182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Tudtommal jövőre Schumacher nem lesz ott. Mintha erről lett volna szó, hogy ezt Alonso kikötötte. Meg ugye a saját csapatát hozza, bla, bla, bla ... :D -
Az Atlason ma este volt fent egy cikk (a Kobayasi mélyinterjú után), hogy jövőre Raikkonen-Kobayashi kettős a Toyotánál, de levették. Érdekes. -
G_ArchAngel #88950 Hacsak nem arrol szol az egesz, hogy MS megakarja alazni Alonso-t:)
Mert arra Massa tokeletes eszkkoz:) -
No igen. Az egyiket azért hozták oda, hogy végre vébét nyerjenek, a másik meg kihasználta az egyik szopás-nyalását technikai és egyéni szinten, és hopp, máris a másik előtt találta magát, majd ugyanolyan jogokat követelt. Ugyanaz, mint a McLarennél 2007-ben, és majdnem ugyanúgy is végződött, azzal a különbséggel, hogy Hamilton egy évre rá vébét nyert, Massa meg soha sem fog. -
Várjuk meg egyáltalán rajthoz tud-e állni Massa. A fejsérülések kicsit mások, mint egy lábtörés. (Ls. Karl Wendlinger 1994, Monaco! Pedig addig ő volt a jövő egyik - másik - német reménysége. Schumacherrel egy csapatban nyomták a Mercinél. Neki is fejsérülés, kóma, stb, aztán ahogy visszatért, már nem volt az igazi. :( ) -
G_ArchAngel #88947 Kimi 1 VB cím
Massa 0 VB cím
Kimi 2 2. hely
Massa 1 2. hely
Viszont Kimi es Piquet jnr. kozott szinten csak 1 VB kolunbseg van, azaz Massa = Piquet jnr. no comment -
"Mert nekem igen bökte volna a csőröm"
De te magyar vagy. Mi magyarok mindenhol azt nézzük kinek, mi, mennyi. De csak mondani tudom:
Kimi 1 VB cím
Massa 1 2. hely.
Na kb. ennyi a különbség köztük ... -
Mert szerinted egy KERSes autót arra kellett kárhoztatni, hogy egykiállásosként menjen végig? :D
Kobi meg zseniális fazon, de azért kellett egy Kimi is az elején, hogy az első körben szálljanak el mindketten ... -
A TOP 4 közül csak Kiminek volt 2 motorhibája, ez volt az oka, hogy Massa előtte volt akkor még.
Hamilton és Alonso is könnyen vezette a ponttáblát Kimi alatt úgy, hogy technikai hiba nem hátráltatta őket. egyáltalán.
Leírtam már neked, nem az a gárda menedzselte a csapatot 2008-ban mint aki oda szerződtette és megnyerte vele a 2007es évet.
Úgy látszik nem csak nem akarsz "beállni", de megérteni sem akarod azt ami neked nem tetszik.
Egyébként a kérdéseket tedd fel Schumachernek, hogy miért állt érdekében elleheteleníteni Kimit.
Én sejtem, nem kért a tanácsaiból.
Viszont popó nyaló Massa még f*szát is örömmel fogadta, így teljesedhetett ki a történet.
Vérporf Todt alatt nem érvényesült a Schumi lobby, viszont Domenicalival összeszövetkezve már öcsikét nyomták.
Kérdés 2007 Spanyol nagydíj után mitől felejtett el Kimi vezetni és az addagi bukdácsoló massa, hogy kerekedett felé?
2 verseny alatt megtanult rendesen vezetni?
-
Senki nem mondta hogy Kimi elfelejtett vezetni.
Rengeteg oka lehet annak ha egy autóversenyző nem tudja a legjobbját nyújtani.
Egyébként 2007-ben sem volt az a kontrasztos Kimi fölény csapaton belül, 5 futammal a vége előtt még Massa állt jobban kettejük közül.
-
G_ArchAngel #88942 Semmi baj nem lett volna, ha okosan csinaljak, de olyan nincs, hogy egy VB pilota 5 honap alatt elfelejt vezetni...
A strategiai folyamatosan a legrosszabbak voltak a mezonyben - mire fel? 2007-ben miert ment jol minden, 2008-ra az egesz stab agyat toroltek a fekete oltonyos emberek? Mese... -
Csak értelme nincsen. Miért hátráltatnák Kimi-t?...csak nehogy sikeresek legyenek?
Vagy MS kicsinyes bosszúból?...ha MS nem akarja oda se hozták volna Kimi-t, ebben biztos vagyok, inkább marad versenyezni (bár maradt volna).
A csapat hibázott, ahogy hibázott Massa-nál is.
Az utolsó mondatot szívesen felvállalom, inkább mint beálljak egy olyan sorba ami egyszerűen nem sajátom, ha neked a különvélemény kezelése nem megy az a te kereszted. :)
-
:)..magam is megleptem ma :)) -
G_ArchAngel #88939 Google a baratod, Kit-Kat is leirta es ha nem tetszik, a fu zold, az eg kek - vagy mar nem hiszunk Schumachernek? Ezt is megertuk volna? :)
Azt is megmondtak, hogy 2008-ban Massa-ra lett tervezve az auto.
Nem kell sokat gondolkodni, miota MS elkezdte a hattermunkat, azota nem megy Raikkonen-nek. Ha ott volt egy futamon, akkor a finn autoja szetesett, a szerelok hibaztak, allandoan tobb uzemanyagot cipelt. Nem mondom, hogy Kimi nem hibas, szvsz jobban osszeszedhette volna magat, de ennyi veletlen nincsen.
Az az ember, aki MS utan a masodik evezred elso evtizedenek leggyorsabb pilotaja volt, aki azert vesztett el ket VB cimet, mert egyszer a mestert visszatoltak, majd szethullott alatta az autoja, vegul elso eveben megnyerte a Ferrarinal a VB cimet, elfelejtett vezetni? Amikor akkor rakta ossze a tokeletes versenyeket, amikor mar majdnem minden veszett?
Aki azt gondolja, hogy ennek az embernek a szintjere egy tel alatt felnott onerobol Schumacher vizhordoja, annak annyi agya nincsen, mint egy lapra szerelt IKEA ciposszekrenynek...
-
Akkor lenne izgalmas az év, ha kiszórnák a dupla diffúzort és azt a primitív egyszerűt rakatnák be mindenhova amit azért terveztek, hogy ne generáljon a mögötte jövőnek káros szélárnyékot. -
Gabor_(HSF) #88937 A következő év,akár már lehet izgalmas is..
Lesz egy nagyon erős Ferka,egy RB (bízom benne,hogy Merci motorral)és remélhetőleg egy Meki is..
Mivel megnő az autok hossza,igy mégnehezebben lesz irányitható,a teletankról már nem is beszélve..
Kizártnak tartom,hogy a Brawn-ék mégegyszer igy beletaláljanak,ráadásul,most nincs is annyi idejük kisérletezni..
Vettel-Alonso-Hami vb csatát várok,persze a téli-tavaszi teszteken lesz munkájuk bőven,de én mind3mukat képesnek tartom,egy jó autó kifejlesztésében.. -
Ennek kb. semmi értelme, de ha vicces akart lenni, az sem jön át.
Mi a probléma?
Ezen már rég túl vagyunk, aki nem hitte el, annak is lenyilatkozta már Schuanmcherrel az élén a Ferrari, Massat tekintették elsőszámúnak a Domenicalis érában.
Önerőböl, hogy ért volna már Kimi nyomába kis pösze?!
Ahol meg közbeszólt a véletlen, vagy a mezőnyben kellett volna okítani, megállt a tudomány.
Ez volt 2008-ban. -
WNW #88935 Kit-Kat fel kene noni............... -
Magyarul egy jót dugtál? :) -
Gabor_(HSF) #88933 De legalább te elhiszed amit írsz,az is valami,vagy még az sem? -
Vitázni jó...az egyetértés megöli a vitát :))
(de egyébként ma különlegesen beleavatkoztam valakibe akibe már régóta kedvem lett volna, tudjuk be ennek :D ) -
Gabor_(HSF) #88931 Ezt nem hiszem el! Te valami tanfolyamon voltál? vagy valami különleges beavatkozást hajtottak végre rajtad:D
Hosszú-hosszú évek, sok-sok vita után,ez az első olyan megnyilvánulásod,amivel maximálisan egyetértek.. -
Nem kell azt gondold hogy tudod én mit fogok gondolni :D
...micsoda családi viták lehettek a két Todt között, Nicholas Massa mellett érvelt, az apja meg Kimi mellett :))
szegény Nicholas még kevesebb jutalékot is kaphatott, mert az apja Kimi-nek adott nagyobb összegről szerződést..
De majd most, FIA elnökként Jean Todt bosszút állhat Domenicali-n hogy kirúgta a protezsáltját.
A Ferrari Brazil piac meg összerúgja a port a Santander-rel..:)
-
barmi #88929 A BMW elköszönt :
...
-
Amíg Totd ott volt el is verte.
És ugye ez folytatódott 2008 elején, aztán furcsamód abbamaradt.
És amikor abbamaradt akkor már nem Todt volt ott aki olyan csillagászati összegekért leigazolta Kimit, hanem Domenicali aki végül 2 év áskálódás után kitudta rúgatni Kimit.
Csak azért írtam, hogy ilyen apró dolgokat tudjál.
Te ugyanannyira, vagy mégj obban, vagy elfogul Hamiltonnal mint én, szóval nem kell megjátszani a nagy objektívet aki nem kételkedne abban amit lát.
Te sem hinnéd el, ha Hamiltotn ugyanabban az autóban megverné Massa, mert ugyanolyan fizikai képtelenség egyenl feltétleke mellett, mint ami tavaly történt.
Massa intelligenciáját meg nézd meg nekkora, az Alonso tudott a tervről c. nyilatkozataival 2 héttel a hivatalos bejelentés után... -
:))
De a Ferrari braziliában nagyon sok autót ad el :DDD (meg hasonlók).
Massa-t nem fogják visszafogni, egy versenyző volt aki miatt hátrányba helyezhette magát és az MS, de az egy különleges helyzet volt.
MS ma is irgalamtan jól autózott, bár kicsit megvastagodott deréktájon :) -
Massa nagyon is kinőtte magát, mint írtam/linkeltem amikor Kimi odament a Ferrari-hoz az volt az általános vélemény, hogy messze elporolja Massa-t, a fizetése is...a két versenyző fizetése közti különbség is egyértelműen sugallta hogy kitől várják/kire bízzák a Ferrari csapatot.
Azért az Massa intelligenciáját dicséri, hogy egyszer nem nyilatkozta le, hogy ugyan milyen sz@r ám ötödannyi fizetésért ugyanazt nyújtani mint a 'sztárcsapattársa'.
Mert nekem igen bökte volna a csőröm. Kimi az én szememben alulmaradt Massa-val szemben, csak én nem tudom azzal magyarázni hogy ez csak azért történhetett meg mert Massa-t nyomták.
Ezt az 'érvet' meghagyom nektek. :)
Alonso és Massa a jövő zenéje, Alonso nem fog beleszürkülni a Ferrari-ba, addig faragja azt az autót amíg megfelelő nem lesz neki...és ha az lesz, akkor Alonso bitang kemény ellenfél lesz. -
gyepesjoint #88925 alapból vissza lesz fogva Massa,ha nem is akkora mértékben,hogy az feltünő legyen,de vissza lesz!! ugyanis nem kis pénzt fog kapni Alonso,na meg ugye hozott is egy főszpnzort,a Santandert,ami ugye spanyol bank,szal a nyomás az meg lesz! -
Miért ne? Gondolom felmérték hogy a pálya nem fogja megenni a lágyat.
Kobayashi Kimi mögül rajtolt, és 1 kiállással a 6. helyig jött fel. -
Pont ez az, ha nem nyomják úgy Massát mint Kimi ellenében, akkor Alonso majd jobban fog tudni teljesíteni nála.
ha meg folytatják akkor tök mind1, bár a sok pénz miatt kétlem, hogy megint Massa körül fog forogni a világ. -
Olvasom amit mond és látom amit tesz, sokkal lojálisabb a csapata iránt mint bárki a mezőnyben, persze ez csak azért tűnik nála kirívónak mert nagyon erősen kimutatja és ne tessék félreérteni, mert a többiek is természtesen ugyan ilyenek, csak nem mutatják ki ennyire. -
"Ha Alfonsot elkezdi verni Massa én arra is azt mondom, hogy nem egészséges körülmények között történik."
Ezért is nem értem Alonsot: ha jó az autó, akkor Massa is fogja hozni azokat az eredményeket, mint Alonso. Ha rossz, akkor mindkettő szar lesz, mint idén a Ferrari. Jó autó esetében azonban Alonso könnyen azt a helyzetet állíthatja elő, hogy milliókért jön, de a másik nem milliókért is képes tartani vele a versenyt. Így hamarosan kialakul majd az a szitu, mint a McLarenben, és egyszercsak Massa lesz pontfölényben. Aztán kezdődik minden előlről ...
Persze, ehhez az is kell, hogy Massa képes legyen a visszatérésre. Akár úgy is járhat, mint Schumacher.
Megjegyzem, Abudabiban is gyönyörű stratégiát talált ki a Ferrari: egy tankolás? Ritka hülye döntés volt egy széles (no safety car), gyors (hopp egy KERS a startnál), és új (senki sem versenyzett még rajta) pályán. Mert az, hogy Fiscoval ezt meglépik, az oké. De, hogy miként mérték azt fel, hogy 11. helyről egy kiállással vágjanak neki? Na ehhez már tényleg a helyszínen jelen lévő összes nagyfejü (Massa, Schumacher, Monti, Domi és ezek családjainak) IQban kivetített agymenése kellett ... -
gyepesjoint #88920 Már az első mondatod nem hiteles,akkor mit mondjak a többiről? :/ -
"mert ha ő hibázik akkor a csapattól kér elnézést, ha pedig a csapat akkor ők tőle, persze másoknál is megvan ez, de nála látni ezt a legerősebben hogy mennyire együtt él a csapatával és a csapat vele"
miez a szar kamu szöveg?
mindenki a csapattól kér bocsánatot ha elbassza, azt meg hogy ő jobban együtt és a csapattal miből következtetted ki? -
G_ArchAngel #88918 A McLaren-es idoszakra gondoltam - azzal az autoval semmi baj nem volt... -
NEm kell ez.
Egy HAmilton vs Kimi teljesen más szitu az eredményektől függetlenül.
Kb. egy szinten vannak, futamokon és pontokban sem végezhetnek egymástól messzire jövőre, mert mindketten a legjobbak elitjében vannak, kicsi közöttük a különbség.
Na most ezzel szemben Massa hol van egy elit pilótától?
Jobban mondva hol volt egészen a Ferrariig?
Sauberben látványtalan 0át teljesített, a Ferrariban 2006 első évében homály volt a második félévre javult fel de még így is messze volt a kocsi teljesítményétől.
Na ezek után az addig legjobb pilótának tartott Kimihez akiből legenda lett a McLrennél, egyszer csak felnő?!
Beláthatod, hogy elég képtelenség és azóta a motiválatlan blabla is meglett cáfolva ami a kedvenc fegyveretek volt.
Jogos volt Massa státuszának és az egyenlőségnek a megkérdőjelezése a csapatnál.
Ha Alfonsot elkezdi verni Massa én arra is azt mondom, hogy nem egészséges körülmények között történik. -
Nem baj. BMW és Toyota elmegy az már 2 gyári csapat. Renault is kérdéses, úgy hogy szép lassan elfogy a gyári csapatok befolyása az F1ben így talán változhatnak a dolgok remélhetőleg pozitív irányba! -
Na jó már nem azért de nézd meg milyen autót raktak a feneke alá és nézd meg, hogy az év nagy részében állandó pontszerző helyen végzett. Ehhez képest a csapattársai meg állandó jelleggel - egy-két esetet kivéve - a sereghajtó mezőnybe kvalifikálták be magukat vagy ott végeztek a futamok során. A Renault egyszerűen pocsék volt idén. Az autót baromira félre tervezték és az is csoda, hogy ennyi pontot összekapart, ami egyes egyedül Alonso-nak köszönhető mert idén csak ő szállított pontot az istállónak... -
G_ArchAngel #88914 Röviden: Rossz hír várható a Toyota háza tájáról
Írta: F1.live.hu
2009. november 03. Kedd 09:21
A brit és a német média információ szerint a Toyota a héten rossz hírekkel fog szolgálni, mely egyben a kiszállást is jelentheti a Forma-1-ben. Ha ez megtörténik, akkor a jövő hét vasárnap tartandó tokiói nagy gyűlésen a Toyota 2010-es F1-es költségvetése nem lesz napirendi pont.
-
Na ez igen merész kijelentés volt :)
Az autó teljesítését 3 részre szokták bontani:Versenyző,Versenytechnika,Tapadás.
-A Versenyzőt most hagyjuk, partt6alalan vita lenne.
-sz@r technikával még tudsz látványosan autózni..Alonso pl.
-De ha nincs tapadásod az lassú is, és nem is néz ki jól.
Amennyiben összekerül Hamilton és Kimi, úgy majd elválik ki a jobb,...én csöppet sem féltem Hamilton-t, sokkal inkább attól tartok, ahogy régebben írtam is, hogy majd itt is Kimi lesz az akit persze elnyomnak...az eddigi tapasztalatok alapján.
Azaz ha Hamilton veszít a csatában, akkor persze kapa, ha nyer akkor Kimi-t elnyomják.
...és ez az egész helyzet kb. mint púp a hátamra.