182155
  • b-type
    Nekem végül is már mindegy, ez inkább az a reakció volt hogy bazz sárga...na ennyi 1tizedmásodperc, majd maxigáz az semmiképpen sem a dupla sárgának megfelelő magatartás, van a sárga, a dupla sárga meg a piros....ahogy írtam, a dupla sárgánál lehet emelődarú, vagy pályamunkás is veszélyzónában, ezért kell úgy haladni hogy akár meg tudj állni.
    ..és ennél az esetnél megtarthatta a pole-t, nem vettél el.. Ennyit a nagy kivételezésről amikor 10-ből 10 alkalommal elveszik.
  • adam46
    dE VOlt NeKI egY KocSinYi heLy, HÁ nEm?
  • pr3cious
    A RedBull egy seggfej, hálátlan banda: nézd meg hogy melyik autó milyen motorral futotta a verseny leggyorsabb körét.
  • barcalaci84
    Ahol kellett betartotta a szabályt a bírák szerint... Telemetriabol nekik az jött le h "he significantly reduced his speed" szóval betartotta a szabály betuit ahol kellett... Az h ezzel a szektor teljes egészében meg mindig jobb volt mint korabban, az teljesen irreleváns...
  • b-type
    Rosberg ugye abban a szektorban is javított az időn. Azzal lett kivédve hoy ugyan szektoron belül javított de a két bírói posztnál ami ugye a 9-s kaynart fogja közre ott 1tizedet bukott.
    A dupla sárga az ugye nem szimpla, ott autó vagy ember is lehet a pályán, és fel kell készülni a megállásra.
    Tehát valóban nem kell összemosni, az sokkal súlyosabb volt, és lám, pole-t ért.
  • barcalaci84
    A Rosberget esetnél a telemeteiabol azt látták h Nico jelentősen csökkentette a sebességet (elemelte a gazrol a sárgazos résznél, aztán zöld jelzésen nyugodtan javithatott...
    Nem szerencsés osszemosni a két esetet...
    Nyilván Hamilton telemetriajabol az látszott h ő nem csökkentett a sebességen és ezt ő is tudta... Ezért védekezett azzal h ő nem látott sárga jelzést... A bírák a Facebookos kamerabol rajottek h láthatta volna, mert volt sárga jelzés...
  • b-type
    Nem nagyon szotam keresgetni, csak látni kell hogy mennyi alapja van ezeknek 'kivételezéseknek' Rosberg dupla(!) sárga alatt futott pole ideje még nem volt olyan régen.
    De Silvestro boxutca átvágásos esete full ugyanaz volt mint Hamilton-é, versenyen volt, szintén emlékezetes volt, és egyébként ugyan olyan FIA szabályok szerint futják mint az F1-t..és itt a szabálykörnyezet a lényeg.
  • maffioso
    Igazad van. Nem gondoltam, hogy le kell szűkítsem a sztorit magára a Forma1-re. És amikor majd kikeresed hogy ki nem kapott, akkor nézd mellé, hogy melyik volt valójában versenyen és melyik szabadedzésen.
  • argo001
    A Red Bull máris komolyabb gesztust gyakorolt, mint a Ferrari.
    A Red Bull egy csapat. A Ferrari egy csürhe. De mit is várjunk egy olyan csapattól amit csupa déli vezet. Köztudott, hogy büdös nekik a munka.
  • b-type
    Akkor gondolom nem voltál elég konkrét?
  • maffioso
    Hogy jön ide De Silvestro? :DDD jézusom ember
  • maffioso
    Nem láttam a válaszokat, mert nem frissült az oldal, de ja közben láttam ezt az infót én is.
  • maffioso
    Mea culpa. Most nézem, hogy Verstappen is ugyanezt kapta Mexicoban.
  • b-type
    Ez ugye több szempontból is vérzik, Egyfelől láttam én már olyan pole-t amit sárga zászló alatt futottak.
    Ennyit a 10-ből 10szer.
    A másik nagy magabiztossággal kijelentett dolog hogy a boxutca behajtó átvágásáért mindenki más komolyabb büntetést kapott a történelemben. 2019 De Silvestro, esős körülmények. Semmilyen büntetést sem kapott.
    Továbbra is kellene egy Albon onboard..
  • bmwcrash
    Akkor veszik el a köröd általaban, ha pályát hagysz el. Verstappen is ugyanilyen 3 helyes büntetést kapott ugyanilyen sárga zászlós gyors körért.
  • barcalaci84
    Maxnak se érvénytelenitettek Mexikóban a sárga zászlós kört, csak 3 rajthelyet kapott...
    Bár ott is ervenyteleniteni kellett volna :) gondolom ott elfelejtettek, mert a másik ideje is pole idő volt így mindenképp 4-rol indult volna...
  • IXEMGabeo
    es igen ezert kellene csak athajtasos vagy STOP and GO buntetes merteketol fuggoen, mint regebben...nem tudom ezen miert kellett valtoztatni teljesen
  • IXEMGabeo
    mindig is kreten volt...kezdve a 2007-es evvel..
  • maffioso
    Két dolog jutott eszembe, ami szerintem nagyon érdekes megközelítés. Mindkettőt a Walter Csabi mondta.
    1) A bíráknak anonim kéne látni a helyzetet. Tegyük fel, hogy nem nézhetik a versenyt és az eldöntendő szituációt a 100ezer érzékelő alapján egy gép rekonstruálja festés és rajtszámok nélkül, majd így hoznak döntést.
    2) Hamiltonnak a Q3-as első körét elvették pályaelhagyás miatt. Az utsó gyors körén a sárga zászló alatt nem lassított, ezért vizsgálták. Végül nem vették el a körét, amit a Red Bull meg is támadott. Erre mi volt a reakció az FIA-től? Vizsgálták újra, majd kapott 3 rajthelyes büntetést. Mi is ilyenkor a módi? Amennyiben a gyors köröd alatt ilyet vétesz, elveszik a körödet. 10-ből 10-szer. Neki nem, mert akkor 10. helyről rajtolt volna. Emlékezzünk csak vissza, amikor a boxutca bejáratot vágta át. Akkor is egy olyan szituációról beszéltünk, ahol mindenki más komolyabb büntetést kapott a történelemben.
    Szóval B-type fogalmam sincs miről beszélsz, amikor már lassan te húzod elő neki a rasszista kártyát, de valami nagyon nincs rendben nálad, ha ezeket nem veszed észre.
  • PLaci #173598
    Ezen a képen tökéletesen látni, hogy mért Hamilton a hibás:

Nem nyitott a kormányon, DE az ütközés ellenére is egészen a rázókövekig kisodródott. Nehogy már egy többszörös világbajnok ne legyen tisztában azzal, hogy gázelvétel és/vagy ráfékezés nélkül ki fog sodródni.....

• barcalaci84
    Albonnak nem kötelessége lemenni a pályáról,ki a kerekvetore..
    Hamilton is nyugodtan terelheti a mellette lévőt, de ha az nem menekül és nekimegy, akkor bünti jár érte...
    A bírák is így látták h Hamilton ment neki és nem Albon húzta rá...
    Az 5mp - vél lehet szerintem vitatkozni... Jelen helyzetben szerintem súlytalan volt...illetve aránytalan aki érzem h pl egy boxutca sebesség tulllepesert is ennyi jar
  • b-type
    Miért Hamilton-nak nem volt joga lenni ahol volt?? Joga van egyáltalán a pályán lenni? Az előzés nem volt befejezve, és addig Albon-nak is(!!) kötelessége elkerülni az ütközést, amennyiben már megelőzte, akkor cserélődnek fel a szerepek, és lesz védekező, Hamilton pedig a támadó.
    Ezért kell egy Albon onboard, igazán fel is tehetné valaki, csak ugye nincs.
  • barcalaci84
    Azért h ne menjen neki :) Albonnak joga volt ott lenni ahol, Hamilton pedig gáz elvetellel nem találja el, hanem mögé besorol, aztán egyenesben kikeruli.. :)
    Én akár honnan nézem, akkor is azt látom h Hamilton megy neki Albonnak...
  • b-type
    Egy normális Albon onboard kellene, adig ugyan azt látom amit eddig, Albon-nak volt helye, de mégis azt az ívet akarta amin előtte Bottas ment. Hamilton pedig úgy tartja azt a kormány ahogy végig, semmit nem nyit rajta...szal addig csak a szokásosat hallom, mit csinált Hamilton, és a vele kapcsolatos büntetésvágy.
    Az ütközést mindkét versenyzőnek kötelessége elkerülni, a pozíció pedig nem volt meg, Albon elmondta hogy ő azt hitte hogy már elment Hamilton mellett.
    ..és sztem itt van a probléma.
  • lac coo
    De miert venne el a gazt ???? :) hely volt , Albon is befele probakt kemenykedni Hamilton kifele, nekem ez sima versenyszitu....
  • barcalaci84
    szerintem jól látszik h Albon szemszögéből ez egy sima előzésnek tűnt , csak Hamilton nem tudta / akarta elfogadni

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2020.07.06. 22:00:03
  • barcalaci84
    ha elveszi a gázt akkor nem megy neki , hanem Albon hűlt helyére "sodródik" ...így h a gázon áll is csak a hátsó kerekét kapja el már csak...
  • b-type
    Hamilton-t sokkal keményebben fogták, olyanért is büntették ami szabályok szerint szabályos volt. Rosberg meg egyáltalán nem volt alárendelt, Spa-ban simán odatette az első szárnyát.
    A gázos szituhoz, lehet hogy úgy van, lehet hogy nem ahogy Jani is mondta az LT-ben, ha elveszed a gázt akkor is kifele sodorsz, ahogy az F3-ban is a srác.
  • nearo
    Akkor csak abban nem értünk egyet, hogy az ilyen büntik hatására lenne olyan pilóta, aki necces helyzetben úgy gondolkodna, hogy "á, úgyis csak 5 secet kapok érte, kipöckölöm". Manapság ezt már nem tudom elképzelni ezen a szinten.
    Valószínű itt most Ham a lehető legkevesebb helyet akarta hagyni Albonnak, hogy félig a rázón kelljen pl a kigyorsítást megkezdenie, hogy ezzel lendületet veszítsen. Nem jött be, mert Albon se gondolta, hogy csak az a szűk egy autónyi helye marad, gondolom azt hitte Ham már feladta a pozit.
  • barcalaci84
    nem csak kormánnyal kormányzunk hanem pl gázzal is , ez pl szimesként gondolom nem újdonság neked se

pl a Monza esetnél ha Hami nem esik le a pályáról Hamilton és Leclerc kilöki , akkor Leclerc is megkapta volna a büntetést csont nélkül szerintem..talán még 5 secnél is többet :)
    Hamilton pedig egy évtizede csinálja azt , amit a fiatalokban nem tetszik...és azért elég sok keménykedést megúszott ő is...

ha csak az űrhajós korszakot nézem , akkor Rosberget elég rendesen terelgette és Nico pár évig hagyta is és inkább mentette a kocsit... aztán tököt növesztett:)
  • barcalaci84
    nem gondolom én se h szándékosan ment neki ...de kiterelni ki szerette volna :) az az egy esélye volt megtartani a pozíciót ha Albon becsicskul és megijed h Hamilton neki fog menni...meg szerintem is rosszul mérte fel Hami h Albon milyen simán körbeautózza...ő szerintem könyök -könyök csatára számított és de csak a fenekére tudott paskolni:)
  • b-type
    Látott már valaki Albon onboard-t?
    Nálam ez egyszerűbb, Hamilton egy fikarcnyit sem nyit a kormányon, és Albon-nak volt még helye.
    Ami engem zavar az az hogy a vidám ügyes fiatalokból álló csapat, teljesem más elbírálás alá esik, ők elvehetik az egy autó helyet, mozoghatnak féktávon mint Leclerc Monza-ban, és hiába esik le a pályáról az ütközést elkerülendő Hamilton, az eset egy feljegyzést(!!) kap.
    Egymással ütköznek akkor ez kemény versenyzés.
    Hamilton? büntetés és büntetőpont.
    A másik pedig hogy kívülről előzni mindig is rizikós volt, pont azért ami történt, vagy pl. ahogy Hamilton előzte Monza-ban Vettel-t hogy az nekicsúszik az autójának. Mindkét versenyzőnek kötelessége elkerülni az ütközést, ezért is vennék szívesen egy Albon onboard-t.
  • nearo
    "egyszerűen megéri szabálytalankodni ha ilyesmire 5 sec jár"
    Azért nem éri meg, mert sosem tudhatod előre, hogy a te autód mennyire sérül meg. Láttunk már olyat, hogy ilyennél eltörött valami elöl, és kampó volt a versenynek. A teljes, eltervezett szándékosságot ezért én is kizárnám Ham esetében, én is inkább azt mondanám, hogy nagyon tartani akarta a pozit, és szarul mérte fel, hogy mit tud az autó, a gumi, Albon mozgását is rosszul ítélte meg, és a pillanat hevében rosszul döntött.
  • barcalaci84
    mióta világ a világ , azóta számít az esetekek megítélésében h milyen eredménnyel végződik...l

például a terelésért (pályán belül)pl általában semmit se szoktak adni , ha a másik fél "leköveti" és hagyja magát terelni...(tulajdonképpen még csak vizsgálni se kell ilyenkor) ha viszont nem hagyja magát és csak szépen megy egyenesen , a másik pedig nekimegy és kiejti , akkorr valószínűleg még 5 mp-nél is komolyabb büntit kap...:)

szerintem egyértelmű h a Hamilton volt a felelős az ütközésért... onboardból tisztán látszik , hallatszik h már a gázon áll Hamilton és ezért lesz egy kis understeerje... gázelvétellel simán elkerülhette volna h eltalálja az első kerekével Albon hátsó kerekét...

az 5 mp azért kevés szerintem ennél az esetnél , mert egyszerűen semmi visszatartóereje nincs a jövőre nézve (mondjuk ha a Brazil példát vesszük akkor ezt maga Hamilton bizonyítja :) )
    egyszerűen megéri szabálytalankodni ha ilyesmire 5 sec jár és a büdös életbe nem fogunk előzést látni ...
    Hamilton ha elemeli a gázt akkor 3ik helyen lett volna ... ha kiüti akkor simán benne volt h meglesz ugyanúgy a második hely , mert űrhajóval általában pár kör alatt megvan az 5 sec előny (most pont nem ,karma)
    szóval a bünti üzenete h bizony ha valaki előzni akar , akkor érdemesebb kilökni

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2020.07.06. 20:10:19
  • repvez
    Inkább azt kéne most kitárgyalni, hogy most elöször lesz olyan eset, hogy 2 x egymás után lesz ugyan azon a pályán verseny, és ,hogy lehet e belöle valami extra dogot kihozni.
    ugy értem, hogy most mentek egy teljes versenyt szereztek egy csomo adatot megnéztek egy pár stratékiát és most majd esetleg ezeknek az eredményeit felhasznékva jobban beállithatják a kocsikat más stratégiát más gumit tudnak választani .
    esetleg ez lehet pár csapat elönyére.
  • pr3cious
    2napja vitatkoztok egy 2mp-es műveleten
  • lac coo
    Az ütközés pillanatában VOLT egy autó hely, ezzel nem is vitatkozok .....
  • ShaiHulud
  • b-type
    :)) csak nem tudod kezelni a véleménykülönbséget.
  • oneal1
    ha ott lett volna az egy autó hely akkor nem lett volna probléma!

Megnyugtat amúgy, hogy van nálad sokkal rosszabb Toto személyében.
    Szerinte a pálya 40%-a maradt ott Albonnak :D