182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
WNW #96907 Hat Schumi parszor oldalt valtott.. De erdemes figyelni a veget, mikor Massa elkezd fekezni, meg volt hely, aztan Schumi ele oldalazott... -
Massa még a kanyar elött szorítja Liuzzi-t, és nézd meg közvetlenül a kanyar előtt mennyire szűken van...és Button hol van.. -
WNW #96905 Legyszives nezd majd meg mi van Massa jobb oldalan, ha talalsz rola felvetelt... 200 meter aszfaltozott repulogep kifutopalya, vagy egy ezust gepcsoda Buttonnal a kormanynal, aki szinten kanyarodott..?! Elarulom, az utobbi.. Ha Massa ott nem lassit, es nem kanyarodik, O fut bele Buttonba.. Akkor Weber monda volna milyen hulye, latta hogy nincs hely, miert nem fekezett.. Na ez lenne igaz Liuzzira is.... -
Masa szvsz elég nagy hülyeséget csinált, Wéber Gabival vagyok egy véleményen, kár volt rizikózni és ráengedni az autót MS-re, simán egy jó kigyorsot kellett volna fogni és megpróbálni a célegyenesben.
Egyszerűen hülyeségnek látom kívülről ennyire ráengedni az autót, nem fizet semmit, kivéve ha ki akar jönni a pit-be.
A rajtbalesetnél is inkább Massa-t látom problémásnak, mint Liuzzi-t, az mellett hogy Liuzzi-nak van egy elég nyers versenyzési stílusa, és szvsz azért hogy megpördült azért inkább Liuzzi felelős.
De Massa akkorát rajtolt hogy szenzációs dolgot akart csinálni a nagyszerűből, nem számolt azzal hogy Liuzzi korántsem az a típus aki elféli a versenyét mert odavillant egy Ferrari.
Massa rácsukta az autóját Liuzzi-ra, Liuzzi meg nekiment...aki egyébként nagyot ment végig, jó volt a qual, és nagy tempót ment, gyorsabb volt mint Sutil (a leggyorsabb kört tekintve), kopottabb gumikon..és a végén bevállalta MS-t is :D ...ami a kivitelezésében erősem szépségpöttyös volt, de hát verseny van. :) -
Beteg vagy, de szorakoztato. De inkabb ne irj tobbet ;) -
-
ennyi...
verseny van.
-
jajjj isteneeeem... nem hogy sajnálná, hanem basztatja a nép az újonc csapatokat, nagy nehezen kurva sok pénz árán feltudtak állni a rajtrácsra, hogy kicsivel több autó legyen ne egy MOTO GP 16 pilótával...
Alig tudnak fejleszteni hol a pénz hol a hülye szabály miatt...szar a motor, az a rohadt Cosworth is tehet a lassúságukról.
Tegnap is az idióta Czollner össze vissza pofázott...Kovalainen ment verseny szituban volt erre azt hitte ez a hülye hogy lekörözendő versenyző alul meg ki volt írva hogy 10.ik. Aztán jön a sok vérpistike, hogy minek kellenek ide, basszák ki őket blablabla...
Ferraris vagyok, de Alonso rosszkor volt rossz helyen, nem csak ő járt pórul...bár minek van akkor a csapat főnök...minek van a rádió...nem hogy átszólnának hogy "hééj Józsi, figyeljen máá a kölköd me gyün az enyim oszt húzódjon má le he".
Ha jól emlékszem Hamilton is megszívta, vagy Button a hosszú egyenesben, akkor meg Alonso ment el, ha jól emlékszem...bár az is igaz hogy talán akkor jött is be egyből Hamilton, tehát lehet hogy el is engedte...de be volt szorulva a Virgin mögé.
Régen más volt, nem rég néztem meg az 1975ös Monacoi nagydíjat, hát voltak olyanok akik pozíció harcot vívtak, nem engedték el, és nem is rinyáltak a lekörözők.
A végén meg egy hasonló 89ből mint tegnap volt Alonsoval.
-
jo futam volt, csak kb alonsonak a versenye ket ujonc csapatnak koszonhetoen ment el... remelem megoldjak valahogy ezt a problemat. -
Amúgy a ferrari motor botrányosan szar a Sauberben. -
Akkor 4 csapattal kevesebb versenyezne :)
Kell a vérfrissítés, ez pedig nem megy egyik pillanatról a másikra.
Jó futam volt amúgy. -
vass17 #96896 Egyetértek, ez most elég pechesen jött ki neki, de legalább most már a ferrari is tartani tudta az élmezőnyt, sőt Hamiltont simán megfoghatta volna (ahogy azt meg is tette egyszer:)
Reménykedjünk egy szerencsésebb folytatásban. -
WNW #96895 Most ismetlik az exDSF-en a futamot... Megneztem megint a rajtos dolgot.. Button volt legelol, O elkezdett kanyarodni, Massa szepen lekovette az altala adott ivet, idoben fekezve, es tartva az oldaltavolsagot tole.. Liuzzi meg ugy gondolta, hogy ahol az elotte levo 2 kocsi elfer, ott majd O is csinal maganak helyet.. Csak az az ut Massan keresztul vezetett volna tovabb, ez meg igy Massa rendes versenyenek veget jelentette gyakorlatilag..
Schumi-Massa.. Ertsd mar meg Massa ott jol lotte be a sajat fektavjat,es Schumiet is.. Az nem vot benne a dologban, hogy Schumi belso ivrol kezdve a fekezest, kihuzza a kocsiz kulsore keresztbe, mert ez nem igazan szokas.. A verseny elejen mikor Webber kergette Hamit, volt egy nagyon hasonlo megmozdulasuk.. Hami a belsot vedte, aztan kicsit kihuzta balra, de csak annyira, hogy meg maradt egy kocsinyi hely, ahol Webber elfert volna, ha beesik melle... Na errol feledkezett meg Schumi.. -
Rosszul fogalmaztam. Visszatérve az első esetre, azaz a Schumisra amit már elkezdtem írni.
Az első az rajtbaleset volt, Massa nem figyelt hátra, nem hagyott helyet Liuzzinak, Liuzzi fékezhetett volna egy satut mondjuk, de a végeredmény kérdéses lett volna az utánajövők miatt.
Massa már 2 kör óta Schumi mögött haladt, felmérhette volna, a kopott gumikon szenvedő Schumacher féktávját ezalatt alatt, nem nézem full idiótának, egy profi autóversenyző, nyilván felismerte, de benézte azt ott, nem figyelt.
Jobb lett volna ha kint marad, hiába volt poros a belsőív, annyival mélyebben tudott fékezni, hogy simán betudta volna tolni az autót Schumi elé rácsúszás nélkül. Mondjuk ez szigorúan szvsz alapon, mert nem én uralom azt a 900 pacis autót, de a lehető legnagyobb hülyeséget / bénázást csinálta, amit ott ellehet követni, lekövette, majd egy olyan féktávot próbált venni közvetlenül mögötte, amit nyilvánvalóan Schumi nem tudott.
Egy az egyben a tavalyi Monacoi alagút utáni esetre emlékeztet, amikor a kopott gumin lévő Vettelt majdnem elkaszálta féktávon, csak ott az utolsó pillanatban eltudta kapni a kormányt és csak a sikánt vágta le. -
például,akár le is állhat,van ideje,a mögötte lévő kb 20másodpercre volt,az előtte lévő szintén,sőt lehet hogy mögötte nem is volt senki...így meg akár a világbajnoki címet is elveheti mástól... -
WNW #96892 Kit-Kat.. Milyen fektavot mert el, mikor az elso kanyarban a fel kocsinyi hatranyban levo Liuzzi kapta oldalba a rendes iven kanyarodo Massat, aki meg arra is figyelt, hogy Buttonnak legyen helye..?!
Schuminak ott mar a kopott gumik miatt olyan hosszu fektavja volt, mint ide japan.. Elfoglalta a belso ivet, elkezdett fekezni, kozben gondolt egyet, es elkezdett balra huzni, mikozben Massa a jobb allapotban levo gumik miatt, es mert Schumi belsore ment, egy rovidebb fektavba kezdett a kulson.. Ebbe oldalazott bele Schumi.. -
Schumi nem cikázott, védte a belsőt, majd úgy, hogy MAssa előtt volt teljes autóval, visszahúzódott a pálya baloldalára a rendes ívről bevenni a sikánt.
Kubica fűre tolása volt véleményes.
Visszatérve az első esetre, ott azt Massa szúrta el kalszsikusan, ahogy elmérte a féktávot.
Ez tipikusan ugyanolyan volt, mint tavaly Monacoban amikor Vettelbe is majdnem belerongyolt az alagútból kijövet, csak ott még épp hogy eltudta rántani az autót. -
Digitman #96890 Mindenesetre kíváncsi vagyok milyen döntés születik ezzel kapcsolatban. És persze a többi vizsgált esettel kapcsolatban. -
WNW #96889 Schumi valoszinuleg a belso ivre huzodassal mar elhasznalta az egyszeri iranyvaltasat.. De itt a fektavrol van szo.. Ott nem illik.. Na most kepzeld el, ha Massa be akart volna huzni a boxba, mivel Schumi fogta a belso oldalt, gyak. szabad ut lett volna elotte a kulson... Akkor meg teljes gazzal beleszall... -
Jo futam volt...szep volt Hami,Button...
Ilyeneket meg ne beszeljetek hogy ki kellene tiltani oket!A versenyhez tartozik mindez,majd fejlodnek szepen.Egyebkent meg hova menyjen pont ott Karun meg ezek,fekezzen le vagy alljon ki vagy mifasz? -
lama king19 #96887 piszok jó futam volt. hamilton és alonso alkottak nagyot. button a lucky looser. alonso megint balszerencsés volt mint végig egész évben. alonso simán nyert volna ha kovalainen nem tartja fel. mehg ez a chandok is... katasztrófák. és hiába büntetik meg őket nem számít mert így is az utolsók. ki kéne b*szni ezeket az új csapatokat és a pilótákat eltíltani mert egy verseny végeredményét drasztikusan befolyásolják a b*lf*szságukkal. na majd valenciában!!! GO ALONSO GOGOGO!!!!! -
IXEMGabeo #96886 nagy futam volt amúgy mégtöbb ilyet kéne, megmondtam h Montreal jó pálya:) -
IXEMGabeo #96885 pff Mclaren 1-2...inkább nem mondok semmit, nem lesznek remélem vb győztesek -
Digitman #96884 Én úgy tudom, hogy egyszer irányt válthat, amit Schumi a kanyarbejáratnál tett meg, és mivel Massa mögötte volt, nem mellette, nehezen vitatható. Nem volt túl szép megmozdulás, de szerintem szabályos. -
sumi-maszatnál én is csodálkoztam, hogy ezt miért maszatra kenik... -
Hosszu.. Mind1, vegulis elhuzott a Forma1-bol az lenyeg...
-
WNW #96881 Nos Weber ma kiirta magat a szemembe a szakertok kozul.. Elso kanyar.. Liuzzi fel kocsi hatranybol vajh mit akart..?! Erre Weber, Massa nem adott neki helyet.. Ahamm, azt nem vette eszre, hogy kivul ott volt Button, Massa vagy bekanyarodik, vagy eluti Buttont.. Liuzzi igy is majdnem nekilokte Massat Buttonnak, ahogy a nekiment.. Talan Liuzzi fekezhett volna, arra valo az a pedal ott a kocsiban.. Utana mar ment az adok-kapok.. Schumi-Massa.. Schumi baltazta el, fektavon nem illik iranyt valtani, marpedig O szepen elindult keresztbe.. Mivel a kopott gumijai miatt hosszabb fektavott vett, Massa raesett a sajat rovidebb fektavjan.. Mivel Schumi elekacsazott kiszamithatatlanul, meg is volt a baj.. Weber ezt is Massara kente...Haaat.............. -
Mit zavar téged? ő a McLaren egy élő legendája, a múltbéli már visszavonult ász versenyzői mellett. -
hát tedd át fiam 16:9-re :D -
Akkor Massa, tökmindegy :c -
Kovalainen miatt Massa ment el Sutil mellett, nem Alonso. -
madmanic #96876 nna helyreállt a rend meki 1-2
-
HUmanHunter #96875 Alonso Sutil mellett Kova miatt? Button ment el Alonso mellett Kova miatt azthiszem -
Tényleg, őrá nem emlékeztem, igen, ős is kapja be, amiért hátulról telibevágta Sutilt. -
Ron Dennis-t mutogatjak futam utan itt a BBC-n...
-
shumika #96872 MINDENKI BEKAPHATJA SCHUMACHER-EN KÍVŰL! 

-
Hülkenberg szorította le sutilt a uccso sikán féktávon. -
Egész jó volt a mai futam. Régóta nem nézem végig futamot de ez most tetszett.
Ez a gagyi retekklub meg átállhatna már HD-re elég gáz az m1-es fociközvetítések után ezt az életlen sz@rt nézni 4:3-ban... -
Kovaleinen bekaphatja, hogy szórakozik a pályán, miatta ment el Alonso Sutil mellett:C Aztán kubica is bekaphatja meg massa is, meg mintha még lenne valaki, de nem emlékszek rá. -
shumika #96868 Schumachernek max 3. 4.-re lehetett esélye