182274
  • Magnum PI
    Kérdezz meg egy boxolót hogy ki a legjobb. Majd kérdezd meg hogy ezekből kit nem tudna kiütni ;).

Nekem jelenleg nincs kedvencp pilótám de azért a semmire nem tartom alonzót egy kicsit erős. Nem kell mindekit szeretni, de technikai szempontból most szertinem is alonsó a legjobb. Vettel ugyanolyan gyors ha nem gyorsabb, de összességében alonsót erősebbnek érzem.
  • G_ArchAngel #93670
    Semmire nem tartom Alonso-t, de F1 versenyzo, nem mondhatja, hogy nem O a leggyorsabb...
  • danikarate
    Alonso kimondta, hogy ő a fasza gyerek... :S
  • BaliBoy
    Akkor egy véleményen vagyunk. Ez nem olyan helyzet volt ahol büntetést érdemelt volna.
    A szabályt eddig sem vontam egy másodpercig sem kétségbe. Mindössze arra céloztam eddig is, hogy nem követtek el nagy vétséget a bírák, hogy nem büntettek mert ez nem volt olyan akció amit meg kellett volna.
    Csak vannak néhányan ebben a topikban akiknek nehezére esik az olvasott szöveg értelmezése.
  • Gabor_(HSF)
    Én sem azt mondtam,hogy meg kellett volna büntetni,mert ez nem volt olyan helyzet..
    De ha ezt nem a célegyenesben csinálja,akkor zokszó nélkül,de attól az még szabály,sőt ez szerepel a versenyzői etiket 1-es pontja alatt,már 4 éves kortól és pontosan a veszélye miatt
  • Firerock
    Hát skacok ez a Pösze gyerek egyre unszimpatikusabb nekem
  • BaliBoy
    ad1-re: Ez csak abban az esetben igaz, ha az elől haladó a cikázással az előzési kísérletet próbálja megakadályozni. Ebben az esetben erről szó sincs hiszen Hamilton pont, hogy mindig kitért Petrov elől és nem elé cikázott be.
    ad2-re: Ez már a Petrov baja, hogy nem tudta rendesen megoldani.
  • BaliBoy
    Nem bánom ha nem szólsz többet hozzám. Én csak reménykedek benne, hogy be is fogod tartani. Nekem nem fog hiányozni a stílusod. bye
  • BaliBoy
    Ülj még be magyar órára, rád fér!
  • Gabor_(HSF)
    Nem ez a lényeg..Ez egy régebbi szabály mint te,hogy nem lehet 2x egymás után ivet váltani,ha mögötted előzni szándékozó van..
    És ez igaz minden pályaversenyzésre..
    ad1, kurva veszélyes,mert a mögötted haladó nem számit rá és igy bármikor átmegy rajtad..
    ad2,Ha Petrov kicsit rutinosabb,elég ha kétszer kinéz Hami mögűl és máris fekete zászlót kap..
  • Falkon
    Hamilton kár hogy nem kapott büntetést!
    Vita lezárva.
  • Jacek
    Szegenysegi bizonyitvany te most alitottad ki amgadrol:) reszemrol innentol nem reagalok lekakalom
  • bardocz
    "Nem érdemelt volna büntetést!"

Akkor itt fejezzük be, mert te még a versenyt sem láttad...
  • BaliBoy
    1. A stílusoddal csak saját magadat égeted be. Ez csak rólad állít ki szegénységi bizonyítványt.

2. Hatalmasat tévedsz. Ki nem állhatom Hamiltont. Főleg amióta Massa elől bemákolta az utolsó néhány méteren a VB címet. De ettől a tény, tény marad. Nem érdemelt volna büntetést!
  • Laceee
    Igen akadályozott, ezért figyelmeztették, még ígyis, hogy cikkázott melléért Petrov a féktávon.
  • Jacek
    meg szaporodnak is...........
  • BaliBoy
    Akadályozott valakit ezzel a manőverrel? NEM! Akkor miért is sírtok, hogy büntetést érdemelt volna???
  • Gabor_(HSF)
    Te ezeket honnan szeded??
    Alapszabály,hogy nem lehet 2x egymás után irányt váltani,semmilyen pálya versenyben, a téged előzni szándékozó előtt..
    Ez a szabály régebbi mint te és ha Petrov egy kicsit rutinosabb,elég lett volna,ha csak 2x kinéz hami mögűl,akkor rögtön kiintették volna..
  • Jacek
    Most komolyan te retardalt vagy es a Peto intezetbol forumozol(sertes rajuk nezve)

Mi a retket nezel te?????? Nalan hami egyenesen ment es egyszer valtott ivet?????? ez mar nem is fanboysan hanem hamiboysag:D ekkora szemellenzot bazzz...

Le van irva egyszer lehet ivet valtani! tobbszor valtott! belengettek neki a zaszlot hogy szabalytalan(ez sem szamit neked) komolyan mondom en vagyok a hulye hogy egyaltalan irkalok ilyen embernek....
  • Ulvar
    Mi olyan érthetetlen abban hogy egyszeri SÁVVÁLTÁS!!! akkor így mondom vagy hogyan mondjuk hogy megértsd hogy így hogy oda vissza megyek pálya egyik végétől a másik végéig TILOS! Csapat is rászólt a versenybírók is! NEM HIÁBA! És örüljön hogy ennyivel megúszta! Kész pont. Szabálytalan volt de nem büntették ennyi!
  • csikoszebra
    Gyerekek... vicc ez az egész amit itt vertek. Ha tényleg megbüntették volna Hamilton-t ezért a produkcióért akkor, remek kis versenyeket nézhetnénk a jövőben. Mindenki egy íven közlekedhetne? Mégis hány méterre lenne igaz az, hogy egyszer válthatsz pozíciót? Nem olvastam az FIA részletes szabályait, de ez akkor nem autóverseny, hanem villamosverseny lenne...
  • Ulvar
    Végül is 2007ben lett VB bajnok...

szerintem meg 2008ban zuhant meg amikor kiderült hogy nem lehet VB bajnok...azért 2008 Spában oda tette magát utána szart mindenre, mert rájött hogy nem védheti meg a címét. SZERINTEM! megint hangsúlyozom, mert ezt mostanában ki kell hangsúlyozni. Utána már tényleg látszódott hogy gyűlöli ezt a másodpilóta szerepet amikor Massát kellet segítenie, és utána háttérbe került 2009ben is...szerintem ennyi az egész.
  • BaliBoy
    A versenyzőnek cikázással nem szabad akadályozni, feltartania a mögötte haladót, előzni szándékozót mert az etikátlan és ezért szabálytalan. Ilyen NEM történt. Továbbá még jó hogy nem azt várjátok el, hogy segítse az ellenfeleit előzési pozícióba. Nem akadályozta de nem is segítette. Teljesen korrekt.

A személyeskedést meg tartsd meg a felmenőidnek!
  • bardocz
    Ezt most akkor magyarázd meg ezeknek a szerencsétleneknek...
  • Gabor_(HSF)
    Megint kevered a szezont a faxommal..
    Akkoriban azt beszéltük,hogy Kimi egy nagyon jó kis pilóta,csak még hiányzik az érzés belőle..(én speciel falábunak hivtam,de erre még talán emléxel is)ennek ellenére azt a Kimit még "szerettük"
    igazság szerint én ugy látom,hogy 2006-tól állt meg a fejlődése és onnantól kezdve csak zuhant,mentálisan is,versenyzőként is és még talán emberileg is..
    Még ha voltak is jó megvillanásai(az utosó lehelettek a vég előtt)a Ferrári volt nála a vég kezdete és nem ok nélkül ábrándultak ki belőle oly sokan..
    Na de sztem Kimiből itt már tul sok,inkább a Rally topicban kellene folytatni,a hogyan versenyezzünk észrevétlünűl,fejezet alatt...
  • Laceee
    Nem kell elismerni, hogy szabálytalan volt, mert ha szabályos lett volna akkor nem figyelmeztetik rádión.
  • bardocz
    Versenyhelyzetben az elöl lévő egyszer válthat ívet(amit amúgy én megemelnék kettőre), ezen mit nem lehet érteni? Lekörözött versenyhelyzetben van? Nem. Petrov versenyhelyzetben volt Hamiltonnal? Igen.
    Én nem mondom, hogy büntessék meg, mert legalább ez is hozott valami izgalmat, de attól még elismerem, hogy szabálytalan volt amit csinált.
  • Ulvar
    Aszondja hogy...

A McLaren a leggyorsabb az egyenesben nem? Petrov ezt tudta, ráadásul nem csak a motor miatt gyors hanem a kis légterelő lyukacska miatt is. Ezért ment a szélárnyékában hogy Hamilton ne húzzon el tőle, de a szabályzat szerint csak egyszer lehet pozíciót váltani tehát ha hamilton a belső íven marad és ott tartja a kocsit védi a pozícióját ezért Petrovnak körbe kellett volna autóznia ami lehet sikerült volna, ezért cikázott Hamilton hogy biztosan megtarthassa a pozícióját ami szabály ellenes!

SZERINTEM!
  • Laceee
    A hátul levő pilótának szabad cikáznia, az elől levőnek csak 1x szabad irányt váltania.
  • BaliBoy
    Petrovot senki nem kényszerített, hogy Hamilton mögött cikázzon - mert végülis Hamiltonnal együtt ő is cikázott a pályán.
  • Gabor_(HSF)
    Ő már régen eltévedt!
    Valójában Kimit próbálja védeni azzal,hogy Alonso sem jobb Massánál..
    Pedig ha csak az egyik szemét kitudná nyitni(még egy egyszerű közuti gyalogos számára is)láthatná,hogy ég és föld Massa és Alonso...
  • BaliBoy
    Ráadásul voltak mögötte, egy lekörözött. Vagy az nem is számít....
  • passatgt
    ha hami csak egyszer vált irányt, átmegy baloldalra, jön szépen egyenesen, mögötte petrov sem cikázott volna, csak mert kedve van, majd szépen az egyenes végén kijön szélárnyékból és elmegy mellette
  • BaliBoy
    #93635: "Alapvetoen nem lehet cikazni a palyan."
  • bardocz
    Az versenyhelyzet volt? Nem. Épp te nevetteted ki magad.
  • BaliBoy
    Akkor a logikátok szerint Vettelt is meg kell büntetni mert a kockás zászló előtt cikázott. Ne nevettessétek már ki magatokat.
  • WNW
    Ne vicceljetek.. Alapvetoen nem lehet cikazni a palyan.. Hami ezt csinalta, O inditotta az osszes iranyvaltast... Azzal tartotta fel Petrovot, hogy ossze-vissza jott-ment, nehogy mar a szelarnyekaban lehessen.. Egyetlen elozese nem lett volna ma Haminak, ha vele is ezt csinaljak.. Raadasul rendkivuli mertekben balesetveszelyes, nem veletlen, hogy 300-nal ez nem engedik a szabalyok.. Es bunosnek is talaltak, csak most eppen nem buntettek meg.. Kivancsi vagyok, ha Petrov csinalja ezt Hami elott, meddig engedtek volna neki.... Lehet tippelni...
  • cargame
    Igy atnezve, sztem se volt szabalytalan Hamilton manovere...mert nem petrov volt aki kivagott a szelarnyekbol es utana hami be ele, hanem Hamilton kiallt Petrov elol es Petrov kovette. Ennyi
  • Jacek
    ennyire nem sutott a nap ma:) te most ezt komolyan leirtad ide?

Mit nem ertesz azon a szabalyon hogy egyszer valthatsz ivet?????????? a birok is azt mondtak hogy szabalytalan csak nem buntettek meg...
  • BaliBoy
    Kiment szélárnyékból? Nem! Meg sem próbálta. De egyébként, ki sem kellett mennie mert Hami elment előle. Ennyi.