182274
  • WNW
    Tegnap meg Schumit irtak.. Ezek egyre durvabbak..
  • SzocsA
    történelem ismétli önmagát! de röhögnék ha megismétlődne az jövőre ami hami alonso idején volt! azt hiszi button hogy első számú pilóta lesz a mekinél!

a következő szezon megint olyan lesz mint az idei, valaki eltalálja a fejlesztéseket és akkora előnyre tesz szert hogy a többiek a teszttilalom miatt nem tudják behozni! vagy már késő lesz mire előállnak valamivel!

jövőre szerintem meg annyi előzést se látunk mint idén,majd nézzük a vonatozást, feltéve ha nem pártolnak el a szurkolók, és 30-40 körösek lesznek a versenyek!

és amíg a pontrendszer nem lesz olyan mint a motoGPben addig akik nem szereznek pontot azok nem is törik magukat!
  • bardocz
    De. 115 nap múlva.
  • G_ArchAngel #89389
    soha nem lesz ennek a tortenetnek vege?
  • a.carkey
    Jó volt ez 4-5nek is.
  • passatgt
  • Mad0x
    miről beszélsz? 8 másodperc volt ez a pit kiállás. most szerintem 4-5 lesz
  • vass17
    Viccelsz, ez kb 7mp volt.. a mai technikával gyorsabban is meg lehet csinálni szerintem
  • icemankimi
    értelek majd meglátjuk!;)
    raikkonen meg nem tudom majd 1 év múlva okosabbak leszünk
  • a.carkey
    Örülök, hogy ismét ilyen rövid kerékcserék lesznek.
  • a.carkey
  • a.carkey
    Lauda
    Prost

Mindketten visszatértek és bajnokságot is nyertek.
  • a.carkey
    Minden attól függ majd, hogy ki mennyire fog szopni az elején.

Lehet, hogy pl. Button 17ből 16on simán csak be fog érni dobogós helyen, szinte végig Hamilton mögött, de Hamiltonnak mégis lesz 4 technikai problémája és 4x meg "csak" nem tud nyerni. Aztán majd ilyenkor Button nyer, és meg lesz lőve a hamiltoni vébécím. Ugyanez más csapatnál is valószínűsíthető.
  • Black Ghost
    116 hsz, vajon miről szólhatott a vita?
  • icemankimi
    Hamilton agyba főbe fogja verni buttont.
    Button jó pilóta, de, ha év elejétől olyan a mezőny mint a 2 félévben akkor Button az első 4-ben nincsen a mclarennél meg hamilton egyértelműen első számú pilóta, hiába lesz button autóján az 1 rajtszám.
    Kimit meg szerintem a forma1-ben nem látjuk többet.
  • G_ArchAngel #89377
    A lo volt a ferfiak kozlekedesi eszkoze, most a motor az - noknek hinto es negy kerek valo... Rossi aki erositi a szabalyt;D
  • Punker
    a motor szabály stb, erre még rátesz nem merek nyomni úgy mint rég.....
  • Freedom88
    2006 jobb volt, mint a 05 én sztem.
  • WNW
    Szerintem mar akkor hanyatlott minden, mikor eloszor ultek at lorol kocsira.. Soooot, akkor kezdodott minden, amikor az ember ose lemaszott a farol.. Ott lett elbattva minden...
  • Kit--Kat
    A 2005ös év azért ne mond már, hogy nem volt jó.
    Utána tényleg a hanyatlás jött.
  • Kit--Kat

• G_ArchAngel #89371
    Nem lesz...

Sajnos valojaban mar regota nincs F1, kb. akkor halt meg az egesz dolog, amikor veget ertek a Schumacher - Hakkinen csatak. Azota ez valojaban egy szaguldo cirkusz, csak sajnos kinukban nevetunk es torolgetjuk konnyeinket.

Nekem pl. kedvem sincs megnezni azokat a videokat, amiket beszoktatok ide linkelni a hoskorbol. Egyszeruen 2000-tol mar nagyitoval kell keresni az igazi csatakat, jo ha evente 4-5 ilyet talalunk.

Ennek semmi koze Kimihez, mert O sem tett hozza semmit az utobbi idoben, mintahogy Alonso sem. Nagyon jo lenne egy MotoGP-hez hasonlo pontrendszer, akkor megdolgoznanak a 15. helyert is, igy meg ha latjak, hogy feltavnal a 8. sem lesz meg, szepen elkocsikaznak.
  • Kit--Kat
    Még Carlos Reutemannt is idesorolnám.

Ő is kicsit elfeledett, pedig ha valaki hát ő is VB címet érdemel volna.

Érdekes a sors néha, Alan Jhones, Keke Rosber, Jenson Button...

Pár név akinek Vb címe van, még sincsenek a közelében sem.

• a.carkey
    Ez a Stirling Moss effektus ...
  • a.carkey
    Az biztos, hogy amikor Schumacher lelépett a Kimi-Ferrari kombináció még hozott nézőket.
    Mondjuk, most meg lesz egy Senna. :) Megsaccolni nem tudnám mi lesz ennek a vége. Egy biztos, lesz még F1 Raikkonen nélkül is.
    Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.
  • Kit--Kat
    René Arnoux nagy figura volt.

És kit tartott a legjobb versenyzőnek aki ellen valaha is versenyezhetet???

Gillet:)

1979 Dijon....

Azóta sem volt olyan csoda, mint az utolsó 3 körben.

Gille tehetségben Jim Clark szintjén állt, nagyon sajnálom, hogy a sors nem engedte meg, hogy ezt világbajnoki címmel is bizonyítsa.
  • Kit--Kat
    Nem szívesen tettem de kihozod belőlem azzal, hogy nem vagy képes elismerni az 3 versenyző Kimivel együtt a vezető egyéniségei és legjobb pilótái.

Én abba sosem mentem bele melyik a legjobb, bár nyílvánvaló szerintem melyik, mert ott már nüanszok döntenek.

De ezt nem vagyok képes elfogadni, hogy valaki ezt ne értse meg, de innentől fogva békén hagylak, mert amúgy nincs bajom veled, az esetek 70%-ban egyet is értek az írásaiddal.

Mindentől függetlenül és ezt nem csak neked írom, a Hungaroring most nagy bajban van, mert nem fognak jönni a finnek és a többi Kimis, ugye itthon is meg világszerte neki drukkoltak a legtöbben.

Hát nem tudom, nem szerencsés dolog, talán ha Alonso belobban kicsit töb bspanyol jön, meg talán Vettel, de jövőre nagy szopás lesz az tuti.
  • a.carkey
    -t
  • a.carkey
    Az is lehet, hogy Raikkonen menedzsmentje csak arra várt, hogy Jenson leigazoljon a McLarenhez, hogy Kimi mehessen a Brawnhoz (Mercihez). De persze, ahogy bejelentik az új felállást (Rosberg-Sutil, Rosberg-Heidfeld, Rosberg-valaki) ez a feltételezésem bukhat, de egyelőre Kimitől nyilatkozatott két nap után sem láttam. Tudod, olyan ez, mint amikor egy sorozatban arra utalnak, hogy szarrá lőttek valakit, aztán pár rész múlva az mégis ott szambázik a képernyőn. :D
  • b-type
    Ez, ha összejön, sztem igazi ki-ki meccs lesz.
    Óriási a tét náluk, Heidfeld esetében ez talán az utolsó sansza, Rosberg esetében pedig a tehetségének bizonyítása.
    A Mercedes gyári versenyzői posztja a tét...kiemelt szerepkörben.
    Ebbe egyébként még belerondíthat Kimi bármilyen furcsán hangzik is, kivéve ha legalább 2 éves szerződést kaptak...nem 1+1opciós év, hanem 2 teljes év.
    Amennyiben Heidfeld (sajnos ő a sanszosabb) 1+1 évet kap, akkor az ő helyére sanszos lehet Vettel (ha a Red Bull-nak nem jön be a versenyképes motor), és Kimi (ha visszatér).
  • a.carkey
    A Red Bullt komolyan sajnálom. Egyetlen erős motor amiben bízhatnak, az a Ferrari. Nem hinném, hogy a Renault hosszú távra megoldás lehet.
  • a.carkey
    "ami arra kotelezne Raikkonent, hogy segitse Lewist"

Ezt nem hinném, mert akkor nem a jelenlegi világbajnokot szerződtetnék mellé.
  • a.carkey
    Két angol egymás mellett? Érdekes lesz. Kb. mint Villeneuve és Pironi. Az egyik bele is halt. Most vsz bele egyik sem halna, de hogy egymás egojának sem tenne jót ha az egyik v. másik elverné az egyiket v. másikat az tuti!
  • a.carkey
    Heidfeld valóban megbízható, de mivel a Merci is megbízható lesz, ennél azért majd több kell ...
  • a.carkey
    Van különbség technikai sportban megjósolt jövő és emberi tulajdonságok között ...

Villeneuve halála után hatalmas sansz volt arra, hogy Didier Pironi világbajnok legyen, de szilánkosra törte magát Hockenheimben.
    Aztán Enzo annyira szerette, hogy bár évközben odaigazolt Andretti és 83ra is maradt volna, Enzo mégsem tartotta meg 1983-ra, elküldte Prostot is aki szabadult volna a Renaulttól, majd végül Pironit jelölte Tambay mellé pilótának. Aztán, hogyhogynem a téli teszteken kiderült, hogy Pironi nem tud több órán át F1es autót vezetni, pedig gyors is volt, meg egyebek, de csak 1-1 körre, nem 72-re. Enzo így beszopta, mert pity-puty pilótát kellett kerítenie. :)

Nos, így került hirtelen a csapatba egy bizonyos Rene Arnoux aki már majdnem abbahagyta, mert megromlott a viszonya akkori csapattársával Alain Prosttal, így kapva kapott a Ferraris szerződésen.

Szóval még akár valami hasonló is összejöhet a Ferrarinál idén is. Aztán a végén talán még Kimit is előszedik majd a "tarcsiból", mint tették az Hakkinennel a McLarennél Andretti kirúgása után. :)

Minden esetre érdekes lesz a jövő év.

(Pironi mire versenyezni tudott és visszaerősödött addigra eltelt pár év, és már majdnem kész volt a Ligieres szerződése, amikor "belefulladt" a motorcsónakversenyzésbe ...)
  • Punker
    Button-t a Honda se törte meg, kis szerencsével még jobban felpörög.
  • b-type
    Az tény hogy Button-t még nem láttuk ilyen helyzetben viselkedni, nem hinném hogy rá lehetne szólni, mert ő is világbajnok angol versenyző akárcsak Hamilton. Őt meg kell verni ahhoz hogy megtörjön...ha megtörik egyáltalán.
    De ez a versenyzés lényege, két futamgyőztes nem lehet, valamelyik versenyzőnek ki kell kapnia.
    Ez nekünk csak jó.
    Alonso-Massa párosítás is hasonló, Rosberg-Heidfeld(?) felállásban is van fűszer, mert nem kicsi a tét..bár ott talán van egy kis 'leosztásszag'..de Heidfeld nem egyszerű srác.
    Red Bull elég kérdéses, ott a motorkérdést mihamarabb le kell rendezni, de az ő versenyzőpárosuk is jó.
  • WNW
    Tevedsz.. A Mercinek Rosberg melle Heidfeld lenne tokeletes valasztas.. Heidfeld gyors, megbizhato, siman vezet, ha esik, ha fuj kepes kiegyenlitet teljesitmenyre, a szakertok szerint kivalo kocsi tesztelo, marpedig a teszt korlatok miatt, az edzeseken tesztelnek sok mindent, ez elony lehet, ezenkivul nem egy hepciaskodo tipus, nem draga, es Mercedes neveles..
  • a.carkey
    Ki fogják csinálni egymást Hamiltonnal ...
  • a.carkey
    A Brawn az év elején megnyerte a vébét. A szezon második felétől semmi mást nem csináltak, mint bebiztosították azt, bár baromi nagy szerencséjük volt, hogy a többiek betliztek, vagy szoptak a technikával, elemekkel.

Ezt Brawn is felmérte és amikor a többiek - Ferrari és McLaren - leálltak a fejlesztésekkel, ők is, és az idei autóra koncentráltak. Akkora előnyük volt, hogy nagyon nagy problémák sem gátolták volna őket bármelyik cím elnyerésében. Ez van. Szerintem - látva, hogy Button csuklóból hozta a végét - jövőre ezzel a háttérrel még jobbak lesznek, bár Norbert Haugot utálom, és szerintem már évekkel ezelőtt ..., na mindegy.

Minden szempontból ütős csapat lesz és egyáltalán nem lesz lemaradásuk, kivétel, ha egy Heidfeld, Rosberg kettőssel állnak majd rajthoz. Heidfeldnél unalmasabb pilóta talán csak Zsolti volt ebben a mezőnyben, Rosberg meg tényleg jó, de azért nem arról híres, hogy összepontosítva sorra behúzza az eredményeket. Persze történhetnek még csodák.