182273
  • b-type
    pedig de.
    Ezt már egyszer kivesézték, Egyfelől Hamilton nem indulhatott volna még el, mert a legkorábbi indulási pont 800 méterrel odébb van, azelőtt utoléri az SC-t. Addig a legkorábbi pontig semmi okod rástartolni az elsőre, márpedig itt az történt.
    https://www.autosport.com/f1/news/130388/fia-data-rules-out-hamilton-brake-test
    annyira hogy Vettel bocsánatot kért:
    https://www.racefans.net/2017/07/06/vettel-accepts-hamilton-not-brake-test/
    Nem gondoltam hogy ezek kimaradtak itt.
    ..szal ezt írtam, hitt valamit, és belerántotta az autóját a másik autójába.
  • IXEMGabeo
    nehogy mar a bakui baromsagot hozd fel peldanak ott Hamilton se volt teljesen artatlan a SC-os tavolsag tartassal es a gazadassal sem...legalabb mondtad volna a tavalyi evet vagy a 2018-as Hockenheimi fiaskot amik miatt Vettelt elkuldhettek volna...Annyi tortent, hogy nem kapott megfelelo szerzodesi felteteleket, es raunt a nyeretlensegre is az mellett, hogy hirtelen Leclerc beepult a csapaton belul
  • AnuluWork #173131
    Egyébként, mint csapat még rövidtávon is a legjobb döntést hoznák. Viszont, akkor megint mire volt ez jó? 2009-ben Massa miatt dobták Kimit, mert úgy érezték tartoznak neki azért, mert megsérült. Majd 2018-ban egy elvesztett VB után az elég jó teljesítményt nyújtó Kimi helyett a később Leclerc miatt összezuhant Vettelt tartották meg, csak mert még volt szerződése. Most ez azért már arcvesztés lenne, de nem először csinálnák meg. Szerintem, Kimi visszamenne. Vagy nem, mert jól érzi magát az Alfában.

Nem akarok kavarni Leclerc kapcsán, de ha valakinek Nicolas Todthoz köze van, akkor abban a csapatban szar lesz a hangulat.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.05.13. 22:08:25
  • HTS s3rg1nh00
    a "primadonna Leclerc" meg amúgy még mindig fiatalabb,mint MSC amikor -egy véletlennek köszönhetően- bemutatkozott az F1ben

#173128: Vettel a kanyarban nem volt Alonso küzdőszelleméhez képest.lehet szidni a spanyolt mennyire megosztó személyiség,de mikor láttál tőle olyan hibát,hogy vezető helyről,senki által nem zavartatva kicsúszik a kavicságyba mint Seb hazai közönség előtt?és még reggelig sorolhatnám,de a #173129-ben le van írva...
  • b-type
    Egyszerűen túl sok volt a hiba, ez tök független a Brit vagy Magyar médiától. Az ilyenek mint amikor nekirántja az autóját Hamilton-nak mert azt hiszi hogy.., vagy amikor Whiting-t elküldi a 'csába mert megint hisz valamit,.. vagy amikor szétrugatja a mérlegelő szerkezetet mert szintén hisz valamit, .. + a pályán elkövetett hibák sorozata vezető helyről, üldözőként, csatában vagy szólóban.
    Ezeket nem a Brit és Magyar média csinálta.
  • IXEMGabeo
    Hamiltonnak abszolut nem all jol a piros overall:D bar, ha bolondot akar csinalni magabol a palyafutasa vegere mehet felolem:D jo ez vicc volt, akarmennyire ki lett targyalva "mekkora vesztes" a Ferrari mert nem nyertek vb-t 2008 ota azert hosszu evek ota ott voltak a tuz kozeleben 1-2 evtol eltekintve...

Vettel nagyjabol ugyanazt tudta hozni, mint Alonso vitan felul...nem vivott kielezett vb kuzdelmeket, mint Fernando, de a helyezesei hasonloak voltak eltekintve a tavalyi evtol...

szoval Ricciardo hozhatna uj szint a csapatnak, tapasztalt, gyors, jopofa versenyzo egy baj van vele a magas berigenye:S
  • argo001
    Nagyon rossz dicstelenül távozni látni egy nagy bajnokot úgy, hogy közben mindenki megkérdőjelezi a tehetségét, az eredményeit. Bár én ezt betudom a magyar és a brit médiának, egyik sem túl nagy rajongója a németeknek, ez köztudott. A Ferrari részéről pedig undorító, hogy sorozatban teszi parkolópályára a durvábbnál durvább versenyzőit, tényleg megérdemelnének egy középmezőnyt a primadonna Leclerccel és Sainzzal. Utóbbit egyébként sajnálom, rendesebb annál, minthogy itt vágják gallyra a karrierjét.
    Utoljára szerkesztette: argo001, 2020.05.13. 18:23:06
  • repvez
    5 év alatt nem olyan nagy eresztés azért .
  • sure
    Hát mondjuk nem is nagyon van, ahova érdemes lenne mennie, hacsak nem a Mercihez, de ahhoz szerintem az kell, hogy Hamilton elmenjen onnan, amit én személyesen kétlek, bár drukkolok annak, hogy HAM vezessen a Ferrarinak (és hozzon nekik vébé címet). Az azért egy nagy poén lenne, ha az idei csonka vébét VET még behúzná búcsúzóul. :)

Ez a "volt idő átgondolni a prioritásokat az életben" szöveg eléggé a visszavonulást sugallja.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2020.05.13. 18:16:40
  • argo001
    Egyre több sajtóorgánum állítja, Vettel visszavonul év végén.

Tökéletesen megérdemelné ez a szar F1, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb alakja hátat fordítson neki, és egy óriási alak (Alonso) után még egyet elveszítsen. Ez a széria nem érdemel többet ennél.

Tudom... miért nézem? Az igazság az, hogy már nem nézem, csak a híreket követem, de azt hiszem, a kis Schumi debütálásáig azzal is leállok, ha Vettel elmegy.
  • IXEMGabeo
    ez most felbosszantott:S:S

Nem akarnam latni h pont a Mclarennel lenne vilagbajnok Ricciardo...:S
  • IXEMGabeo
    igen Bahreinben remekul ment azt megerdemelte volna pluszban...a tobbinel pedig tortentek, amik tortentek ilyen volt pl Montoyaval is 2002-ben mikor 7 polebol egyszer nem tudott nyerni
  • Stockbauer33 #173121

A Forma-1 ma ünnepli a 70. születésnapját.
    Isten éltesse még nagyon sokáig!

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2020.05.13. 12:34:46
  • b-type
    Nagyon nem is emlékszem Ricciardo hibára a Red Bull-nál, a Renault-nál igen, mert rá kellett jöjjön hogy a a fékezési technika amit szeretett a Red Bull autójában alkalmazni, az nem működik a Renault-nál...vagy nem annyira hatékony.
    Ricciardo általában úgy oldja meg a helyzeteit hogy figyel a másikra, nagyjából mint Hamilton. Csapattársak közt nagyon gyakori hogy kiviszik a feszültséget a pályára, és sztem nincs rá garancia hogy Sainz ilyen lesz.
    Ricciardo viszont már ilyen. Nagyon jó adottságokkal rendelkezik a versenyzésben, és nagyon jó adottságokkal rendelkezik a csapat felé is. Tipikus nagyszerű fickó.
    Leclerc-nek nehéz dolga lenne vele, de a pályán ez max keresztbeverést eredményezne, nem dupla kiesést.
    A keresztbeverés se jó persze, de az kezelhetőbb.
  • PLaci #173119
    Nem sok esélyt látok rá, de én azt remélem, hogy Kimi visszakerül a Ferrarihoz.
  • ToxiMaxi
    Ferrari szerintem most 2-es számú pilótát keres. Ha odaviszik Ric-et, akkor kb. ott folytatják ahol abbahagyták. Sainz nem hiszem, hogy 2-es akar lenni, szerintem a Mclaren párosa tökéletes, kár lenne hozzájuk nyúlni, pár éven belül odaérhetnek és beérik a két fiatal pilótájuk. Sainz karrierje végét jelentheti, ha a Ferrariban nem lesz sikeres. Persze nyilván senki sem mond le a lehetőségről, hogy a Ferrariban versenyezzen.
    Ez a döntés jól felkavarja a pilótapiacot.
    Legjobb lenne, ha Hamilton átülne a Ferrariba, Vettel mercibe Ric-el az oldalán és Alonso visszatérne a Renault-ba, tudom ez olyan belelóg a bilibe a kezem téma...
  • PLaci #173117
    1. pole: Bahrain

A 46. körben elkezdett kihagyni az egyik dugattyú, egy hibás üzemanyag befecskendező miatt, így sok időt veszít körönként.
    A 48. körben Hamilton, az 54. körben Bottas előzi meg, Verstappen -től a safety car "menti meg".
    Leclerc a 3. helyen végez, míg a mellőle másodikként rajtoló Vettel két pozícióval és fél perccel mögötte az 5. helyen ér célba.

2. pole: Ausztria

Bár Verstappen a startnál majdnem lefulladt, és a 2. helyről visszaesett a 8. -nak, végül mindenkit megelőzve győzött. Leclerc a 2. helyen végez, míg Vettel a 4. helyen ér célba.

3. pole: Belgium

Leclerc behúzza a győzelmet, míg a mellőle másodikként rajtoló Vettel a 4. helyen ér célba.

4. pole: Olaszország

Leclerc behúzza a győzelmet, míg a 4. helyről rajtoló Vettel a saját hibájából megforog, és a 13. helyen ér célba.

5. pole: Szingapúr

A csapat a 2. pozícióban versenyző Vettel -t hívja ki először kerékcserére, és így mesterségesen hátrányba hozzák Leclerc -et, aki a saját box kiállása után Vettel mögé ér vissza.
    Vettel győz, Leclerc a második helyen ér célba.

6. pole: Oroszország

Az előre megbeszélt koreográfia alapján Leclerc szélárnyékkal segíti Vettel -t, aki ezen szélárnyék segítségével nem csak Hamilton -t előzi meg a startnál, hanem Leclerc -et is a második kanyarban.
    Vettel csak eddig a pontig tartja magát a megbeszéltekhez, és nem adja vissza a pozíciót, hiába szól neki a csapat többször is a rádióban.
    A csapat a 2. pozícióban versenyző Leclerc -et hívja ki először kerékcserére, és így mesterségesen hátrányba hozzák Vettel -t, aki a saját box kiállása után Leclerc mögé ér vissza. Pont fordítva, mint Szingapúrban.
    Egy körrel később Vettel MGU-K probléma miatt félreállítja* az autót, de egy olyan helyen, hogy VSC -t generál.
    Mivel még nem volt a boxban, Hamilton a VSC -t kihasználva kereket cserél, és így megtartja a Ferrarik kerékcseréje miatt ölébe hullott első helyet.
    Mivel a VSC alatt Russel műszaki probléma következtében a falban köt ki, beküldik a biztonsági autót. A Ferrari úgy dönt, hogy ezt kihasználva Leclerc -et a második helyről újra a boxba hívják lágy gumikért, Bottas -nak ajándékozva a pozíciót.
    A verseny végéig nem tudja a Mercédeszeket megelőzni, a végeredmény 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Leclerc.

* = Jó kérdés, hogy Vettel le tudta volna-e állítani az autót máshol is. Ha nem, akkor Vettel autója, ha igen, akkor Vettel a ludas a futam elvesztésében.

7. pole: Mexikó

A futamot a Ferrari a gumistratégián vesztette el. Albon -ra reagálva már a 16. körben kihívták Leclerc -et, és a közepes gumiról közepesre cserélve Leclerc -nek biztosan ki kellett még egyszer állnia.
    Hamilton a 24. körben kapott kemény gumikat.
    Vettel -nek a 38. körben cseréltek kereket.
    A 43. körben (43-16=27 kör után) jött be Leclerc a másodszorra a boxba, ráadásul a jobb hátsó keréknél probléma adódott, a szokásos 2,3-3 másodperc helyett 6,2 másodpercig tartott a kerékcseréje, és így a 4. helyre esett vissza.
    Bár Hamilton sokat sírt, hogy a gumijai elhasználódtak, végül további kerékcsere nélkül behúzza a győzelmet, mögötte 2. Vettel, 3. Bottas, 4. Leclerc.

Nem légből kapott a "hype" Leclerc körül.
  • AnuluWork #173116
    Riccardo idegesítő, mint csapattárs. Megérdemelné a Renault helyett a Ferkát. De mivel remekül vált ő is csapatot, tuti esélyes lenne nélküle a Renault. :D
  • b-type
    Nagyon Sainz körül zörög a haraszt, de az elérhető versenyzők között szerintem(!) egy jó döntés van, és az nem Sainz.
    Lehet hogy kiteljesedik, ezt nem lehet innen megjósolni, de én rossz döntésnek tartom ha nem Ricciardo-t viszik.

• AnuluWork #173114
    Sainz jó. De egy Alonsonak még inkább örülnék. Tényleg kiderülne mennyit is ér Leclerc az Esporton kívül. :)
  • ToxiMaxi
    Remélem nem igazak a pletykák.
  • IXEMGabeo
    Berigeny lehet a perdonto
  • RatBaG #173111
  • argo001
    7 poleból 2 győzelem. Soha nem értettem a hypeot körülötte. Bár Vettelt közutálat veszi körbe itthon (mint ahogy általában az összes német sportolót), így valahol megmagyarázható...
  • IXEMGabeo
    ez mar regi cikk, ment kettejuk kozt is a pszichologiai hadviseles
  • AnuluWork #173108
    Rosberg Schumacherről :)

"„Csak egy mosdó volt a garázsban és öt perccel az időmérő előtt tudta, hogy kívül álltam, mert kopogtattam, mint egy őrült, és mondtam, hogy bárki is van bent, jöjjön ki, mert pisilnem kell az időmérő előtt. Én pánikoltam, ő meg bent csak nézte az óráját, lazult, az én fejemben meg egyre csak növekedett a nyomás.”
    Egy perc volt már csak hátra, teljesen lazán kisétált, és azt mondta: bocs, nem tudtam, hogy itt vagy. Én addigra már teljesen kikészültem.”
    Rosberg felidézte, hogy Schumacher hajlamos volt felsőruházat nélkül járkálni a mérnöki irodában csak azért, hogy mutogassa a kockás hasát, és ezzel fitogtassa az erejét.
    (...)
    "A stratégiai megbeszéléseken még az enyémet is Michaellel beszélték meg, és nem velem – nevetett." :D
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.05.12. 21:39:06
  • AnuluWork #173107
    Mercedes lesz, vagy a McLaren.
  • AnuluWork #173106
    A Ferrari nem normális. Esportban Leclerc jó, de a verseny nem Esport.
  • IXEMGabeo
    meg is erdemelne, ha ismet elautoban vezetne, mert a Renault nem hiszem, hogy egyhamar atugrik 2-3 csapatot
  • mcmoha
    Az Alfa Romeónál újra összeáll a legendás Kimi Seb páros.
  • nearo
    megüresedett egy hely Ferrarinál... Hülkenberg?
  • b-type
    Egyértelműen Ricciardo sztem. Az ő karizmája passzol, vezetési/versenyzési intellektusa illik a Ferrari-hoz, van csapatokkal használható tapasztalata, és tud kezelni egy kiki helyzetet (bárn nem szereti nyilván, de az ajánlat, ha megkapja, az megéri).
    Vettel választása is befolyásoló tényező nyilván, de ő vagy kilép, vagy tök mindegy.
    Neki egy igazi lehetőség él, az pedig a Mercedes, és egy lehetséges tiszta lap élhet még, az pedig egy esetleges Aston.
    ......még el tudok képzelni egy Alfa pozíciót is, de ezt csak a családi élet és Vettel-ről feltételezett csendesebb habitus mondatja.
  • IXEMGabeo
    legalabb Raikkonen vb lett veluk

Ricciardo jol jonne, szivesen latnam vorosben Leclerc mellett, Vettelnel inkabb a Renault-t preferalnam hisz a Red Bull altal vannak ott korabbi kapcsolatai, aztan ki tudja lehet a Mclaren lesz a befuto amiert kar lenne...
  • argo001
    Nagy szériában van a Ferrari.
    Massa, Räikkönen és Alonso után Vettel éveit is elbaszták.

Hol van már a schumacheri csapat? Hányok a jelenlegi Ferraritól.
  • ToxiMaxi
    Érdekes helyzetet teremthet a Mclarennél, ha tényleg oda megy. Renault-ba szerintem csak akkor menne, ha idén valami nagyot villantanak. Viszont így lesz egy szabad ülés a Ferrarinál, mondjuk Ric-nek.
    Bottas szerződése nem most jár majd le? Ferrari nem is tudna jobb 2-est találni, Ric meg mehetne Hamilton mellé.
  • nearo
    "A csapat és én felismertük, hogy már nem közös igényünk az, hogy együtt maradjunk a szezon után is. Anyagi szempontok nem játszottak szerepet ebben a közös döntésben."

vs

"A Ferrari ugyan meg akarta tartani a versenyzőt, ám csak egy éves szerződést ajánlottak volna neki a pletykák szerint, ám a német legalább két évig még maradni akart. Továbbá a fizetéssel sem volt megelégedve."

:D
  • repvez
    Hivatalos! Vettel lelép a ferraritól jövőre
  • passatgt
    hamilton meg vettel helyet cserélhetne
  • PLaci #173095
    A LEGO topicban linkelték:

#173094 úgy tűnik a gém nem jól értelmezte az input -ot, össze-vissza rángatott a kormány, mikor hátrahúzta.
  • RatBaG #173094
    https://clips.twitch.tv/TsundereDiligentCodYouDontSay