Ulvar
    az de komoly lenne mondjuk VW AUDI F1 Team vagy valami :D. Mondjuk nem tudom hogy LMS mennyire befolyásolná az Audit, Porsche...ehh. De amúgy én úgy hallottam hogy a VW az Indy500on akart indulni vagy fog indulni?
  • Totti5
    A gyárak nem akartak drasztikus csökkentést... akkor most a BMW mit rí?
  • G_ArchAngel #87904
    A német autógyártó immáron hivatalosan is elismerte, csatlakozik a Forma-1-hez, mihelyst alacsonyabbak lesznek a költségek a kategóriában.

A gazdasági világválság természetesen a nagy autógyártó cégeket is kellemetlenül érintette.

Tavaly év végén a Honda istálló, idén a BMW távozik a Forma-1-ből. Igaz, a német gyár stratégiai okokra hivatkozott, és a döntését nem a válság okozta károkkal indokolta.

Sokáig a Renault és a Toyota jövője sem volt biztosított. Írhatjuk ezt annak ellenére, hogy mindkettő gyártó aláírta a 2009-es Concorde Egyezményt, melynek értelmében 2012-ig maradnak a száguldó cirkuszban, mint csapat, és mint motorszállító.

Újabban a Volkswagen beszállásáról cikkezett a sajtó.

A Volkswagen konszern egy német autógyártó vállalat, egyike a legnagyobb autógyáraknak a világon. Célpiaca legfőképpen az Európai Unió. A cégcsoporthoz tartozik az Audi, a ©koda Auto, a Lamborghini, a Bugatti, a Bentley, a SEAT és a szűkebb értelemben vett Volkswagen, a Volkswagen AG.

A konszern elismerte, ha a költségek csökkenek, akkor még csapatot is indítanák az F1-ben. Ez lehet a Volkswagen, a Porsche, vagy akár az Audi is.

• a.carkey
    Persze. Halott Senna, élő Schumi jelölése a ki lenne az ideális páros a Ferrariban? Hogyne ...

(Schumi visszavonult, de azért visszajött volna a Ferrariba, ha akkor éppen fitt. Kocka is visszajönne, de egy ilyen szavazáson kb. annyit kapna, mint Baumgartner Zsolti ...)
  • Totti5
    Sumi és DC meg visszavonult és már nem versenye. A lényeg ugyan az.
  • a.carkey
    Senna meghalt, nem? Hülye a felvetés is ...
  • b-type
    Mármint Bruno nélkül? :)
    A cikk fényében nézve A. Senna népszerűsége érdektelen.
    Nem tud versenyre kellni a mezőnnyel, az ő népszerűsége csak Bruno által használható ki üzletileg (talán).
  • Totti5
    Senna nélkül vote? fail... nem mindegy?
  • b-type
    Inkább olyan finomságokban tünik ki a különbség (kit tartasz az ideális páros a Ferrari-ba vs. Kit tartasz a legjobb versenyzőnek), hogy teszem azt Hamilton annyira a McLaren képét hordozza, hogy jelen pillanatban szinte elképzelhetetlen a Ferrari-ba.
    ..sőt sztem egyenlőre nem is alkalmas rá, Hamilton-nak még nincs jól körvonalazható 'karizmája' a versenyzők között, viszonylag sikeresen lejön az hogy a pályán ő teper, de ahogy a hazugságügy is rávilágított, nincs igazán önálló 'hamiltonsága'.
    Kimi-nek kurtán-furcsán, de van, Alonso-nak detto van...érdekes módon Heidfeld-nek is úgy érzem, de pl. Vettel-nek sincs még.
    Teszem azt Hamilton még nem elég érett (nem biztos hogy jó szó) egy Ferrari-ra,..és ezt tetézi nála azt hogy jelenleg nem is gondolkodik másban csak a McLaren-ben. Ezt szvsz egyenlőre jól is teszi.
  • a.carkey
    Ha belekerült volna az egész mezőny, az összes aktív és még versenyképes pilóta (Schumachertől Couldhardig) az tényleg felért volna egy népszerűségi mutatóval. Ha beleteszik Schumachert, akkor meg csak a 2. helyért ment volna a harc, és akár Vettel is befuthatott volna Alonso mellett.
  • a.carkey
    Nem ér fel, mert öt nevet kevertek, nem az egész mezőny közül lehetett választani. Össze lehet állítani olyan pollt, amibe betesznek egy népszerűt, de kimarad több internetezők körében sokkal népszerűbb lehetőség.

Példa:
    "Szerinted melyik politikai párt politikája a legszimpatikusabb a mai Magyarországon?"
    1. MSZP
    2. SZDSZ
    3. LMP
    4. Munkáspárt
    5. Miép

Remélem érted ... :D
  • b-type
    persze, de egyfelől sztem ez felér egy népszerűségi mutatóval, másfelől alátámasztja azt hogy egyáltalán nem volt rossz a csere az olaszok szerint.

Sztem azzal magyarázható, amit viszont sztem jól megfogott a cikkben, hogy Kimi és a Ferrari valhogy nem váltak egy egésszé.
  • a.carkey
    De ugye ez tudod, hogy azt mutatja, hogy az olaszok szerint a "tökéletes pilótapáros a Ferrarinál":
    Fernando Alonso-Robert Kubica :)
  • a.carkey
    Azért megnéztem volna egy Kimi-Felipe csatát egy időmérőn azonos üzemanyagszinten lévő autókkal. Sebaj, majd lesz helyette egy Kimi-Lewis vagy egy Kimi-Sebastian csata, vagy egy nagy szar se ...
  • mcmoha
    Massa resztvesz a Brazil Nagydijjon.
  • b-type
    Sikerült egy igazi -görbe tükröt- írnia.
    Úgy kellett megírnia a nyílvánvalót, hogy bárki nézzen bele lássa a maga 'rózsakertjét' :)
    Ezzel a James Hunt dologgal is olyan nekem, mint az egyik 'James Dean' punk haverom aki még mindig él.

Szal nekem Kimi olyan mint Nadal volt eleinte, csak Kimi úgy maradt, biztos bele lehet látni a rejtélyt, de ahoz tényleg neki kell drukkolni.
    ..a cikkben írt népszerűségi tényező jelenlétével viszont tudnék vitatkozni, Alonso, Kubica, Hamilton, Massa...Vettel megállt az utóbbi időben.
    Az olaszoknál mondjuk:

angoloknál mondjuk:

Spanyoloknál sejtem :)

Szal sztem az F1 jelenlegi legnépszerűbb versenyzője jó eséllyel Alonso, azaz nem csinált rossz cserét a Ferrari, azaz F.P. mondata sztem simán értelmetlen, és még csak nem is tartom különösebben megalapozotnak:
    "Sokak szemében éppen ez a mások által taszítónak tartott, már-már abszurd közönyösség teszi vonzóvá, ám a sportág aktuálisan legnépszerűbb versenyzője definíció szerint biztosan nem lehet "PR-katasztrófa." Az emberek odavannak érte (ő nincs oda értük), tehát eladható. Ennyi. Ebből a szempontból a Ferrari mindenképpen rosszul járt vele, hogy kitette a szűrét."

Nálunk elég népszerű,...és erre vannak is elgondolásaim de nem igazán vitaképesek.
  • G_ArchAngel #87890
    95%-ban egyet is ertek Farkas Peterrel

Sajnos par nyilvanvalo dolgot kihagyott, ami nyaron, Dominecali es Schumacher nyilatkozataibol felszinre kerult...
  • b-type
    A5 Szubjektív - Suzukai Görbe Tükör
    ..benne sok Kimi-vel :)
  • mcmoha
    5 évadot.:)
  • Kit--Kat
    Jahh TAG alnéven évadot is futottak vele.
  • a.carkey
    Jaime Alguersuari :D
  • a.carkey
    McLaren Porsche is volt már :D
  • b-type
    Sztem absz. életképes elgondolás:
    Kisszériás sportkocsik F1-s technológiából származtatott részegységekkel, illetve a McLaren névvel sztem nagyon okés.

Simán elképzelhetőnek tartom..sőt izgalmasnak hangzik.
    Ez mindenképpen egy kiszolgáltatott helyzet, meg is értem hogy nem akarnak több részesedést adni a Mercedes-nek, legyen többségi részvényes a Brawn-nál, a McLaren névnek jelentős önálló értéke van.
  • G_ArchAngel #87883
    nem Ilmorbol szarmazo motor kerulne bele?
  • WNW
    Az az igazsag, hogy valahol olvastam olyan eszmefuttatast par hete, hogy a McLaren hasonlo hatteret akar kiepiteni, mint a Ferrari, azaz a sportauto gyartast szepen fel akarja hozni a hatterben komolyabb szintre.. Az F1-es csapat lenne a zaszlovivo, es emoge berakni egy markat, sajat eloallitassal, nagyobb darabszammal.. Viszont ehhez kellene nekik egy sajat motor gyarto reszleg, mert egyelore minden kihozott sajat kisszerias tipushoz, kulon veszik a motorokat.. No most, ha ez igaz, ebbe vegulis beleillene egy BMW-s motor, es gyartobazis felvasarlas..
  • Peppus
    Háát, én láttam pár napja képeket Massáról, a rugós oldali szeme még mindig furcsa. Jóval kisebb mint a másik. Biztos bevan dagadva még, vagy nemtudom, de szerintem idén tuti nem engedik versenyezni.
  • passatgt
    z alatt van a h
  • nerhard
    elírtam, sorry.
    Szóval, olvastátok a Massá-s hírt?
  • Megtörhetetlen
    Énmeg azt olvastam, hogy Kimi lehet megy a McLaren-hez nem kicsit ledöbbentem... Hamilton és Kimi... Ohhh JJEEEEEHHHHH "lenne" :D
  • Norbi1990
    Mitől Abu-DZabi? Nem Abu-DHabi?
  • Kasabian
    Lehet, hogy ezt is meg kell szoknunk majd... :)
  • nerhard
    Lehet, hogy jövőre is a végére állnak fel (McL).
    Olvastátok az NSO-n, hogy Massa már abu-dzabi Nagydíjon vissza akar térni? Kíváncsian várom...
  • Totti5
    Mercedesnek jó dolga a McLarennek, ha csak nincs belső hatalmai viszály akkor csak veszítene mind a két fél, azt meg semmi sem garantálja hogy a Brawn jövőre jó autót épít. Az egy dolog hogy év elején ők voltak alegjobbak, de most már nem azok, a McLaren pedig szó szerint a padlóról állt fel és ezt mindig megtudja tenni és jövőre biztos vagyok benne hogy Vbért fog menni Hamilton.