182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
sanszos :DDD másszá faterja megint szívrohamot kaphatott,mint 2008-ban brazíliában :):P -
kamrába hátra mennek :DD. -
royalfeco #94308 2010.04.18
Szerintem Alonsó az elsőszámú pilóta
-
hm...hozza vissza a goodyeart :DDDDDDDD. Michael. és legyen gumi háború :D. -
reméljük a gumik. -
Gabriele Tarquininak/nek örülök :D. nem ismerem, de annak örülök, hogy ily idősen nyert.
akkor nemtom. a pár év kihagyás lehet a ludas, v télleg vmi az autóval van, v nemtom... lehet találgatni. de olyan nincs, h Michael Schumacher szar lenne7világbajnoki cím után :D. -
Nem lesz gond Sumival, egyszerűen vissza kell rázódnia, új verdát is meg kell szokni, meg az egészet. Szerintem év végére már egészen jól fog menni, feltéve, hogy az autó nem lesz sokkal gyengébb mint a vetélytársaké -
Nascarban 51 éves a legidősebb pilóta. -
"Idős". WTCCben, DTMben, Le Mansban, Nascarban? is vannak ilyen korú sőt idősebb versenyzők is. Hova tovább Gabriele Tarquini 47! évesen nyerte meg a WTCC világbajnokságot tavaly az ifjú titánokkal szemben, persze az F1 nagyobb fizikai terhelést jelent, de Suminak ezzel nem hiszem hogy olyan nagy gondja lenne, ha lenne nem tért volna vissza. -
Sumi lassú. Ha bárki ilyen lassú, főleg a csapatársával szemben, főleg VB címekkel a tarsolyában akkor azt leszólják. Zsák Vilit is leszólták, pedig ő is kiváló versenyző és Vb győztes, sőt Kimit is leszólták. Ha valaki nem úgy teljesít mint fénykorában akkor azt megszólják. A Sumi korszaknak vége, már 2005ben vége volt. Biztos jobb lesz idővel, és nem vele van a gond hanem a vezetési stílusával. Állítólag a gumi miatt nem megy neki, legalábbis a szakik azt mondják. Remélhetőleg begyorsul mert ha nem akkor simán feladhatja év végén, ha nem megy. -
-
amúgy nemtom milyen kocsiról beszéltek. nem elég az autó. tehetség és remek pilóta is kell. Michaelben mindkettő megvolt. most is megvan, csak már idős és nem megy neki, elszokott tőle, v nemtom.
lényeg, hogy mikor debütált a Forma1ben akkor nem hiszem, h csak autónak köszönhette a címét, lásd Benetton és társai. első nagydíja, ilyenek. meg nagy esőmenő, lehetne sorolni.
és lehet fikázni, hogyne, mint gyakorlatilag ennyi erővel mindenkit a régi és a jelenkori mezőnyből.
... -
Ezt aztán kurva nagy igazság.
-
Amugy itt nem nagyon emlegetitek, pedig sztem a legrondább az volt mikor uj utat vágott a boxhoz Hamilton, a többi sztem pont jó igy ahogy van, elnézhetöek, de ez nem érdemelt volna büntit? :) -
ja.
#94146: visszavehet arcából te, mer nem tudod értékelni a nagyokat. -
Azért nem kéne fikázni sumit, azt hiszem már letett valamit az asztalra, és nem a kocsi miatt. -
G_ArchAngel #94294 Anglia
Daily Telegraph: "Jenson Button vezényletével a McLaren-Mercedes kettős győzelmet szerzett egy kaotikus versenyen. A visszaút körülményes lesz, de Kína megérte az utazást."
The Times: "Jenson Button hidegfejjel versenyzett, és átvetette a vezetést az összesítésben. A címvédőben továbbra is sokan kételkednek, Kínában azonban a riválisai bottal üthették a nyomát."
The Guardian: "Jenson Button nyert Kínában Lewis Hamilton előtt. Az erős Red Bull Racinget azonban még nem sikerül legyőzni. A McLaren duója viszont kihasználta a vetélytársak gyengélkedését."
The Independent: "A címvédő mindent helyesen csinált, mindenkit maga mégé utasított a versenyen és átvette a vezetést az összesítésben."
The Sun: "Button élete győzelmét ünnepelhette Sanghajban."
Daily Mail: "Jenson Button újabb győzelmet szerzett, és megmutatta, hogy a McLaren csillaga neki ragyog, és nem Lewis Hamiltonnak."
Olaszország
La Gazzetta dello Sport: "A Ferrari pazarolt, Alonso egy biztos győzelmet dobott el magától. A Ferrari elvesztette a vezetést a bajnoki összesítésben. Schumi vereséget szenvedett, és nem is keres kifogásokat."
Corriere dello Sport: "Alonso vállalja a felelősséget a negyedik helyért."
Tuttosport: "Alonso bocsánatot kért: 'Az én hibám volt."
Spanyolország
El Pais: "Az esőnek köszönhetően izgalmas volt a Kínai Nagydíj. Most már senki sem állíthatja, hogy a Formula-1 unalmas sport."
El Mundo: "Fernando Alonso a rajtnál olyan hibát követett el, amely általában csak egy újonccal fordul elő."
Marca: "Button nyert a káoszban, mert ő volt a legokosabb, és így jogosan vette át a vezetést a bajnoki összesítésben."
Sport: "Alonso nagy árat fizetett a hibájáért, de remekül felzárkózott."
Németország
Süddeutsche Zeitung: "Schumacher tanácstalan volt az esőben."
Express: "Csiga-Schumi. Még soha nem volt ilyen rossz. Négy verseny alatt lerombolta, amit addig felépített."
Hamburger Abendblatt: "Schumi, mint tanulóvezető."
-
én spec azt nem értem, úgy érzem nekem sem szimpatikus Hamilton, már amennyit ismerek belőle, de az TÉNY, hogy sokkal unalmasabbak lennének a futamok nélküle és NEKEM(szubjektív) csak ez számít, én jó futamokat akarok!! ;)
ahogy ráérzett arra az S kanyar bevételre és majdnem 3x beetetett pilótákat, nem volt gyenge.
a cik-cakkjai, meg egyes megmozdulásait nem érzem korrektnek és nem értek vele egyet, hogy ezért büntit sem kap az meg pláne. Viszont ennek is örülök, mert vigyen csak színt az F1-be, mert ha mindent mindenki betart minden szabályt akkor aztán alszunk majd szépen.
cik-cakkozon csak mindneki, meg előzzenek a pitben akkor majd rájönnek a bírák, hogy mit is lehet és mit nem. ;)
engem a látvány érdekel :) -
Nekem vettel se elég meggyőző.Azt elismerem, hogy gyors, de előzést tőle se nagyon szoktam látni 5.-6. helytől felfele max rajtnál -
ha nem lenne ez a "feka senki" a mezőnyben,akkor nem látnál előzést,nem látnál izgalmakat stb...mit akarsz nézni,ahogy gombjancsi végigkocsikázik egy futamot,és VB-t nyer?? vagy hogy másszá beragad egy torro rosso mögé,mert nincs vér a pucájában rizikózni,és kifékezni?? vagy hogy webber is csak nyomja a pedálokat,néha kanyarodik,és ennyit csinál??? jó,persze hozzák az eredményeket,de hogy?? boxtaktikával előzi meg az előtte lévőt,mert amúgy nem megy?? Hamilton,Alonso,Vettel azok a pilóták,akik színt visznek az egész langyos tócsa F1-be...már nem rohangásznak Hillek,Hakkinenenek,Montoya-k stb... a mezőnyben...ÉS MÁR SZATO SINCS xdd -
valaki tud olyan rss feed-et amelyiken az aktuális pontállás van rajta? -
G_ArchAngel #94289 „Miről is beszélünk? Ez a sport nem a versenyzésről szól?” – tette fel a kérdést Bernie Ecclestone.
„Lewis fantasztikus versenyt futott. Nagyon jól vezetett.” – folytatta Ecclestone.
„Imádtam nézni a Sepang-ban nyújtott teljesítményét. Lefogadom, hogy a rajongók is. Ezek a reakciók csak a nyavalygásról szólnak, semmi másról.” – zárta le Bernie.

Ha nem lenne Hamilton, akkor belealudnek a futamokba... -
Miva? mikor Alfonzoval egy csapatban volt, nem lett vilagbajnok:D csak szolok.. vagy vissza fogta a Renault Alfonzot hogy Hami VB legyen?:D:D:D -
gomb, bazzz.... :DDDDDDDDDDDD.
mekkora.... és mekkora LOL
. de amúgy belegondolva Button=gomb... :D. csak szokatlan.
lehet benne igazuk palikéknak és ne temesd Buttont... nem csak esős futamokon nyert tavaly. -
barcames #94286 gomb már kettő futamot nyert:S hát nem tudom, de azt tudom, hogy az első 4-ben gomb nem lesz benne a végén. (max akkor, ha lesz még vagy 6 esős futam és megnyeri őket halkan).
Palikék nagyon sztárolják gombot... olyan puhán vezeti az autót ebben ő a legjobb a mezőnyben, olyan mint prost:S -
nem kell barátkozni vele :DD. -
Video -
Nem tudom miért baj az ha valaki nagyképű?Nem kell barátkozni vele csak élvezni a műsort!Nem tudom emlékszel-e Sennának az esetére?Suzukában volt.Megszerezte a pole-t, viszont az a belső ívre volt felfestve.Ő azt mondta,hogy fessék át neki a külsőre, különben kifogja lökni Prostot az első kanyarba aki a második helyről indult.
Nem festették át...neki is ment az első kanyarban...
http://www.youtube.com/watch?v=kh1WxQmst2o -
"ki is ez a faszi???"
A jelenlegi mezőnyben a legagresszívebb, leglátványosabb vezetést, előzéseket bemutató pilóta.
- Vettel, Hamilton esetében csak a boxkimenetél történtekért kaptak figyelmeztetést, mind a ketten ugyan azt! A bemenetel szabályos volt, ahogy Alonso és Massa esetében is.
- Webber, Vettel, Hamilton esete meg annyira lényegtelen volt hogy szó nincs róla, csak az ellendrukkerek emlegetik. Egyik pilóta sem említette meg, az FIA sem tette szóvá és egyik csapat sem, tehát nem volt semmi.
"Alonso-t is megbüntették mert kiugrott a rajtnál"
Teljesen nyilvánvaló volt, ez büntetéssel jár.
Attól nem lesz nagyképű egy versenyző mert versenyez. Előző években olyan esetek miatt büntettek ami már a nevetséges kategóriába tartoztak, mert szinte semmit sem lehetett büntetlenül a pályán csinálni, és Hamiltonnak is kijárt rendesen ebből, nem volt semmi kivételezés. Idén nem ezt teszik, és a pilóták is sokkal pimaszabbak, és ez jó, hisz ez a verseny, ezért nézzük, merjenek agresszívak lenni, csinálják a dolgukat úgy ahogy azt kell ők is élvezik. -
..hát Vettel volt a támadó a szituban ne felejtsük már el, Hamilton nem szerzett pozíciót, egyszerre hagyták el a pályát, de pozícióváltás nem történt.
jogos. és igaz. -
tudod... híres ember :D. azt az újoncoknak nem nézik el ezt annyira, a sztároknak meg igen. sóhaj. -
:D
Az hogy ki a legjobb versenyző azt ki ki eldönti magában mások segítsége nélkül is.
Aztán aki Petrov előtti cikázásért áthajtásost adott volna neki, az szvsz(!) túlbünteti,..én pl. 15-20 botütést javasolnék, mert Petrov visszaelőzte, Petrov-t dicséri, de Hamilton részéről figyelemkiesés volt.
-Vettel mellett bemegy a pit-be??!
..hát Vettel volt a támadó a szituban ne felejtsük már el, Hamilton nem szerzett pozíciót, egyszerre hagyták el a pályát, de pozícióváltás nem történt.
-Majdnem nekimegy mikor elindul?
igen túlpörögtek a kerekei, mivel a csapat elég rendesen elkeffentette a cserét, sikerült összehozni ebbe a kiélezett szituban a leghosszabb kerékcserét a 4 közül (24.2-27.6-22.9-24.9...ő azért sietett volna, mi is a probléma a szituval?
-Webber esete:
Ez véleményes, és ezen tényleg lehet vitázni, mindenesetre egy kép:
Vettel megtámadja Hamilton-t innen indul a domino, ez számomra érthetetlen kissé, hiszen vizes pályán a belső vizes részen a kerékvetően hajtott kerékkel kigyorsítani a célegyenesre sztem nem ideális...meg is előzte a célvégi fékre Sutil (majd Alonso is még kapcsolódóan).
A lényeg hogy itt most véleményes, ha Hamilton ráfékez (mondjuk vigyáz Webber-re) akkor Vettel áthajtásost kap SC alatti előzésért (Alonso vs Schumcher HunRing), azt nem tudom hogy hozzáért-e Hamilton Webber-hez, mindenesetre óvás nem jött a Red Bull-tól eddig.
amennyiben nem ért hozzá akkor a pályát elhagyott versenyzőt SC alatt is meg lehet előzni.
-Az Alonso-t visszafogták-ra:
Senkit nem hoznak egy csapathoz 20on milla euro-ért egy qva jó versenyzőt és 2× világbajnokot, hogy aztán egy párszázezret kereső újonccal szemben hátrányba hozzák..ez nem életszerű.
Alonso rendesen benne volt hogy Hamilton ránőt a fejére.
(mellesleg sztem máig a legjobb páros lennének egy csapatban).
A többin próbálj felülemelkedni, mert csak magadnak ártasz vele. -
Insideman #94278 Sziasztok,
Nagyon jó futam volt. Lehet hogy megsértem a Hamilton rajongókat de ki is ez a faszi??? Előző futam: Petrov előtt 4x váltott pozíciót. Csak figyelmeztetést kapottt. Vettel mellett bemegy a boxba? majdenem nekimegy mikor elindul? Csak figyelmeztetést kapott megint. Safety Car allatt megelőzte Webbert. Miért is nézik el neki, Egy senki a manus. Egyszeres világbajnok, az is csak azért mert Alonsot visszafogták.
Alonso-t is megbüntették mert kiugrott a rajtnál. Szerintem vannak nála sokkal nagyobb tehetségek a forma1-ben. Vettel, Sutil, és vannak még. Ezek a srácok nem nagyarcúak, csak teszik a dolgukat és keményen dolgoznak, de itt van egy faszagyerek(Hamilton) majd ő megmutatja. Nagyképű alak! És mégeygszer nem ő alegjobb pilóta. -
:DDDD -
paj01 #94276 http://vimeo.com/11008797
Mokas:D -
paj01 #94275 Aranyos:)
Most hallom eloszor hangal egyutt a buemis crasht..:)
ahh imadom a kulonfele kompozit anyagok toresenek hangjait:)
eleg keves olyan onboard videot latni ahol baleset van..es hang is van hozza... pedig kurva jok:) -
paj01 #94274 bazze hogy ra izgult itt mindenki arra milf re:D
Mokas az a webber kep:) dogozik az oreg:D legkozelebb adnak neki a futamra egy fenykepezot.. a verseny vegen legalabb valami hasznat veszik:D
Remelem kimi jovore jon a helyere...vettel kimi paros szimpatikus lenne. -
kár rád pazarolni a hsz-eket -
Laceee #94272 -
amúgy ezt vágom én is, csak összezavart :S :D.