182274
  • Punker
    lehet így a 2011-es év izgi lesz :D
  • G_ArchAngel #88871
    Az, most majd jon egy kevesbe tapasztalt szallito, jonnek majd az ujabb gondok, defektek..., minden kezdodik elolrol...
    Mostanra nagyjabol megismertek a BS karakterisztikajat, tudtak hozza aerodinamikat, fekrendszert tervezni, ismertek a gyengeit, kopasat, tapadasat - innentol minden kuka, 2011-ben az lesz a nyero csapat, aki elobb kiismeri ezeket az abroncsokat...
  • Punker
    na ez durva
  • b-type
    Nézd, sok olyan néző, vagy drukker van aki elégedetlen...többek elégedetlenségén nem is lehet segíteni, mivel hagyták kicsit eluralkodni magukon. Helyén kell kezelni a dolgokat szvsz.

Maga az autósport, sőt az autózás is nagy változáson fog keresztülmenni, sajnos már nem az a helyzet mint az autósport aranykorában.
    Az F1 keményen ott van a frontvonalban, egyrészt mivel a prototipus autósport leginkább figyelemmel kísért zászlóshajója, elvárják 'tőle' hogy képviseljen helyesnek tartott törekvéseket.
    Másrészt sebezhető helyzetben van, igen, azáltal hogy road course sorozat, nehezen csábítja az egyre inkább elkényelmesedett rajongókat. Mivel egy versenypályán a pálya egy szakaszát látod, kivetítővel talán jobb a helyzet, de mindenképpen információszegényebb mint a tévé előtt ülve. Régebben jóval másabb volt, nem volt elterjedve ennyire a tévézés, illetve te a helyszínen te láthattál olyan dolgokat amit a tévén nem...egyszerűen azért mert nem volt ennyire lekövetve minden megmozdulás technikailag.
    Most csak a szag és a hang van,...illetve a lehetőség hogy esetleg kapcsolatod legyen egy versenyzővel. ..egy apró személyes élmény a sok közül:
    Én Biaggi drukker vagyok a lila 250cc-s AF-s Aprilia-ja óta, sok sok évvel később, a 125cc-s futam alatt Biaggi átsétált a bokszutcán, én rögtön kiszúrtam bár még civilben volt, és azon csodálkoztam hogy senki más, nagyjából mindenki a kivetítőt nézte. Lerongyoltam és odaüvöltöttem neki (ugye a célegyenesben ilyenkor tök csönd van, kivéve a hangosbeszélőt)...pedig kicsit bizonytalan voltam, hisz elég hülyét csinálok magamból ha mégsem ő :DDD de megvoltam győződve.
    Odafordult és integetett, erre megszólaltak a dudák a nézőtérről.

De a szag, és a hang is bitang önmagában.
    Na szal a tévénézők a tévét nézik, és azt az 1 napos élményt akarják megkapni 2 órában+netezés.
    Ez lóf@sz (pontosan ez a helyes szó rá).
    Szal az F1-nek ezeket, az elényelmesedett, információéhségben...majdhogynem függőségben szenvedő nézőket kell megtartania, úgy hogy mellette a szponzorokat is kielégítse (egy szponzor sem akar halálesetet kötni a nevéhez,..vagy akár egy falhozcsapást), és persze a résztvevőket is megtartsa és csábítsa.
    Muszáj változnia, és az nem feltétlen tetszik....jóval könyebb támadni azt aki cselekszik, hiszen az hibázik.
    Ebben egyébként nincs semmi rossz szvsz, amíg el nem lehetetlenítem a cselekvést.
    Jelenleg sok botrány jellemzi az F1-t, mert a media rajta van mint kullancs, és az F1-nek szüksége van a médiara ezzel együtt.
    Szétszedik a versenyzőt a riporterek...ez egy ilyen bicikli, lehet flegmán leszrni, de akkor a magam fölébe helyezem a többieknek, akik húzzák az evezőt a közös csónakban.
    Szal aki elfordul a sporttól...ez egy ilyen bicikli, egy dolog mellett jóval nehezebb kiállni, esetleg jobbá tenni, mint leszrni...és elmenni a szomszédba.

sztem.
  • G_ArchAngel #88868
    A Formula-1 hivatalos gumiszállítója ma kora reggel hivatalos közleményben tudatta, hogy nem hosszabbítja meg jövő év végén lejáró szerződését.

A Bridgestone a 2010-es szezon végén elhagyja a királykategóriát. A japán gumiabroncs gyártó cég ma kora reggel hivatalosan is bejelentette, hogy nem kívánja meghosszabbítani szerződését az F1-el.

A Bridgestone Motorsport igazgatója, Hiroshi Yasukawa elmondása szerint egy hosszabb döntési folyamat előzte meg ezt, és az igazgatótanács úgy döntött, hogy átcsoportosítja fő erőforrásait, és további intenzív innovatív technológiák fejlesztésére és stratégiai termékekre helyezi a hangsúlyt.

A Bridgestone jelenleg a GP2-es sorozat, valamint annak ázsiai verziójának biztosít gumikat, és emellett továbbra is egyetlen szállítóként van jelen a MotoGP-ben. A motoros kategóriában 2011-ig biztosan jelen lesznek.

A Bridgestone köszönetet mondott az összes csapatnak, és rajongónak, valamint tisztelettel adózott a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone felé.

A japán gyártó 2007 óta az F1 hivatalos gumiszállítója.

Ezzel újabb fontos feladatot kapott Bernie. Gumiszállítót kell találnia. A Goodyear és a Michelin valószínűleg nem tér vissza, így olyan kisebb cég kerülhet előtérbe, mint például a Kumho.
  • Angyalifény
    RC alatt a "rendes" nem ovál pályát érted ?
  • Angyalifény
    Ez igaz de ha a nagy rajongó tábor 1 része ezt megunja és más sporthoz pártol akkor meg nézhetnek. Gondolom a népszerűség miatt van ennyí pénz benne.
  • b-type
    A Nascar és az F1 nagyon különböző sorozat, felfogásban is és technikában is.

Egy katlant jóval könnyebb bekamerázni, a mentést megoldani, a nézőknek tálalni mint mondjuk egy Spa-t. A Nascar sorozatban a pályák 10% RC pálya, az F1-ben mind az.
    A Nascar esőben katlanban meghal, RC pályán szenved, az F1 drukkernek ez csak egy dolog,...Spa-t ezért (is) kedvelik).

Kemény dolog a nagy vasak versenye,..de jóval könnyebb tálalni a népnek.
    ...és még valami, soha nem lesz Eau Rouge.
  • WNW
    A Ferrarinal kikoltozott az egesz gyar, meg a soprogetok is..?! 4 sorban allnak, alig fernek el.... LOL...
  • Totti5
    Kova:)))
  • Legend Killer
    jók a csajok RedBullnál elől!

amúgy eszméletlen jó pálya sztem ez az Abbu Dhabi, vagy mi a neve.

• Ulvar
    Jajj Buemi, milyen sármos vagy ecsém..nem is nézett a kamerába.
  • barmi

Forrás:A5
  • Digitman
    Lehet, hogy többet érne, ha elmenne nyugdíjba.
  • Black Ghost
    Börni törekedjen arra hogy két kézzel tudja fogni a járókeretet.
  • Digitman
    Valamit tényleg tenni kellene, mert hosszú távon egy ilyen idény, mint az idei nem tesz jót a F1-nek. Viszont szerintem elég nehéz megtalálni a helyes utat. Például az év elején mindenki azt hitte, hogy milyen jó lesz az új kasztni, kevesebb turbulencia, így a versenyzők közelebb kerülhetnek egymáshoz --> több előzés. Ez tartott a második versenyig. Kemény úgy belenyúlni a sportágba, hogy az Forma1 megmaradjon a hagyományoknál, mégis izgalmasabb legyen.
  • Angyalifény
    "i. Sokszor azt veszem észre, hogy már nem is a futamot nézem, hanem egy másik adót. Remélem a jövő évi F1 izgalmasabb és jobb lesz."

Börni mért nem törekszik az újításra ? pl több éjszakai verseny sűrübb versenynaptár. stb

ezekkel szerintem népszerűbb lenne.
  • desigo
    Végén a nyilatkozó szobában egész jó hangulat volt.
    Nem a szokásos sablon szövegeket nyomták le.
    grat Vettel
  • Angyalifény
    NASCAR-ba is törekednek a biztonságrq. De ott pl nem megy az élvezet rovására. Tudja a rajongó hogy a verswnyző mer merészebb lenni és a lábán száll ki a kocsiból.

no mindegy megtudtam a kérdésre a választ köszi.
  • Norbi1990
    Igen, ott nincsen olyan sok idióta megszakítás mint az Amerikai Footballba.
  • Digitman
    Lehet vitatkozni melyik a durvább. Rögbiben csak a labdát birtokló játékost lehet támadni, azt is csak fogással. Amerikai fociban az ütközések is megengedettek, ráadásul bárkit támadhatsz. Az igaz, hogy az amerikaiak sok sportot az európaiaktól, angoloktól nettek át, de a szabályokat úgy alakították, hogy keményebb legyen a játék.
  • b-type
    Nem lehet mindent megmagyarázni...lehetne mondani hogy a brutál rövid féktávok miatt, a brutál kigyorsok miatt, illetve a gyorsaság miatt.

A biztonságra való törekvés természetesen kioltja az izgalmak jó részét...de az én elgondolásom szerint az F1 nem unalmas egy rajongóak max eseménytelen csak így, unalmasként fogalmazódik meg.
    A közvetítés az lehet unalmas.
  • Ulvar
    Európai rögbi durvább mint az NFL, nincs annyi biztonsági cucc, elég sok vér folyik Angol rögbiben. Minden ami Amcsi annak az őse az Angol (golf, baseball, NFL, stb...).
  • Digitman
    Nem azt mondom, hogy mindenki aki kimegy a versenyre, ezt szeretné látni, de sajnos ez nem az én véleményem. Már nem emlékszem, hol olvastam, de hozzáértő emberek írták, amely közvélemény-kutatásra is alapult.
    Persze abban is igazad van, hogy a sport szeretete is kiviszi az embereket. De játssz el a gondolattal, ha az F1 csak az USA-ban lenne, meddig lenne olyan népszerű, mint mondjuk Európában. Elég, ha csak az amerikai foci-labdarúgás viszonyát nézed (test-test elleni küzdelem, kemény ütközések).
  • spect16
    Nem kimondottan a pilótákra gondoltam, az egész cirkuszra ami a versenyeket felvezeti és övezi. De szvsz ott kellene élni, hogy átérezni lehessen az ilyen eseményeket.
  • Ulvar
    Őőőő...idén első 4 a bajnokság legvégén nem is volt Amcsi...Dario, Dixon, Briscoe, Castroneves. Angol, Ausztrál, Ausztrál, Brazil...és utána jön Danica Patrick aki Amcsi...ez nem hiszem hogy hazafiság hogy nézők ki mennek Indy500ra, ez szeretet a sport iránt. Indianapolis az autósport egyik mekkája. Utána jön Le Mans.
  • spect16
    Na jó ez pl. rossz példa. Indy az más: USAMonaco. GSTE - ennek is van egy bizonyos kellemesen hátborzongató hatása. Meg talán a nagy hazafiaskodás egy viszonylag új de hatalmas államban(de ez már inkább politika és reklámbiznisz).
  • Angyalifény
    "Azért ujjong felállva a közönség, mert a nagy részük azért megy ki a versenyre, hogy balesetet, vért lásson"

ezt azért nem gondoltam volna.
  • Angyalifény
    Természetesen én sem csak azért nézem de 1-2 akció nem árt.

És ismétlem én nem azt akarom látni hogy a pilótát percekig kezelik a dokik majd helikopterrel viszik el.
  • Ulvar
    Biztos vagy te ebben???

• Digitman
    Azért ujjong felállva a közönség, mert a nagy részük azért megy ki a versenyre, hogy balesetet, vért lásson. A történelemben erre elég sok példa volt, vegyük csak a rómaiakat. Nem véletlenül voltak annyira népszerűek a gladiátor játékok. Vagy ott vannak a középkori nyilvános kivégzések. Én nem azért nézem az autósportot, hogy balesetet lássak, igaz a Forma-1 az utóbbi években kezd egyre jobban érdektelenné válni. Sokszor azt veszem észre, hogy már nem is a futamot nézem, hanem egy másik adót. Remélem a jövő évi F1 izgalmasabb és jobb lesz.
  • ScarY MAN
    nincs valami összefoglaló videó a versenyről?:)
    kicsit lemaradtam :)
  • a.carkey
    Idén annyi jó futam volt, mint pl. ... és még sorolhatnám.

Ez a futam is "jó" volt, persze a többi ultraszar-übergagyihoz képest. De legalább ismét sejtették, hogy előzni is tudnának, ha nem minden autó tök egyforma lenne és szinte csak nüanszok döntenének.

Talán, még is csak jobb lenne, ha nem a költségeket faragnák le, hanem engednének mindent, mert ilyen unalmas évet - annak ellenére, hogy több csapat fogott ki egy-egy hétvégén jó napot (értsd: győzött), mint átlagban - még egyet nem lenne jó látni.

De Kobajasival új hullám előszele köszöntött be. Remélem, nem a kamikaze lesz az, hanem valami friss, hűs, japán fuvallat! :D
  • Angyalifény
    Azt láttam de az elején kívül uncsi volt a végén aludtam.

Nos az volt kb 15 perc izgalom.
  • Nohab
    Brazil futam elejét láttad? Például én ezért nézem. Az már más kérdés, hogy az idei szezon szar volt, de örömmel láttam a kicsi csapatok sikereit.
  • Angyalifény
    NEM KÖTEKEDEK CSAK BESZÉLGETEK !
  • Angyalifény
    Azt senki nem akarja hogy megsérüljön a pilóta ez természetes! De valahol már a pilóták is vállalják hogy ez benne van hogy ütköznek.

A NASCAR-ba pl felállva ujjong ilyenkor a közönség.

Nem mondom hogy törjék halomra 1 mást de hogy vonatoznak másfél órát.....

No meg sztem kevés a verseny is.

mennyí van ? 17 ?
  • paj01
    helyzet fuggo...
    vegyuk azt h menetkozben autoban felhivnak h elmondjak neked mit kell hozni a boltbol:D
    ferfikent lehet h mindent megjegyzel de kozben tomegkarambolt csinalsz:D, nokent meg maximum kifelejted a vasarlolistarol a tejet.
    Sarkalatos pelda de igy lehet erzekeltetni a kulonbseget:D
  • paj01
    Jo hat te akkor azt szereted ha frocskol a ver meg repkednek az alkatreszek:D Forma 1 nezesebe is benne van.. persze h jo nezni amikor vmi karambol van..nah persze csak akkor ha nem azzal tortenik akinek szurkolsz:) es akkor meg jobb ha az elol esnek ki akinek szurkolsz:D:D
    Es ezek a dolgok ugy mukodnek h altalba nem lesz komolyabb baja a pilotaknak szal tok jo.
    De azert nem csak errol kell h szoljon: en pl birom a belso kamos felveteleket, az autok hangjat stb.
    Ha izgalomra vagyok akkor megnezek vmi Szegal Istvan filmet es annyi:D
  • neoG
    Bocs, nem voltam elég érthető.Azt akartam mondani, hogy iszonyat milyen orgánuma van. A hideg kiráz tőle.Mondjuk az "ööö"-zéssel is bajom volt. De ha tényleg ilyen nehéz a szinkrontolmácsolás ahogy írod, akkor ezt nem tekintem ezután hibának.