FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blubb, blubb, most kivetitetted ami Te vagy masra.... Csak igy tovabb, hogy elkeruld a tukorbe nezest...

Kit--Kat
Te is csak egy Massa fan vagy a sok közül és elfogult.
Én is elfogult vagyok Kimivel de még emberi kereteken belül.
Nem érdekel mit gondolsz, felõlem le is írhatod de meg is tarthatod magadnak.
Érdekes módon nem csak én vagyok ezen az állásponton Massával szemben sõt most a futam után még jobban emelkedett Massa "szurkolótábora".
A problémás az aki nem tudja beismerni a kis kedvence hibáját.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

gordon 24
Lehet, Sõt az is hogy nem azt a vesrenyt nézzük bármi elõfordulhat.

Én nem fogok vitatkozni, meg itt egymást basztatni, nem az én stilusom.

Azt viszont szeretném, ha mindenkinek aki ezt tiszteségesnek, tartja, legyen egy ilyen ellenfele.. Aztán majd meglátjátok milyen is az..
Nem szimulátorokba meg ilyenekre gondolok, legyen egy ilyen kedves aranyos ismerösöd akinek senik és semmi se szent ha valamit meg akar szerezni.. Majd rájössz mirõl kezdtem vitatkozni..

És én itt be is fejeztem, tök mind1 ki mit ir nem érdekel.. Nem válaszolok.. Üdv.

Downhill!!

Tudom, tudom, a Te kis vilagodban mindig Massa a hibas, es a kozellenseg, es szapulhatod barmikor, barmiert, becsmerelheted, es barkit leszarhatsz itt a listan, akinek nem ez a velemenye, ahogy teszed is.. Szemelyeskedes.. Masfel ev utan megirtam, hogy mennyire problemas vagy.. Nem en vagyok az elso azthiszem, aki hasonlo kovetkeztetesekre jut veled kapcsolatban...

b-type
Nekem mindegy mit csinálsz, de magad szempontjából nem mindegy...csak szólok már kitalálsz dolgokat.
Ez nem az én lila ködöm vagy mim.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
Megint mi ez a blokkoló kerekekkel majdnem neki ment??! A kanyarnál megfüstölte a kerekét Hamilton, Alonso meg már túl volt azon a kanyaron.

Mi van csak nálam van felvéve a futam..miért kell kitalálni dolgokat??

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Kit--Kat
Hiába személyeskedsz a mesés teóriáidnak ettõl még nem lesz alapja, csak mosolygok ezen mert csak ezzel tudsz lehet neked kéne😄 Kit érdekel Kimi? Nem róla van most szó hanem hogy ez 2 bohóc mit mûvelt a versenyen és itt Massa volt a nagyobb bohóc. Massa adja az alapot amiért lehet szapulni a sok hazugsága, összevissza beszéde és magyarázkodása miatt.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

>Megjegyzem, ha ugyanezt ill. a Hamiltonfélét Kimi követi el, már >patkány, és kb. most húznánk ki az SG kinzókamrából ...

Egy fenet.. Akkor sok agressziv Kimi, Hami imado mar nyarsra huzta volna Bourdaist, es agyon dicsernek a FIA-t...

gordon 24
Jó akkor ahogy az elöbb irtam, biztos én vagyok hülye.. És az összes versenybiró..

Hamilton egy arany ember, sõt egy grál lovag!

Akkor rendben nem vitázom ezen felesleg, ugyse érted meg.

Downhill!!

gordon 24
Te látad amirõl beszélek vagy vádaskodsz??

Az hogy valai vissza veszi a körét, az nem teljesen ugyan az, hogy blokkoló kerekekkel majdnem neki megyek. Na most hamilton ezt tette. Alonso arréb ment mert látta mi van, és utánna engedte el..

De oké én vagyok a hülye biztos.. Életemben nem láttam még F1-es versenyt, igaz kb 12 éves koromtól nézem, és most vagyok 26😄

Downhill!!

Nem Kity-Katy, csak Te mar betegesen Massa ellenes vagy, annyira agyadra ment az, hogy az agyon ajnarozott istened Kimi, cseppet se jobb nala, hogy tavaly ota mas nincs, csak Massa szapulasa... Egyszeruen beszamithatatlan vagy, kene neked egy pszichologus....

Istencsászár
Mert hányadik helyért ment? 8-9?

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

a.carkey
A F1 tk. ugyanazon esetek ismétlése csak más színekben. Lesz még ehhez hasonló, kéretik ugyanúgy dönteni és kész. Ha ugyanígy tesznek, akkor egy szavunk sem lehet.

A medve nem játék.

b-type
Ez hülyeség..Massa amikor beledobta az autóját Hamilton-ba egy pillanatig sem volt elõtte...az oldalába dobta az autóját.
Bourdais vs. Massa, tök meglepõ a büntetés...Nem tudom Massa mit várt, és Bourdasi sem tudja pedig 4× bajnok, Massa meg egyenlõre csak jó/jobb autóban ül.

Mellesleg Massa akkor is elvehette volna gázt amikor Webber kinyomta, ha véletelnül jön valaki ki a pit-bõl az az égig repül.
Nem mondom hogy hû meg ha...de Webber a pozícióját védte, Massa meg csak nyomta neki..

Kit--Kat
Felipe Massa: mindig keményen kell harcolni a Formula-1-ben

Hát hát ezt nem kommetnálnám még a teganpit is siekrült alulmúlnia.

#73121 Hát ezt a legegyszerûbb írni, ha nem tudsz a sok tényre válaszolni, vagy elismerni😉

a.carkey
Pályaívet? Lehet, de sokszor az íven autók is vannak. Ilyenkor nekik kell menni? Mert nézd meg a videót, hogy hová tudott volna menni onnan Bourdais? Ez ugyanis nem lekörözés volt, hanem pozícióért mentek. Ha Massa vár egy kanyart, a jóval nehezebb Bourdais mellett úgy elmegy, mint ahogy Hamiltont is lehagyta volna, ha csak pár kört vár.

Megjegyzem, ha ugyanezt ill. a Hamiltonfélét Kimi követi el, már patkány, és kb. most húznánk ki az SG kinzókamrából ...

A medve nem játék.

Massa a palya ivet kovette, Bourdais meg keresztezte kifele, es nem Massa trafalta el Bourdais kozepet, hanem forditva.... Itt a pont...

Kit-Kat Te beteg vagy....😊))

a.carkey
Ha ugyanez a 10-11. helyért megy, nincs bünti. És ez itt a bibi ...

A medve nem játék.

Ki a faszt erdekel ki jott a boxbol..??? Adott volt 2 kocsi, az egyik mar a masik elott volt, es gyorsabb is volt, aki hatrabb volt nem kovette a palya vonalat, hanem bele a masik oldalaba.. Kesz.. Mar egyszer mondtam, ha a Ti logikatokat kovetnek, akkor Massat se lehett volna megbuntetni, azert mert kilokte Hamit, mert amit mondtok, az alapjan aki elobb van, es mar jobb pozicioban, annak semmi elonye nincs, sooot minek akadalyozza a hatsot a haladasban...?!?!
A masik dolog Kimi-Weber... Ott mar Kimi kijebb volt, O fogott poziciot, persze hogy Weber kenytelen volt besorolni....

Istencsászár
Tökéletes videó, Burdé végig elõrébb volt Massa meg ráhúzta...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Ez is benne lehet, hiszen hideg gumik és éles kanyar stb... nade akkor Massa minek húzta rá annyira? még ha így is történt akkor mit tehet errõl Burdé? sima "versenybaleset" de hát még attól is messze van...

Kit--Kat
Pozíciót fogott?? Nézd meg a VIDEÓ-t!!!
Massa ráhúzza a kormányt ahogy megy el mellette.

Az a lényeg, hogy ha Massának több esze van, simán megelõzi de nem volt és ráhúzta a kormányt még 1x csak a Webber Kimi esetet tudom felhozni 1xre értek oda de érdekes módon nem ütköztek.

Ezek a dolgok tipikusan benne vannak Massa versenyeiben. Itt egy kiragadott péla.

Más részrõl meg Massa nyálas stílusa és pofátlansága szerintem csúcsára ért.

Miközben kikérte magának és sírt még a spa-i verseny után, hogy Kimi egy agresszív állat aki letolta a pályáról.Most a a kanyarlevágós Kamikaze akcióját férfias kemény csatának mondja és nem éri a büntetést. Aztán Bourdais koccanás után meg jogosnak mondja a büntetést.

Én ezt a képmutatást nagyon nem bírom, szerintem elég undorító.

A másik, hogy megint vissza jött a 2.-os füllentõs gyerek szindrómája egyszerûen nem tudja elismerni ha hibázik. Pedig sokat segítene rajta szvsz.

Esetleg jobban nezd meg.. Bourdais eloszor csipi a zarokovet, aztan nem a palya vonalat koveti, hanem elkezd befele menni, neki Massa kocsija kozepenek..... Akik megbuntettek, azok nem ebbol az egy kepbol buntiztek meg, hanem valoszinuleg volt meg 3-4 kameraallasuk, es valoszinuleg a belso kameras felveteleket is lattak... Ugyanis a versenybirok hozzajutnak minden kamerallashoz, soot sajat rendszeruk van.....

Istencsászár
Na várjál... megannyi ilyen eset volt idén is. Amikor boxtaktikára mennek rá, akkor mindig ez szokott történni... fõleg ha ilyen közel vannak. Általában az van elõnybe aki a boxból jön ki, MINDIG annak kell alkalmazkodnia aki mögötte jön a célegyenesben... álltalában jobbos kanyarok vannak a box után, aki a belsõ íven megy az NEM tud máshova menni, hiszen õ már a pálya szélén halad... aki mellette mögött jön annak ott van a teljes bal oldal, és ha tudja akkor ott körbeautózhatja, mivel az õ gumijai már tapadnak... szóval ezt lehet csavarni csûrni, de mióta világ a világ az igy mûködik... és persze ha nem sikerült megelõznie idõben, minta hogy Massának sem sikerült akkor szépen elfordul a külsõ íven, aztán besorol mögé ( vagy mennek egymás mellett ) és a következõ kanyarba megpróbálja...

100%ban versenyben voltak és persze hogy pozíciót fogott mivel ideális helyen volt, azt ki is használta ahogy eddig is tették sok sok éven át... amugymeg nem kötelessége elnegedni senkit ( kivéve ha lekörözött ).

Nem azert buntettek, mert kijott a boxbol, ne csusztass.. Azert buntettek, mert mar poziciot fogott, elotte levo kocsit koccantott ki..

Kit--Kat
Arról beszéljünk már, hogy Kimi-Webber box kijövetel, miért nem abból indulsz ki?
Kiminek is satuznia kellett volna?? Nem tette, még is elfértek, pedig Webber ugyanúgy a pontért ment, errõl kéne beszélni, hogy Massa tudja már felmérni az ilyen dolgokat.

Visszatámadási próbálkozásnak meg ne vegyünk 1 kanyar levgását mert ez maximum akkor neked meg Massának számít annak és hogy még neki is ment Hamilton !oldalának!.
Ja meg ugye mint késõbb kiderült Massának ez szabályos is.

Azzal meg, hogy hú de jól feláll a padlóról maximum csak magad tudod hitegetni, tonna számra lehetne idézni miket csinál ha nem klappol minden.

Most is, ha komoly versenyzõ lett volna 1. is nem fékezi el magát, és miután megelõzte Hamilton nem üti ki, hanem megy utána, és végezetül nem megy neki Bourdaisnak, ezek mind az õ hibái voltak 1 versenyen amikor már a finishben nem szabadna hibázni.

Mind 1 így is õ jött ki jobban a versenybõl.

a.carkey
Én sem "vagyok oda" Hamiltonért (pontosabban nem érdekel mit csinál, de írhatjuk, hogy leszarom bármit és bárhogy tesz, mert nem érdekel), de én is örültem az esetnek, mert érdekes dolog történt. 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Berger csapódott ki 1x boxból kimenet, azóta van komoly szabályozás a boxutcakimenetre (IS). De, a szabály tudtommal azt tiltja csak, hogy átlépjék a fehér csíkot a boxból kijövet. Minden másért, pl. a pozíció megvédéséért - eddig - még nem büntiztek, max. ha lekörözéskor valaki tényleg szemmel láthatólag szemtelen volt, bár a lekörözött is az ESETEK LEGTÖBBJÉBEN pofátlanul visszajön az õt esetleg lekörözõ elé, de még sem szokták szankcionálni a dolgot.

Viszont tényleg nem tudom, hogy itt Bourdaisnak hová kellett volna mennie mikor pozícióért csatáztak?

A medve nem játék.

HunnernesKonge
Én meg leírom másként akkor: Rohant volna vissza a pályára iziben, csak féltette a kocsit. Nem azért nem jött vissza mert õ hûde fair játékos, csak nem akart roncsderbizni. Ettõl függetlenül én is csodálkoztam hogy elment a mezõny, ilyet idén tényleg nem láthattunk.
a.carkey
Esélytelen? Írom újból: sokszor más sem TUDNA visszajönni, mert "esélytelen", mégis visszajön, mégha mögötte utána falba kerül az utánajövõ akkor is. De írom ezt is újból: jó volt látni, hogy végre 1x tényleg azt tették ebben a helyzetben (vagy azért mert úgy alakult vagy másért), amit a szabály elõír, mert erre példa kb. 3-4 éve volt utoljára, és idén nem 1x életveszélyesen jöttek vissza versenyzõk. Egy ideje mindenki AZONNAL a pályán van akárhol fordul be, sodródik ki, stb, és akárhogy is jön mögötte egy másik autó. Baleset ebbõl még nem volt, de lesz.

A medve nem játék.

Istencsászár
Már megint olyan szituációról van szó ami tök egyértelmû és mindig így mûködött, csak az FIA ezt is megkérdõjelezte, akkor most meg kell változtatni azt, hogy miként kell cselekednie annak aki a boxbol jön ki... magyarul be kell fékeznie és megvárni amig mindenki elmegy aki jön a célegyenesben.

Bourdaisnak tudni kellett ki jon.. Mondjak neki radion, hogy ki jon, mennyire van vele versenyben, es a tobbi... Azert kar hogy nem Hami jart Bourdaissal igy, most a sok Hamista itt orjongene, hogy Bourdais biztos a Ferrari motor miatt utotte ki, es tudatos volt, mert osszeeskuves van...😊)))
Nincs min agyalni, Bourdais volt hatrabb az utkozesnel.. Ettol fogva viszonylag tisztak a szabalyok... Amugy Massa ezen az utkozesen kb. annyi masodpercet vesztett, amennyivel Vettel elotte vegzett.. Lehet szamolni...
Hami/Massa.. Visszatamadasi probalkozas volt, es nem sokon mult, hogy mindketten megusszak.. Massanak gyak. nem serult a kocsija, ebbol kovetkezoen szinte alig ertek ossze, azaz majdnem befert...
Vert helyzetek.. Massa iden pont jol birkozik meg vele sorozatosan.. Ahanyszor sajat/kocsi/csapat hiba miatt padlon volt, csoda hogy mindig felallt, es meg mindig versenyben van... Kimi ugyanugy hibazik sorban, olyankor szokott falnak menni.. Hami szinten hibazik, olyankor szoktak megbuntetni... Eles kuzdelem van, ilyenkor jonnek a hibak....

HunnernesKonge
Egybõl vissza akart jönni. Nézz meg egy visszajátszást róla, csak látta hogy esélytelen....
Kit--Kat
Bordais honnan tudta, hogy pont Massa jön???

Mindenki így jött be a pályára a boxból mint Bourdais, nézd csak meg amikor Kimi visszajön Webber, hogy esik rá az ívre, pedig nem egy töketlen gyerek, de érdekes õ megoldotta ütöközés nélkül.

Ezek a dolgok benne vannk Massában egy 3. nál rosszab start hely, vagy egy visszaesés esetén.

És lehet az "elõzés" (bár én ezt nem venném annak) rosszdöntés volt, de Massa lett a haszonélvezõje szóval ezek után nincs mirõl beszélni.

Ez kb. olyan szétcsúszás volt Massánál mint Malajziában, sokszor nehezen bírkózik meg a vert helyzetekkel.

Count Adyn
jaja😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

a.carkey
Az biztos, hogy idén sorozatos pontszerzéssel vagy 3. 4. helyekkel is lett volna keresnivalója bárkinek aki nem Ferrariban vagy McLarenben ül.
Ha a Renault kicsit korábban lesz jó, Alonso most a vébécímért küzd ... 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Idõmérõn szerintem szintén mehet vele valamire.

A medve nem játék.

a.carkey
Miért? Máskor az akkor esély, amikor mások sokszor úgy jönnek vissza, hogy az utánalévõk beleállnak a falba vagy kiesnek vagy ehhez hasonlók?

A medve nem játék.

Count Adyn
Mondjuk annyiban azért más, hogy a versenyen elõnyt szerez a gyorshajtással a boxban, egyébként meg semmire nem megy vele😊

Miután Massa kiforgatta Hami vissza akart jönni egybõl, meg is mozdult a kocsija elõre, de aztán belátta hogy esélytelen és megvárt mindenkit.

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

kulabácsi
"Mellesleg, hosszú idõ óta Hamilton volt az egyetlen aki amikor kicsúszott, tényleg megvárta, míg tiszta a pálya és úgy jött vissza. Korábban AZONNAL visszajött mindenki. Ez azért már valami!"

esélye nem volt visszajönni

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

kulabácsi
"Tavaly a pilótáktól legalább nem vettek el pontokat."
most kezdhetnénk megint a régi vitákat, mert pont ez volt a baj, h a pilátóktól nem vették el 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Count Adyn

a.carkey
Tavaly a pilótáktól legalább nem vettek el pontokat.

Szerintem azt kéne elérni, hogy ha tudják/akarják, büntessenek a versenyen, de utólag pontokat max. szabálytalan autó miatt vehessenek el egy versenyzõtõl, illetve minden más esetben amit nem tudnak gyorsan verseny közben meghozni, max CSAK a versenyzõ csapatának vagy áttolva/késõbbre lehessen szankcionálni. Mennyivel másabb egy boxban történt gyorshajtás az idõmérõ edzésen ill. a versenyen? Az egyikért pénzbünti, a másikért áthajtás jár, holott mindkettõ ugyanaz. Szóval hozzanak világos szabályokat és ne pár mókus döntse már el, hogy ez most szabálytalan volt, vagy sem. Ahogy képesek voltak meghozni a visszaengedéses szabályt és a versenyzõk használják is, úgy minden más szabály ki lehetne találni, nem pedig hol alkalmazni, hol nem.

Mellesleg, hosszú idõ óta Hamilton volt az egyetlen aki amikor kicsúszott, tényleg megvárta, míg tiszta a pálya és úgy jött vissza. Korábban AZONNAL visszajött mindenki. Ez azért már valami!

A medve nem játék.

a.carkey
Jaja. Legyenek következetesek, max. abból fog állni a F1, hogy Ron megkérdezi Stefanot, hogy benne volnátok-e egy esetleges elõzésben két kör múlva? 😄

A medve nem játék.

kulabácsi
tavalyi sem ért tisztán véget, az idei se fog, szokj hozzá 😞

a.carkey
De ha a VB címért küzdõ pilóták nyilvánvaló ütközése hárommal a vége elõtt "csak" egy boxutcát ér, akkor ha Hamilton úgy dönt, hogy Brazíliában Massa nem fordul be elõbb mellõle a startnál, akkor az is max. annyit érjen ha esetleg mindkettõ versenyben maradna, hogy ne vonjanak le pontot, mert akkor az kettõs mérce. Itt erre gondoltam. Sennát pl. Suzukáért anno meg sem büntették.

A medve nem játék.

BaLeeX
Pontosan.
Meg mostantól minden elfékezésért is boxutcaáthajtásos büntit osztanak majd. Igazából felesleges is már a futam, aki mer valamit alkotni azt megbüntetik. Elég lenne az idõmérõ aztán az ott elért eredmények alapján megkapnál a pontokat aztán csókolom.
A futamnak semmi értelme, úgyis úgy keverik a lapokat ahogy akarják, csak hogy végig nyitott maradjon az egész.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Ne keverd a dolgokat.. Jelenleg Massanak kellenek a pontok, Hami ha nem csinal semmit, viszont Massa kiesik, vagy kiutik (Bourdais megbunteteseben az is benne volt, hogy a futottak meg kategoria versenyzoi ne akarjanak ilyen modon beleszolni a VB-be egyik oldalon se), az mind Haminak jo... Vagyis ez az elozesi probalkozas Massa oldalarol volt rossz dontes, konnyen ott maradhatott volna, egyaltalan csoda, hogy epen maradt a kocsija.. Marpedig jelenleg minden Massat erinto balestet csak Haminak jo... Az hogy Massa most Hamihoz viszonyitva jol jott ki belole, 2 dolognak koszonheto a vakszerencsen kivul.. Egyreszt hogy Hami egy sultparszt, es ha nem jatsza le azt az ostoba start kiszoritosdit, es nem buntetik meg miatta, akkor O is szerezhetett volna pontot, sooot Massa elott is lehetett volna, a masik hogy Massa a semmibol irtozatos tempot nyomva jott fel, vegig full teljesitmenyen...

ahham.. -.-

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...