182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Hagyj már lógva, már tegnap este is csak sértegettél, annak ellenére hogy most sem, ahogy az eddigi vitáink alkalmával sem tettem ezt veled.
Én csak azért mosolyogtam mert teljesen hiábavaló veled vitázni.
Mert egész egyszerűen, szerintem, túl sok érzelem mozog most benned...amit egyébként egyáltalán nem csodálok. Tudom hogy ha azt írnám hogy tök sajnálom hogy Kimi így járt, hogy a szurkolói így jártak, azt is rosszul vennéd le. Én végig azt hittem hgoy a McLaren-hez fog aláírni, engem is meglepett a hír. -
Ezt Massa mondta, nem én. :D -
Ralf azért győzelemképes pilóta volt. De még ő is belesüppedt a mocsárba. -
Sztem elsősorban a pénz, másodsorban a tiszta angol felállás, harmadsorban Button vezetői képességei.
-Amennyire én tudom, Kimi-nek kétségtelen kevés pénzt fizetett volna a McLaren, Button pénze viszont nem sokkal több.
Ez fontos. A számokon túlmutatóan.
-Tiszta angol felállás egy plusz motiválóerő..A Formula-1 történetének első brit bajnoki duóját Graham Hill (1962, 1968) és Jim Clark (1963, 1965) alkotta, 1968-ban, a Lotusnál.
-Button vezetői képességei hasonlóak mint Räikkönen-nek, hasonlóan puhán vezet..ez jövőre még jó lehet.
..bár sztem Heidfeld lett volna a legjobb, ha már Rosberg-t nem sikerült, mivel Heidfeld vezetési stílusa képlékenyebb, ő képes volt változtatni rajta amikor kellett, amikor nem tudta felmelegíteni a gumikat.
Hamilton és Button vezetési stílusa viszont elég eltérő...és az autót egy irányba fogják fejleszteni. Itt Button-nak az autóhoz kell idomulnia ha nem akar lemaradni, mert az autó fejlesztésének irányát sztem Hamilton fogja meghatározni, ahogy eddig is...és ez kétségtelen célravezető.
Sztem végül is Button nem a legjobb választás, de annak örülök hogy egy vidám figura kerül a McLaren-be, szimpatikus volt a Monaco-i öröme :) -
Hiába röhögsz, ha így van.
Egyszerűen képtlen vagy globálisan átlátni a dolgokat és objektívan lenézni a dolgokra.
De ez lehet veled született hiányosság. -
Az iden mar elqrtak egy kocsit, szerintem jovore nem ismetlik meg ugyanezt a hibat.:) A masik meg az hogy az idei szezonban az o autojuk fejlodott a legtobbet, legalabbis en igy lattam. -
Tényleg, igazad van, ezt elfelejtettem
-
gyepesjoint #89345 mi az,hogy sehol nem lesznek??? miről beszélsz??!! GYÁRI mercedes csapat lesz,rohadt jó anyagiakkal,vb esélyes pilótával( rosberg azért nem kis tehetség,ha jó autót kap...),a fejlesztéseket pedig ugyanakkor fogják elkezdeni,mint a FIArri,vagy az energiaital... -
gyepesjoint #89344 "hogy ha nincs a "szándékos" falhozverés (ami szerintem kisPiquet önálló döntése volt és kutya fakknak nem szólt emiatt, de ugye még lesz egy per), akkor Ő, Felipe Massa a világbajnok."
ha a kuba rakétaválság anno máshogy történt volna,ma nem élnénk valszeg...DE MIVEL NEM TÖRTÉNT,EZÉRT ÉLÜNK...azaz a HA,meg lett VOLNA az felejtős,Hamilton megverte masszát,kész -
G_ArchAngel #89343 Olyan nincs, hogy kell a sajtonak nyilatkozni, nem Kimi az elso bajnok, aki utalja - jogosan!- a sajtot.
Raadasul kezdenek kiszivarogni reszletek, ami szerint Robertsonek igenis jo munkat vegeztek. Nem biztos, hogy az a jo menedzser, aki csak a penzt nezi. Sokkal tobb dolog lehetett a hatterben.
A Rallyt engedte volna a McLaren, valojaban a penzzel sem lehetett volna gond. A legnagyobb visszatarto ero, amit sokan elfelejtettek, az egy olyan zaredek lehet, ami arra kotelezne Raikkonent, hogy segitse Lewist. Ez nem feltetlenul jelent hatterbeszoritast, de valoszinuleg egyenlo eredmeny mellett Hamilton lett volna a kedvezmenyezett a 2. felevtol.
A Massa-tema meg unalmas. A FIArri mindent megtett Lewis hatterbeszoritasaert, Massa nem csak a Crash-gate miatt vesztett pontot. Majd a Todt-eraban jobban megtoljak a szekeruket.
A nyilatkozatokrol meg annyit, hogy inkabb tartsa a szajat egy pilota es ne mondjon olyan baromsagokat, mint Massa vagy Barrichello szokott. -
Nem volt szar a Toyota, csak nem volt egy olyan pilóta a csapatnál aki kisajtolta volna belőle a maxot és elvitte volna őket a győzelemig. Trulli és Glock is villantott egész évben, de ők nem élpilóták illetve a Toyotának sosem volt egy olyan pilótája akivel a győzelmekért mehetett volna, ami motivációt ad a csapatnak és a gyárnak is. Nem mondom hogy rossz pilótákkal rendelkeztek mindig, mert Glock is egy tehetség, Trulli sem a két szép szeméért van még mindig az F1be, de ők nem egy Kimi, Hamilton, Button, Vettel, Alonso, mert a Toyotának egy olyan pilóta kellett volna mint pl Kimi. -
Brawn-nak szerintem tökmindegy, hogy ki lesz jövőre a pilótájuk, ha nem lesznek olyan mázlisták a fejlesztésekkel, mint most év elején, akkor nem lesznek sehol, lehet kicsit drágán adják a reklámfelületet a kocsijukon. -
Örülök Button érkezésének. Kiváncsi leszek mit kezdenek egymással, angol csapat, két angol Világbajnok pilótával, azt hiszem ennél többet a Meki sem álmodhatott volna 2010re.
Kimi és Brawn hoppon maradtak. Kiminek nincs ülése, Brawn pedig elveszítette Buttont, mert hazitáltak mind a ketten. -
"mindenféleképpen versenyképes autót akar Kimi alá."
Mivel van két gyári csapat, és mindkettő versenyképes, így nem lesz nehéz választani^^
-
WNW #89338 McLaren Button, Merci Rosberg-Heidfeld..?!?! -
WNW #89337 Tehat marad a tul nagy fizetes, es a tul nagy mentessegek kerese maradt mar csak mint kizaro ok... -
Ezt honnan tudod?
A kocsit még eltudják cseszni és akkor nem lesz erős. A pilótákon nem fog múlni. -
Hivatalos - Jovore Lewis Hamilton csapattarsa Jenson Button lesz. -
A -ha- meg a -volna- más esetben nem szokott téged zavarni. :) -
De mint olvasom, Ralf jön vissza a Sauberbe, szóval akár még működhet is ez az éves kihagyás. -
A Toyota szar volt. Egyszerűen az ember egyetlen momentumot jegyzett meg tőlük, hogy Massa miattuk bukta a vébét - legalábbis - az utolsó futamon. (A Massa hívők gondolom meg is jegyezték, hogy bár szálltatok volna ki két évvel korábban!)
Ezen túl meg több év szerencsétlenkedés volt amit mutattak. Pl. Ralf és Jarno karrierjét pont ez a csapat tette tönkre: sok pénzért, szart vezetve, szépen kiégtek és beleszürkültek a mezőnybe, pedig anno Ralf a Williamsben egész jó kis csatákat vívott Michaellel ... -
Ott az a bizonyos "ha", meg "volna".
Tavaly a vébécímért harcoltak, meg a győzelmekért, idén meg, hogy ne égjenek nagyot. Pedig szinte ugyanaz a csapat volt, sőt még a idióta boxbeli elektronikus kütyüket is kivették, ami miatt pontok mentek el tavaly. Semmi sem biztos.
Tudod mi Kimi baja? Szar a menedzsmentje és nem nyilatkozik eleget.
Massa, ha az orra alá dugnak egy mikrofont, bármit képes nyilatkozni, majd pár pillanat után megcáfolni azt. Ha Kimi kevésbé szarná le a médiát, most a McLaren versenyzője lenne évi 20 milláért.
2007-ben, amikor Kimi harcban állt a vébécímért és megkérdezték, hogy mit gondol a McLaren botrányról, egy qurva szót SE szólt negatívan a volt csapata ellen.
Ugyanekkora Massa: juj+jaj+szörnyű. Kizárni őket, meg egyebek. Idén a Renault botrány kapcsán meg az a nyilatkozat, hogy ha nincs a "szándékos" falhozverés (ami szerintem kisPiquet önálló döntése volt és kutya fakknak nem szólt emiatt, de ugye még lesz egy per), akkor Ő, Felipe Massa a világbajnok. -
Eros csapat lesz a McLaren. -
Persze, véletlenül a hír akkor jelent meg, amikor kiderült, hogy Alonso jön, de még nem derült ki, hogy kinek a helyére. Massa is véletlenül pont akkor cáfolta, hogy ő nem erre gondolt, amikor kiderült, hogy Kimi megy. Sőt, Massának szintén meg kellett szólalnia a MCLAREN!!! kapcsán, hogy Hamilton és Button mekkora párost alkot majd. Jajaja. -
Sok az üldözési mánia... ha akkora szüksége lenne a csapatoknak Kimire ( pl a Toyotának égető szüksége volt ), és Kimi(ék) akkora szükségét érezték volna a maradásnak, akkor nem jutottak volna ide, de nyugodtan lehet köpködni Massára, Ferraria, Mekire, szponzorokra, F1re és lehet élteni Kimit, a szerencsétlenségét, az emberfeletti képességét, csak ennek nincs sok értelme a tények tudatában, mert elbuknak. -
:)
-
VB címre képtelen pilóta, és hogvyan verte tavaly is meg idén is Kimit?
Kimit 2008-ben és 2009-ben is szétszopatta a csapata, 2008-ban elfejlesztették az autót, majd az idióta vad baromok vártak fél évet, hogy mi is lehet a probléma, addig hagyták szenvednia számára szar autóval, közben ahol így is nyerhetett volna, ott kiütötte az ultra nagy tehetség Hamilton, vagy kiszakadt a kipufogója.
Atztán amikor szükség volt Kimire, mert egyre reménytelenebb volt, hogy Massának marad esélye évvégére a VB címre, akkor hírtelen megtalálták a probléma fottását és vissza rakták Kimire a régi alkatrészeket.
Érdekes azt mindenki elfelejti, hogy innentől verte Massát, de mindentől függetlenül, Japánban is elrontotta a futamát Hamilton.
Idén meg indulj már ki egy félévből, ahol Kimi szerezte a csapat első pontjait, a dobogóját, majd az egyéb futamokon, vagy kivitelezhetetlen taktikát kapott, vagy egyszerűen megállt alatta az autó.
De hát az antikimistáknak lehet magyarázni, értetlen emberek. -
Sztem mindenképpen Kimi ment volna, az addigi futamokból kiindulva Massa hozta volna amit ő...viszont Kimi ötször annyiba kerül. -
Ez megint hülyeség.
Massa azért visszakozott, mert nulla bizonyítéka van, és mint ilyennek nem nagyon kellene vádaskodnia a médiában.
-
Na jó, majd folytatjuk! -
Szerintem meg kurvára nem így van. Ha így lett volna, Massa nem kezdi verni az asztalt, hogy Alonso és a Renault "csalása" miatt bukta a VB címet. Ahogy eldőlt, hogy Kimi megy, azonnal: "én nem azt mondtam, hogy ..." -
Szerintem meg ne légy elfogult. Ha Kimi sérül, Massa megy. Ekkora blamázst a Ferrari nem engedhetett volna meg magának. Ezért is korrekt, hogy legalább abban következetesek voltak, hogy bár lehet: szarul döntünk és Massa jövőre nem fog hozzátenni semmit a csapat teljesítményéhez, mert nem bírja a nagydíjakat, de nem küldjük el, max. jön Fisco. Alonso meg kihozhatja a legtöbbet a jövő évi Ferrariból. Már ha sikerül nekik jó autót összerakni. -
A gondolatmenet ott bukik hogy Kimit nem azért tették ki mert nem hozta az eredményeket, hanem más okokból, feltehetőleg a csapat és a közte kialakult viszony nem volt felhőtlen ( erre ő is célzott és a csapat is, többször is ), azt meg nem tudjuk hogy Massa hogy ment volna Kimi nélkül, vagy Kimi és Massa hogy mennek egymás mellett az év 2. felében. Az elsőben Massa volt a jobb. De ha Kimi sérül le, akkor is őt küldik el, ez csak nekem olyan tök egyértelmű? Alonso Kimi helyére jött, nem pedig Massa helyére, neki 100%osan biztos az ülése, bárhogy is alakult volna. -
Antikimisták az orruk valagáig nem látnak. Az jobb? -
WNW #89318 Mar rajottem, azert neha probalkoztam, de minek.. A Kimistaknal ez hit kerdes... A realitasokhoz semi koze a dolgaiknak, van az istenuk, rajta kivul mindenki szar, ha az istenuk a fejukra szar, az egi mana, ha megverik, akkor adaz osszeeskuvok lopakodnak a hatterben, es igy tovabb.. A Kimisatak az F1 al-kaidasai, eszervek semmit nem jelentenek nekik, csak a vakbuzgosag, es a gyulolet mindenki iranyaba, aki meg meri kerdojelezni balvanyuk isteni mivoltat... Ez van... -
Inkább sztem szedd össze a gondolataid. -
Lol. Ha Kimi sérül meg, szerinted kit rúgtak volna ki? Vagy már nem emlékszel a nyilatkozatokra: várunk vissza, jövőre majd megmutatod, meg hasonlók! :D Szerinted ugyanezt nem böfögték volna el, ha Kimi kerül kórházba? Dehogynem. Ha nem, akkor hülyék, és a saját szintjükön IS olyan undor övezné Massát, mint még soha. -
persze-persze, ...hogy is jön ez a felerősödés ahhoz hogy őt veri fejbe a rugó?
-
A gondolatmenet akkor bukik meg, amikor rájössz, hogy Kimi év végére szokott felerősödni, akkor, amikor a többiek elkezdenek bénázni. A gondolatmeneted meg a +1 vébé cím miatt abszolut sántít! Különösen, hogy a Ferrari leállt a fejlesztésekkel. -
Egyszerű vagy mint egy pötty. Csak azért vesznek észre, mert agyad helyén zokni és belógsz a képbe.