182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
kifordultak, bent volt szélárnyékban, hami elment balra, petrov ment utána, kimegy szélárnyékból, megelőzi, hamilton meg marad nyugton fenekén bal oldalon
így lett volna a szabályos... -
védtelen=vétlen -
Miért? Ez teljesen korrekt és kívülről is így tűnt. Hami indult el mindig előbb valamelyik irányba és Petrov követte, nem pedig fordítva. Így Hamilton teljesen védtelen. Petrov maradhatott volna az addigi ívén. Az meg teljesen érthető, hogy Hami nem akart szélárnyékot biztosítani.
Mondom mindezt úgy, hogy egyáltalán nem csípem Hamit, de a tény az tény. -
ja. de én a végeredményre értettem, hogy annyi lett. -
IXEMGabeo #93627 ez jogos... -
WNW #93626 A5.hu.. Na ezek is tudnak irni baromsagokat.... Jeeeeeeeeeeezusom...: Ez faaaaaaaaaaaaaaaj....
-
Ezt egy szóval nem mondtam, sőt nagyon is becsültem a Raikönenben azt ha néha magához tért és egy kicsit akart, egyetlen bökkenő volt ezzel, egy kezem sok lenne ahhoz hogy ezeket a szituációkat összeszámoljam a Ferraris korszakában. A mercit azt bőszen széthajtotta, szó nem érheti a ház elejét, de sajnos mire a ferrariba került egyszerűen megunta az egészet, mert nem lehetett versenyezni még akkor se, az autók felépítése miatt, ha valaki véletlenül akart. -
G_ArchAngel #93624 nem, de evekig errol szolt a topic...
most mas szelek fujnak? -
Mondta ezt most valaki? -
G_ArchAngel #93622 Megint a kettos merce:
"És valóban taktikusabb lett volna a végén már kímélni a ferkát de könyörgöm ez verseny, ha taktikát akarok akkor nézek sakkot."
Amikor Raikkonen alatt esett szet a gep, mert kuzdott a dobogoert, akkor dilettans alkoholista volt, aki nem tud vigyazni a technikara...
Alonso meg nagyszeru...
-
WNW #93621 Hiba volt... Egy doglodo kocsival nem kell a verseny vege elott 2 korrel kamikazezni.. Ha nincs baja, nyomja ki a szemet, de ha epp hogy par csavar tartja a valtot, nem kell eroszakoskodni.. Ez olyan, ha log az eso laba, akkor ki kell rohanni az idomerore, nem a boxban vakarozni.. Alap hiba, ami a vegen sokat szamithat.. Massa 1 ponttal bukta el a VB cimet anno, azert mert az ev elejen csinalt nehany hibat, aztan meg a csapat is csinalt jonehanyat.. Minden szamit.. Nezd meg a pontokat, olyan szoros a mezony, hihetetlen... -
-
WNW #93619 Azert lett 10., mert a Button-Alonso affernak O itta meg a levet.. 4-6. hely kozott lett volna az elso kanyar utan, ha siman megy a dolog.. Onnet meg ki tudja.. A kiutes miatti elso szarny leszakadassal, tobbiekhez viszonyitott +1 box latogatassal, meg okes volt a 10. hely.. Most meg a startnal hozott 2 helyet, a versenyt nezve, ebbol meg jobb is kisulhetet volna... No de a pech, az pech... -
Egyet értek veled, ha ez számít. :) -
Üdvözlet mindenkinek!
Olvasgattam itt a hozzászólásokat és kicsit fönnakadtam az Alonso-t szidó véleményeken. Mielőtt bárki azt mondná hogy "Alonso buzi" stb, leszögezném hogy sose szerettem, sőt utáltam és most se szeretem. Szóval először is ég és föld az amit Raikönen és Alonso csinál, Raikönen, hogy úgy finoman fogalmazzak, nagy ívben leszarta az egészet, mert unta(amit egyébként tökre megértek). Tehát kicsit gokartozott, megkapta a nagy fizut és számára kb ennyi volt a dolog. A másik hogy amit ma csinált Alonso az full respect, ilyen jellegű műszaki hibával a Webber féle semmi se tetszik, sztrájkolok, kényeskedek pilóták el se indultak volna, nem hogy még komolyan vegyék a dolgot. És valóban taktikusabb lett volna a végén már kímélni a ferkát de könyörgöm ez verseny, ha taktikát akarok akkor nézek sakkot. Az ilyen mennyünk biztosra, meglegyen a pont hozzáállások miatt jutott oda a forma1, hogy szelíd vonatozássá válik. És persze valaki szerint ez izgalmas, szerintem nulla és mondom ezt arra alapozva hogy milyen versenyek voltak a Schumacher-Villnouve és a Schumacher-Hakkinen érákban. És persze aki többet élt és láthatta Sennáékat versenyezni, azoknak még rosszabb. Nah most aztán kibeszéltem magam, tessék lehet fikázni
-
madmanic #93616 ott a kanyart levágva előzte meg Kimit, de vissza is engedte, eddig szólt a szabály... tehát az akkori szabály szerint OK volt.
aztán hogy egyből vissza is előzte, azt mindenki a saját véleménye szerint.. -
IXEMGabeo #93615 mármint nem tekintik szabálytalannak bocs szövegértés OFF:P -
IXEMGabeo #93614 sok Fórumon olvastam és sokan érdekes módon a tavalyi Raikkonen esetnél keresik a párhuzamot (2009 Spa), sokan nem tekintik szabályosnak Hamilton manőverét csak a szélárnyékból akart kibújni állítólag...maga Hamilton is ezt nyilatkozta -> www.a5.hu ott kell legyen a cikk -
vitate=vitatema -
szerintem az nem vitate hogy szablyos vagy nem:) egyertelmuen nem... -
multkor10dik lett, te :D. úgy emlékszem.
amúgy sóhaj és oké :(. -
WNW #93610 Nem volt rossz helyen, de kinyiffant egy kerekanya a kocsin... Meg az ag is huzza.. Multkor kiutottek, most a kocsi adta meg magat... Pedig erzesre kezdi felvenni a tempot... -
ahh, kiesett? shit. de ja, kell neki pár futam és, ha nem lesz jó egész szezonban, engem az se zavar, örülök, hogy itt van, meg régen már megmutatta mi volt a pálya. bár jó lenne, ha most is zúzná majd. -
IXEMGabeo #93608 vagy hosszú volt az éjszaka:D:D
úgy látom elég nagy vitatéma, hogy most szabályos volt-e a Petrov-Hamilton eset vagy sem...érdekes mindenesetre!!! Schumi kiesése volt számomra elég sajnálatos:S remélem Európára felrázódik a Merci picit:) -
jah jogos :) -
HOGY MILYEN AZ IGAZI SZÉLÁRNYÉK???
TESSÉK!
-
mert ok nem akartak elozni , Petrov szeretett volna:) -
Laceee #93604 Hűtés miatt, te idáig mit néztél ? -
akkor viszont azt nem értem, hogy miért húzzák néha ki szélárnyékból készakarva? a 3 futamon többször is láttunk rá példát. -
a legellenalas meg abszolute nem pozitiv:) -
csak azt nem tudom petrov minek követte? :D maradt volna az ideális íven simán elfordul, a végén rájött erre, de azokat a cikázásokat nem értem minek írta le utánna főleg hogy szélárnyék sem pozitív most a turbulenciát keltő szárnyak miatt. -
ez sose szabályos...részemről egy undorító dolog, akárki csinálta volna. Egy irányváltás, nem legyezgetés. -
idén már volt versenyzők döntenek ilyen szitukban...Herbert volt ma az aki azt mondta nem volt szabálytalan Hamilton..lehet ha Kimit kérdezik ő szabálytalannak véli..arra nem is gondolok mint mondott volna Arnaux ;)
attól függ ki mikor versenyzett.. -
Azonnal stop&go-t erdemelt volna!!! a problema ott lesz hogy majd megcsinalja mas is, mit csinalnak megbuntetik??? -
Laceee #93597 Ha még Briós a rönónál lenne akkor ezt nem csinálják meg a csapattal. -
http://www.youtube.com/watch?v=GxJVLLe6izc
1:17-től van a lényeg..
ezért a manőverért Heliora rászólt a versenybíró vagy elengedi Wilsont vagy stop and go..és ez már a vége felé volt.
Ma ugyanezt kellett volna alkalmazni Hamiltonnál..csak ezt a bíráskodást a F1 nem ismeri még, mert vagy büntet a futam után 2 órával vagy nem büntet.. -
madmanic #93595 amennyit szopatták 2 éve pont ideje volt egy kis engedékenységnek..
-
Laceee #93594 http://f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek/16037/32/renault_ejnye_hamilton_ez_nem_volt_szep_toled/ -
Laceee #93593 Nem, ő alapból ilyen. -
Most nem értem mi bajod van?