182274
  • Kit--Kat
    Erre válaszolj már.
    Szeretnék, valami érékelhetőt is olvasni tőled, hogy kiderüljön képes vagy-e az önálló értelmes gondolkodásra.
  • Firerock
    hehe
    ez jó:D
  • Black Ghost
    Menedzsere szerint Schumacher győztesként térne vissza

"A menedzsert ugyanakkor már zavarják a folyamatos találgatások, ezért azt szeretné, ha a Mercedes végre egyértelmű álláspontra helyezkedne. "Ha valóban érdeklődik iránta, akkor Norbert Haugnak, a Mercedes sportigazgatójának világosan ki kell mondania: 'Schumi a második versenyzőnk'" - fogalmazott a német."

Ezek szerin Sumi-t nem kell meggyőzni, ő vissza akar térni.
  • Kit--Kat
    Räikkönen megállapodott a Mercedes GP-vel, de csak 2011-re?!

"Mint az utólag kiderült, a kontraktusban pontba van szedve, hogy Räikkönen nem szerződhet olyan csapathoz (a Mercedes GP , mint „jogutód” is érintett), mely a Ferrari előtt végzett a 2009-es szezonban.

A McLaren az ősi rivális előtt zárta az évet, mégis tárgyaltak a felek. Ha sikerült volna dűlőre jutniuk a feleknek, akkor Kimi egy árva vasat sem kapott volna a Ferraritól szerződésszegés miatt.

Ez talán magyarázatot ad arra, hogy Räikkönen menedzsmentje miért is akart 25 millió eurós fizetést kicsikarni a McLaren-től."

Azért a Ferraris már tényleg elmehetne a kurva annyába.

Kirúgja és még akkor ő mondja meg, hova szerződhet?!
  • a.carkey
    Ilyeneket miért nem linkeltek be: Massa arra számít, csak a pályán küzd majd Alonsóval :D
  • a.carkey
    Azért neki inkább kussolnia kéne a témában ... Mert Prost - Prostrajongóként mondom !!! - mert ő persze mindig zseniálisan viszonyult csapatársaihoz és csak a csapat érdekeit tartotta szem előtt? Hát baromira nem, sőt, főleg a saját érdekeit képviselte és közben játszotta a primadonnát. De az tény, hogy azért tudott is.

A McLarentől, majd a Renaulttól is azért jött el, mert baromi jó viszonyban volt a csapatával, hogy aztán visszamenve a McLarenhez azonnal összevesszen velük Lauda miatt, hogy miért Laudát támogatják? Aztán végig korrekt maradt Senna kapcsán is, biztos ezért is jött el a Ferrarihoz 90-ben, nem azért, mert már a táblásemberrel se jött ki. De ott is marha jó volt a viszonyuk, egy percig sem csesztették egymást Mansellel és a csapattal. Véletlenül se megrakott teherautónak jellemezte 91-ben a Ferrarit, majd hagyta ott idő előtt az egészet (Japán után). Aztán persze biztos lenyugodott, és 93-ban amikor visszatért szintén nem hisztizett Hill miatt heteken át, amikor az végre kifogott egy jó szériát. Mert bizony DE!
  • a.carkey
    Azért ahhoz még tudni kell, hogy miként fog viselkedni a többi csapat autója teletankolva és hogy a meki.
  • a.carkey
    Nem tom, közöm nincs a szerződéseihez.
  • b-type
    ..hát pl. Petrov-t én nem is tettem volna be ebbe a mezőnybe.
    De egyenlőre az érkező csapatoknak az a legfontosabb hogy gyökeret eresszenek, ez sajnos ilyenekkel jár.
    Majd később kihullanak, illetve lehet hogy köztük is lesz azért jó versenyző.
  • WNW
    Na mar itt is a kis privat csapatok atka.. Visszatert az ulest vegyenek szokasa...
  • WNW
    Haug megint kevert egyet az ustnyi szaron...
  • VinczeLacz
    jó lenne látni versenyezni egy évadon át, mert így amit eddig mutatott, nagyom meggyőző volt. Több ilyen "tökös" kéne a mezőnybe.
  • WNW
    Adalek a Kimi-Ferrari valas okaihoz.. Prost is azt pedzegeti, amit mar ki lehetett szurni a sok szovegbol eddig is.. Amugy hianyozna neki Kimi..

-Prost kitért Räikkönen Ferrariban végzett csapatmunkájára is. A négyszeres világbajnok szerint mindkét fél hibás lehet a kisebb súrlódások kialakulásában.

„Többször is előfordult vele, hogy nehezen működött együtt a csapattal. A Ferrari viszont nem biztos, hogy megfelelően kezelte, hogy távolabbi kapcsolatban van a szerelőivel, mérnökeivel, de egyébként nagyon jó versenyző.” – fejezte be „a Professzor”.-

F1-Live..
  • M@TriX
    helyes, kíváncsi vagyok a srácra.
  • nearo
    Csak arra reagáltam, hogy "nem álltak az élen".
    Kubica 2008-ban a hetedik futam után első helyen állt a pontversenyben. Szóval csak kötekedek ;)
  • Black Ghost
    A Mercedes még karácsony előtt bejelentheti a másik versenyzőjét
  • Black Ghost
    Kobayashi a Toyota szponzoraival a Renault-hoz szerződhet?

"A francia Auto Hebdo értesülései szerint ugyanis Kamui Kobayashi a Toyota szponzoraival kopogtathat a Renault-nál. A japán brigád két főtámogatója, a Panasonic és a KDDI szívesen maradna a Formula-1-ben, mint szponzor, és elégedettek a fiatal japán pilóta teljesítményével is."
  • Black Ghost
    Ott is volt, én is ezt mondom ő egy jó pilóta, látványosan autózik, egyenletes teljesítményt nyújt és remélem meg van benne az a kis plusz is ami ahhoz kell hogy bajnok lehessen, de majd meglátjuk.

....ja és egyelőre ő még a Renault pilótája.
  • nearo
    Szerintem Kubica 2008-ban azért ott volt a szeren...
  • Black Ghost
    Így van, az elmúlt két év bajnoka egy helyen, kell ennél több.

Mivel jövőre marad ugyan ez a kaszni és nem kell megint a nulláról kezdeni, így 2010-ben sanszos hogy övék lesz mind két bajnoki cím. Egyszerűen nem látok más csapatban ekkora potenciát, Button-al ki lehet jönni sztem nem lesz újabb "Alonso-s" vita, míg a Ferrarinál nagyon is elképzelhető és ha a Mercedes GP nem tudja leigazolni Kimi-t v. Sumi-t akkor egyszerűen nincs pilóta aki hozhatná az eredményeket. Illetve de ott van Kubica, Rosberg, viszont ők még nem álltak az élen, nem küzdöttek a bajnoki címért, a teljesítményük meggyőző de nem tudjuk hogy az idegeik hogy bírják ha majd muszáj hozni a pontokat.
  • b-type
    Kimi már azelőtt tárgyalt a McLaren-nel hogy Button elbizonytalanodott volna.
    Sőt logikusan sztem már abban a percben hogy aláírta a szerződése felbontását már nyitottak a McLaren felé. Az meg nem most volt.
  • Angyalifény
    köszi.
  • a.carkey
    McLaren:
    1-es rajtszám. Tudod milyen vonzó új befektetőt találni és, hogy két sikerre éhes és képes brit világbajnok közül mindkettő egyszerre van a csapatnál? Na ezért nincs ott Kimi ...

A Rally csak hobby, a média meg kezelhető, hisz évek óta kezeli. Lenyilatkozta.
  • b-type
    A Torro Rosso-ban igen, az alap a 056-s Ferrari.
  • Angyalifény
    A redbull ferráriba ugyan atz a ferrári motor van mint a "pirosba?"
  • b-type

Filózgatok, és inkább a McLaren-ből indulva nézem a Mercedes Gp szerződésének lehetőségeit.
    A McLaren-nél:
    -Kézenfekvő lenne arra gondolni, hogy a pénz...de ha valóban oda akart volna menni akkor nem engedi hogy a dolgok végleg kútba essenek.
    Hacsak nem tízmmillás eltérés volt, nehéz elképzelni hogy ne egyeztek volna meg pár millión. Elvégre Button-nak 6 és fél milla eurot fizettek.

- Talán az is feltételezhető hogy lett volna kitétel a csapaton belüli leosztásra.
    De akkor Button nem ül át a világbajnok autójából pláne jóval kevesebb pénzért a McLaren-be, hogy aztán Hamilton szekerét tolja.

Szal marad a rally és a PR rendezvények számomra.

rally: Mivel a Mercedes-nek nincs érdekeltsége a rally-ban, így nehéz feltételeznem hogy el tudják képzelni a versenyzőjüket amint a pénzükön egy másik márkájú versenyautóban hajt a sikerért.
    A gyárak elég fafejűek tudnak lenni (Kubica is már Renault kente fel magát a falra)
    Szponzori rendezvények: Na ez elképzelhető, tény hogy utálja.
    De ezért kellene hogy félredobja a McLaren ajánlatát?
  • Kit--Kat
    Jó hagyjuk már ezt, azzal ellentétben, hogy ti azt próbáljátok beállítani, hogy Kimi buzulat vagyok, nekem csak simán a kedvenc versenyzőm.

Ettől még látom a hibáit is.

Csak idegesít, hogy midnenki felnagyítja a hibáit és mint, ha semmit nem tett volna el az asztalra kirugdosná a mezőnyből, hogy csak foglalja a helyet.
  • Black Ghost
    Te lefaszosztad Kimi-t? ....mond jól vagy? :DDD
  • Kit--Kat
    Az az arab befektetési cég vezetőja, Az Abaar Invest vagy már nem emlékszem a nevére, amely a Mercedes-el közösen vásárolták fel a Brawnt, azt nyilatkozta, a befektetői hajlandók mélyen a zsebükbe nyúlni Kimiért.

Itt nem a pénzen múlik, hanem, hogy Kimi fasz és primadonnáskodik, vagy versenyezni akar a Forma-1ben.
  • a.carkey
  • bardocz
  • b-type
    ..hogy ne legyen félreértés, amikor azt írom hgoy :
    "Kimi-nek sztem nem szabadna pénzt kérnie.."
    arra gondolok, hogy 1-2-3 millió euro-s versengésbe Kubica-val/Heidfeld-l..stb az ő helyzetében (10 milla euro a Ferrari-tól 2010-re) nem szerencsés, így sincs úgy sincs megfizetve.
  • b-type
    Az a baj, hogy Heidfeld és sztem Kubica is már akár minimális pénzért is elmegy a Mercedes-hez.
    Mivel jelenlegi helyzetük elég gyenge, sztem alku nélkül aláírnak a mezőny világbajnoki autójába.
    ..ez a gubanc sztem.

Kimi-nek sztem nem szabadna pénzt kérnie, és csak azt szabad letenni az asztalra tárgyalási alapnak ami kétségtelen a sajátja: a vezetési képességeit.
    ..ha a menedzsere höbörög akkor megfizetni-kirúgni..tetszés szerinti megoldás.
    De ha tényleg esélyes autót akar, akkor ennél jobb már nem lesz jelenleg.
  • Kit--Kat
    Mennyi pénzért?
    Mennyit kér a Mercitől? Mert én nem vagyok olyan jól informált, kérlek mond el!
    És ő miért nem értelmes, és mi benne az abnormális?
    Erre is kíváncsi vagyok.
  • Firerock
    azért a pénzért már két értelmes és normális pilótát kapnának:)
  • Totti5
    Red Bull attól hogy privát van ott pénz dögivel, azzal nekik nincs gondjuk, a szakértelemmel sem. Simán lehetnek Vbk. McLaren meg nem fog visszaesni, ugyan olyan potenciális esélyesek mint a Ferrari, vagy a Mercedes. Azt meg várjuk meg hogy a Mercedes mit kezd a Meki nélkül, igaz nekik van egy jó alapjuk mot a Brawn személyében. pl a BMWnek nem jött össze a különválás.
  • WNW
    Privatoknal meginkabb a penz diktal.. Nekik penzt kell szereni, minimum 0 szaldosnak kell lenniuk, mert kulonben jon a csod.. Egy gyari csapat konnyebben teremti meg a hatteret, ha nincs eppen vilagvalsag... Amugy mint lathato, az kezd kialakulni, hogy lesz 2, esetleg 3 gyari csapat jo hatterrel, ehhez jon esetleg szinten 2-3 jobb profi csapat, a tobbi a toltelek lesz... Igazi VB eselye, viszont elorelathatolag csak a gyari csapatoknak lesz.. Azaz Ferrari-Mercedes, es oket fogja kergetni a McLaren, es a Red Bull.. Esetleg meg a Williams... Aztan kesz...
  • Totti5
    Én azt szeretném látni hogy többen legyenek a pályán, vagy erősebb legyen a középmezőny több előzéssel, de a BMW és a Toyota is kidőlt, ez -4 versenyző, óriási veszteség.
  • b-type
    persze hogy nem, ..sok jó ötlete volt.
    De ez sem gáz, majd visszajönnek a gyárak ha akarnak. A gyárak belementek a költségvetési plafonba is, csak nem 2010-től, Mosley azt erőltette hogy a jövő évtől már ..huh már nem is emlékszem 30 vagy 50 milla legyen a plafon. Túl rövid határidőt szabott.
    De a költségek normális keretek közé szorítása az teljesen rendben lévő ötlete volt, az F1 nem lehet piaci érdekek játszótere, márpedig amennyiben a gyárakkal elszalad a ló, akkor az lett volna.

Majd normalizálódni fog pár éven belül, sztem motorszállítóként pl. szükség lenne rájuk.
  • Ulvar
    Még az a jó hogy a privátok jönnek. Talán eljön újra az idő amikor nem csak a pénz diktál, hanem az ész és a verseny láz.