182274
  • bakkerman
    hol vannak már a 2007-es Alo-Ham-Kimi csaták,a 2005-ös Alonso-Schumi csaták,a 2003-as Kimi-Schumi...tavaly néha Hamilton beindult,ő színt vitt az egészbe,idén is csak ő hozza a szintet,meg Alonso.
  • Digitman
    Előre leszögezem, nem szeretnék vitatkozni, nem kenyerem. A statisztika sok mindent nem jelent, ezt tapasztalatból (szakmából) mondhatom, minden csak viszonyítás kérdése. Lehet, hogy több előzés van, csak például nem mindegy ki-kit előz. Szerintem az élmezőnyben van kevesebb előzés (Te is említed, hogy Alonso előzött párat, más nem is igazán). Én 1986 óta rendszeresen nézem az F1-et, de úgy érzem, hogy elég unalmas. Bár lehet öregszem. Igazán azért változatosak az eredmények, mert valamilyen hiba miatt a menők közül páran kiesnek. Nem azért változik a sorrend versenyről-versenyre, mert kiélezett csata folyik (kivételként említhetném az utolsó 2 évad utolsó versenyét a VB címért). Általában az utóbbi években, ha nem esős verseny van, akkor a rajt-cél győzelmek gyakoriak. Ez az egész persze csak az én véleményem, amivel lehet vitatkozni.
  • Totti5
    Az évad nagyon rendben van. Volt multkor egy elemzés előzések statisztikáiról. Azt hogy nincs előzés, vagy kevesebb van mint 10 éve csak belebeszélés, amit a statisztika ki is mutatott. Ma is volt előzés, Alo előzött párat, ami akármennyire is lenézi pár ember, nem olyan könnyű tapadni egy olyan autóra ami másodpercekkel lassabb, mert könnyen bele lehet szállni és könnyen ki lehet esni a ritmusból, és ahogy láttuk nem is volt olyan könnyű megelőzni őket, hiszen nem tapsra ment.

Ahol 70 köröket mennek egyhuzamba ott mindig van üresjárat, ezért kár is azon rugózni hogy nem történt semmi mondjuk fél órán át.
  • HUmanHunter
    Alo már a 25. kör környékén 7. volt úgy hogy Kobayashi még nem ment ki boxba
  • nearo
    Folytatom: Alo csak az újoncokat volt képes megelőzni... azaz hozta a kötelezőt. Más sem előzött a sajátjával egyenrangú kocsit (kivéve Sumi a végén, meg talán a kiscsapatok).
  • nearo
    Azt aláírom, hogy SC nagyban benne volt Alo hetedik helyében, na de hogy a kiesések...? Ugyan ki lett volna veszélyes? Button? Ugyanmár, időmérőn nem ment meggyőzőt, futamon se lett volna jobb. Egyedül Barira tudnám azt mondani, hogy esetleg... de ha jól emlékszek talán ő is Alo mögött volt amikor kiesett.
  • paj01
    ...en is csak neztem h gyula minek ordit, gondoltam ugy se lesz olyan balfasz ember akit az uccso 100 meteren egy szuk kanyarba meg tudnak elozni..:D
    Sztem is szabalyos a dolog, foleg ahogy ross is elmagyarazza...nem veleltlenul tapostak webberek is a gazpedalt a kockas zaszloig.
    Alonso elbaszta ennyi...ha egyszeruen belso iven marad akkor kizarja az elozes lehetosegét. Ha rosberg szemfulesebb vagy sumi szarabbul gyorsit ki akkor rosberg is beelozte volna alonsot.
    Egyebkent szar futam volt, esot minden futamra!
    alonso 6-7. helye nem rossz, de hat egyertelmu h a safety carnak koszonheti, megelozott 3 "gp2"es kocsit egy ferrarival, ez nem olyan nagy mutatvany, meg estek is ki elole....
    Ez a teljesitmenye nem ellesuloyzza azt h egy szabadedzesen kinyirja a gyozelemre eselyes autojat.
    Hamilton es a merci erhetetlenul szutyok volt, pedig vartam h majd o is elozget.
    Minden evben elmondjak hogy a szallgkorlat nem kegyelmez meg uristen milyen nehez palya, ehez kepest még az ujoncok sem hibaznak ha nincs technikai hiba.
    Szal tenyleg uncsi mar ez a monaco:(
  • Punker
    pl a 2000 előtti versenyeket visszahozhatnák.
  • Legend Killer
    engemaztánnemzavar. előzött és kész. de látom megin megy a kavar és a fikázás a topikban, háááá... ezér fos a topik.
  • Digitman
    Komolyan válaszolva:

1. Ha normálisan elolvasod a hozzászólást, nem a mai versenyről írtam, hanem az egész évadról, előző évről.

2. Ha elolvasod az előzményt, arra reagáltam, hogy minősítették Schumi előzését, mintha a többiek többet előztek volna.
  • Legend Killer
    basszátokmeg, Michael milyet előzött már uccsó kanyarban!!!!!!!!!!!!
  • nearo
    Mondjuk nem értem, hogy miért nem lehetett SC mögött befejezni a versenyt... most nem lenne probléma.
    Btw sumi szemfüles volt, kihasználta a helyzetet, és hozott pár plusz pontot
  • Totti5
    Mit vártál Monacotól? komolyan kérdezem...
  • Magic Boy
    Ross elmagyarázza.
  • G_ArchAngel #95494
    Alonso kiket elozott? Az abszolut eselyteleneket, s ekkor is hisztizett kozben...
    Aztan a boxban megoldottak, egyszer sem kuzdott egyenrangu autoval - maskor ezert itt kommenteken keresztul fikazzak egyesek Rosberget/Buttont...
  • Digitman
    Nem mintha Alonso-n kívül más előzött volna. Sajnos a Forma-1 szánalmas. Igaz, hogy a versenyek végeredményei "változatossak", de az egész csak vonatozás.
  • desigo
    haha
    Sch egyetlen szánalmas előzése volt a két óra alatt...
  • n003
    eladom az enyémet :D kicsit sérült mert most vitte le a szél a tetejéről a parabolát
  • Totti5
    Alonso lassan vette a kanyart, gondolva már úgy sincs semmi, de Sumi bement mellé, ekkor taposott a gázra és pörögtek ki a kerekek.
  • Digitman
    Sajnos az utóbbi évek F1-e olyan, hogy nyugodtan csinálhatsz mást is alatta, elég, ha hallgatod. Mostanában én is melózni szoktam az F1 alatt, tavaly egyszerűen elaludtam rajta. Most kihasználom ezt az időt is.
  • LaszloLedzenyi
    merthogy az utolsó körbe a szabály nem érvényes. azért gyuláék is nagyon tisztába vannak a szabályokkal
  • RelakS
    és hol vehetek olyan traktort? :D

Csak annyi a bajom, hogyha dolgoznék, nem tudnék a f1-re figyelni, ha meg elkezdeném nézni, dolgozni nem tudnék (inkább elaludnék )
  • G_ArchAngel #95486
    Alonso megcsuszott, ilyenkor mindenki koteles megallni es bevarni, hogy osszeszedje magat?
  • Dietrich
    állitólag Alonak mondták ne előzzön az új szabályok értelmében..
    vagyis ha ez igaz sumák bukta
  • Firerock
    kiestek 10-en?Fel tudnád sorolni őket?
  • fifi
    ennek értelmében akkor valaki félreértelmezi/magyarázza az SC szabályt...
  • n003
    haggyad :) én egy olyan paraszt vagyok akinek a traktorban van egy plazmatv és ő ezt nem érti :(
  • G_ArchAngel #95481
    ellenben azt is kell nezni, hogy Alonso megcsuszott, ilyenkor a mezony nem koteles fekezni es bevarni, hogy visszaalljon...
  • n003
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    még mindig nem értem mi a bajod? az hogy dologozom?? még ez megy majd kb 8ig vagy ameddig kedvem van hozzá..
  • Pharaoh
    szerintem az előzés megkezdése nem számít, csak előzni nem lehet. Mehetne SC közben végig mellette 1 cm-rel lemaradva.
  • joebacsi
    Én pl. ülve néztem, ezt tudod értelmezni, vagy ez is nehéz? :)
  • Minstrel
    akkor meg egész verseny alatt az üzemanyagot tippelgetni Gyula, hogy kinek hány centiliter van még és mennyit tankoltak bele
  • Dietrich
    Rule 40.13, schumi was illegal.

40.13 If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.

Schu's move is being investigated by the stewards
  • sumi
    ugy van...alonsoék meg.......
  • RelakS
    Ha az SC vonal az, amire gondolok, akkor sumi előzését elveszik, mert gondolom, csak a vonal után kezdheti meg egyáltalán az előzést.
  • G_ArchAngel #95473
    Ugy tunik Alonso 6, MS 7...

mindenki zavarodott:
    - ha a futam a SC alatt fejezodik be, akkor nem lehet elozni
    - de a SC bement, nem tudjak, hogy az utolso korben ilyenkor a SC-nek kell-e a vonalat kereszteznie...

Ross Brawn mar kinyomtatott fotokkal nyilatkozott, MS biztos, hogy a vonal utan, zold jelzes mellett elozott...
  • grebber
    Schumacher előzése
  • madmanic
  • RelakS
    Ezt írtad:
    halkra állítva 'néztem' egyrészt mert közben dolgozom
  • G_ArchAngel #95469
    en elviselnek 20 versenyt Spa-ban:)