FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"If in doubt, flat out!\"
Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.07.03. 14:04:49
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.03. 12:55:32
racingarena.hu | gokartsopron.hu
Ezzel szívatta meg magát az FIA nagyon, hogy a kanadai szitut nem engedte el. Ha akkor nem csinálnak semmit és most igen nem lenne semmi hiszti. De pont fordítva csinálták ami nagyon értelmetlen lett.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.07.03. 11:55:53
Véleményem szerint vissza kellene adni Vettel győzelmét hiszen még annyira se volt durva mint a mostani eset, nem is érintették egymást. Ennek bele kell férnie hiszen egyáltalán nem könnyű előzni, szerintem mind 2 eset rendben volt, ezért értetlenkedem.
- Azért W.G szakmai hozzáértését erősen megkérdőjelezném 😄.
Indoklás:
- nekem nem ez jött le, elég sunyi egy fickó...<#taps>#taps><#zavart2>#zavart2>
Idézet, korunk legnagyobb kormánytekerő zsenijétől: "Természetes, hogy csalódott vagy, ha az utolsó 2 körben bukod el a győzelmet. Én is álltam már közel a pole pozícióhoz, és vesztettem el azt, ami időnként fájó ..."
Iiiigen - Leclerc csak azért volt olyan, mert elvesztette a győzelmet - az hogy hogyan egyáltalán nem bántotta.
Plusz, a köcsögkirály ezt összehasonlítja a tavalyi Monakói kvalival - aha, értem mostmár - Ricciardo úgy nyerte azt, hogy szegény Maxot leszorította a pályáról ! És azért volt annyira mérges !
Remélem, megkapja amit adott, tolják le a pályáról, addig míg Kubicával nem lesz harcban, az meg szépen kilöki mint a szart a biliből. És kap 500 mp büntetést - ami a 19-ik helyról a huszadik helyre veti vissza ... Teljesen jogos, méltó, nem vitás.
Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.
Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.
Megadnád a számod? Ha kérdeznek akkor átirányítanám őket hozzád, te ugyis jobban értesz hozzá<#nezze>#nezze>
A Béna.
A Ferrari nem baltázott el egy győzelmi esélyt sem - már mint a csapatirányítás.
1: Motorhiba
2. Vettelhiba
3. Verstappen szabályszegés, alattomos kitolás .
A további, náci szövegedet nem kommentálom.
Érdekes, milyen álszent módon mondja, hogy mennyire örül a ferrárinak vagy a rebdullnak mikor versenyezhetnek végre velük. Most itt lett volna a lehetőség. De látom jobb nekik ha minden futamot megnyernek. Aztán amikor meg versenyeznek, mint Kanadában Vettelnél egyből megy a rádión az üzenet a versenyfelügyeletnek, hogy szabálytalan amit az ellenfél csinált!
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
...és lám, valamiért 2008 óta ez a helyzet, milyen érdekes, pont azóta, amióta a nagy sikercsapat ténylegesen átszerveződött. Nos hát igen, ha valami nem jellemző az olasz népre, az a professzionalitás. 😄
Egyébként nem igaz ,hogy a TV előtt nézem!
Voltam már futamon de olyan unalmas volt hogy 2 körrel a vége előtt eljöttem <#banplz>#banplz>.
A Béna.
Tökéletesen megvan válaszolva, még akkor is ha TV előtt ülve te úgy érzed jobban tudnád, nyugodtan kérdőjelezhetsz te idiota
A Béna.
A Béna.
Az M4 Sport mobil portál/APP-on van egy cikk, ahol az egyik versenybíró magyarázta a döntést.
Amiben a legfontosabb, hogy Verstappen a 68-ik körben megcsinálta kb. ugyanazt, de nem került eléggé előre. Aztán a 69-ikben később fékezett, és nagyobb előnyben volt, vagyis joga volt elfoglalni az egész pályát ....
Na nézzük meg azt a 68-ik kört megint ...
Oltári baromság - mert abban Verstappen éppen előrébb jött Leclerchez képest, ugyanabban a kanyarban.
Vagyis - menjenek a büdös korrupt .... ba . Még arra sem vigyáznak, hogy valami értelmesnek tünő indokkal jöjjenek elő.
Mindenképpen az egyetlen értelmes magyarázat - és képzeld el, egy, még nem szenilis VB, volt F1 versenyző is pont azt mondja mint én - Nico Rosberg. Hogy Verstappennek a kiszorítás volt az egyetlem esélye.
Részemről befejeztem. Ez annyira világos eset. Csak hát, kevés olyan ember van mint én, akit ez annyira érdekel, aki törődik annyira a részletekkel, a fairplay-el.
Sajna, ez nem néz ki jól. Nem tudom, Whiting még élne, ez ugyanígy lett volna ? A szar ítélkezések nagy kárt tudnak okozni.
A versenyzők, a nézők el vannak veszve ebben. Mindenki arról beszél hogy jobb versenyek kellenek, de a többség azt sem tudja mi a jó verseny igazából. Vagy mi a verseny, és mi a piszkos módon szerzett előny.
Persze, az egyik fő ok a nehéz előzés. De mikor volt könnyű ?
Amúgy, azok akik a DRS ellen vannak - ugyanúgy tudta volna Max követni Leclercet DRS nélkül is ? Mert azzal nem tudta leelőzni a gyorsabb Ferrarit. De jól jött, hogy rajta legyen körökön át. Tényleg leelőzte Leclercet ? Ja, én is tudok így előzni, hoki gyorsaságin is ki lehet lökni az ellenfelet - de valahogy nem láttam olyat hogy nem büntették meg - főleg nem idióta kifogással - héj, verseny van !
Kapják be ... a krokodilok őket <#nevetes2>#nevetes2>
És ami biztos, nincs egyszerű megoldás, bármit változtatnak, annak lehetnek váratlan mellékhatásai.
Azt mondta Horner, hogy nem Verstappen hibája volt a rossz rajt, hanem túl élesre állították a kuplungot - bármit is jelentsen az.
Valószínűleg maga a RB sem számított hogy ennyire jól megy majd. Meg a motorját is maxra tekerték az utolsó valami 25 körre. Aminek lehet egy hamaros csere is az eredménye - de héj, a hazai pálya megéri !
Persze, kinek mennyire tetszett sok mindentől függ. Szurkolástól függetlenül, ez csak a második felében volt érdekes. SC-re számítottam, nem volt, még VSC sem.
Sajna a Ferrari 3 győzelem esélye mind el lett kaszálva.
1 - motorhiba
2 - Vettel hiba
3 - Verstappen piszkos manővere, a bírák, FIA áldásával.
Leclerc vs. Vettel: Leclerc:2 gyözelem esély, egyiket sem ő tolta el.
Vettel - egy esély, saját maga tolta el.
Ja, tudom, sokan jönnek a saját 'benyomásukkal' - nem probléma, indokoljátok meg alaposan. Mondjuk - Vettel jobban védekezett volna :-)
Hamilton párti FIA, blah, blah . Tény - Vettel hibázott, Leclerc nem.
Remélem, hogy a dolgok a Ferrarin belül most valami normális útra térnek. Ha másért nem, hogy ezt a geci RB bandát legyőzzék. A Mercit nyilván nem fogják, de most talán az nem is érdekli annyira őket. A harag nagy motiváció lehet.
És ez a gond igazából magával az időmérővel is mindegy milyen formában történik, hogy előre olyan sorrendet állít fel ami csökkenti az előzések szükségességét és számát. Erre nem nagyon van megoldás kivéve a fordított rajtsorrend de az megint nagyon megosztó, de van olyan széria ahol alkalmazzák.
Olyan pilóták is kapnának egy másfél perces rivaldafényt mint Kubica/Russel akik szinte egész hétvége alatt nincsenek adásban.
Lehet hogy igazságos a jelenlegi rendszer de nekem nem jön be, nem is emlékszem hogy volt olyan időmérő azóta ami tetszett volna.
pl egy kiesés esetén máris van miről beszélni, vagy ha leesik az eső egy komplett első sor indulhat hátulról, hiányoznak azok a tenyérdörzsölős versenyek.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Lehet úg is szurkolni, hogy az ember objektív, és a fairplay is egy faktor. Nekem nem tetszett pár dolog, amit Hamilton csinált, amit Senna csinált, vagy Hakkinen. De attól top pilóták - senki sem tökéletes.
Annyi mindent elmondtatok, hogy összeveszés helyett linkeljétek be mit írtatok korábban. Ugyanazt éritek el, csak legalább nem vesztek össze.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.07.01. 16:43:07
A FIA meg egy töketlen bagázs, nyugodtan lehetne meneszteni őket.
Utoljára szerkesztette: allock, 2019.07.01. 16:34:06
#hhwnd
Pont az ilyen esetek miatt nem kellene foglakozni azzal, hogy szándékos vagy nem volt - pld. a blokkolás, vagyis inkább ijesztgetés, illetve a kiszorítás. Szinte lehetetlen meghatározni azt. De igazából nem is szükséges. A lényeg a következmény - az ellenféllel szembeni előny megszerzése. Mi ? Vettel Hamilton előtt volt ! Nem, csak per pillanat, de már vesztes, mert jóval lassabb volt. Ua. Verstappennél is - hiába volt Leclerc előtt valami 10-20 centivel - az sokkal jobb helyzetben volt a kigyorsításra.
Vagyis, figyelembe kell venni nem csak a pillanatnyi helyet, hanem a sebességet, szöget a pályához képest. Ezt hívják a helyzet alapos átgondolásának.
Verstappen esetben a plusz bírói hiba szerintem az. hogy tudtommal akkor számítasz ideális ívre jogosultnak, ha fél autó hosszal vagy előbb. Ez meg nem volt meg még véletlenül sem.
Sose mondtam, hogy a FIA valami jól végzi a dolgát. Csak azt mondtam, hogy semmi nem utal arra hogy Hamiltonnal, a Mercedesszel kivételeznek. Igen, ha ez fölényeskedés, kérem hogy bánoljanak innen .