182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Erre válaszolj már.
Szeretnék, valami érékelhetőt is olvasni tőled, hogy kiderüljön képes vagy-e az önálló értelmes gondolkodásra. -
hehe
ez jó:D -
Menedzsere szerint Schumacher győztesként térne vissza
"A menedzsert ugyanakkor már zavarják a folyamatos találgatások, ezért azt szeretné, ha a Mercedes végre egyértelmű álláspontra helyezkedne. "Ha valóban érdeklődik iránta, akkor Norbert Haugnak, a Mercedes sportigazgatójának világosan ki kell mondania: 'Schumi a második versenyzőnk'" - fogalmazott a német."
Ezek szerin Sumi-t nem kell meggyőzni, ő vissza akar térni. -
Räikkönen megállapodott a Mercedes GP-vel, de csak 2011-re?!
"Mint az utólag kiderült, a kontraktusban pontba van szedve, hogy Räikkönen nem szerződhet olyan csapathoz (a Mercedes GP , mint „jogutód” is érintett), mely a Ferrari előtt végzett a 2009-es szezonban.
A McLaren az ősi rivális előtt zárta az évet, mégis tárgyaltak a felek. Ha sikerült volna dűlőre jutniuk a feleknek, akkor Kimi egy árva vasat sem kapott volna a Ferraritól szerződésszegés miatt.
Ez talán magyarázatot ad arra, hogy Räikkönen menedzsmentje miért is akart 25 millió eurós fizetést kicsikarni a McLaren-től."
Azért a Ferraris már tényleg elmehetne a kurva annyába.
Kirúgja és még akkor ő mondja meg, hova szerződhet?!
-
Ilyeneket miért nem linkeltek be: Massa arra számít, csak a pályán küzd majd Alonsóval :D -
Azért neki inkább kussolnia kéne a témában ... Mert Prost - Prostrajongóként mondom !!! - mert ő persze mindig zseniálisan viszonyult csapatársaihoz és csak a csapat érdekeit tartotta szem előtt? Hát baromira nem, sőt, főleg a saját érdekeit képviselte és közben játszotta a primadonnát. De az tény, hogy azért tudott is.
A McLarentől, majd a Renaulttól is azért jött el, mert baromi jó viszonyban volt a csapatával, hogy aztán visszamenve a McLarenhez azonnal összevesszen velük Lauda miatt, hogy miért Laudát támogatják? Aztán végig korrekt maradt Senna kapcsán is, biztos ezért is jött el a Ferrarihoz 90-ben, nem azért, mert már a táblásemberrel se jött ki. De ott is marha jó volt a viszonyuk, egy percig sem csesztették egymást Mansellel és a csapattal. Véletlenül se megrakott teherautónak jellemezte 91-ben a Ferrarit, majd hagyta ott idő előtt az egészet (Japán után). Aztán persze biztos lenyugodott, és 93-ban amikor visszatért szintén nem hisztizett Hill miatt heteken át, amikor az végre kifogott egy jó szériát. Mert bizony DE! -
Azért ahhoz még tudni kell, hogy miként fog viselkedni a többi csapat autója teletankolva és hogy a meki. -
Nem tom, közöm nincs a szerződéseihez. -
..hát pl. Petrov-t én nem is tettem volna be ebbe a mezőnybe.
De egyenlőre az érkező csapatoknak az a legfontosabb hogy gyökeret eresszenek, ez sajnos ilyenekkel jár.
Majd később kihullanak, illetve lehet hogy köztük is lesz azért jó versenyző. -
WNW #89623 Na mar itt is a kis privat csapatok atka.. Visszatert az ulest vegyenek szokasa... -
WNW #89622 Haug megint kevert egyet az ustnyi szaron... -
VinczeLacz #89621 jó lenne látni versenyezni egy évadon át, mert így amit eddig mutatott, nagyom meggyőző volt. Több ilyen "tökös" kéne a mezőnybe. -
WNW #89620 Adalek a Kimi-Ferrari valas okaihoz.. Prost is azt pedzegeti, amit mar ki lehetett szurni a sok szovegbol eddig is.. Amugy hianyozna neki Kimi..
-Prost kitért Räikkönen Ferrariban végzett csapatmunkájára is. A négyszeres világbajnok szerint mindkét fél hibás lehet a kisebb súrlódások kialakulásában.
„Többször is előfordult vele, hogy nehezen működött együtt a csapattal. A Ferrari viszont nem biztos, hogy megfelelően kezelte, hogy távolabbi kapcsolatban van a szerelőivel, mérnökeivel, de egyébként nagyon jó versenyző.” – fejezte be „a Professzor”.-
F1-Live.. -
helyes, kíváncsi vagyok a srácra. -
Csak arra reagáltam, hogy "nem álltak az élen".
Kubica 2008-ban a hetedik futam után első helyen állt a pontversenyben. Szóval csak kötekedek ;) -
A Mercedes még karácsony előtt bejelentheti a másik versenyzőjét -
Kobayashi a Toyota szponzoraival a Renault-hoz szerződhet?
"A francia Auto Hebdo értesülései szerint ugyanis Kamui Kobayashi a Toyota szponzoraival kopogtathat a Renault-nál. A japán brigád két főtámogatója, a Panasonic és a KDDI szívesen maradna a Formula-1-ben, mint szponzor, és elégedettek a fiatal japán pilóta teljesítményével is." -
Ott is volt, én is ezt mondom ő egy jó pilóta, látványosan autózik, egyenletes teljesítményt nyújt és remélem meg van benne az a kis plusz is ami ahhoz kell hogy bajnok lehessen, de majd meglátjuk.
....ja és egyelőre ő még a Renault pilótája. -
Szerintem Kubica 2008-ban azért ott volt a szeren... -
Így van, az elmúlt két év bajnoka egy helyen, kell ennél több.
Mivel jövőre marad ugyan ez a kaszni és nem kell megint a nulláról kezdeni, így 2010-ben sanszos hogy övék lesz mind két bajnoki cím. Egyszerűen nem látok más csapatban ekkora potenciát, Button-al ki lehet jönni sztem nem lesz újabb "Alonso-s" vita, míg a Ferrarinál nagyon is elképzelhető és ha a Mercedes GP nem tudja leigazolni Kimi-t v. Sumi-t akkor egyszerűen nincs pilóta aki hozhatná az eredményeket. Illetve de ott van Kubica, Rosberg, viszont ők még nem álltak az élen, nem küzdöttek a bajnoki címért, a teljesítményük meggyőző de nem tudjuk hogy az idegeik hogy bírják ha majd muszáj hozni a pontokat. -
Kimi már azelőtt tárgyalt a McLaren-nel hogy Button elbizonytalanodott volna.
Sőt logikusan sztem már abban a percben hogy aláírta a szerződése felbontását már nyitottak a McLaren felé. Az meg nem most volt. -
Angyalifény #89611 köszi. -
McLaren:
1-es rajtszám. Tudod milyen vonzó új befektetőt találni és, hogy két sikerre éhes és képes brit világbajnok közül mindkettő egyszerre van a csapatnál? Na ezért nincs ott Kimi ...
A Rally csak hobby, a média meg kezelhető, hisz évek óta kezeli. Lenyilatkozta. -
A Torro Rosso-ban igen, az alap a 056-s Ferrari.
-
Angyalifény #89608 A redbull ferráriba ugyan atz a ferrári motor van mint a "pirosba?" -
Filózgatok, és inkább a McLaren-ből indulva nézem a Mercedes Gp szerződésének lehetőségeit.
A McLaren-nél:
-Kézenfekvő lenne arra gondolni, hogy a pénz...de ha valóban oda akart volna menni akkor nem engedi hogy a dolgok végleg kútba essenek.
Hacsak nem tízmmillás eltérés volt, nehéz elképzelni hogy ne egyeztek volna meg pár millión. Elvégre Button-nak 6 és fél milla eurot fizettek.
- Talán az is feltételezhető hogy lett volna kitétel a csapaton belüli leosztásra.
De akkor Button nem ül át a világbajnok autójából pláne jóval kevesebb pénzért a McLaren-be, hogy aztán Hamilton szekerét tolja.
Szal marad a rally és a PR rendezvények számomra.
rally: Mivel a Mercedes-nek nincs érdekeltsége a rally-ban, így nehéz feltételeznem hogy el tudják képzelni a versenyzőjüket amint a pénzükön egy másik márkájú versenyautóban hajt a sikerért.
A gyárak elég fafejűek tudnak lenni (Kubica is már Renault kente fel magát a falra)
Szponzori rendezvények: Na ez elképzelhető, tény hogy utálja.
De ezért kellene hogy félredobja a McLaren ajánlatát? -
Jó hagyjuk már ezt, azzal ellentétben, hogy ti azt próbáljátok beállítani, hogy Kimi buzulat vagyok, nekem csak simán a kedvenc versenyzőm.
Ettől még látom a hibáit is.
Csak idegesít, hogy midnenki felnagyítja a hibáit és mint, ha semmit nem tett volna el az asztalra kirugdosná a mezőnyből, hogy csak foglalja a helyet. -
Te lefaszosztad Kimi-t? ....mond jól vagy? :DDD -
Az az arab befektetési cég vezetőja, Az Abaar Invest vagy már nem emlékszem a nevére, amely a Mercedes-el közösen vásárolták fel a Brawnt, azt nyilatkozta, a befektetői hajlandók mélyen a zsebükbe nyúlni Kimiért.
Itt nem a pénzen múlik, hanem, hogy Kimi fasz és primadonnáskodik, vagy versenyezni akar a Forma-1ben. -
-
-
..hogy ne legyen félreértés, amikor azt írom hgoy :
"Kimi-nek sztem nem szabadna pénzt kérnie.."
arra gondolok, hogy 1-2-3 millió euro-s versengésbe Kubica-val/Heidfeld-l..stb az ő helyzetében (10 milla euro a Ferrari-tól 2010-re) nem szerencsés, így sincs úgy sincs megfizetve. -
Az a baj, hogy Heidfeld és sztem Kubica is már akár minimális pénzért is elmegy a Mercedes-hez.
Mivel jelenlegi helyzetük elég gyenge, sztem alku nélkül aláírnak a mezőny világbajnoki autójába.
..ez a gubanc sztem.
Kimi-nek sztem nem szabadna pénzt kérnie, és csak azt szabad letenni az asztalra tárgyalási alapnak ami kétségtelen a sajátja: a vezetési képességeit.
..ha a menedzsere höbörög akkor megfizetni-kirúgni..tetszés szerinti megoldás.
De ha tényleg esélyes autót akar, akkor ennél jobb már nem lesz jelenleg. -
Mennyi pénzért?
Mennyit kér a Mercitől? Mert én nem vagyok olyan jól informált, kérlek mond el!
És ő miért nem értelmes, és mi benne az abnormális?
Erre is kíváncsi vagyok. -
azért a pénzért már két értelmes és normális pilótát kapnának:) -
Red Bull attól hogy privát van ott pénz dögivel, azzal nekik nincs gondjuk, a szakértelemmel sem. Simán lehetnek Vbk. McLaren meg nem fog visszaesni, ugyan olyan potenciális esélyesek mint a Ferrari, vagy a Mercedes. Azt meg várjuk meg hogy a Mercedes mit kezd a Meki nélkül, igaz nekik van egy jó alapjuk mot a Brawn személyében. pl a BMWnek nem jött össze a különválás. -
WNW #89596 Privatoknal meginkabb a penz diktal.. Nekik penzt kell szereni, minimum 0 szaldosnak kell lenniuk, mert kulonben jon a csod.. Egy gyari csapat konnyebben teremti meg a hatteret, ha nincs eppen vilagvalsag... Amugy mint lathato, az kezd kialakulni, hogy lesz 2, esetleg 3 gyari csapat jo hatterrel, ehhez jon esetleg szinten 2-3 jobb profi csapat, a tobbi a toltelek lesz... Igazi VB eselye, viszont elorelathatolag csak a gyari csapatoknak lesz.. Azaz Ferrari-Mercedes, es oket fogja kergetni a McLaren, es a Red Bull.. Esetleg meg a Williams... Aztan kesz... -
Én azt szeretném látni hogy többen legyenek a pályán, vagy erősebb legyen a középmezőny több előzéssel, de a BMW és a Toyota is kidőlt, ez -4 versenyző, óriási veszteség. -
persze hogy nem, ..sok jó ötlete volt.
De ez sem gáz, majd visszajönnek a gyárak ha akarnak. A gyárak belementek a költségvetési plafonba is, csak nem 2010-től, Mosley azt erőltette hogy a jövő évtől már ..huh már nem is emlékszem 30 vagy 50 milla legyen a plafon. Túl rövid határidőt szabott.
De a költségek normális keretek közé szorítása az teljesen rendben lévő ötlete volt, az F1 nem lehet piaci érdekek játszótere, márpedig amennyiben a gyárakkal elszalad a ló, akkor az lett volna.
Majd normalizálódni fog pár éven belül, sztem motorszállítóként pl. szükség lenne rájuk. -
Még az a jó hogy a privátok jönnek. Talán eljön újra az idő amikor nem csak a pénz diktál, hanem az ész és a verseny láz.