182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ez a pasi kész káosz. -
Rosberg el fog szerződni a Brawn-hoz, és nem azért mert a McLaren-nek nem kellene, hanem mert ő választja a McLaren-t.
=
Rosberg el fog szerződni a Brawn-hoz, és nem azért mert a McLaren-nek nem kellene, hanem mert ő választja a Brawn-t. -
A motorbefagyasztásokkal és a szépen lassan körvonalazódó költségkerettel már nem akkora gáz hogy a Mercedes kihátrál a McLaren mögül.
Sőt jelenleg ez most a Kimi rajongók számára jó hír.
Rosberg el fog szerződni a Brawn-hoz, és nem azért mert a McLaren-nek nem kellene, hanem mert ő választja a McLaren-t.
Ami eleinte egy lehetőség volt, az a Mercedes lépésével meglehetősen átalakult.
Több oka is van.
-Rosberg ment már Hamilton-nal egyenlőnek mondható feltételek között más sorozatban, így tudja mire számíthat.
vs.
-A Brawn-nál Button-t kell megvernie, és kiemelt státuszt kaphat a csapatnál..és hiheti azt hogy Button-t megveri.
A Mercedes meg fogja vásárolni a Brawn csapatot, ...ez Rosberg-nek azt eredményezheti, hogy Button-t megverve a Mercedes csapat gyári kiemelt versenyzője lehet rövid időn belül, ..és mivel német színekben versenyez, ez a Mercedes-nek is teljesen megfelel.
Mindezek mellett Ross Brawn lesz a főnöke, ami megint csak biztató.
Ezzel szembeállítva a McLaren-nél várja egy Hamilton, akivel bár kifejezetten jóba vannak, ez a barátság akkor is megmaradhat ha Rosberg a Mercedes 'frontembere' lehet.
A McLaren erőforrást fog váltani legkésőbb jövő év végén. ezzel szemben a Brawn-nál többségi tulajdonosként (még nem) a Mercedes, egyértelműen kiemelt szerepet szán a saját csapatának, pénzzel, fejlesztési háttérrel.
Én Rosberg helyében a Brawn-t választanám, és így a McLaren-hez Kimi várható.
..esetleg Heidfeld. -
spect16 #88509 Volt már. -
Narusco #88508 nagyon remélem hogy nem fog, mióta f1et nézek és az eszemet tudom mclaren mercedes. vagyis igazából ha kimi odamegy akkor maradjon, ha nem akkor nem érdekel. -
McLaren-Cosworth 
-
Szerintetek tényleg szakít a Mercedes a McLarennel ? szerintem kacsa, vagyis bízok benne hogy az. Véleményetek ? -
paj01 #88505 tok jo formula1.com on az uj race edit videjo:)
Prodidzsáj:D Firestarter c. muzsikaja illik hozza -
Küldtem mindkettőtöknek -
chapog #88503 ezt én is keresem egy jó ideje, de nekem nem mindegy lenne a nyelve :)
ha esetleg kaptál valami linket akkor pls nekem is köszi -
hali volna egy kérdésem valakinek megvan a 2006-os brazil verseny végig magyar komentálással? -
WNW #88501 Brawn batyo most mar kikotyogja a gyenge pontjaikat.. -
WNW #88500 Ha egy voros bika fellelegzik.... -
Sőt GroupB-ben a Peugeot-nál Todt volt Vatanen csapatfőnöke. -
WNW #88498 Todt senkinek se az embere, mar ismerhetned a rallys, aztan az F1-es korszakabol, hogy eleg hatarozott, amolyan kis Napoleon.. -
Kíváncsi vagyok, hogy a brazilok megijedtek és azért őrjöngtek, vagy pedig tetszett nekik Kimi balesete.
Pórnépek úgy, hogy nem egyértelmű.
Csóri Hamiltont is megpróbálták megdobni futam után amikor nyilatkozott. -
Narusco #88496 nem olyan jó az... moslék embere
volt egy videó, 2007-es brazil nagydíjból összevágva, magyar kommentár alatta paliktól és czolnertől. mivel kimi fan vagyok, kurvára szerettem azt a videót, de levették az f1ferrari.hu videói közül, és sehol sem találom. valaki nem tud egy linket dobni rá, vagy tudjátok miről beszélek ? :) -
hála istennek
-
Hivatalos: Jean Todt az FIA új elnöke -
paj01 #88493 Durva:) Majdnem langrakaptak a fejhallgatos agytrosztok:D Csunya lett volna:D -
végre -
madmanic #88491 Mosley lép: Todt vagy Vatanen az FIA élén -
még egy nézetből
-
Azon belül is a Sprint futam.
Amúgy az IndyCar is azonos autókat használ. Kasztni, motor, gumi ... minden. Kivéve a pilóta, és a futamon nem mindenki azonos benzinnel indul de közel annyival, főleg oválon. És lásd idei utolsó futamon egy sárga zászló nem volt, viszont marha sok előzés volt mert 3an voltak esélyesek a bajnoki címre, úgy, hogy a 3 ból 2 1 csapatban volt, és nem hagyta hogy na jól van akkor megbeszéltük futam elején te leszel a bajnok, nem hanem csapaton belül harcoltak csak más taktikával mentek és végül aki az utolsó futam előtt a 2. volt az lett a bajnok. És még egyszer mondom, csapaton belül volt az első kettő a bajnokságban és 5 pont volt köztük a különbség az utolsó futam előtt...és egy ponton múlt hogy a 3. helyezett 2. legyen...és ami még durva a 200 körből 103at vezetett az aki majdnem 2. lett a bajnokságban és aki 2. lett ezen a futamon. -
Van egy ilyen sorozat.:) Ugy hivjak hogy, GP2.:D -
akkor úgy lehetne eldönteni a legkönnyebben, ha mindenki azonos autót kapna, azonos beállításokkal,benzinnel :) aztán tényleg arra lennének utalva hogy előzzenek meg mindenkit :P -
G_ArchAngel #88486 mondjuk egy WRC-fant ezzel nem fogsz meggyozni...
a rally inkabb fejben dol el, sokkal tobbet kell gondolkodni, koncentralni es neha rogotonozni, mint egy korversenyen... -
ÁÁÁ ez nem igaz...régen mennyi befizetett pilóta volt. Most csak Piquet volt ilyen, a többiek alsóbb kategóriából feljött gyerekek. Sok a nagyon fiatal és sok a kiöregedett tapasztalt pilóta (Trulli, Barichello, Webber) -
akik az F1be bekerülnek azok a top pilóták
más kérdés hogy milyen technológiával rendelkező csapat autójával versenyeznek és menynire tudják stabilan hozni ugyanazt a (jó)szintet állandóan -
"Lehet, hogy Jenson idén azért nyert, mert az autója elég jó volt hozzá. Ám ha így gondoljuk, a tisztesség kedvéért tegyük fel magunknak fordítva is a kérdést: vajon eddig nem azért nem nyert, mert az autója nem volt elég jó?"
azért ebben van valami. -
ja meg Monacoban keresne a kezifeket:D -
nameg hogynéz már ki ogy minden kanyarba lemegy a fűre és úgy kanyarodik hogy a kocsi oldala van előre
-
WNW #88480 A rallyban nem akkorak a kanyarsebessegek, illetve a se fekezeskor, se kigyorsitaskor nincsenek akkora G-k.. Es ezek masfel, 2 oran keresztul folyamatos terhelest adnak, rallyban meg a szakaszok kozott azert lehet kicsit pihegni... Bar en inkabb attol tartanek egy rally versenyzovel kapcsolatban, hogy mivel ok egyedul futnak a palyan, a kocsi-kocsi elleni kuzdelem ritka, mit kezdene egy startnal, vagy elozesi szituacioban, mert ott fejben at kell latni, hogy mozognak a kocsik, es ezt minimalis vizualis eszlelesbol kell megoldani.. Magyarul iszonyu sogat segit a gyakorlat, hogy a plyaversenyzok gyerekkoruktol kezdve kocsi-kocsi ellen versenyeznek, reflexbol tudjak ezeket a szituaciokat, es meg igy is olykor mellefognak.. -
madmanic #88479 ez így ahogy van egy nagy marhaság...
nehogy már egy versenyző más szériákban elért eredményei alapján döntsük el hogy megérdemelten lett e F1 VB vagy nem..
Kizárólag az év eleji technikai fölénynek köszönheti, nyilván ezt ki is kell tudni használni -ez a dolga gondolom- de személy szerint nem sajnálom ,mert évekig küszködött, vagy rosszul szerződött...
nálam Button nincs az első 5 pilóta közt. -
Érrtemm. -
sztem az a bizonyos nyakterhelés a legvalószínűbb, mert amíg a rally ülés egész felnyúlik a bukóra és valamennyire körbeöleli azt, addig az F1-ben csak biztonsági elem van.
...meg azért a fekvő és üllő helyzet közt is van/lehet olyan különbség.
..ilyesmire tudok gondolni. -
formautóban, és rallyban nem ugyanolyan erők érik a pilótákat, a rallyban sokkal kisebb erőhatásnak vannak kitéve. -
Az ötszörös rali-világbajnok, Sébastien Loeb szeretett volna rajthoz állni a Forma-1 szezonzáró futamán Abu-Dzabiban, ám fizikai állapota nem felelt meg az FIA által támasztott követelményeknek, és ő is belátta, nem bírná a megterhelést, ami egy F1-es autó vezetése közben éri a pilótát.
Ha ez igaz, akkor ez durva! Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy aktív világbajnok az autósportból nem felel meg az F1 fizikai követelményének, míg ezek a húszon éves GP2-es srácok simán. -
-
WNW #88473 Tukrom, tukrom, mond meg nekem, ki a bajnok iden...