182274
  • Gabor_(HSF)
    Persze megértelek,hiszen akkoriban te már lehettél 8-9 éves is és biztosan szorgalmasan jegyzeteltél a tv előtt ülve,én kérek elnézést
  • Gabor_(HSF)
    Hmmm... SPA ban 98 ban esős verseny volt,a nagy tömegkaramból,Hakinen az első kanyarig jutott,Coulthard,meg lekapcsolta a lámpáját és elvette a gázt,mielőtt Sumi szétcsapta hátulról..
    Egyszer talán tényleg volt motorhibája,de szemben Sumi 3 + a Japán defekt és ha hozzáadom kocka kiütését is,nekem az jön ki egy jóval gyengébb autóval SUMI minimum 10 forral wb..
    De azért csak lökd a sódert
  • Kit--Kat
    Én Sennat se kedvelem, volt sok dolga amiért unszimpatikus, de azért voltak ott érdekes dolgok Prost kiütése előtt, amikor átrakták a páratlan oldalt a poros ívre miután behúzta a polet. Ekkor még ugye Ballestre volt a FIA elnök aki francia volt. Na mind1, az sem volt sokkal szebb.

Nézz szépen utána, 2 kiesése volt motorhiba miatt, egyszer lefulladás, amikor Schumacher Spaban kipörgette a rajtnál (rajt baleset, nem volt nagy bűn, bele ne kezdj egy magyarázkodásba) és kétszer belassult az autója futam közben, de behozta pontszerző helyen.
  • Gabor_(HSF)
    Hogy mivolt?!!
    Kihullik a hajam tőled..9 futamot nyertek,minden versenyt befejeztek,talán egy futam volt,ahól egyik meki sem szerzett pontot
  • Gabor_(HSF)
    Az egy más világ volt,de az vessen rá követ aki ült már formula autóban..
    Visszapillantó, dísz és bekötve még a levegővétel is problémát okoz,látószög jobbra-balra 10 fok,ami annyit tesz,az első kerék mögötti dolgokat már nem látod..
    Persze ezzel nem azt mondom,hogy Sumi nem láthatta,ill érezhette,Vilnöv jelenlétét,de akkoriban még divat volt,hiszen megannyi hasonlót kapott ő is Sennaéktól..
  • Ulvar
    Nem számított szerintem Schumi hogy bepróbálkozik, és ezért elbaszta, de ott olyan ívben ment Villeneuve hogy az elég merész volt...mind1. Nem azt mondom hogy nem érdemelte meg a VBt azt mondom hogy ott erőszakos volt, és nem kellett volna ezért Schumit kizárni.

Mondjuk az is igaz hogy azt mondta az FIA a futam előtt hogy bármilyen incidens lesz büntit fog kapni az illető .. kész...

Ilyen alapon azt miért nem mondod hogy Senna egy köcsög volt amiért ki ütötte Prostot...és fordítva...
  • IXEMGabeo
    94-es Adelaide esetben nem érzem hibásnak Schumit az versenybaleset volt kb olyan eset mint a Hamilton-Webber eset Ausztráliában bármikor előforduló hiba...megpróbálta belső ívre kormányozni és Hillnek nem volt helye, de Hill meg várhatott volna 1 kanyart és akkor valószínűleg ő 94 világbajnoka, elhamarkodta...de ez csak az én véleményem
  • Kit--Kat
    Nem, ott Villeneuve volt a hülye, hogy megmerte előzni és amikor látta, hogy Schumi rákormányoz nem húzódott le a fűre :)
    1994-et akarta újra játszani, 97-ben nem jött be.
  • Ulvar
    Coulthard nem kell többi jöhet!

Amúgy én még mindig azon a véleményen vagyok hogy ott azért nem volt ludas Schumi és ezért nem kellett volna DSQ egész szezonból.
  • IXEMGabeo
    "még akkor is mikor csak 2. és 3. lett, ma meg egy csomó pilóta van aki keserű ha pl 2. helyen végez:D
  • IXEMGabeo
    áá sikerült lecsillapítani a kedélyeket ez volt a cél:D
    Kit-kat:) az jó én "csak" 1997 utolsó 3 futama óta...Jerez rémlik 97-ből, amikor Villeneuve-nek ráhúzott mikor az előzni akarta én nem tudom pont ott szerettem meg Schumit:D kis 7 éves fejjel tetszett a piros autó és az agresszivitása is, meg az h mindig vigyorgott még akkor is mikor dobogóra állt...mamár tudom h legenda:D és újra itt van a mezőnyben hihetetlen:) márcsak Hakkinen, Coulthard mégha utáltam is őket, Montoya, Ralf esetleg Frentzen, Alesi kellene h visszajöjjön és akkor ismét nagy párharcok lennének:D:D:D
  • M@TriX
    jah, erre emlékszem még mikor ez a futam volt.
    akkor is nagyon tetszett ez az előzés, nem semmi... :)
  • Jacek
    Ez face to face parharc maradj ki belole:D
  • madmanic
    régi szép idők mikor még hagyták versenyezni a fiukat
  • Ulvar
    Igen ott védte az ívet erőszakosan! Tényleg marhára agresszív volt. De Mika se szent, ő is védte keményen a pozícióját máshol, máskor. Ez ilyen.

Azért látszódik, volt egy kicsi szélárnyék.... xD
  • madmanic
    Erre gondolsz? :)

Itt lehet megint feszegetni a szabályos-nem szabályos kiszorítás dolgát..

Ugyanez bővebben :)

Szegény Zonta azt hitte áll
  • Kit--Kat
    Erős volt és eléggé megbízhatatlan is egyben, pedig be is érte a Ferrari sőt, talán a végére gyorsabb is lett kicsit.
    Az egyik legjobb éve volt Schuminak a 98-as, de ettől még Häkkinen nagyon-nagyon megérdemelte azt a VB címet...
    Nem értem mi ez a háborgás, Mika a pályán gyűrte le Schumit.
    Ha nem tartjátok egyenrangúnak vele, akkor valószínűleg lemaradtatok az évszázad előzéséről 2000-ben SPa-ban, ahol ráadásul a kedvenc pályáján verte meg.
    1994-óta nézek, persze akkor még nagyon kicsi voltam.
  • IXEMGabeo
    Gabornak igazat adok, 98-ban sokkal erősebb autó volt Newey féle tervezett Mclaren...de utáltam őket:D Schumi a maga nevében zseniális volt mindig is ezt kár vitatni...Kit Kat kíváncsi vagyok mettől nézel F1-et...
  • Kit--Kat
    Ennek is most mi értelme volt?
    Ez óvodás szint...
  • Gabor_(HSF)
    Jól van pistike szép volt, leülhetsz...
    Renben,elvégeztél 9 osztályt,(4 elsőt és 5 másodikat)ennél többet már régóta nem várok tőled..De amig próbálod ránk erőltetni az ostobaságaidat,tőlem mást nem kapsz
  • Kit--Kat
    Te beteg vagy, ennyi idősen, nem ezt a szintet illene hozni.
    A primitív autószerelő stílusod pedig hagyd meg a családodnak pls.

11 VB cím hahha nevetséges vagy...

Arról ne is beszéljünk, hogy 1 név jutott el az olajos "mindent tudok mert van egy gokartom és csak nekem lehet igazam" agyadig, ez már csak tényleg téged minősít
  • Gabor_(HSF)
    Már megint olyan dátumokkal vagdalózól,amit..
    ad1,nem láttál..
    ad2,nem is értettél,(hiszen akkoriban,napjában min.3x beszartál és anyukád nem győzte puderezni a popsidat,ki ne vörösödjön..
    Pech széria?!
    Sumi 96 ban egy olyan Ferkához jött,amiből futam alatt kiszakatt féltengely,felrobbant motorok,leszakadt fútómű volt jellemző 96 és 97 re,de igy is több futamot nyert a két évben..
    Persze ez attól még nem pech,függettlen attól,hogy vagy nyert,vagy felrobbant a ferka..
    "98-ban tisztán nyert Hakkinen"Hát ja..
    Abban az évben úgy kezdődőtt a szezon(amiből nálad max a nagy zaj maradhatott meg)hogy a mekik az első két futamon még kört adtak a Ferkáknak a 3. helyen,aztán Sumi a 3.-at már megnyerte..
    És ott volt még a nevezetes SPA is a Coulthard féle eksön..
    vagy a 99-es szezon a Sumi féle ketttős lábtőrés,majd visszatérve a maláj versenyre,be is söpörte(volna)...
    Vagy a Benettonos időszakról is tehetnénk emlitést,de az már annyira távoli tőled,hogy értelmetlen..
    Az a felháborító benned,hogy olyanokkal érvelsz,amiről fingod sincs,csak azért hogy a kis mágusodat az egegbe magaztald..
    A probléma ezzel csak az,hogy vannak itt olyanok akik látták élőben azokat a versenyeket,igy számolnod kellene azzal,hogy a kis ovidat nem kajálják mindenhol..
    Egyszóval ha már a pechről beszélünk..normál körülmények között Suminak 11 wb cime lehetne...
  • Legend Killer
    a tangás beszólásod az adatlapodon LOOOOOOOOOOOOOOL :D.

.

de gyakorlatilag ezért a hsz-ért is bevághatnak neked egy pontot, tudod nem kéne folyton fel-alá anyázni, lehet kulturáltabban is mondani. persze, ha pl ideges vagy, akkor vágom, mert olyankor nekem is nehéz megállni a káromkodást :S.
  • a.carkey
    Meg mert nyert az elején zsinórban ötöt (?).
  • WNW
    Hogy gondolna at, gyepes, es meg be is van sziiiiivva....?!
  • M@TriX
    ezt kicsit gondold át... :)
    Amúgy Hami nekem nem éppen személyes kedvencem, de a hétvégéért respekt az tuti, Alo-val együtt...

ez az egy mozzanata ami szerintem nem volt szép, de ez már ki lett tárgyalva itt párszor...
  • gyepesjoint
    úgy látom sokáig Hami volt a téma már megint...vééégre,a sok rosszmájú,elvakult AntiHam most szídhatta az anyját,hogy mert szegény ruszki előtt 2-szer sávot váltani,pedig el kellett volna engednie ugye,végülis VERSENY helyzet volt...igen,egy VB esélyes pilóta MINDENÁRON megfogja tartani a pozicióját,hiába egy jobb helyzetben lévő kocsi jön mögötte,ennyi!!
  • ÁjjLe BoBBi
    csak az arányosság terén volt némi egyenlőtlenség?.
  • ÁjjLe BoBBi
    nos...és? minden kalapom megemelem előtte...egy igazi állat, lehetne több hasonló pilóta az F1-be...inkább mint ilyen gomb jánosok, sose látod sose hallod emberek...
    az más kérdés hogy van egy apró arca de engem teljes mértékben hidegen hagy. ilyen futamok kellenek mint az előző kettő és nem lesz baj!
  • ShaiHulud
    mivel nem lett meg a sok hiba miatt a VB cim, na EZERT peches.
  • Kit--Kat
    Van akinek meg olyan motor röpített a Vb címekhez ami sosem hagyat cserbe.
    Na akit te írtál az a peches versenyző, a másik meg a szerencsés.
  • Ulvar
    A Renaultra gondolsz? Az igen csak bitang pusztulatosan fostos volt megbízhatóság terén...'91ben csak emiatt nyert Senna....első 3 futamon ki is esett Mansell. Estorilban kizárták...emlékszünk a híres gumis esetre.
  • Laceee
    Ugyanaz a "szar" motor röpítette a futam győzelmek felé, mint amelyik "elvette" tőle a VB címet.
  • Jacek
    igen peches:( mert kulomben 3vb megvan siman:) ha nem omega koncertezik allandoan a merci motor..
  • Kit--Kat
    Szerintem a maguk nevében peches versenyzők, ahhoz képest mit érhettek volna el, ha egy kis szerencséjük van.
    Mansellenek is legalább 3 VB címnek ott kéne virítania a neve mellett.
    Hihetetlen pechei voltak....

Az meg, hogy Kimi a gyengécske Sauberrel és az ideiglenes superlicencével olyan teljesítményre volt képes amivel egyből leigazolták a mekihez, távol áll a szerencsétől.

Való igaz, lehagytam Rindt-et és Cevert-et.

De hogy Verstappen és Sarazzin hogy került ide...
  • Ulvar
    Meg még folytathatnánk....itt van pl: Stéphane Sarrazin. A szar Minardival hogy megverte Genet pl. De jajjj még hány 100 embert lehetne sorolni. ez ilyen benne van a sportban.

De ott a poszt VBsünk is. Nem élhette meg szegény hogy megtudja ő lett a világbajnok.

Vagy ott van Jos the Boss...
  • madmanic
    főleg a 2008 as szezon volt az amikor folyton kivételeztek Hamiltonnal...
  • Totti5
    Kimi peches? nagyon sok versenyző van akik nem kapnak lehetőséget az élen harcolni, ellenben Kimi nagyon hamer kapott gyári ülést az F1 egyik legjobb csapatánál, ahol az élen harcolhatott, aztán kapott egy lehetőséget az F1 másik legjobb csapatnál ahol Vbt nyert. Mindent elért amit el lehetett érni az F1ben, ahogy Mansell is... ez nem pech, ezek sikertörténetek.
  • Kit--Kat
    Ez így van, mindenkinek kell szerencse.
    De van akinek több jut mint a másoknak.
    Nálam 4 legpechesebb versenyző Mansell, Räikkönen, Moss és Reutemann.
    Nagyon sok sikert hagytak benne a pályafutásukban a pechük miatt.

Na meg persze ide lehtne még venni akik baleset miatt nem folytathatták sikereiket, mint Peterson, Von Trips, Clark és Villeneuve.
  • Ulvar
    Minden évben kell szerencse ahhoz hogy VB bajnok legyél! Tavaly is tavaly előtt is az előtt is MINDIG! Olyan nincs hogy csak tudás alapján nyer valaki, igenis kell szerencse hozzá még pedig nem kevés...

Idén is szükség lesz rá, lásd Vettel már peches, pedig abszolút bajnok esélyes és még csak az év 3. futamán vagyunk túl! Sokszor nem is versenyzőn múlik a VB cím, a szerencse és leginkább a megbízhatóságon alapszik. Lehetsz te atom gyors ha széthullik alattad a verda.

A csalásról annyit hogy rengeteg futam győzelem a 90es években csalással dőlt el. Mióta láttam azt a felvételt és rádió beszélgetést a 98as futam Jordan 2ős győzelméről azóta általában azt hozom fel példának. Ralf Schumaher 3 mpvel volt gyorsabb mint a hős Hill mégis Hill nyert mert Jordan bácsi aszonta hogy nem előzheti meg mert baleset veszélyes és fél hogy el bukja a 2ős győzelmet...pedig mekkora nagy előrelépés lett volna ez Ralfi karriere szempontjából...lehet nem ilyen sorsra jutott volna, de hát van még 800000 más csalás ahogy nyertek vagy pozicíóhoz vagy VBhez jutottak, erre van az FIA, csak az egy balfasz társaság.