182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ha a Rönó is kidől akkor lassan ott tartunk ahol a part szakad, mert nem lesz több istálló és versenyző a pályán hanem a gyárak helyére jönnek a privátok.
Mózli megmondta, ő megmondta, ő tudta előre h ez lesz... még sem volt akkora hülye az öreg. -
Hozzátéve hogy ez nem túl acélos jövő évet feltételez Kubica számára, tehát még akkor is lehet hogy ki tud hátrálni a szerződéséből.
..bár mivel 50% alatt van az értékesített rész így még mindig a Renault a tulajdonos. De talán megtámadható..nem tom.
De ha nem tudnak megegyezni akkor Kubica visszakerül a versenyzői piacra. -
De még az is lehet hogy megmarad a Renault...mert elviekben nem tűnik soknak (dehogynem!) az a 30 milla euro, ha összeszedik akkor még akár maradhatnak is...és akkor feltehetőleg marad Kubica is.
Most elég nagy kavarás mehet ott, ha kivonulnak ki kell fizetni egy halom összeget a Concorde miatt, mert a Renault is aláírta.
Szal olyan 40milla euro (büntetés) van szembeállítva a hiányzó 30 millával, szal valszeg ki akarnak szállni és ebben látják a megoldást, eladnak az 50% alatt egy részt. -
na még egy gyár mínusz... süttiiiiii... (nem fognak találni szponzort a balhé miatt). -
WNW #89588 F1-Liverol.. Renault hir...:
"Főszponzort továbbra sem sikerült találniuk, míg orosz magánbefektetők érdeklődnek az istállóért. A korábban megjelentek szerint 40%-os tulajdonrészt értékesítene a Renault 30 millió euróért cserébe.
December 13-án a Renault vezetősége ismét tárgyalóasztalhoz ül. Ha addig nem sikerül biztosítani a hiányzó összeget, akkor a gyártó 2010-ben csak, mint motorszállító lesz jelen a Forma-1-ben."
Igen egybevag a Merci, meg a Renault idoterve... Kubica a kiszemelt, szinte biztos... -
G_ArchAngel #89587 az nem er ra, Button papajaval pialnak es youtube-on nezik Massa papa hazaban, ahogy Hamilton papa lebontja a jatszoteret egy Porsche-val
-
Szerintem a Merci leszerződtette Rosberg mellé az apját -.- -
mondjuk ezt a nincs erős szponzor dolgot még most se értem, valamit csúnyán elb@sztak... -
G_ArchAngel #89584 Ha annyira Kimi lenne az eselyes, akkor miert nincs meg szerzodese? A McLaren-nek nem kellett - ha lo nincs, jo a szamar alapon valasztana, akkor mar csak a Mercedes lenne. De a Mercedes-nek tovabbra sem kell Kimi.
Szerintem Heidfeld vagy Sutil sem...
Egyszeruen varnak a Renault bejelentesere, nincs idealisabb pilota szamukra, mint Kubica. Gyors, ugyes, megbizhato, ehes a sikerre, Europa egyik legnagyobb orszagat kepviseli...
Van olyan jo pilota, mint Kimi, tavaly a joval gyengebb BMW-vel is sokaig VB aspirans volt, most pedig lenne lehetosege egy igazan jo csapathoz szerzodni.
Kimi pedig mehet rallyzni vagy visszaterhet a gyokerekhez, ha a Sauber megkapja az indulasi engedelyt...
Ezt senki mas nem b*szta el, csak Kimi es a menedzsmentje, picit nagyobb alazattal kellett volna keresgelni a piacon, foleg, hogyha nincs az ember mogott eros szponzor.
(es kicsit onzo is vagyok, mert igy legalabb jovore lathatom a Wales Rally-n Kimit eloben :D ) -
Nekem egyre inkább az jön át, hogy nem Kimi lesz.
Nem akarok egy F1live.hu lenni 'aki' Kimi rajongókból csinál bohócot a látogatottságért...de ahogy olvasgatom ide-oda meg filózgatok, egyre inkább az az érzésem hogy elmegy.
Kimi valóban kézenfekvő megoldás lenne, de semmi értelme nincs húzni-halasztani egy ilyen bejelentést,...az hogy halasztják az leginkább egy nevet emel ki: Kubica-t. A Renault-nál nagyon a csönd.
Amit olvasgatok abból meg az jön le hogy a Mercedes-nél Rosberg már most erős pozícióban van a csapaton belül, ..ezért nem látom alátámasztottnak odavinni Kimi-t.
Ráadásul míg a McLaren-nél Kimi csinált magának rossz tárgyalási pozíciót, addig a Mercedes-nél valóban az a helyzet hogy ez az utolsó jó ülés,...mégpedig az egyik legjobb ülés amire gondolni lehet.
Azt vesznek oda akit csak akarnak...annyi pénzért és olyan feltételekkel amelyik legjobban szolgálja az érdekeiket. -
Mert kurva sok pénzt kér Kimi, azért. -
ha már Schumis pletykák terjengnek akkor Mika Hakkinenesek miért nem? x) -
Te félkegyelmű koca szurkoló, és Mad0x, te nagy szakértő...
Lenyiletkozza Norbert Haug, hogy nem lesz 2 német pilóta a csapatban. Ross Brawn azt nyilatkozza nem akar újonc pilótát.
Norbert Haug Kimi jó barátja a Kimi McLarenes időszaka óta, sőt még nyílt felhívást is tesz, hogy Kimi tudja a számát.
Azót hivatalosan elismerte mind nic Fry mind Haug, hogy tárgyalások folynak kimi menezdsmentje és a Mercedes között.
Vezesséztek le nekem, hogy ki esélyesebb erre az ülésre a mezőnyből, aki tapasztalt, nem német, és már nyert is pár dolgot...
Na ezek alapján miért elvakultás azt írni, hogy Kimi az elsőszámú kiemelt?! -
Szánalmas volt, amit műveltek, már azt sem tudták, kinek segítsenek. Egy előzés nélkül nem lett volna, ha nem patkánykodnak. -
Gondolom az 5 gyári Seat valamit alkotott hogy ővék legyen a VB és nem volt túl sportszerű. -
Mi volt a WTCCn? -
Azt hiszem ha a helyében lennél nem mondanád ezt. A szabályt nem ők találták ki hanem az idióta FIA. Azt meg ha még be sem tartják akkor az mi? Nézted a WTCC futamot? ... nevetséges volt... minden már csak pénz pénz pénz pénz pénz. Nincs senki pucájában annyi vér mint régen. Csak az hogy MÉÉG MÉÉÉG MÉÉG PÉNZT....ennek nincs értelme... Williams legalább kiáll magáért. Ennyiben tisztelem. A Ferrari kezd felhúzni...Montezemolo és Dominicali felébreszti a jó öreg Enzot...már annyira forog a sírjában miattuk. -
A teszt tilos, de amúgy senki más beugró pilóta nem tesztelhetett, csak max egyenesben így nem is értem miért kellett volna egyesekkel kivételezni. Régi autóval, gumival meg mehet bárki. -
De akkor se a Williams hisztizzen. Más csapatnak simán elnézném. Bezzeg amikor valaki tesztelni akar, mindenki beleegyezik, csak ők nem. Húzzanak a faszba szerintem. -
Miért egyeznének bele... Egy felelős van az FIA. Nem tudom miért magadat szidnád ha egy olyan KERSt tennél a verdádba ami 20 KG és ugyanolyan teljesítményre képes mint a 2009es verzió? A lend kerekes rendszerükbe marha sok pénzt fektettek, most meg csak úgy dobják ki a picsába? Emberek, ennek nem így kéne működni. Egyik évben van de még sincs mert nem kötelező de aztán nincs mert nem szeretnék aztán azt se tudják hogyan mint merre fejlesszenek...Jó hogy nem már Williams lesz a hibás... abszolút igaza van.
Mondok egy példát. Te mint befektető beleölsz X milliárdot egy fejlesztésbe, majd azt mondja neked a vetélytársak hogy nem..nem lehet mert a szabályzat tiltja, pedig az előző évben hozták be a fejlesztést...mit mondanál? Ja oké persze máris viszem a kukába a rendszert... valószínű ezt mondanád ugye? -
pedig sanszos hogy meglépik a lendkerekes kerses megoldást, ami amúgy teljesen szabályos és nem látok benne kivetni valót, a Williams meg össze vissza Fota tag, szóval legkevésbé ez érdekli őket... ha működőképes és szerintük előnyös akkor tegyék csak bele, ha már kifejlesztették -
Williams elmehet a búsba, ha egy ilyet meg mer tenni, miután minden kurva szabályhoz ragaszkodnak, mégha az összes többi csapat is beleegyezik valamibe, az nekik nem jó. -
WNW #89570 A FOTA tagok azt vallaltak egymas fele, hogy jovore nem hasznaljak a KERS-t.. De mikor alairtak ezt a megallapodast, a Williams eppen nem volt FOTA tag, es multkor pedzegettek is, hogy nem kizart, hogy hasznaljak.. Na most az lenne marha csavar, ha a tobbiek megtervetik a kocsijaikat KERS nelkul, erre a Williams meg elojonne az iden a hatterben fejlesztett specko KERS-evel, es osszeverne mindenkit...:) -
Mad0x #89569 én is kimi fan vagyok, de már tényleg szánalmas ahogy isteníti :) -
A többieknek be van kapcsolva a kormánysegéd, a fékezés segéd, az automataváltó, a blokkolásgátló meg a kipörgésgátló is (meg egy csomó kutyafasza, ami van a pc játékokban, csak nem tudom a nevüket), de ők még így is lassabbak, mint Kimi. Hát nem tudtad? -
mert úgyis ő az egyetlen pilóta aki tud vezetni,a többiek robotpilótával mennek...
szánalom vagy -
d, Schumi és Kimi egyszerre, ugyanabban az autóban -
Tudtommal jövőre nem lesz KERS, ugyanis a FOTA azaz a csapatok többsége nem akarja. -
Tévedésben vagy, már túl vagyok azon, hogy lehet a Rallyban fog versenyezni.
De te látom a szövegértelmezéssel hadilábon állsz.
Én csak azt mondom, hogy nyilvánvalóan a Mercedes kívánságlistáján Kimi áll az első helyen, több okból is.
A megegyezés csak is Kimin áll.
Remélem most már végre megéretted mit írok. -
a végén meg kidobnák Rosberget egy Schumi Kimi párosért
-
aham, kösz
nekem jobban tetszett a sokkal régi szabály annyit tankolsz amennyit és amikor akarsz,annyit cserélsz kereket amennyit akarsz, legalábbis 5-6éve így volt tán :D
kersnek mégtöbb szerepe lesz jövőre akkor, szóval tuti nem dobják kukába, főleg telitankos rajtnál jöhet nagyon jól -
Ralf Schumacher.
-
:DD -
G_ArchAngel #89559 "- egy tankal kell végigmenni"
-
G_ArchAngel #89558 es a vegen Kubica vagy Heidfeld fog:) -
- nem lesz költségpalfon (még)
- év közben ugyan úgy nem lehet majd tesztelni, csak egyenes vonalon
- korlátozzák a szélcsarotnákban található modell nagyságát kb fele akkora lehet a modell asszem meg a szélsebesség is leszabályozott
- egy tankal kell végigmenni
- kerszet lehet használni tövábbra is, ha akarja valaki talán a Williams fogja is
- minimális súlyhatár egy kicsit kibővül
- időmérő minden etapjában "száraz" tankal lehet körözni
- motor, sebességváltó, elektronika ugyan az marad, beleértve az élettartamokat is és a felhasználható egységeket is
- aeroban sem lesz különsebb nagy változás, maradnak a jelenlegi konstrukciók, ezt viszont nem tudom hogy most a dupla difivel mi a helyzet, de az is valszeg marad ugyan így...
kb ennyi, aztán ha van még majd valaki hozzácsapja:)
-
Szavazzon mindenki!
a, Schumi
b, Kimi
c, Shumi vagy Kimi -
Jöhetne egy olyan szavazás is, hogy ki üljön a Merciben. Schumi vagy Kimi.. Kíváncsi lennék az eredményre :) -
WNW #89554 Kit-Kat most mindenkit lehuz, csak hogy nehogy arra kelljen gondolnia, hogy Kimi otthon, vagy Rally kocsiban fog ulni jovore... :) Amugy Schumi nyaka elvileg oke, legalabbis a mutkori Bajnokok Versenyen nem volt problemja, de az F1-es terheles azert mas lenne.. De nem fog visszajonni, akar hogy is van.. -
rövid összefoglalaó van valahol a jövő évi szabályokról?