182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
simonl #93711 Bocs ha nem jól fogalmaztam: úgy értettem, hogy a jelenlegi mezőnyből csak Alonsó verte meg és nem futamokra, hanem VB címre értettem.
És valóban nem volt szép amikor mindenki a Ferrari "csapatutasítást" figyelte de megcsinálta a McLareen is....adott helyzetben, sőt megcsinálta Hamilton is.... -
Vettel soha de soha se szerette ha Schumi utódnak nevezik, ő jobb akar lenni nála! Amire meg van az esélye, hiszen fiatal nagyon még.
Schumaher aktuálisokhoz felesleges viszonyítani 3 évet hagyott ki addig motorozott és totálisan más autóba ültették mint amiben volt anno!
Ahhoz képest hogy alig körözött egy nem teljesen top autóval ott volt eddig az élmezőnyben qualyn, sőt versenyen is hiszen ha jól emlékszem Malájban előre jött 1 vagy 2 pozíciót.
Biztosan emlékszel ennyi idősen hogy hogyan kezdte Schumi, miket kapott akkor is, és mégis mi lett belőle. Többieknek is tudni kéne. (Német cikk írókra gondolok). Szerintem szánalmas hogy az öreget így lebecsülik, de hát meg van az új kedvencük Vettel személyében (és Rosberg, bár neki nincs akkora köze a németekhez). Panaszkodnak mégis van egy Német gyártó, 2 Német származású pilótával, félig meddig már ária csapat, de ők panaszkodnak. Hát így kapnak több bevételt :). -
Ez is nevetséges, mert nyilván Hill és Villeneuve nem volt jobb pilóta nála, de így vagy úgy megverték Schumachert, akinek semmit kellett nyújtania 2002-ben és 2004-ben. Häkkinen 98-ban megverte Schumachert tisztán. 2003-ban pedig Schumacher csak csalással(nem ő kovette el, de előnyt szerzett belőle)és nem kis szerencsével tudta megverni Räikkönent.
-
"(nyilván az aktuális VB -k re gondolok)" -
Bergert kihagytam, de akad még pár név. -
Schumachert a pályán elég sokan verték már meg, lehetne sorolni:
Prost, Senna, Mansell, Hill, Villeneuve, Coulthard, Häkkinen, Räikkönen, Montoya, Alonso... -
simonl #93705 Szép estét mindenkinek,
Gondoltam írok pár sort e topic -ba, ha másért nem hát legyen miről beszélni a továbbiakban:)
38 éves vagyok, ha jól emlékszem 1984-85 óta nézem a Forma 1 -et. Bevallom Shumacher szurkoló vagyok, végigkövettem a pályafutását, versenyről versenyre, amikor az első "tockost" kapta Sennától stb. Azok voltak ám a nagy versenyek....
Pár dolgot ne felejtsenek el az ide beíró fanatikusok:
Schumachert a pályán eddig csak Alonso verte meg....(nyilván az aktuális VB -k re gondolok)
Hamilton amióta csak betette a lábát a Forma 1 -be, csak kivételeznek vele...minden tekintetben. Néha-néha kap Eccleston bácsitól egy kis szóbeli enyje-benyjét!
Vettel rendkívül tehetséges srác, nem véletlenül mondják-mondták Schumi utódnak....
Bocsi a hosszú léért, szép estét, remélem mindenki épségben hazaért, elképesztő mi volt ma az utakon!
-
:D.
látom elvagytok. amúgy miért kell itt mindenkinek vitáznia mindenkivel? :D békésen is meglehet lenni. -
WNW #93703 Hihi, akkor ketten vannak Massaval igy a Ferrarinal...
-
WNW #93702 Egyreszt veszelyes, stb., ami mar elhangzott.. Masreszt mindenki elozeseket akar latni.. Nos ez pont ez ellen hat.. Ha minden megengedett vedekezesnel, akkor kevesebb elozes, de tobb falra kenodes lenne, vagy meg se probalnak ezt elkerulendo, igy meg a mostani helyzetnel is rosszabb lenne.. Kell ez nekunk..? -
lonso egy interjúban azt mondta tavaly, hogy tudja, hogy nem ő a legtehetségesebb versenyző a mezőnyben, de ezt az odaadásával és a szorgalmával kompenzálja. -
Értsd már meg, hogy az elől klévőnek akit támadnak csak EGYSZER lehet ívet váltani.
Ez a szabály már évtizedek óta, nem azért találták ki, hogy Hamiltont szopassák. -
Érdekes értelmiségi... "Ki az a Schumaher?" Kérdés szerintem erős, egy tech hiba miatt... -
Mit nem fogsz fel azon amit már 200x elmondtak?
Már Sennáék idejében sem lehetett cikázni, sőt gyanítom, hogy Petrsonéknál is fekete zászló járt ezért.
Mit nem értesz azon, hogy az elől lévő pilóta akit támadnak, csak EGYSZER változtathat ívet?!
Akkor is csak EGYSZER, ha közben a mögötte lévő megfordul és tolatva próbálja leelőzni...
-
G_ArchAngel #93697 Az angolok nem mondanak ra egy rossz szot sem, az olaszok meg vannak sertodve meg mindig, a nemetek ellenben erdekesebbek.
A Bild bulvarlap, de a Focus egy nagyon targyilagos, ertemisegi magazin. -
nem Hamiltonnal volt itt gond hanem megint a FIAval
WTF ejnye-bejnye?
vagy hozzanak akármi büntetést (boxáthajtás,Petrov elengedés) vagy ne mondtak volna semmit se... -
nem érdemel ennyit -
madmanic #93694 majd lajoskázás helyett visszaolvasol és megtudod h miért... -
madmanic #93693 Végig kuplung nélkül, ez életem futama
-
Lajoskát miért nem büntették meg a cikázás miatt?
undorító volt.... -
Mert bulvár szenny lapok! :).
Attól hogy rá van írva hogy SPORT vagy AUTÓ attól még abnormális szerkesztői vannak...mintha Schumi tehetett volna a kerékanya leeséséről ... nem kell ezekkel foglalkozni a pilóták se foglalkoznak :). Hidd el ha a következő futamon nyerne vagy dobogós lenne akkor azt írnák hogy VISSZATÉRT A KIRÁLY stb... Ennyit értenek hozzá na...ez az igazság. -
Szegény Sumit nagyon szídják -
G_ArchAngel #93689 Anglia
The Times: "Hamilton önmagában is szórakoztató volt számos előzési manőverének köszönhetően. Korábban azt mondták, hogy ez lehetetlen."
Daily Mirror: "Sebastian Vettel és Mark Webber száműzték a pechet és kettős győzelmet szereztek, a sztár azonban Lewis Hamilton volt. Egy olyan sportban, amelyet az előzések hiánya miatt kritizálnak, különdíjat érdemelne."
The Independent: "Tökéletes volt a Red Bull a malajziai hőségben. Hamilton vezetése volt a futam fénypontja."
The Guardian: "Az eső, amely az időmérőn a mezőny végére toloncolta a McLaren versenyzőit, nem érkezett meg a futamra. Ennek köszönhetően Sebastian Vettel és Mark Webber kettős győzelmet szereztek. Vettel megérdemelte a sikert, Michael Schumacher napja csalódást okozott."
Daily Star: "Lewis Hamilton zseniális autózásával megmutatta, hogy készen áll a bajnoki harcra. Michael Schumacher a visszatérése után még nem tudott áttörő sikert aratni."
Daily Telegraph: "Hamilton vezetése meggyőző volt. Sebastian Vettel és a Red Bull ismét feliratkozott a bajnoki esélyesek tabellájára."
Olaszország
Gazzetta dello Sport: "Sepangban a Red Bull volt a meghatározó. Vettel egyedülálló volt. A Ferrari csalódást okozott, Schumachernek a háttérbe kell vonulnia."
Tuttosport: "Két peches verseny után Vettel volt a hangadó, és az autója is megbízhatónak bizonyult. A diadallal közel állt ahhoz, hogy átvegye a vezetést az összesítésben."
Corriere della Sera: "Vettel eső nélkül is elvette Webber első helyét. A Ferrari rosszul szerepelt, és meg kell elégednie Massa hetedik helyével. Schumachernek vissza kell vonulnia."
Németország
Bild: "Keserű a visszatérés Michael Schumacher számára, aki a Mercedesszel rosszabbul kezdett, mint az első Formula-1-es évadában."
Focus: "Ki is volt az a Schumacher?"
-
Nem szeretem Alonsot, de a versenyen fasza gyerek volt.
Avval a szarral is hogy ment. -
pzs #93687 Ja tényleg , csak a futamgyőzelmet bukta. Köszönöm -
szerzett 12-t bahreinben -
Nem csak a futamgyőztes kap pontot. -
pzs #93684 Sziasztok !
1 kis segítséget szertenék kérni tőletek. Vettelnek most 37 pontja van ez , hogy lehetséges amikor 1 futamgyőzelme volt ami 25 pontot ért?
Köszönöm a válaszokat -
azt kéne, hogy elkülditek ezt mind emailben, hogy verseny után tele van a topik ilyennel. legalább jót röhögne az F1 :D. de lehet lenne benne hasznos és elgondolkodna pár felső ember.
de az tény, hogy már pár oldal óta ezen rágódtok :DD. -
madmanic #93682 de button a 10. körben rakta fel a lágyat a ferkák meg meddig mentek a keményen..? aztán az új lágyakon szégyen lett volna nem megelőzni szerencsétlent... -
WNW #93681 A vegen Sutil kemeny, Hami lagy... Button kemeny, Massa lagy... Button szinten lagyon nem birt igazan a Ferrarikkal, akik kemenyen sinylodtek az elejen.. Hami az elso etapban kemenyen azert birt el tobb kocsival is, mert az egyenesekben az F-csatorna miatt pozicioba tudott kerulni, es ezt ki is hasznalta... A tobbiek meg orultek, hogy az egyenes vegere nagyjabol behozzak a hatranyt, amit a kanyarokban a szelernyekos tapadasvesztes okozott..Szoval megint az latszott, hogy egymashoz kozel eso kocsik, meg gumi kulonbseg ellenere is nehezen tudnak elozni.. Gyak. akkor van esely, ha sikerul a vedekezot hibaba hajszolni.. -
G_ArchAngel #93680 es Button is elozott Ferrarit, szoval 1-1 -
madmanic #93679 jah.. csak ne felejtsd el h button mikor cserélt kereket...
-
WNW #93678 Alonso akkor volt Massa mogott, mikor naluk lassabb kocsik moge beszorultak.. Ha esetleg nem lattatok volna a futamot.. Gyak. nem volt olyan resze a futamnak, mikor tisztan meg lehett volna nezni, hogy ki mire kepes, mert vagy mindketten, vagy az egyik epp egy lassabb mogul probalt kitorni.. Es ne gyertek azzal, hogy Massa nem tud elozni, mert abban a pillanatban, hogy nem fenyevekkel lassabb kocsival kellett megkuzdeni, mar Hami is csak szenvedett.. Es azert egy McLarenes Buttont megelozni, akinek Coulthard szelessegu kocsija van, nem rossz moka... -
G_ArchAngel #93677 (szerk: kepessegu) -
Heidfeld...na hát ő aztán tényleg ilyen kis félénk visszahúzódó.
Még réges régen mesélte talán Szujó, vagy Palik...hogy látta hogy Heidfeld a túrista osztályon vett jegyet a repülőn hogy haza menjen mittom én melyik futamról...meg tényleg nem egy borzasztóan brutálisan agresszív volt, jobb pilóta is lehetett volna belőle...sokkal jobb. -
G_ArchAngel #93675 Gondolom ez szukseges is, mert a csendes, szereny Heidfeld-re (aki bar Hamiltonnal vagy Alonsonal szerenyebb lepessegu, de sokaknal jobb) nem volt szukseg... -
Én se tartom semmire Hamilton, mert könyvet adott ki magáról és fél év F1 versenyzés után úgy tartotta ő a mindenható. De mostanra benőtt a feje lágya és látom hogy tényleg F1es versenyző de a korai egozásai miatt kiakadtam rá. Alonso is ilyen nálam. meg még sorolhatnám de nem fogom. Az F1hez hozzá tartozik egy pici egozás. -
G_ArchAngel #93673 En tobbre tartom, hogy ilyen baleset utan Massa meg mindig elvonalbeli versenyzo... -
*sry Alonso
Azért nem gyenge, hogy ezzel a verdával végig Massa seggében volt. Még lehet gyorsabb is lett volna egy picivel...