FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gumi!!!! az igaz, hogy k*rva nehéz lehet, de a fejük gyakorlatilag be van ékelve (max. 15-20cm-t enged mozogni, legalábbis nekem úgy tünik), egyszerûen a bukósisakon múlik, hogy bírja-e az ütést (gondolom nem gyenge anyagból van csinálva)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

bardocz
Mégegy ilyen kommentáor szerintem egy országban sincsen,Satonak nem örültek enyire a japánok😊
bardocz
Neked az tompa tárgy?Hát nem kivánom hogy eltaláljon😄
szvsz, annyira rögzített a fejük, hogy egyszerûen nincs hely neki, hogy komolyabban hátracsapodjon, szoval az ilyen fejt érõ tompa tárgyak nem hiszem, hogy veszélyesek, még ha kerékrõl van szó, akkor sem

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
Whiting biztonságosnak találta Valenciát
A munkálatok a jövõ héten befejezõdnek. A futamra 112771 nézõt várnak

ezt hogy számolták ki ilyen pontosan?

MaSzKa

Ecclestone úgy véli, hogy az Orosz Nagydíj remek terjeszkedési lehetõség lenne a Formula-1-nek. (és a dohányreklámok is engedélyezettek) "Szeretnénk, ha mihamarabb bekerülne a versenynaptárba, de ez rajtuk múlik. Attól függ, hogy milyen gyorsan sikerül felépíteniük a pályát."

ez jo lesz

Kit--Kat
Ez annyira 0 szöveg és divat is egyben, hogy szerintem le is lehetne vele állni, ennél még az alkesz is eredetibb.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

bardocz
6:45...
"Mondjam azt,hogy erre a forgatásra nem adtam engedélyt?"
Nem kérdezné,ha Balázsék találják ki...
MaSzKa
mind2 poént balázs és csapata találta ki

BaliBoy
Nem is baj. Tiszta motiválatlan ez a fickó. Alonsot sem csípem, de legalább motivált és van benne küzdeni akarás. (sajna sokszor túlzottan is) Legjobb lenne ha ismét egy német jönne a helyére. Mondjuk Vettel. 😊

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

bardocz
Nem szeret viccelõdni?Õ találja ki az egyik poént hirtelen😄
MaSzKa
kiváncsi lennék mennyire okos a lánya?

mert az hogy jól nézki azt már látjuk

szerintem a papát kikészíti
biztos nem õ fizette a fotózást

amúgy ez a Bernie gyerek nem szeret viccelõdni ahogy elnézem

bardocz
Pojt hogy elfékezték,mivel megdobja a koscit a domb,a hátsó keréken kevesebb súly van,így blokkolni tud ugyan olyan fékerõeloszlásnál,ahol normál esetben nem,és egy kis csúszás is ilyenhez vezet,fõleg egy lejtõn.
b-type
Ezt Fp olyan frankón magyarázza mintha mégis fel lehetne fogni civil ésszel 😊)

persze, ezt most nagyon észrevették, de DC-vel a párhuzam nem frankó, csak kézenfekvõ a hely miatt.
DC is korrigált...ha valaki még emlékszik mennyivel csúszott el az elválasztó betonfal mellett akkor tudja hogy még azt a megmaradt elsõ kereket is tudatosan fordította.
Nem lenne szabad alá-fölé helyezést kiéreztetni az összehasonlításból, mert minden helyzet más és más, még ha hasonlónak is tünik...valójában pont a laikus az akinek ez uaz a szitu.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Az elmúlt hetekben több alkalommal is felreppent a hír, miszerint 2010-ben Fernando Alonso váltja Kimi Räikkönent a Ferrarinál. Habár az olasz csapat cáfolja az elõszerzõdés aláírását, a Premiere televíziós csatorna értesülései szerint Räikkönen a Kiss finnországi partiján elszólta magát: "már csak 2009-ben fogok a Formula-1-ben versenyezni."

Räikkönen egy közeli barátja a Münchner Tageszeitung-nak elmondta: "Kimi nagyon szeret vezetni, de minden mást ki nem állhat a Formula-1-ben. A nyilvános szerepléseket és a folyamatos megfigyelést is beleértve. Nem akarja már ezt hosszú távon csinálni."

A McLaren csapatorvosa, Aki Hintsa hozzátette: "Kiminél minden lehetséges."

A tz úgy tudja, hogy a Ferrarinak a Magyar Nagydíjig kell döntenie arról, hogy leigazolja-e Alonsot. Arról, hogy mikor ülhet elõször az autóba, eltérõek a hírek. A lap megbízható forrásokra hivatkozva állítja, hogy amennyiben Felipe Massa nem tud bajnoki címet szereznie, elküldik. Luca di Montezemolo ezzel a feltétellel egyezett bele a szerzõdés-hosszabbításba.

A Ferrari elnöke ugyanakkor hónapokkal ezelõtt kijelentette, hogy nem lesz Räikkönen – Alonso páros a Ferrarinál.

http://gaborszantai.co.uk/

"De komolyan: én is borzasztóan sajnálom Adrian Sutilt, aki vitathatatlanul szenzációsan teljesített a Monacói Nagydíjon, mégis azt kérem, hogy egy pillanatra vonatkoztassunk el az õt ért szerencsétlenségtõl, és koncentráljunk Kimi mozdulataira. Ha sikerül elképzelnünk, mintha Sutil Force Indiája ott sem lett volna, az egyik legszebb jelenet bonatkozik ki elõttünk, ami a gyorsasági autósportban elképzelhetõ: egy formaautó 250 km/óra körüli tempóban riszálja magát, s hiába hisszük, hogy a következõ pillanatban a falnak csapódik, valahogy mégis irányban marad.

Civil ésszel felmérni sem lehet, hogy ez milyen hihetetlen egyensúlyérzéket követel a versenyzõtõl. Röhejesnek tûnik, hogy egy hibát magasztalok? No problem: menjünk el szépen egy vezetési tréningre, mondjuk a Hungaroring tanpályáján, és próbáljuk ki a rántópadot, amely szándékosan megdobja az autónk farát, hogy ellenkormányoznunk kelljen. Mindezt persze circa 30 kilométer/órás tempónál. Megvan? Oké, akkor próbáljuk meg elképzelni ugyanezt 250-nél, úgy, hogy másfél méterrõl egy védõkorlát vár minket vigyorogva, és a közúti autókénál sokkal közvetlenebb áttételezés, no meg a tempó a legapróbb kormánymozdulatot is brutálisan felerõsíti. Elképesztõ, hogy Kimi képes volt korrigálni, miután a Ferrariját az alagút utáni féktáv elején megdobta az a bucka; négyszer ellenkormányzott sikeresen, és ha Sutil nincs elõtte, a sikán levágásával bár, de a megúszta volna ütközés nélkül. David Coulthard egy nappal korábban, a Q2 végén ugyanazzal a buckával kötött kellemetlenül közeli ismeretséget - az eredményre, azt hiszem, mindannyian emlékszünk."

a5.hu

Istencsászár
A domb tetje már féktáv

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Akkor nem csapodik oda, hanem elszall.. A rogzites vagta pont fel oda... Amugy meg fekeztek, Kimi is elmondta.. Az mar a fektav...

M@TriX
szerintem meg éppenhogy nem fékeztek, hanem nyomták neki és a kis dombon elemelkedett egy picit a seggük, de az már elég is volt.
bár ha az "elfékezés" alatt úgy értetted, hogy nem fékeztek idõben, akkor nem szóltam semmit 😊

jah amúgy el is felejtettem mondani akkor a megjegyzésem, hogy az elsõ kerék érintette is a Coulthard sisakját ha jól láttam.
akartam is mondani, hogy mi lett volna ha még nem teszik kötelezõvé a rögzítést...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Istencsászár
"Coulthard a Monacói Nagydíj idõmérõ edzésén nagyot bukott, ám sokáig nem tudták eldönteni, hogy az autóval történt e valami probléma, avagy vezetõi hiba okozta a balesetet. Mint ismeretes, a skót versenyzõ az alagútból kijövet a féktávon odacsapta az autóját a korláthoz, majd a szemközti menekülõútra csúszott. Az ütközés közben a jobb hátsó kerék elszabadult, ám ami talán még ennél is veszélyesebb, a jobb elsõ kerék egészen közel került Coulthard fejéhez, amit a versenyzõ így kommentált: „Most egészen közelrõl megismerkedhettem a Bridgestone abronccsal."

A legutóbbi vizsgálatok, melyeket a csapat technikai vezetõje, Adrian Newey vezetésével folytattak le kiderítette, hogy a versenyautó teljesen rendben volt, a monacói esés vezetõi hibának minõsíthetõ."

Kocka elfékezte, ahogy Kimi is.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

M@TriX
szerintem is jó cikk, a futamot csak fél szemmel tudtam követni, így tisztázott pár dolgot nekem. Pl csak néztem, hogy Hami a kocc után hogy elõre mennt.

de így már értem...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

ez most nagyon jó leírás a stratégiákról

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

M@TriX
off: utálom ezt a mûsort, szegény Zoli...

M@TriX
õ a lánya?, mert akkor biztos örökbefogadta 😉

MaSzKa
off

MaSzKa
off

MaSzKa
az így durva
James Hunt aruló

Laudába legalább van becsület

Kit--Kat
Jahh, azért vesztette el mert Nürburgringen esett egyet és megégett, ez a régi sokszor felemlegetetett sztori, 76-ból. Na de a lényeg az, hogy ki kellett hagynia pár futamot amíg versenyzésre alkalmas állapotba kerül.
Akkora elõnye volt, hogy 3-4 futammal késõbb amikor visszatért is még James Hunt elõtt vezetett. Az uccsó verseny Fujiban volt és kb olyan állapotok uralkodtak rajta mint tavaly. Nikiben még benne volt a para az égési sérülések után és a versenyzõk is megegyeztek, hogy, ha élteveszélyes körülmények nem változnak akkor kiállnak a boxba. Csak Niki állt ki. James Hunt harmadik helyen befutott és így lett Vb 1 pontal.
De a csapat megnyerte a konstruktõrit.

Ha jobban bele akarod ásni magad:
http://en.wikipedia.org/wiki/1976_Formula_One_season

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

MaSzKa
fél vb?

Kit--Kat
Nekem is, nyert két és fél VB-t a Ferrarinak😊

MaSzKa
ja kicsit megöregedett az f1-hez

amúgy nekem szimpatikus versenyzõként

Kit--Kat
Igen olvastam már róla.
Más részrõl Laudát azért sem említettem meg, mert nap mint nap játsza ma is a sajtóban az udvari bolondot, szóval õ szemelõtt van most is.

MaSzKa
Lauda 😄

MaSzKa

Kit--Kat
De jóó a nagy öregeket látni Andretti, Champman, Regazzoni, Arnoux, Peterson😊
Jó videó😊

MaSzKa
ja még szélárnyék sincs 😄

amúgy monacoba durva elõnyre tett volna szert az a kocsi

Kit--Kat
És a többiek arcába nyomja.

MaSzKa
errõl különben ide írtam pár dolgot

az idõ mérõn nem derült ki de a versenyen az 1. gázadáskor a startnál már tudták a mi a dörgés kiszívja a levegõt a kocsi alól így jobban tapad

lehet, hogy benne van a dologban😊 olyan átlagsebességet produkált, mint amit még a mostaniak sem értek el. Persze, lehet hogy volt más oka is, de ez elég nyomósnak tûnik😄

MaSzKa
1 versenyt ment és azt is elképesztõ fõlénnyel nyerte

felebezett a többi csapat így nem vettél el az eredményt de a következõ futamon már nem indulhatott

ladarevolution
Nem e miatt? :

Úgy emlékszem csak 1978-ban használta a Brabham, talán pár versenyt mert az FIA egybõl betiltotta.

Kit--Kat
De '83-ban már át volt építve úgy tudom.

MaSzKa
a neten összevissza van minden

sehol nincs leírva pontosan megbízhatóan

a gyári weboldalom meg szinte semmi info sincs csak hogy kinyert az csá

most lehet, hogy hülye leszek, de Laudának a neve mellett miért van teljesen más idöeredmény, mint a körülötte levõknek?? 1978-at néztem..:l

bardocz
Más volt a pálya,eleve az elején gyorsabban lehetett átjönni a sikánon.
MaSzKa
http://www.f1-fansite.com/circuits/monza.asp

itt is van 1 kis info de ez már verseny itt olyan 900-1000Lóerõvel mentek a BMW-k

olyan 5sec-el gyorsabbak ma mint 24évvel ezelött versenykörülmények között a táblázat szerint

de ki tudja az állapotokat, idõjárás, pályaállapota, saeftycar, stb

MaSzKa
nincs a hivatalos oldalon se 1983-as Qualifi 😞

MaSzKa
Monza Verseny
1983 Fastest Lap: Nelson Piquet 1:34.431
2006 Fastest Lap: Kimi Räikkönen 1:22.559

hivatalos F1 oldalról