182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
lehet hulye kerdes, de kivancsisagbol megkerdezem.
van olyan szabaly a forma 1-be hogy csapaton belul a ket auto ugyanolyan kell legyen? gondolok itt arra, hogy ha schuminak jobban fekszik a szelesitett tengelytavu auto, rosbergnek meg nem, akkor nem csinalhatjak meg azt, hogy rosberg visszakapja a regebbi autot? -
azok a brit tudósok meg lehet, hogy a philip morris alkalmazottai voltak
-
paj01 #94748 http://f1.blog.hu/2010/05/07/a_ferrari_beismerte_a_vonalkodvadat
Ez olyan vicces:D
Levetették a vonalkodot mer hogy allitolag cigi reklam... En soha nem tudtam mi ez a vonalkod, de allitolag tudat alatt ez a marlborot reklamozza.
Hat ez egy okorseg..nah de hala ennek a felhajtasnak most mar mindenki tudja hogy az egy cigeretta reklam..a ferrari meg tuti h tudatosan hagyott ott egy ures feher keretet ami igy sokkal feltunobb, es amirol az embernek tudatosan beugrik, hogy ott regen egy vonalkod volt, amirol immaron minenki tudja hogy egy cigeretta reklam:D
Hogy orulhet a szponzor:D
Ezek a britt tudosok...:D -
Börni + Lauda combo breaker. -
-
akkora prolémát csináltok egy semmi ügyből
Kínában mikor Hamiltont Vettel mellé engedték ki érdekes nem büntették meg a McLaren-t. Pedig veszélyes kiengedés volt és ott ténylegesen kint voltak más csapatok szerelői a helyükön és akkor versenyeztek ott. Azzal persze semmi gond, mert Hamilton, de ha Alonso már büdösebb fingik a kelleténél akkor már rögtön kizárás meg akkor pénzbüntetés h na.... -
Te meg fogd már fel, hogy a garázsból jött ki, nem a kerékcseréket végző beállóból...
Ott nincs nyalókás ember.. Leeresztik az autót és kigurulnak a GARÁZSBÓL.
Érted? -
madmanic #94743 a nyalókás ember feladata értsd már meg..
figyeli a 4 keréknél a légkulcsos ember karjelzését, aztán a forgalmat.
a pilóta csak a táblát nézi. -
"akkor nézd a sisakját, nem nézett..."
Ezt nem értem, itt mit akartál?
Pedig Alonso hibázott, nem figyelt..
Mondom a pilóták mindig kinéznek szabad-e az útjuk amikor a garászból hajtanak ki.
-
Pont nem láttam az esetet, de ugyan az vonatkozik arra is, miszerint a csapat ad neki zöld utat, és most ezekszerint nem figyeltek és Alo sem, mert pl koncentrált... ezerszer jönnek ki így a boxból és ebből nincs olyan sűrűn baj, most Alo nem figyelt, de nem is lett semmi baj. Kár erről többet beszélni. Emberek hibáznak olykor. -
Ferrari boxban mindig elcsesznek valamit
most nem a tankolással hanem a kerékcserével meg hasonlókkal lesz gond... -
WNW #94739 A rovid tengelytavuval ugytunik Schumi szenvedett eddig, ebbol Rosberg huzott hasznot.. A hosszu tengelytavuval elso blikkre Rosberg szenved, ebbol meg Schumi profital.. Van olyan pletyka, hogy Monacora Rosberg visszakapja a rovid tengelytavu verziot... -
WNW #94738 Nem a verseny kozbeni tankolasi helyrol indult el Alo, ott a nyalokas lenne a hunyo, mert abban a helyzetben nemigen lat hatra.. Itt a garazsbol hajtott ki, azaz gyakorlatilag merolegesen indult el a box utcara, tehat volt lehetosege kicsit elnezni balra, jon-e valaki.. Nem sok a nyakvedo miatt, de meg se probalta.. Gaz, aztan kivagodott.. Rosberg meg megmentette mindkettojuk idomerojet a gyors reagalassal.. Mert, ha O meg mondjuk valamit tekerget epp a kormanyon, vagy feszkalodik, akkor pufff.... -
én is azon filóztam,hogy tudta megverni msc nicot...:O:O -
mit vártál? Sumi meg R.Brawn egy csapatban...jó, hogy Sumira építenek. Gondolom mondogatta, h ezt-ezt meg ezt javítsátok az autón Barcelonáig és megtették. -
Mercisek átépítették az autót,hogy Nico ne legyen gyorsabb vagy wtf? -
akkor nézd a sisakját, nem nézett...
amúgy én Totti-val értek egyet, nem az ő hibája, de természetesen egy rosszaló tekintet megérdemel, mert kinézhetett volna, mint ahogy kikanyarodáskor illik, de ez azért nem belváros.
szóval szerintem nem ő hibázott, de ő akár korrigálhatta volna a hibát. -
paj01 #94733 hat az most is van:P -
Hiába véded, ez Alonso hibája volt. Számtalan garázsból kihajtást láttam és szinte mindig megnézik a pilóták, hogy szabad-e az útjuk. -
Azért van ott a nyalókás ember hogy figyelje a forgalmat, semmi más dolga nincs. A pilóta csak azt nézi hogy mikor engedi őt el, neki semmi más dolga nincs, csak a lehető legjobban lereagálni és kilőni a géppel, ha a boxba egymásnak eresztik őket az a nyalókás hibája, csak is az övé vagyis a csapaté, nem pedig a pilótáé. -
G_ArchAngel #94730 jolvan na... Fotexet mondok MKB Veszprem helyett is (legalabb az Epitokrol leszoktam...) -
motorsportal.hu :) -
G_ArchAngel #94728 Ezt mondom en is, de az Alonso-fanok ezert engem maglyara vetnek formula.hu-n...:)
Hamiltonnak ketto van, nem? -
Szerintem nem halmozodnak. -
WNW #94726 Kerdezd meg Hamiltont, mennyi rovot lehet gyujteni bantodas nelkul.. Amugy itt nem csak a csapat volt hibas.. Azert illene a pilotanak is korulnezni, nem csak kihajtani, mint a vakeger, mert Alo ezt csinalta sajna.. -
ja szegenyek:) regen meg volt par ezer valtas is a futam alatt:D -
Elég régóta. 2008 Monaco rémlik? -
G_ArchAngel #94723 most ez lenyegtelen, en azt szeretnem tudni, ha valaki ezen informacio birtokaban van, hogy a figyelmeztetesek meddig halmozodhatnak es ha elertek egy limitet, akkor milyen kovetkezmenyekkel jarnak... -
1 tized nem a világ. Ha versenyen is megveri, akkor alakul valami. Most vagy Suminak jobban fekszik a pálya, vagy ezekkel az új fejlesztésekkel az ő irányába mentek el, ami Rosbergnek nem feltétlen fekszik most, vagy 1 tizeddel csak jobb volt ma nála. Majd ha a tabellán is megveri, akkor lehet róla beszélni, addig nincs miről, mert ez semmit sem számít. A Merci meg fejlesztések ide vagy oda, nem léptek előre a kvali alapján, de versenyen lehet hogy jobbak lesznek. -
nem a sofőr hibázott hanem a csapat! Pont ezért a csapatot büntetik és nem a pilótát............ennyi
-
"Q3-ban nem a megfelelő időpontban adtak szabad jelzést Fernando Alonsónak a kerékcsere után"
Csapat hibája miatt mióta büntetik a versenyzőt? a pilótát lehet figyelmeztetni, a csapatot nem szokták, és nem is lenne értelme. -
G_ArchAngel #94719 A versenybíróság 20 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtotta a Ferrari csapatát, miután a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, a Q3-ban nem a megfelelő időpontban adtak szabad jelzést Fernando Alonsónak a kerékcsere után, aki emiatt majdnem összeütközött a hátulról érkező Nico Rosberggel.
A Mercedes versenyzője a baleset elkerülése érdekében fékezett és balra rántotta a kormányt, nem sokkal később pedig a csapatrádióban tette szóvá az esetet.
A versenybíróság természetesen megvizsgálta a történteket és úgy határozott, hogy pénzbüntetést szab ki a csapatra veszélyeztetés miatt.
formula.hu
Hlp!
Anno volt rola szo, de mar nem talalom:
Mi a sulyosabb, a penzbuntetes vagy a figyelmeztetes?
Nekem ugy remlik, hogy ket figyelmeztetes utan hatrasorolas vagy eltiltas, esetleg pontlevonas kovetkezhet... -
.
-
madmanic #94717 időmérőn nem annyira de hosszú távon barmolja a gumit a redbull szvsz..
ezért nem igazán jók futamon.. -
IXEMGabeo #94716 nem megmondtam h előbb utóbb verni fogja Rosit?:D csak értek vmit hozzá... -
paj01 #94715 Szerintetek mennyi alapja van annak amit weber gabi mondott? h alonso a konyokevel fogja le a legnyilast vagy mit..?
Az eleg durva mar ha igaz:) Nem semmi menyit dolgoznak ezek a pilotak..engem mar a fekero is idegesitene ha mindig alligatni kene. es akkor meg kozbe konyokkel fogjad le a legnyilast, meg ha lesz kers azt is nyomjad meg a motor vezerlot tekergessed.... Ennyierovel berakhatnanak egy twistert a cockpitbe..aztan radioba bemondjak hogy bal lab a pirosra...:D:D -
Kicsit lehangoló ez a Red Bull előny :/
Hamcsók nagyot ment, Alonso is, a probléma csak annyi nála, hogy poros oldalról indul és amúgy sem tud rajtolni, legalábbis az eddigi tendenciát nézve.
Félő, hogy Schumi aládolgozták az módosított autót, Rosberget meg parlagon hagyják... -
na, jó időmérő volt és Michael Schumacher is jól ment 
kíváncsi leszek a versenyre.
-
shumika #94712 Nem sokára nem csak mi fogjuk így gondolni hanem kb nagyon sokan :D -
shumika #94711 Igazam lett.