182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
WNW #90391 FIA-Ferrari..... FIA-Mercedes... Most duplan lehet majd osszeeskuves elmeleteket gyartani a tobbiek szurkoloinak...
-
Sztem Hamilton direkt csinálja :)...neki sztem tök bejön az hogy mond valamit amin aztán behörögnek sokan.
MS-nek meg necces lesz, azzal hogy Todt van az FIA élén, még szerencse hogy a FOTA elnöke Whitmarsh lesz.
De az nagyon dobja magát, hogy a legkisebb FIA-Ferrari cimbizésre ugrik a média. -
G_ArchAngel #90389 Mindig a legjobbakat szidjak - Schumi utan Kimi volt evekig celkeresztben - most johet Hamilton vagy Schumi ujra... -
akkor most Hamilton lessz a célkreszteben
tavaly előtt az sem volt rossz -
Vagy Jay Kay :) -
Most döbbentem rá, hogy idén elmaradnak majd a Kimis viták :S A végén még hiányozni fog :( -
Hivatalosan is érdekelt az autóban. -
hát akkor ezt kb 110% hogy kimi fogja megvenni...;) -
ShaiHulud #90383 abbol hogy ott volt hogy "humor" es a valaszok minosegebol is erezheto volt. na meg ha ellatogatsz az f1-live.hu-ra ott is kiderul. -
Honnan tudjam, gondoltam megkérték őket, hogy mondjanak humorosat... -
ShaiHulud #90381 azt vagod hogy ezeket nem ok mondtak, hanem csak kitalacio (humor). -
Kovát biztos nem az eszéért szeretik :-D -
Vettel,Alonso,Senna,Kobayashi 
Kovalainen wtf?
Barrichello xDDDD
Kubica :(
-
G_ArchAngel #90378 Humor: Ki, mit szól Michael Schumacher érkezéséhez? (f1-live.hu)
Jenson Button (McLaren-Mercedes): Így sem lesz könnyű dolgom, de most…
Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes): Megérkeztem, elment! Vissza akart jönni, nem tudott! Most végre itt van!
Nico Rosberg (Mercedes GP): Édes Istenem… Miért?
Michael Schumacher (Mercedes GP): Bocs srácok, nem bírtam ki!
Sebastian Vettel (Red Bull-Racing): Gyere papa, meglátod, nem lesz olyan könnyű! De azért várlak!
Mark Webber (Red Bull-Racing): Hm, Schumi… legyen…
Felipe Massa (Ferrari): Mester, testvér, barát, családtag! Ellenfél? Furcsa lesz!
Fernando Alonso (Ferrari): 2005, 2006! Emlékszel Michael?
Rubens Barrichello (Williams-Cosworth): De jó! Már nem én vagyok a legöregebb, és vizet sem kell már hoznom a kútról.
Nicolas Hülkenberg (Williams-Cosworth): Járni tanultam, de ő már versenyzett, és most visszatér! Hihetetlen!
Robert Kubica (Renault): Per pillanat annak örülök, hogy van helyem az F1-ben!
Adrian Sutil (Force India): Újabb német pilóta, vagyunk már páran! Schumi kettőt ér? Ki tudja, majd kiderül…
Vitantonio Liuzzi (Force India): Kíváncsi leszek a honfitársaim reakciójára a pályán!
Sébastien Buemi (Toro Rosso): Ilyet sem lát mindennap az ember. Jó lenne egy kicsit harcolni vele!
Jarno Trulli (Lotus): Nem gondoltam, hogy valaha is visszatérsz! Üdv Michael!
Heikki Kovalainen (Lotus): Finn vagyok, de örülök!
Bruno Senna (Campos): Ha lesz autó alattam a Forma-1-ben, akkor legalább egyszer meg foglak próbálni megelőzni!
Timo Glock (Virgin Racing): Schumacher? Ez jó!
Lucas Di Grassi (Virgin Racing): Most debütálok, erre ilyen nevek fogadnak. Mi lesz itt…
Kamui Kobayashi (BMW-Sauber): Már megmutattam, hogy a világbajnokok sem okoznak számomra problémát!
Luca di Montezemolo (Ferrari): Egy pillanatra megdőlt a szobrod itt Olaszországban!
Ross Brawn (Mercedes GP): Életem üzletét kötöttem a Mercedesszel, most meg itt van Michael! Kell ennél több?
Keke Rosberg: No komment! -
G_ArchAngel #90377 -
WNW #90376 Erdekes, a Camposrol mondtak azt, hogy biztos talajon all, es biztos indulni fog... Ehhez viszonyitva.................... Tudtommal az A1GP meg beadta a kulcsot a vilagvalsagra tekintettel... -
Bravo.:( -
Így meg a 2.-3. között nincs különbség. Azért senki nem fog hajtani, hogy három pontért bármit kockáztasson. (30-20-15 esetleg?) -
Tovább változhat a pontrendszer a 2010-es év előtt.
A német Auto Motor und Sport és a finn Turun Sanomat úgy értesült, miután a jelenlegi pontrendszert decemberben módosították, további változtatásokról folynak a tárgyalások.
A legújabb változatot sok kritika követte, az új pontozás szerint a győztes a tavalyi 10 helyett 25 pontot kapna és az első tíz helyezettet jutalmaznák, azonban ezzel a futamgyőztes arányosan nem kapna magasabb jutalmat. A hírek szerint a második helyezett a tervezett 20 pont helyett csak 18-cat kapna, a győztest pedig továbbra is 25 egységgel jutalmaznák.
Így az új pontrendszer 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 leváltaná a legutóbb bejelentett 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1 pontozást. Ha ezt elfogadják, akkor a győztes hét ponttal kap többet, mint a második helyezett, míg a második helyezett és a mögötte végzők között kisebb lenne a különbség.
f1hungary.fw.hu -
Aki gyűjti a ritkaságokat és kedveli James Huntot, az készítheti a hitelkártyáját: eladó a világbajnok szolgálati kocsija. (365 ezer font)
-
A Török pálya jó az F1-nek...csak nincs néző.
De ott vannak trükkös részek, a két dobós jobbos (az egyikél esett le Vettel a rázókőre amikor Button megelőzte idén), aztán a 3 összefüggő balos, van két 'nagy egyenes' szélárnyékolni, a lejtős fék ről jövő sikán...ahol a féktávon nem kell belülre menni, kivőlről is körbe lehet autózni a másikat,..és a sikán ahol pl. Alonso olyan látványosan szokta csúsztatni az autóját.
...nekem úgyan még ez is karesz, de ezeknek az autóknak ez nem egy rossz Tilke pálya szvsz. -
Bahrein meg Sepang ami még jó, de Sepang sose volt szimpatikus. Egyedül Bahrein-i aszfaltcsík amire azt mondom hogy fasza csak szar helyen van, tiszta por az egész pálya, bár ez pozitívum is lehet. -
utalom a tilke palyakat, unalmas szarok. -
Na most csak menni fog. -
Na korrekt cikk Tilkéről! -
f1andris #90366 Ma este 18:00-tól Paddock F1 magazin!
http://paddock.f1gp.hu
Hallgasd Te is!
-
Kimi gyárlátogatásra megy.
Gyárlátogatással kezdi az új évet Kimi Raikkönen, navigátorával Kaj Lindströmmel a Citroen Racing bázisán kirándul.
Hatalmas érdeklődés övezi az F1-es sztár bemutatkozását a rallysport legmagasabb szintjén, mindenki kíváncsi, hogy mire lesz képes Raikkönen néhány futam tapasztalatával egy WRC volánjánál.
Kimi és Kaj a jövő héten utazik Franciaországba, a Citroen boszorkánykonyhájára, egy ismerkedő tárgyalásra és üléspróbára. Raikkönen és Lindström éles körülmények közt először Rovaniemiben, a január végi Arctic Lapland Rallyn próbálhatja ki az autót, majd két hétre rá már Svédországban, a Világbajnokság nyitófutamán kell helyt állnia.
Bár elmondása szerint Raikkönent nem kötik szoros szálak az F1-hez, és nem is nagyon fog neki hiányozni a száguldó cirkusz világa, fordítva ez nem feltétlenül igaz, a szurkolók mellett a Red Bull istálló német pilótájának, Sebastien Vettel-nek is hiányozni fog. "Biztos vagyok benne, hogy Kiminek jó oka volt arra, hogy így döntött." -mondta Vettel az olasz La Gazzetta dello Sport-nak. "Nagyon szeretem a fickót és szégyen hogy idén nem lesz velünk. Kimi még mindig az egyik legjobb pilóta, nagyszerű lenne újra ellene versenyezni."
Vettel nem rejteti véka alá, hogy örömmel tenné magát próbára egy raliautóban is, különösen a tavalyi finn rali után, amikor a hatszoros világbajnok, Sebastien Loeb autóztatta meg a Forma 1 egyik legnagyobb tehetségét. "Másrészt az F1-es pilóták soha ekkora érdeklődést nem mutattak még a rali iránt. Most láthatjuk, hogy egy Forma 1-es pilóta a raliban is sikeres lehet."
"Azért még bízom benne, hogy távozása az F1-ből nem végleges."- sóhajtott fel Vettel. -
Változnak az autók. -
HBD! -
G_ArchAngel #90362 HBD Lewis Hamilton! (25yo) -
erről beszélek! -
"Íme az élő példa: Sebastien Loeb, 2002 első nem teljes éve a WRC-ben az újonc Citroen csapattal (28 évesen) a Német ralit megnyerte és olyan ellenfelei voltak, mint Marcus Grönholm, Petter Solberg, Carlos Sainz, Colin McRae, Richard Burns, Gilles Panizzi, Tommi Mäkinen egyszóval respect. 2003 második teljes WRC-s szezonja, 3 rali elsőség és egy ponttal maradt le a VB címről. A többit már mindenki tudja 2004 óta zsinórban nyeri a VB címeket, eddig számszerint a hatodikat."
Pont ezért nehéz Loeb-t megverni mert már kezdőkén is alázott és azóta csak jobb lett, Kimi-nek 2011-re kellene koncentrálni (feltéve hogy marad), mikor jönnek a 1.6T motorok hiszen ez viszonylag új lesz mindenkinek, ilyenkor lehet/kell villantani.
-
igen Hirvonen nagyon jó, pár év tapasztalattal a háta mögött, és tényleg nem szeretnék vitatkozni, ez a Te véleményed és ezzel nincs is semmi gond, viszont Kimi, ha komolyan gondolja akkor egy 2 év ralizás után sima esélyessé nőheti ki magát, hacsak a RedBull nem ülteti őt vissza az F1-be, mert ugyebár velük szerződött nem a Citroennel. Azt pedig külön kiemelném, hogy idén és még jövőre sem várnék eredményeket Kimitől a WRC-ben, viszont egy jó autóval képességeinek köszönhetően már idén is meglepetéseket fog okozni! Ezt a hozzászólást majd keressük vissza egy pár hónap múlva, rendben? -
ez szép volt! -
"sokkal több tapasztalattal indul, mint annak idején Loeb"
pályaautó és a rally két kölön sportág, az ott szerzett tapasztalat maximum technikai, mentális lehet... ahogy Loebnek nincs Forma 1es tapasztalata úgy Kiminek sincs WRCs tapasztalata, még ha többet rallyzott is mint Loeb F1ezzett
"ráadásul finn akinek a vérében van a ralisport is"
Ez szépen hangzik, de ebből nem lehet kiindulni!
"Szvsz van olyan jó mint Hirvonen, vagy akár Loeb, sőt."
Hirvonen egy nagyon erős pilóta, aki Loeb egyetlen ellenfele, aki 6szoros világbajnok és ezzel a legeredményesebb rallys ( ugyan úgy mint Sumi az F1ben a 7 Vb címével ), a SŐT szót pedig már tényleg nem tudom hova tenni...
-
rönó :D -
Szted melyik csapat akarna egy rossz hírű embert foglalkoztatni? -
-
Kimit nem kell félteni, bár én nem várok tőle semmit idén , ugyanis az egy teljesen más világ mint a Forma 1, viszont ha hosszútávon marad a raliban, akkor bizony 1-2 év tanulás után simán nyerhet VB címeket is akár, ugyanis mindössze 30 éves, lehúzott 9 évet a Forma 1-ben, 1 VB cím, sokkal több tapasztalattal indul, mint annak idején Loeb, ráadásul finn akinek a vérében van a ralisport is. Szvsz van olyan jó mint Hirvonen, vagy akár Loeb, sőt.
Íme az élő példa: Sebastien Loeb, 2002 első nem teljes éve a WRC-ben az újonc Citroen csapattal (28 évesen) a Német ralit megnyerte és olyan ellenfelei voltak, mint Marcus Grönholm, Petter Solberg, Carlos Sainz, Colin McRae, Richard Burns, Gilles Panizzi, Tommi Mäkinen egyszóval respect. 2003 második teljes WRC-s szezonja, 3 rali elsőség és egy ponttal maradt le a VB címről. A többit már mindenki tudja 2004 óta zsinórban nyeri a VB címeket, eddig számszerint a hatodikat.
Szóval hajrá Kimi! -