FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
Ennek sok érteleme volt.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

No.. Tehat ha minden korben O volt a leggyorsabb, akkor valoszinuleg elso helyrol indult, es elso is volt az utolso korig, mert kulonben mem tudott volna minden korben leggyorsabb kort futni... Akkor tehat az adott versenyzo egy lama volt, ha az utolso korben is nyomta, es beleallt a falba...😊))

Istencsászár
A gyorsasághoz is kell az emberi tényezõ és a tekinka valamint a hibához is kell az emberi tényezõ és a tekinka, hogy az egyik bekövetkezik akkor tök mindegy mennyire volt gyors a 70 körös futamból 69en😊

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

leoon
Aki megnyerte az volt a leggyorsabb igen. 😄 Aki kiesett az kiesett...így járt...Nem tudta a versenyt sem teljesíteni, tehát nem lehett õ leggyorsabb. Esetleg azt lehet erre mondani, hogy amíg versenyben volt, addig õ volt a leggyorsabb.

Utolsó mondatok: -Áááá, ezt bárki megcsinálja. -Dobd már ide azt a baltát! -Taposs bele, látom, hogy nem jön vonat!

passatgt
senki nem mondta, hogy õ lenne a leglassabb, de nem õ volt a leggyorsabb, mivel kiesett..😊

b-type
😊
Lehet innen tényleg könnyebben érthetõ. 😊
Szal ha valaki az 67 körös verseny 66 körében megfutja a leggyorsabb kört..azaz minden körben körrekordot fut, majd a 67. befejezõ körben beleáll a falba...ezáltal az utolsó helyre fogják rangsorolni, mivel a százalékot teljesítette.
Akkor õ volt a leglassabb? 😊...mert ha a végeredménytõl fejtjük vissza, akkor ugye az kell legyen.
Dehogy.
A fogalmakat nem kell keverni, vannak amik úgy érthetõek ahogy vannak.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Éppen én is ezen agyaltam a ferraris lámpával kapcsolatban minek külön ember aki a fázisokat nézi elég lenne ha mindenki kapna egy gombot és megnyomná mikor kész.Elég lenne csak a forgalmat figyelnie a szerelönek hogy ne legyen gond az induláskor

a.carkey
Vagy, hogy kit utálsz ...

A medve nem játék.

passatgt
Nem, módosítom a véleményem:

Attól függ, ki a leggyorsabb, hogy kinek drukkolsz😊

leoon
Komoly ami itt megy!<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Osztom azt a véleményt, miszerint az a leggyorsabb, aki elsõ helyen ér célba. És persze ez nem feltétlenül jár azzal, hogy õ is futja a leggyorsabb kört a futam alatt.<#pias><#pias><#pias>

Utolsó mondatok: -Áááá, ezt bárki megcsinálja. -Dobd már ide azt a baltát! -Taposs bele, látom, hogy nem jön vonat!

Kit--Kat
Ájjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.....................

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

passatgt
Szerintem az a gyorsabb, aki hiba, vagy nagyobb hiba nélkül ér 1. helyen célba

BaliBoy
Miért vonatkoztatnék el? Nem az alényeg, hogy ki nyer és, hogy ki ér célba? Lehet, hogy a kiesés pillanatáig gyorsabb volt, de utánna számít valamit? Sztem nem!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Az átlag sebesség a görbe alatti terület integrálja! A görbe pontjai pedig a pillanatnyi sebességet mutatja az idõ függvényében.
Jó, legyen, elismerem a megfogalmazás nem volt valami jó.

Tehát: És volt bármi nemû jelentõsége annak számodra, hogy a haverod körökön keresztül jobb idõket ment mint te?

LOL! Ne röhögtess! Szted az a gyorsabb aki kiesik?

Vonatkoztass már el egy picit a teljes versenytõl...
Gyorsabb de balszerencsés nem lehet valaki??

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

én speciális esetrõl beszéltem

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

bardocz
Körökön keresztül átlagsebesség van,pillanatnyi sebesség egy adott pillanatban van,és egyenlõre még senki sem tesz meg egy kört,egy pillanat alatt😉
b-type
Neked lassan két napja ez a pillanatnyi problémád.
áá gondolom ezt a lécet is levered, én meg már unom.
Majd pár óra múlva megint idenézek, ha lesz kedvem írok még.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

BaliBoy
Azt is megmagyaráznád miért ha már ilyen nagyon okos vagy? Tudomásom szerint az idõ, pillanatok szummája...

Istencsászár
Külsõ tényezõ mindig van... ha pucéran futsz egy versenyen akkor is elbotlasz saját magadban vagy a szél elfúj stb... hiába voltál gyors a másik versenyzõ gyorsabb és hibátlanabb volt nálad.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

b-type
"..pillanatnyi sebessége körökön keresztül.."
Ez akkora m@rhaság, hogy inkább idéztem.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

BaliBoy
LOL! Ne röhögtess! Szted az a gyorsabb aki kiesik? Hát ez a legnevettségesebb dolog amit az elmúlt egy napban le lett írva! Egyértelmü, hogy az nem lehet a leggyorsabb aki be sem fejezi a versenyt! Mondjuk Raikönen kiesik az elsõ kör után, de azt az elsõ kört nagyon gyorsan tette meg akkor szted õ teljesítette eredményesen a leggyorsabban a versenyt? <#buck>

csak el ne felejtsétek beleszámolni, hogy aki a hátrébb rajtol, x méterrel többet kell megtennie....

Tehát ha a poleból indult versenyzõ nyer fél méterrel a második kockából indult versenyzõ elõtt, akkor a második volt a gyorsabb, mert ledolgozott 2 métert... <#idiota>

Nem a befutó a lényeg könyörgöm?? És ami a legrosszabb, hogy két napja ezen vitatkoztok... <#szomoru1>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

nem értelek, vegyük akkor azt, mindenki kieesik, nyer Sato, akkor erre te azt mondod õ volt a leggyorsabb a versenyen? Nem mondod komolyan 😊

a leírt körülmények alapján igenis a haverját nevezhetjük gyorsabbnak.

Most jöhetünk a jogásznyelvvel, de nem sok értelme

BaliBoy
És volt bármi nemû jelentõsége annak számodra, hogy a haverod pillanatnyi sebessége körökön keresztül nagyobb volt mint a tied? Az ég világon semmi, mert a te egész versenyre vizsgált átlag sebességed nagyobb volt hiszen elsõként értél célba. Tehát te voltál végeredményben a gyorsabb. Ne keverd össze a pillanatnyi sebességet az átlag sebességgel, mert a végkifejletben csak az átlag sebesség a lényeg. Semmi más nem!

bardocz
Enyi,a leggyorsabba versenyen az,aki hamarabb ér be,egyszerü fizika,de inkább józanész
bardocz
Jaja,nem tökmind1 mit csinál szabadidejében?Vagy ha má sztár valaki,akkor nemlehet?Ha én 80 évesen 14 éves kislányokat akarok dugni,õk meg belemennek,megteszem,azért már nem csuknak le<#idiota>
bardocz
A driftelés,vagy amikor leszakad a szárny?
b-type
ööö most nézem csak, ez a hozszólás itt alattam term. Baliboy-nak ment, nem Kit--Kat-nak 😊

b-type
😊
Még egyszer nem rángatsz bele egy ilyen lökött vitába 😊)
Én tudom osz kész, emlékszem amikor még ment az ETCC online futama, és a csapattársam rajtbalesetbe keveredett, én meg elõl mentem...és láttam ahogy jön fel, és faragja az idõkülönbséget..aztán már csak õ volt mögöttem, és egyre csak faragta, mert nagyon ment neki a pálya.
Szal a végén befutottam még éppen elsõnek, de egyértelmû és nyílvánvaló volt hogy nem én voltam a leggyorsabb,..csak szerencsém volt ennyi.
Ki is röhögtettem volna magam ha ezt mondom,...de hozteszem nekem spec. eszembe sem jutna...hát még képletekkel bizonygatni. pfff
na de aztán itt a vége, én a témában egy szót sem ütök le még egyszer 😊

ez akkor lenne jó, ha a szerelõk nem kézfeltarással jeleznének, hanem pl megnyomnak egy gombot ( pl az övre szerelt kütyün ) ami jelzi a lámpának hogy kész, és minden autóban lenne egy adó ami szintén jelet küldene hogy hol jár a boxutcában. ha minden ok jön a zöld fény.

teljesen automatikus, biztonságos lenne..

ez így azt leszámítva, hogy egyel kevesebb ember bóklászik az autó mellett nem valami nagy áttörés szvsz

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

BaliBoy
Akkor mostmár ezt is tudjuk. Félautomatikus rendszer.

BaliBoy
Mert, tán a kerékcsere nem a verseny része???? Az nem kerül idõbe??? Vagy az az idõ amikor eldobja az általalad emlegetett idõt? Itt van a Hami eset. Tisztán csak a pályán gyorsabb volt, de egyel többször kellett kiállnia! Szted akkor õ volt a versenyben a leggyorsabb? Mi lett volna ha mindenki ugyanolyan taktikán van. Akkor már csak ezért nem õ lett volna a leggyorsabb?! Ne legyél már gyerekes! Így nem lehet mérni ezeket a dolgokat mert a végeredmény szempontjából lényegtelenek!

Kit--Kat
Hagyjad, nem értik, vagy nem akarják érteni...

passatgt
azon a versenyen gyorsabb lett volna a force india<#wink>

Istencsászár
Operáltassa át magát😊 ugyis minden kiderül, tök mindegy mit csinál, eddig minden motoros mulatsága leleplezõdött egybõl, tök mindegy mit csinált... lassan csak rájön hogy felesleges😊

desigo
Schumacher indul az IDM bajnokság oscherslebeni futamán

"Schumi eredetileg Marcel Niederhausen álnéven nevezett be, ám miután a Bild csütörtöki számában leleplezte, a pénteki szabadedzéseken már a saját nevét használta."

xDDDD
b-type
Persze, de nem minden 1 és 0.., Force India is nyerhet futamot, ha az összes nála jobb autó lassú defektet kap, vagy percekig bütykölik, mégsem jelenti ki senki hogy gyorsabb a Force India mint az élmezõny, igaz hogy elõtte 1mp-t kapott körönként, de összeségében mgasabb az átlagsebessége.
ehh szunya, jó éjt 😊

passatgt
átlagsebességre gyorsabb lesz😊

b-type
Azt hiszed ezzel kész egy futam? ezer és egy oka lehet anak hgoy valaki annyi idõt dob el, hogy utána hiába gyorsabb mindenkinél, már nem tudja ledolgozni..hol szerepel ebben a képletben az ha nem bírják leszedni a bal elsõt?????! Mi ez a répaság?
Hiába gyorsabb valaki végig minden körben mindenkinél, beáll a kiállásra és fél percig rángatják a kerekét.
Gyorsabb lett a másik?
Nem...csak gyõztes.

b-type
😊)
ez egy vicc...és szögletes.
Milyen fizika? Mi ez a répaság?

BaliBoy
Gondolom ismerõs a képlet: v=s/t

Ausztrál GP:
s=307.574 km
t1=1:34:50.616 ~ 1,5805 h - Hamilton p1
t2=1:34:55.016 ~ 1,5819 h - Heidfeld p2
v1=194,6055 km/h
v2=194,4332 km/h

Malajzia:
s=310.408 km
t1=1:31:18.555 ~ 1,5216 h - Raikönen p1
t2=1:31:38.055 ~ 1,5272 h - Kubica p2
v1=204,001 km/h
v2=203,253 km/h

stb.........

Légyszíves vitatkozz már a fizikával....

b-type

Az aki 1:34:00 alatt fejezi be a futamot, az elõrébb végez mint aki 1:35:00 alatt fejezi be,..ez a biztos.
Annak ezer és egy oka is lehet hogy nem a leggyorsabb nyer, ill. a gyorsabb végez elõrébb.
Ha magad elé hordod a ködöt, akkor persze sosem lesz világos, miért nem az a leggyorsabb aki elsõnek szeli át a célvonalat, hogy miért nem törvényszerûen egyenlõ a kettõ.
Nekem meg jó úgy ahogy most van 😊

BaliBoy
Csak ismételni tudom magam. Gondolkozz el rajta:
"Ki a gyorsabb, aki a 67 körös futamot 1:34:00 alatt fejezi be, vagy aki 1:35:00 alatt?" Vagy úgy is kérdezhetném, hogy ki a leggyorsabb 67 körön? Nem 70 vagy 75, hanem 67 körön! És továbbra sem a versenyen futott leggyorsabb körrõl van szó!!!
A pontverseny teljesen más kategória. Abban csak a matematika vagy a szerencse diktálja a szabályokat és a változók között nem lehet egyértelmû szabályosságot felállítani. A verseny fizika! (v=s/t)

b-type
Összekevered a kettõt,...egyáltalán nem ugyanaz a gyõztes és a versenyen leggyorsabb, ..egy egyenes vonalú gyorsuláson igen, több körös körpályás versenyen egyáltalán nem kell hogy igaz legyen.
Azért van a versenyben mért leggyorsabb kör, mert az nem feltétlen a gyõztesé,..ez ilyen egyszerû.
Hasonlóan ahoz hogy egy VB címhez nem kell minden futamot megnyerni..valki úgy is lehet VB hogy egy futamot sem nyer, így a futamgyõztessel is elõfordulhat hogy egy körben sem õ volt a leggyorsabb, és még csak átlagban sem,..egyszerûen szerencséje volt, vagy a nála gyorsabbnak balszerencséje.

Én is ezt írtam, de ha valaki hendikeppel indul, akkor más is lehet a helyzet. A legfontosabb meghatározó úgyis a helyezés, ezt az állításotokat én sem vitattam, de emberek vagyunk, szeretjük megmérni több oldaláról a dolgokat - és így talán érdekesebb is. Ettõl a "játéktól" még egyetlen futamgyõztes sem veszti el a pontjait.
Istencsászár
A leggyorsabb tempó is az elesõ helyezetté, hiszen õvé a legnagyobb átlag sebesség. Álltalában egy gyõzelemhez nagy átlagtempó, hibátlan vezetés és taktika kell és persze hibátlan teknika, ha az egyik nem érvényesül akkor hiába hajt mint a barom, max jobb helyezések után szalad, mert elõtte valahol, valaki, valami hibádzott.

Na de a következõ kérdés az, hogy vajon tényleg az a leggyorsabb, aki a versenytávot teljesíti a leggyorsabban? Ez a két fogalom ugyanazt takarja?

Bizonyos szempontból igen. Ugyanakkor azt, hogy ki a leggyorsabb, legjobb valamiben, akkor dönthetjük el, ha megadjuk a játékszabályokat: egy körön leggyorsabb - leggyorsabb kör, versenytávot leggyorsabban teljesíti - a gyõztes, leggyorsabb tempó - ez meg megint más, gyakran egybeesik az elõzõvel. Ezek külön kategóriák, tulajdonképpen mind a leggyorsabbak a maguk módján, azonban többé-kevésbé szubjektív csak a legutolsó lehet, így én eleve abból indulatm ki, a többi nem is lehet vita tárgya.