182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ez eleg erdekes hir.
-
Minimum olyan agresszívan és idegbeteg módon zúzott azzal a Rönóval mint Kimi a mekivel és ő Sumival is hatalmasat mérkőzött Imolába ( 2*is ), persze az is lehet hogy csak a gázt nyomta és ment magától az az autó ahogy Kimi, Hamilton, Button esetében is a következő években. -
Colin a Motorsport Legnagyobb Hőse
A brit hetilap, a Motorsport News minden idők legnagyobb motorsport hősének választotta a tragikusan elhunyt rali világbajnokot, Colin McRaét, Ayrton Senna és Jim Clarck előtt.
Colin McRae 25 évesen 1995-ben egy Subaru Imprezával szerezte meg a világbajnoki címet, ezzel a mai napig õ a legfiatalabb világbajnok. Pályafutása alatt számos márkánál megfordult, tagja volt a Subaru, a Ford, a Citroen és a Skoda csapatának is, ez idő alatt 25 világbajnoki futamgyőzelmet szerzett. Halálhíre az egész világot megrázta, fiával és barátjával együtt 2007-ben zuhant le helikopterével, a balesetben mindannyian életüket vesztették.
A Motorsport News 10 évente tartja meg szavazását, melyen Colin legutóbb is az előkelõ negyedik helyen végzett, Ayrton Senna, Jim Clarck és Nigel Mansell mögött.
A díjat Colin édesapja, Jim McRae vette át megható szavak közepette. "Ez igazán nagyszerú hír, elakadt a lélegzetem, amikor megláttam a listán szereplő neveket, kiket előzött meg."
A 100-as listán több meglepő eredménnyel találkozunk, az aktív F1-es világbajnokok közül Lewis Hamilton a 25., Jenson Button csak a 43., az F1-ről jövőre ralira váltó Kimi Raikkönen pedig csak a 72. helyen szerénykedik, amiben valószínűleg az is szerepet játszik, hogy ő nem brit. -
Angyalifény #90028 Nicolas Prost is ott van az „új” Renault listáján -
Angyalifény #90027 Igen lehet mégse olyan rossz hogy megvette és megmaradt a Renault név is.
-
G_ArchAngel #90026 nem O volt a legjobb, csak az O autoja nem esett szet...
persze zsenialis huzas kivarassal VB-t nyerni, csak nem tul ferfias es latvanyos... -
Mert másoknak nem voltak ügyei. Alonso megnyerte a Rönónak mert ő volt a legjobb akkor és a Rönó is betalált. -
Ez jó hír, mert elkötelezett a technikai sportok iránt és nem csak heccből teszi! -
pont ezt akartam én is berakni
a Renault-nak összecsalt 2 vb címet Briós
'Az FIA újra és újra megadta neki a lehetőséget, hogy eloszlassa a kétségeket. Ez történt akkor is, amikor tiltott szoftvereket használtak az autóban, amikor nem volt rendben a tankolóberendezésük, vagy amikor aktív felfüggesztést szereltek az autóba. és legfőképpen akkor is, amikor a csapatot illegális információszerzésen kaptuk rajta. Minden egyes alkalommal, amikor elkaptuk a csapatot valamiért, az FIA elfogadta Briatore azon védekezését, hogy ő nem keveredett bele a dologba." -
Mosley beszólt. -
yeaaah, jövőre sztem fog nekünk pár kellemes percet, órát szerezni :D -
Angyalifény #90020 Szerény milliárdos a Renault fő részvényese
-
jódolgukban már nem tudnak mit csinálni, ezen én nem tudok nevetni... -
Kamui Kobayashi 2010-ben is marad az F1-ben, a Sauber istállóhoz igazolt.
-
szellemes :D 

-
A Lotus F1 csapatfőnöke, Tony Fernandes elfogadta kollégája, az ugyancsak légitársaságot is üzemeltető Richard Branson kihívását, miszerint annak, akinek csapata hátrébb végez a jövő évi f1-es világbajnokságban, stewardessként kell dolgoznia riválisa egyik járatán. -
G_ArchAngel #90015 es hogy mennyire lesz*rjak az F1-et, az sem semmi :)
a mai napig az elso nev szamukra, amirol leesik, hogy milyen sportrol beszelek, az Michael Schumacher, Hamilton meg csak-csak ismerik, de Buttonrol fogalmuk sincs... -
"Button-nak a PR értéke nem hinném hogy elérné Kimi-t, még azzal együtt sem hogy én voltam az aki kétségbevonta azt hogy Kimi-nek van a legnagyobb rajongótábora, és ezen vitáztunk is :)"
Azért brit csapatnál két brit világbajnok, és nem egy 1992-es, hanem a 2008-as és a 2009-es. Ha ennek nincs nagyobb PR értéke Kiminél, akkor minek van? Az összes brit úgy fogja erre csorgatni a nyálát, mint a p....
Ez kb. olyan, mintha Schumacher és Hakkinen egy csapatba került volna 2001-ben. -
Brawn csalódott volt amikor Button nem írt nekik alá.
Button meg valszeg ráérzett arra hogy Brawn biztosra veszi hogy aláír hozzájuk,..mert, és itt a lényeg, nem feltételezték róla hogy lesz vér a pucájában itt hagyni a világbajnoki autóját és bekopogtatni az egyetlen üres helyre, Hamilton mellé.
...ezt sztem jól is érezte.
Ez és a kínált összeg arra késztette, hogy lépjen. Szép lépés volt..számomra legalábbis szimpatikus.
Én is úgy gondolom hogy ez ilyesmi érzelmi döntés volt, meg is lepte vele a 'szakmát'...ahogy a különféle nyilatkozatokat olvastam.
Kimi sztem egyértelműen kifele nézett az F1-ből, nem írt volna alá olyan szerződésbontást a Ferrari-val, ha nem arra gondolt volna hogy ő bizony beszagol a rally-ba.
A szerződésbontásnál Kimi jó helyzetben volt, a Ferrari-nak kellett a hely...ha az F1-ben gondolkodott volna akkor nem ír alá arra nézve kedvezőtlen feltételeket.
Ő sztem már akkor tudta hogy rally-ba megy, és így megkapja a nagy pénzt. Én egyáltalán nem látom Kimi-t sodródó, két szék közé pottyanó versenyzőnek, jó döntéseket hozott eddigi pályafutása során.
Button-nak a PR értéke nem hinném hogy elérné Kimi-t, még azzal együtt sem hogy én voltam az aki kétségbevonta azt hogy Kimi-nek van a legnagyobb rajongótábora, és ezen vitáztunk is :)
Button-nak önmagában nem túl sok van (akkor Brawn kapásból megkínálta volna ennek megfelelő összeggel), inkább Hamilton-nal csapatban kapott még pluszt, Angol csapat Angol versenyzőpárossal..
De Button értékét csökkenti az hogy már nem friss arc az F1-ben, és a bajnoki címét egy olyan évben szerezte ahol a mezőny többi világbajnokai a 4-5 és a 8. helyért voltak csak képesek harcolni.
De azért ettől függetlenül egy világbajnoki cím nagy lökést tud adni, és Button jól vezet...szal jövőre ami benne van az ki fog jönni szvsz. -
Nem azt írtam, hogy kitúrta, csak azt, hogy mivel Gomb jött, így az ő PR értéke (Hamilton 08-Button 09) mindenképpen nagyobb volt, mintha Kimit szerződtették volna le.
Kimi Schumacher közelében nyilván tudta, hogy MS mehet a Brawnhoz, így ezzel az elején nem is próbálkoztak, hisz akkor még ők is azt hitték, hogy Button marad és mellé jön MS vagy valaki (szerintem ezért is húzott el olyan gyorsan Rubens a Brawntól). Button gondolom szintén megtudta, ezért is vette fel a tárgyalásokat a McLarennel, akik látták, hogy Buttonban mekkora PR érték van, persze Hamilton mellett!!!, és nem tökölt tovább, hogy most ki is lenne a csapattársa a Brawnnál. Közben "megszűnt" a Brawn, lett belőle Mercedes. Kimi meg két szék között a földre. -
motorsportal.hu lett belole. Itt a link.:) -
cargame #90010 Valaki tudja mi lett a formula . hu val?? A sok regi felhasznalo hova lett? -
The Day After.:D
-
-
Bizonyos dolgokat figyelembe kell venni, pl. azt hogy Button nem túrhatta ki Kimi-t hiszen jóval később kezdték meg a tárgyalásokat.
Amikor Kimi-t kitette a Ferrari már mindenki kész tényként kezelte hogy a McLaren-hez jön:
szept. 28: A McLarennél úgy érzik, tudnák kezelni Räikkönent
Button csak majd 2 hónappal később, az idény végén hírezték be:
Nov.10: [URL=http://www.a5.hu/cikkek/53/36983.shtml]Brawn: "99 százalék", hogy Button marad[/URL]
Nem Button fúrta ki Kimi-t, egyszerűen valamiért nem egyeztek meg addig amíg Button be nem rágott a Brawn-ra, és pár napra rá el nem utazott a McLaren-hez.
Kimi meg nem hinném hogy visszajön bármi is történik vele az F1 kezdetéig a rally-ban, szerződése van a Citroen-nel és a Red Bull-l -
Sieg?... :D. -
-
http://www.kiralyvagyok.com/-perfect-/ alegjobb autó a földön -
Már csak sötétzöldre kellene festeni a Mclarent, a Mercit ezüstre, a Ferkát meg olaszosítani és kész is a nemzetek harca, mint a régi szép időkben. :D
-
A Mercedes elismerte, várja Schumachert
Meglepődnék, ha Kiminél a McLarennél vagy a Mercinél is a pénz lett volna a probléma.
A McLarenhez egyszerűen Button jött, aki tk. 2009 bajnokaként 2008 bajnokának lesz a csapattársa és eldől(het), hogy ki a jobb közülük. Ezt egy brit csapat (ha már mindkét évben brit világbajnok volt) egyszerűen nem hagyhatta ki.
A Mercedesnél meg nyilván tudták, hogy nekik Schumi kell (gondolom Kimiék is ezért nem turbózták magukat halára a tárgyalásokal, mert gondolom tudták, hogy a Mercedesnek Schumi kell), és ezzel igazából szintén nem tudtak volna versenyezni. A Red Bullnál nem maradt hely, így lett ebből F1en kívüli tevékenység.
(Viszont azon se lepődnék meg, hogy ha januárban kiderül, hogy Schumi nem vállalja, vagy nem vállalhatja, akkor Kimi neve is újból felmerül majd. Mert mire kezdődik a F1, kiderül, hogy mennyire is megy neki a rally.) -
Angyalifény #90001 Hivatalos: A Renault marad a Formula-1-ben! -
-
Hál'isten! 
-
G_ArchAngel #89998 Kamui - Sauber - 99% -
Én spec a kvízre gondoltam... emlékszek régebben volt linkelve, de nem fogom visszakeresni.
De azért kösz. -
Liuzzit mindenki elverte kvízben -
link? -
itantonio Liuzzinak vannak hiányosságai az olasz történelem és a forma-1-es statisztikák terén, de azt legalább tudja, hogy Adrian Sutil zongoristának készült autóversenyzői karrierje mellett - legalábbis ez derül ki a Formula1.com Ask The Expert (Kérdezd a szakértőt!) című kvízjátékából. Az oldal készítői havonta más pilótát faggatnak az F-1-ről, csapattársakról, történelemről és minden egyébről. A Force India versenyzője nem sok kérdésre tudta a helyes választ, csapattársa hobbija mellett leginkább a görög szigeteken található szélmalmokról és a szülővárosából származó olasz költőről csillogtatta meg tudását. A csapatfőnöke, Vijay Mallya által szponzorált focicsapatoknál azonban már elvérzett ("Ha a Kingfisherhez lenne köze, tudnék róla"), a kedvenc ruhamárkája múltjára vonatkozó kérdésnél pedig teljesen feladta ("Ötletem sincs").
Így aztán a 21-ből mindössze 9 helyes válasszal (43%) a rangsor utolsó helyén landolt, alaposan lemaradva a listavezető Heikki Kovalainen 86%-os eredményétől. Közvetlenül előtte éppen csapattársa, Adrian Sutil tanyázik 54%-al, akit - reméljük - Liuzzi nem sértett meg túlzottan a feltételezéssel, miszerint a kedvenc zenésze biztosan Mozart (a helyes válasz Phil Collins).
Az eddigi eredmények:
1. Heikki Kovalainen - 86%
2. Mark Webber - 84%
3= Lewis Hamilton - 80%
3= Kimi Raikkonen - 80%
5. Felipe Massa - 77%
6= Kazuki Nakajima - 73%
6= Jaime Alguersuari - 73%
8. Sebastien Buemi - 72%
9. Fernando Alonso - 71%
10. Robert Kubica - 70%
11. Jenson Button - 69%
12. Giancarlo Fisichella - 68%
13. Nico Rosberg - 66%
14= Sebastian Vettel - 64%
14= Rubens Barrichello - 64%
16= Jarno Trulli - 58%
16= Timo Glock - 58%
18. Nick Heidfeld - 57%
19. Adrian Sutil - 54%
20. Vitantonio Liuzzi - 43% -
sztem csak meg akarja nézni h hogy megy az a "szar" :D -
Lucas Di Grassi a Virgin pilótája lett
A Virgin istálló megerősítette: aláírták a szerződést Lucas Di Grassival. A brazil Di Grassi 4 évet töltött a GP2-es szériában, mielőtt F-1-es szerződést kapott volna.