182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #96943 Miert kellett volna kovetnie?
Itt abban a pillanatban egy fuggetlen egyen dontott, nem a szokasok.
Massa elb@szta, sokadszor. Megertem, alazzak, gondolom az uj szerzodeseben is volt par kellemetlen kitetel. -
WNW #96942 Liuzzi bodicsek.. Erdemes figyelni Buttont.. Ahogy Massa lekovette ot, ugy kellet volna Liuzzinak Massat.. Nos viszont Liuzzi ugy gondolta, csak O van a palyan... -
Lehet rosszul fogalmaztam, de a 2. bekezdésemet már ezeknek akartam szánni.
Tehát, egy Ferrari autót nem hiszem, hogy pilótának kéne népszerűsítenie, azt eladja a múltja, a jelenben meg a pilóta nevétől független eredmények, ha nem a külső alapján akar valaki választani.
A ruhákat és egyéb ajándéktárgyaknak, meg nem hinném, hogy annyira döntően nagy forgalma van Brazíliában, ami attól függetlenül, hogy nagyon népes, az emberek fele nyomorban él.
Tehát nem hiszem, hogy a brazil piac miatt muszáj lenne mindig egy barzilnak az egyik autóban ülnie. -
G_ArchAngel #96940 Ne haragudj, de ebbol a szovegkornyezetbol ez abszolut nem jon le. En pl. azt gondoltam, hogy a Ferrari sportkocsijai szamara nem latod fontosnak a brazil piacot, nem a sapkaknak:) -
Rosszul írtam le, de az F1-et kísérő ruházati és egyéb ajándéktárgyakat merchandise-ként szokták összefoglalni. -
ott első helyre jött volna visza, mert nagyon jó kört ment előtte, és a boxa is rövidebb volt mint hamiltoné -
Téényleg, arra nem is emlékeztem. Na ott én is szidtam. -
azért a tavalyi vb-hez, inkább annak az agya kelett, aki a diffuzort tervezte a kocsira, azzal tudtak ellépni évelején. -
Jó de volt egy másik eset is, amikor alo és hami egymás seggében voltak. Hami kiment boxba, és akkor kellett volna alonak nagyon gyorsan mennie, és elvileg akkor tartotta fel kova. -
én aszem másikra gondolok, mikor hami bejött boxba, majd alonso még 2 kört kinnmaradt, az elsőben futott egy leggyorsabbat, aztán meg valaki feltartotta, kiment boxba és viszajött hamilton élés button közé. -
Kiállás után volt ott Kova. 7. hely környékén ment. -
hmm, azt hogy? :D
kiállás előtt közvetlen kovalainen előtte volt? -
G_ArchAngel #96931 En meg Webbert sajnalom, mert valtocsere nelkul a tobbiek csak a hatat nezhettek volna, ha a 2. helyrol indulhat...
Alonso autojan meg van tukor, hasznalja... Button szimplan ugyes es szemfules volt, sokadszor bizonyitva, hogy O az agyaval nyert VB-t:) -
olvasd el. -
Akkor még Kovával versenyben voltak szerintem. -
én alonsot sajnálom, pedig kinézőbe lett volna neki egy futamgyőzelem, ha nem tartják fel a lekörözöttek, (buzi kovalainen), mert elég jó kőrt ment, jobbat mint hamilton, és a boxba is 3 tizeddel kevesebbet töltött. Meg ugye akkor is ő szopta be, mikor buemit előzték, és mikor webbert. A tortán már csak hab volt, hogy button is megelőzte, mert egy hrt szerencsétlenkedett alonso előtt :/ -
G_ArchAngel #96927 Az olaszok miert es miota foglalkoznak Rosberg-gel?:) -
Nemzetközi sajtóvisszhang
Anglia:
-------
Daily Telegraph:
"Ezúttal nem volt konfliktus: amikor Jenson Button odament csapattársához, a győztes Lewis Hamiltonhoz és átölelte, egyszerűen csak zavartalan és határtalan örömet láthattunk. Talán Fabio Capello is szeretné, ha a McLaren csodacsapata a segítségére lenne: úgy tűnik, ők képesek begyűjteni a maximális pontszámot."
The Times:
"Lewis Hamilton a markában tartja a Red Bullt, a McLaren újra megtalálta a legmagasabb sebességi fokozatot. Hamilton mesteri teljesítményt nyújtott. A McLaren kettős győzelmet aratott, ami a világbajnokság végkimenetele szempontjából nagyon fontos lehet."
The Independent:
"A gumiabroncs-szerencsejáték kifizetődött a McLarennek. Egy remek kanadai futamon, melyen az izgalom egy pillanatra sem hagyott alább, Lewis Hamilton és csapattársa, Jenson Button a szezon harmadik kettős győzelmét aratta."
The Sun:
"Hamilton visszatért a világ élére, miután lerázta riválisait."
Daily Mail:
"A McLaren újabb kettős sikere. Kár, hogy Lewis Hamilton nem futballozik."
Olaszország:
------------
La Gazzetta dello Sport:
"Hamilton a király. Uralkodott Montrealban és vezeti a vb-pontversenyt. Rosberg jó volt, de nem volt szerencséje. Webber oroszlánként harcolt."
Tuttosport:
"Ismét Hamilton nyert, a McLaren uralja a mezőnyt. Alonso feljött és harmadik lett. A Ferrari javul."
Spanyolország:
--------------
El Mundo:
"Alonso visszatért a világbajnoki címért folytatott küzdelembe."
As:
"Az első helyről indult Hamilton nyert, mögötte pedig Button végzett a jelenlegi legjobb autóval. De Fernando Alonso és a Ferrari is visszatért."
Sports:
"Alonso nagyszerű futammal újra a dobogón." -
G_ArchAngel #96925 ha mar nagyon angolkodunk, akkor 'merchandise', de ebben az esetben a 'market' lenne a megfelelo szo... -
Én értem, mire gondolt, de a brazil piaccal szkeptikus vagyok.
Az ország fele nyomorban él, a prémium márka Ferrarinak nem hiszem, hogy akkora promo kéne Brazíliában.
Én nem látom azt a nagy piacot amit meg kéne ott nyerni (marchendise), emellett pedig Brazílián kívül nem tud felmutatni nagy tábort maga mögött.
De mind1 is, felőlem 10 évig is maradhat a Ferrarinal. -
Piac alatt szerintem azt értette, hogy a Ferrari erősíteni akarja a Brazil piacát. Ez egész F1 (és minden más verseny széria) csak arról szól, hogy az üzleti ágat erősítsék, promózzák (nyilván nem kedvtelésből költenek rá pénzt).
Amikor Barichellót lecserélték akkor a Ferrari nyiltan meg is mondta, hogy Brazil pilótát szerződtetnek üzleti okokból. -
Az volt az utolsó esélye vb címre, több már nem lesz. Ha az autója jó lenne, még mindig ott lenne a csapattárs. -
Azért csak jóaz, ha a másik pilóta nem csinál folyton munkát a szerelőknek, és még pontokat is tud szerezni:D -
Hát nem tudom, kétlem, hogy nagy piacot jelentene Massa, pláne Alonso mellett.
De mindegy is, ennél talán valamennyivel lesz jobb is Massa, bár 2008-at senki ne várjon tőle, most új kedvenc van a csapatnál. -
PIAC + így elég egy emberre összpontosítania a Ferrarinak (Alonso). -
Lehet jobban járna ha a 11 éves kiscsávót ültetnék be :D -
Ja, vannak bőven jó pilóták. Glockkal pl jobban járnának szerintem. -
Igen, nem volt mellette!
Ha mellette lett volna a féktáv előtt akkor Schumi hagyott volna elegendő helyet neki, de mint írtam külső íven ott nem tudott volna szabályosan befordulni. -
Massa nem értem miért akart külső íven, menni mert ott nem lehet elfordulni, csak 1 ember tud elfordulni, és az Schumacher volt. Massa csak úgy ment volna át, hogy levágja a kanyart.
Utána meg túl gyorsan ment be a pitbe és kapott 20 másodpercet a idejéhez.
Az 1. kanyaros incidensről már ne is beszéljünk...
Ezzel a Massával nem értem mit akar a Ferrari elérni, mert még két évig szerződést hosszabbított. Szerintem ez nagy hiba volt. -
Mint ahogy írtam: Lehet.
Engem ez nem foglalkoztat...Massa nem volt pozícióban, nem magyarázható hogy mit akart, én értem hogy a két gumi között akkor elég komoly eltérés volt, na de háromnegyed körön keresztül ezt láthatta Massa, hisz lekövette MS-t.
Mit akart? Engem ez foglalkoztat mert nem látom hasznát, ellenben nagy benne a rizikó.
MS esetében ha belegondolok, elég véleményes..mert sztem MS nem volt megtámadva(!) azaz véleményem szerint oda húzódik ahova akar.
Massa egyértelműen mögötte volt, MS pedig simán védte a támadóvonalat, és aztán kihúzódott az ideális forduláshoz a felgumizott szélre.
Szvsz(!) tök jól csinált mindent, amíg kellett védte hogy féktávra ne eshessen be belülre Massa, amikor pedig már ezt levédte akkor visszahúzódott a szélre hogy jó legyen a sikánrafordulása és így az elgyorsítása is, ezzel védekezve a célegyenesben.
Massa egyértelműen mögötte volt, alkalmazkodnia kellett volna MS autójának mozgásához sztem.
De mint írtam én inkább Massa mozgatórugóit nem vágom ebben a mélyre fékezésben. -
Legalább egy kicsit visszaadott vele Liuzzinak abból mait elvett. Fúde örültem, amikor lezúzta a kocsiját:D -
Mondjuk neki nem volt rá szüksége 
Ettől függetlenül ezt egy ugyanolyan hibának tartom mint tavaly Monacoban, ezt mások megtudják okosan oldani, neki ezek a szoros lekövetések és féktávok mindig neccesre sikerülnek. -
WNW #96911 Azt titeket nem zavar, hogy a versenyen az elen harcolokat is beleertve, azon a ponton aki belsore huzodott, az azutan nem zart ki a kulsore a fektavon bellul, ha volt egy kocsi elonye, ha nem..?! Voltak rahuzogatasok, de a szuk egy kocsinyi helyet mindenki meghagyta, kiveve Schumi.. Logikatlan volt amit csinalt, ezert nem is lehetett felkeszulni ra.. A sajat versenyet is kockaztatta ezzel, szoval valoszinuleg ekalkulalta, hogy Massa mennyivel rovidebben tud fekezni, azt hitte igy is maga mogott tarthatja... Hogy miert fekezett melyen Massa..?! Szerintem nem fekezett keson, Schumi a kopott gumik miatt fekezett az optimalisnal elobb, ahhoz viszonyitva tunik Massa kesoinek.. Mivel nem volt normalis vege az akcionak, doreseg lenne azt a kovetkeztetest levonni, hogy Massa nem abba a pozicioba kerult volna, ahova szamolta.. De mindegy is, versenyzoi alapszabaly, hogy ha uldoznek, fektavon nem valtok iranyt, mert abbol baj lesz... Csendesen megjegyzem, az exDSF nemet kommentatora, egybol mondta, hogy ebbol vizsgalat lesz, mert Schumi nem adot eleg helyet.. Lett is, igaz versenybalesetnek nyilvanitottak, mint ahogy a Schumi-Kubica egymast kiszoritosdit is.. Schumi ugytunik leckeket vett Webbertol...
-
Egyébként meg ez a videó pont azt támasztja alá, mennyire elbénázta a sikán előtti féktávot, az-az egyáltalán nem kalkulálta bele, hogy Schumacher a kopott gumikkal milyen gyengén tud fékezni.
hogyha meg azt hitte, Schumacher kihúzódva marad és úgy vesz féktávot, miközben 1 autóhossznyi előnye van, az-az nyugodtan visszahúzódhat balra, az még nagyobb butaság... -
Ezt én is így látom, abszolút fölösleges és logikátlan megmozdulás volt. -
Lehet...számomra igazából az a kérdés hogy mit akart Massa?? Mert ha nem akart kimenni a pit-be akkor még is mire számított hogy ennyire mélyre engedte az autóját? Ez nem az a sikán ahol kívülről lehet próbálkozni, inkább a jó és ideális kigyorsra kellett volna készülnie szvsz.
Ennek a mélyre fékezésnek semmi fizetési lehetőségét nem látom, ha csak nem janizás hogy nekem még mennyivel jobb a gumim..mert kb. csak ezt eredményezhette az hogy necces közelségbe engedte az autóját. -
WNW #96907 Hat Schumi parszor oldalt valtott.. De erdemes figyelni a veget, mikor Massa elkezd fekezni, meg volt hely, aztan Schumi ele oldalazott... -
Massa még a kanyar elött szorítja Liuzzi-t, és nézd meg közvetlenül a kanyar előtt mennyire szűken van...és Button hol van.. -
WNW #96905 Legyszives nezd majd meg mi van Massa jobb oldalan, ha talalsz rola felvetelt... 200 meter aszfaltozott repulogep kifutopalya, vagy egy ezust gepcsoda Buttonnal a kormanynal, aki szinten kanyarodott..?! Elarulom, az utobbi.. Ha Massa ott nem lassit, es nem kanyarodik, O fut bele Buttonba.. Akkor Weber monda volna milyen hulye, latta hogy nincs hely, miert nem fekezett.. Na ez lenne igaz Liuzzira is.... -
Masa szvsz elég nagy hülyeséget csinált, Wéber Gabival vagyok egy véleményen, kár volt rizikózni és ráengedni az autót MS-re, simán egy jó kigyorsot kellett volna fogni és megpróbálni a célegyenesben.
Egyszerűen hülyeségnek látom kívülről ennyire ráengedni az autót, nem fizet semmit, kivéve ha ki akar jönni a pit-be.
A rajtbalesetnél is inkább Massa-t látom problémásnak, mint Liuzzi-t, az mellett hogy Liuzzi-nak van egy elég nyers versenyzési stílusa, és szvsz azért hogy megpördült azért inkább Liuzzi felelős.
De Massa akkorát rajtolt hogy szenzációs dolgot akart csinálni a nagyszerűből, nem számolt azzal hogy Liuzzi korántsem az a típus aki elféli a versenyét mert odavillant egy Ferrari.
Massa rácsukta az autóját Liuzzi-ra, Liuzzi meg nekiment...aki egyébként nagyot ment végig, jó volt a qual, és nagy tempót ment, gyorsabb volt mint Sutil (a leggyorsabb kört tekintve), kopottabb gumikon..és a végén bevállalta MS-t is :D ...ami a kivitelezésében erősem szépségpöttyös volt, de hát verseny van. :)