FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Az viszont biztos, hogy ha Hamilton nyer, az a személyiségének nem fog jót tenni, mert már most is el van szállva magától.

De véleményem szerint jelen pillanatban nem az a probléma, hogy kevés az elõzés és szinte alig van verseny, hanem, hogy egy csúcskategóriát, ahol a fejlesztés volt a lényeg, olyan szabályok közé szorítottak, ami megöli(megölte) a sportot.

Sokkal jobb volt, amikor még szinte mindent szabad volt, nem voltak igazán vészes megkötések a fejlsztésekben, és volt verseny, elõzés, mert tényleg voltak igazi különbségek az autókban és ekkor is kijött ki az Jani.

Most már egyre inkább azt lehet látni, hogy bár a Ferrari és a McLaren van az élen, egyre inkább felzárkózik hozzájuk a többi csapat, ami ugyan jó, de egy idõ után van rá sansz, hogy az lesz, mint a fociban: iszonyat sok pénzt fog kérni 1-1 pilóta és ismét nõnek majd a kiadások minden csapatnál. A kicsik a Ralf Schumacher szintûeket, a nagyok meg a Hamilton szintüeket fogják megszerezni. Szerintem, ha valaki nem tudja állni a F1 hatalmas költségeit, akkor menjen más kategóriába, vagy hagyja az egészet a fenébe. Nem feltétlenül kell állandóan egy feltörekvõ indiai vagy ausztráls csapat, mikor sok országnak se versenyzõje se saját csapata nincs, és faszántosan megvan így is a cirkusz nélkülük. Magyarul, szvsz mire elérne oda a sport, hogy kiegyenlítõdnek a viszonyok, a pilóta gázsi fog az egekbe szökni. Már talán 2011-ben ...

A másik hülyeség az, hogy szinte nincs mûszaki hiba, és az elõzési megkötések, mint pl. nem lehet cikázni, ha valaki csak 1x gyanusan rosszul fordul, már szabálytalan, vagy szabálytalanul gyanús. Egy olasz nagydíjon egy szem Fisco esett ki, méghozzá szakadó esõben. Nevetséges. A versenyek ált. a boxban döltek el, de már ott sem igazán van elõzés. Ahogy eljönnek az elején, kb. az a vége is, persze egy-két arc végigszáguld a mezõnyön, de max. a 6. helyig jut, mert onnantól ismét nehéz elõzni. Ha a nézõk a végére Palik ordíbálása következtében (vagy Mark Blundell nyekergése következtében ha brit pilóta nyer) felébrednek, semmirõl nem maradtak le, minden ugyanaz, mint a 3. körben (+- 3 versenyzõ max. aki vagy kiesett vagy lentebb/feljebb került).

Az a baj, hogy nem elég a sok megszorítás, még a pályák vonalvezetése is szar vagy a szar felé közelít. A valenciai pályánál rosszabb pálya - szerintem - kevés van. Pedig jól nézett ki, jó volt az ötlet is, csakhát a verseny "maradt el" ...

De már Monzában sem igazán lehet elõzni, de fõleg Hockenheimbõl csináltak szemétdombot. Imola kiesett, Spaban sincs már akkora verseny, mint amikor Hakkinen két versenyzõt elõzött egyszerre. A ringet már nem is minõsítem, pedig 4-5 éve zseniális futamok voltak rajta. Most akkor zseniális egy futam, ha Massa motorja megáll 1 körrel a vége elõtt, vagy Kimi vezetõ helyrõl belecsapódik a falba, esetleg Hamiltontól elveszik a gyõzelmet mert levágott egy sikánt. Régen akkor volt izgalmas a futam, ha sokan kiestek, mert a határon autózva megpróbáltak elõzni, vagy ha Mansell a belsõkamerás felvételeken a jobb és a bal tükörben is egyszerre volt látható ...

Most, ha csak a gyanú is felmerül, már van rá sansz, hogy elmeszelik a pilótákat, legyen az szó Monacoban való keresztbeállásról, feltartásról, sikánlevágásról, ütközésrõl. Iszonyat nehéz így "versenyezni" (ami nincs) nekik.

Az is baj, hogy 1994 óta, Senna halála óta állandóan változnak a szabályok, ami nem baj, de szinte futamról futamra, viszont ritka a megfontolt változtatás. Általában simán tiltanak, de sokszor elmennek olyan dolgok mellett amelyeket eddig csak a csodával határos módon úsztak meg a versenyzõk, pedig ezek a manõverek egyre inkább kurva veszélyesek, gondolok itt pl. az olyanokra, mikor az egyik arc kicsúszik és már jön is vissza, nem néz, csak jön, aztán a többi meg elszáll miatta vagy ütközik vele. Pedig erre is van szabály (meg kell várni, míg elmegy a mezõny és csak ha tiszta a pálya akkor lehet visszajönni), de baromarc nem vár, mert mostanában az ilyenért nem büntettek meg senkit, pedig tuti nem vették ki ezt a részt a szabálykönyvbõl.

A másik hülyeség meg az aszfaltozott bukótér. Bár biztonságosabbnak mondható a verseny - tényleg kevés negatív ellenpélda van, hogy jobb lett volna ha ott ez nincs - de így szinte mindenki levágja a kanyart, ha nem tudja bevenni, mert megteheti és mert nem eshet ki, pedig ha ott kavicságy vagy fal lenne, van rá sansz, hogy nem csinálnának ilyet.

Szóval ráférne erre a versenyzésre valami reform, mert sokáig nem életképes a dolog. Javasolnék egy sokkal jobb pontrendszert, montjuk a 25 20 15 10 8 6 5 3 2 1 -es pontrendszer bevezetését, ami szerintem új színt hozhat(na) a sportba.

Valamint ha valaki a felénél megnyeri a vébét, akkor az jó versenyzõ vagy jó az autója és ezt nem büntetni kéne, ahogy anno Schumacher miatt tették a pontrendszerrel, hanem örülni neki, hogy végre van olyan versenyzõ aki ekkora klasszis, hogy már a felénél nyerni tud, mert az ilyenektõl van a versenyzõknek és a kezdõknek is motovációja, nem attól, hogy most milyen zöldasztalos eredmények miatt döl el egy-egy cím sorsa.

PS: A fociban sem véletlenül vezették be a 3 1 0 rendszert ...

A medve nem játék.

rajtam kívül ki a másik kettõ? <#ravasz1>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

BaliBoy
Erre én is mernék egy nagyobb összeget feltenni. Meg még 2-3 embert mondani akik hasonlóképpen vélekednének ha netalán Massa nyerne.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

king13
Itt meg gondolom te leszel majd az elsõ aki megmondja a tutit, hogy Massa ajándékba kapta a VB-t, ha netán nyerne 😊

őőő

king13
Így van felé semmi patkányozás nem volt. Engem baromira nem érdekel, ha a fórumon személyeskedsz és patkányozol másokat, az nem az én dolgom, de egy bizonyos vonalat azért meg kéne húzni az elõtt, hogy pilótákról ilyen hangnemben beszéljünk!

Mellesleg Massa hol patkányozta le Kimit már ne is haragudj? Tudtommal ráadásul Massa pont azt mondta, hogy örül a szerzõdés hosszabbításnak hisz nagyon jó kapcsolatban vannak Kimivel. Gondolom emellett egy patkánynak tartja persze, ahogy azt te feltételezed 😉

őőő

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

a.carkey
Én leszarom Hamiltont és Massát is. Ha Hamilton nyer, Massa pityeregni fog a médiában legörbült ajkakkal, hogy nem jött össze. Ha meg Massa nyer, akkor a brit média Spara fogja fogni az egészet. Ebbõl nem lehet jól kijönni, csak ha mondjuk Kubica nyer.

A medve nem játék.

Istencsászár
Lehetne még találni megannyi ilyen jelenetet, csak hát ezeket nem Hamilton csinálta, igy kit érdekel... itt az óriási gyûlölet a lényeg.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

a.carkey
Te vagy a gyóntatója?

"az meg más kérdés, hogy te minek tartod azt az embert aki lepatkányoz egy számára tök ismeretlen illetõt, akinek sem a fórumhoz, sem a rá írogatokhoz semmi köze, és mindezt csak azért mert egy másik ember véleményével nem ért egyet?"

Fejtsd már ki bõvebben, mert a részemrõl felé patkányozás nem volt. Massát is csak utána minõsítettem, hogy alapból lepatkányozott a "leszorításon" keresztül egy olyan embert, aki még akkor sem szólt ellene egy kurva szót sem, hogy az miket nyilatkozgatott. A Hamilton-féle montreali baromságot sem vitte túlzásba sõt, ha jól emlékszem Spa után sem minõsített. Szóval pont Raikkonenre mondani, hogy patkány, kicsit erõs.

de ha már Kimi "leszorít", akkro ez mi?

A medve nem játék.

solo
NAja, ez volt aza pont,mikor kifordultam az ágyból, mikor néztem XD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

king13
Tulajdonképpen a "leszorításra" mondta, hogy patkány mozdulat volt nem Raira...az meg más kérdés, hogy te minek tartod azt az embert aki lepatkányoz egy számára tök ismeretlen illetõt, akinek sem a fórumhoz, sem a rá írogatokhoz semmi köze, és mindezt csak azért mert egy másik ember véleményével nem ért egyet?

őőő

Freedom88
Hamilton is kacsázott Rai elõtt Spában, az se volt olyan hú de királyul sportemberi...amikor elvileg egyszer lehet irányt váltani.

T.T.

a.carkey
Lepatkányozza Raikkonent és még én vagyok szánalmas? Ülj le, egyes!

A medve nem játék.

Vettel nem Brambilla

Jó reggelt mindenkinek
a.carkey
Elvileg Rosberg volt, nem Naka.

A medve nem játék.

a.carkey
Massa rat

A medve nem játék.

chalezlopez
Azért te se legyél szánalmas, ha nem muszáj...

Vamos Argentina!

bardocz
Az év legszebb momentuma volt<#zavart1>

Megunhatatlan.
bordy
seggbe lökte ms-t az meg lecsapta neki a sisak ablakot XD
gondolván hogy te béna.

Sikerült megelõznie Alonso-t haldokló kocsival 😄 nagy elõzés 😄

Kimi szerint is sajat hibaja volt...

http://gaborszantai.co.uk/

Istencsászár
Sato jó pilóta, voltak nagyon szép megmozdulásai. Nakajima eléggé beszürkült a mezõnybe, igaz ezzel a Williamsel Rosberg sem tud semmit sem kezdeni.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

gordon 24
Mondjuk ebben van valami! Wazz valamikor láttam egy japán Gt bajnokságot..

Hát nem értem egy idény alatt hogy nem hal meg a fele.. Ugy mennek mintha nem is tudom eszetlenül mindenen mindenkin keresztûl.. Nagyon durva😄 Szóval ha ott edzõdnek a Japók, már pedig hol edzõdnének, nem csodálom én sem😄

Downhill!!

Remélem jövõre egy japán se lesz, nem hogy még sato jönne vettel helyére a toro rosso-hoz...

nearo
Kimi nem azért ment falnak, mert feltartották... vagyis én nem így láttam. Viszont az tény, hogy elég veszélyes manõver volt Nakajimától. Dehát japán, tõlük ezt már megszokhattuk 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Végülis mindegy ki nyer, csak szép verseny legyen sok elõzéssel. 😊

gordon 24
Jó igaz! Nem történt semmi..

Akkor sem volt Fair..

Downhill!!

bardocz
Úgy kell azt,az a versenyzés,aki nem kockáztat,nem is nyer 😊 Ha átjönn a Ferrarihoz,és nem szállna el magától,mint rönyónál tette,simán szurkolnék is neki 😊
lac coo
De mire keressek rá ? 😄DDDDDDDD

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Istencsászár
De nem történt eddig semmi... max hogy Kimit ugy feltartották Spaban hogy falnak ment, na az olyan eset amit büntettem volna, takarodjon onnan a lekörözött... de hát ilyen kis malõrök nehogy már ne férjenek bele, ettõl lesz színesebb a verseny, persze hogyha baleset van belõle akkor lehet rajta rágódni, de az ég világon semmi sem történt, senkivel...

lac coo
Glock !
Ahogy B-type írta: egy elõzés nem abból áll, hogy beszúrjuk az autó orrát és várunk hogy elengedjenek, helyet adjanak nekünk !

DC aki ezt rendszeresn így gondolja, gondolom az õ akcióira sem mondja senki, hogy csodás ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

gordon 24
Dehogy!! De buta vagy! Hogy lenne õ..

Glock egyátalán mit keres a pályán?? Ugyan már.. Egyértelmüen õ a hibás.. A helyes magatartás a felszívódás lett volna!

Downhill!!

Kit--Kat
Alap<#gonosz1>
#71587 bocs😄

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

nearo
ilyet pár éve alonsotól láttam ausztráliában rajtnál, ha jól emlékszek... a füvön rajtolta le az elõle indulókat 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

a.carkey
Reménytelen vagy és szánalmas! Keress rá te õrült anti-Kimi drukker a neten persze ha kijöttél Massa seggébõl! Tudod ki a patkány? Drága Massa haverod max. Remélem, igazából tehetségtelen kedvenced idén beszopja a vébévégét úgy is, hogya a FIA nyelve már nem fér be a te nyelvedtõl Massa seggébe. Kimi, mint patkány ... Hamilton meg mi? Szûz Mariann?

A medve nem játék.

bardocz
Szerintem Hamiltonra kenik,mert nem hagyott neki helyet.Én meg jót röhögök :-)
passatgt
hami

semmi baj nincs a sikanlevagassal, kis lokdosodessel, szoritosdival, de nem esoben kellene ezt jatszni...

nearo
vagy glock marad az íven, és kiesnek mindketten... akkor ki lett volna a hibás? 😮

gordon 24
De azért erzed te is hogy az nem ugyan az..

Ott van egy kasztni ami szinte mindent kibir! Itt egy kerék összekadásbõl milliós károk és kiesés van😄
Szóval nem lehet egy lapon emliteni a Tura autózást ezzel.

Downhill!!

bardocz
De amit TE mondasz az szentírás :-) Na persze...
Istencsászár
Szvsz itt az a legnagyobb baj hogy nagyon a szabályok köré épült ez a sport, ami nem lenne baj hogyha az autókra korlátozódna ez, de évek óta annyira belenyulnak a versenyekbe a harcokba, hogy a drukkerek és a versenyzõk is eltunyultak... ilyen piti lényegtelen dolgokról kell dumálni amikor egy WTCCn szegény Thompsont 5en lökik keresztbe elõzés közbe😊

b+:-)

nem gepelem be ujra

Kit--Kat
ha te azt mondod valószínû...

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

bardocz
Hol vannak már a régi szép idõk,amikor ha kellett félig lementek a fûre,és úgy elõztek,és egymás mellett autóztak kanyarokon keresztül.
bordy
wuu, kimi lenyomta 1x 2x a pálya szélére a másikat. hami folyamatosan azt csinálja kb, de a pályáról kifelé.

és ahogy alonso mondta. nem lehet mit tenni ellene. õ így versenyzik.
ja, ennyi erõvel hogy glock ráléphetett volna a fékre hogy ne mennyen ki a fûre, akkor hami is bele léphetet volna annál a síkánnál hogy ne vágja át.
amúgy nekem semmi bajom ezzel. csak azért esõben még sem kellene ilyeneket.

bardocz
Itt megy az igazi verseny😄
gordon 24
Wazz komolyan jobb mint maga a verseny😄

Downhill!!

gordon 24
Egy élmény ez a topik!😄

Downhill!!

bardocz
Jah hogy nem csúszik,és tévhit,már értem.