182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #97659 bocs ha szidás, csak idegesít, hogy még védeni próbálják meg magyarázni amiket csinált:) hány esélyt kap még? -
IXEMGabeo #97658 egy szemét láda nem is értem mit bírtok benne, arról nem is beszélve h sokkal jobbak vannak nála a mezőnyben a túlzott agresszivitását nem büntetik és ez szánalmas...eleve egy jó autóval kezdett és nekem már akkor ez nem tetszett 2007-ben...meg is lett az eredménye gyönyörűen elszállt magától MR Lajos... -
G_ArchAngel #97657 Szerintem siman elbeszeltek egymas mellett:
Hamilton azert tunik rosszfiunak, mert a figyelem kozeppontjaban van.
A masik, hogy hibazni azok szoktak, akik csinalnak valamit. A jobb eredmenyert kockaztatni kell es ez egyuttjar a hibazas lehetosegevel.
Csinalja, leszarom, jelenleg az egyetlen pilota, aki szinte minden versenyen mutatott valamit. -
Persze lehet mint Vettel :)) pole-ból nyerni.
De azért meg lehet nézni hány alkalommal csapott ki valakit Hamilton amikor előz, márpedig nagyságrendekkel többet előz mint más, és más kaliberű versenyzőket...még is meg tudta csinálni Törökben Button-nal a nagy csatát, míg Webber és Vettel a pole-s autóval is összeütköztek..
ritkán látsz tőle olyat hogy olyan szinten kicsapja a másikat mint mondjuk Mark őt Ausziban.
Hamilton képes az utcsó körben falhoz verni a verdát, mert ha kicsi esély van akkor kitolja a szemét...és ott Monza-ban látni lehetett ahogy kieresztette a rázókőre, hogy ez az autó ár a határon van.
Szal Hamilton körül sok ügy van, a fele a csapat sara, a fele meg mint Petrov-val, vagy most az SC-vel az övé,..de ezt az SC-t is magának fésülte össze. -
Nem kell a mosdatás. Mint írtam már, nem velejárója az élen versenyzésnek, hogy kis szabálytalanságokat kövessünk el, vagy akár hazudjunk az FIA-nak. A múltat meg felesleges felhánytorgatni, mert régen is kizárták azt aki túllépte az akkor szabályosság határait.
Nekem annyi is elég lenne, ha innentől Hamilton végig szabályosság súrolása helyett full tisztán versenyezne.
Azért mondom, hogy érik neki egy komolyabb büntetés mert eddig ennek nyoma sincs.
És ugye az intések alapján mint visszaesőnek nem is lenne ez alaptalan a következő intésénél.
Én bevezetném, hogy egy pilóta 3 intés után 10 rajthelyes büntetést kap, ez visszatartó erő lenne, és nem kell azt belemagyarázni, hogy ez visszafogná a pilótákat a harcias versenyzéstől. Mert azt lehet keményen de szabályosan.
-
Semi ő sem a csapat nem amatőrök. Attól hogy 1szer cikázott, amit el lehet ítélni, még nem fog minden futamon, mert nyilván kapna olyat hogy... Sumi is tombolt Kanadában, de az nem jelenti azt hogy egész évben ezt fogja csinálni. -
Nem előzött a box-ban,se a bevezetőben, se később. Egyértelmű mivel Vettel nem volt előtte így nem előzhette meg. -
Miert valtoztatna, ha nem kap buntetest? Igy jobban jar!
A birok kellene kemenyebben buntessenek es akkor valtoztatna! -
Látom nem esik le. Nem 1-1 szituval van a gond, hanem, hogy már idén több kétes helyzete volt. A mostani büntetéstől sem kapott olyan üzenetet, hogy rosszul jársz, ah a szabályokat feszegeted (tudom, hogyha rendesen tétovázás nélkül megy nem is kapott volna büntetést) és a megintések és 10000 dollárok sem visszatartó erők. Ezért érik már neki lassan egy komolyabb. Mert az milyen már, ha egy versenyző végig tol úgy egy évet, hogy szinte minden futamon megintik valami kisebb szabálytalanság miatt, de ebből semmi hátránya nem származik?!
-
Az már botrány amit a média felfúj és haterek csámcsognak rajta? botrányok voltak a múltban Suminál vagy a többi nagy ásznál ahol aztán olyanokat csináltak amiért manapság kivégzőosztag járna, de Hami még csak megközelítőleg sem tett olyat még. -
Nem egy-egy eset a lényeg, hanem, hogy hány ilyene volt idén Hamiltonnak.
Sőt az elmúlt 3 évben végig körbevették a botrányok.
Egyszerűen szerintem enm véltelen, hogy neki mindig dolga van a versenybírósággal, ezen kéne változtatni a saját érdekében is.
És ezek nem velejárói az élversenyzésnek, tisztán vitás helyzetek nélkül is lehet az élen harcolni. -
"Az elsőt a boxutcában bevezető előzésért, a másodikat cikázásért kapta."
Más is csinálta. Azt hogy box előtt, közben, kijövetkor harcolnak az a tökösség jele és sokszor láttuk már. -
G_ArchAngel #97647 A Q3 igy jott ki, nem az elso pilota, akinek elfogyott az uzemanyaga, emlekeim szerint senkit nem buntettek meg ezert.
Boxutcaban elozest ketten kovettek el, Vettel ugyanannyira ludas volt a dologban.
Alonso kapott vmit, amikor Massa-t kikergette felig a kavicsra a boxutca bejaratnal? -
Az elsőt a boxutcában bevezető előzésért, a másodikat cikázásért kapta.
Aztán kapott egy intést a Q3-as pályaparkolásért is.
Én is szeretem nézni ahogy Hamilton ledarálja a mezőnyt, de tegye ezt szabályok átlépése nélkül.
A kettő nem zárja ki egymást, másnak is sikerült. -
2szer kapott figyelmeztetést ha jól rémlik, de már fogalmam sincs mi volt a 2., mert annyira jelentéktelen dolog. Kapjon még 10et, csak versenyezzen így mindig a jövőben is. Vonatozni, meg sopánkondi ráér 10 év múlva is. Itt nem az a lényeg hogy jófiuk legyünk... persze a szabályokat be kell tartani, de minden hülyeség miatt kár pampogni. Elmúlt években akkor is szopatták a bírák amikor nem kellett volna, és persze hogy őt mert álltalában ő a legfeltünőbb jelenség a pályán, mert gyors, agresszív és nem kímél senkit és semmit. A pályán ő a bad boy ebben a mezőnyben és ez csak a többieket minősíti nem pedig őt:D -
Összességében az, hogy szinte minden futamon kapott egy intést. Attól függetlenül miről tehetett miről nem, azért lassan ez már sok lesz.
Ha megnézed az elmúlt 3 évét amióta itt van végig szabályváltoztatások meg balhék vették körül.
Amellett jó pilóta, de megpróbálhatna már 3 versenyt zsinórban anélkül, hogy valami balhéban venne részt. -
Mi olyat tett ami indokolná? -
Hamilton tényleg nagyon jó. Emellett meggondolatlan.
Milyen furcsa, hogy szinte minden hétvégére jutott egy esete amit vizsgálni kellett.
Ezzel szemben vannak versenyzők akik egy cseppet sem teszik kevésbé magukat oda, de valahogy még sem kell vizsgálni a manővereiket.
Ez vajon miért van így?
Járna már lassan neki valami 10 helyes rajtbünti, hogy magához kapjon. -
Haminak szerencséje vagy Buttonnal aki nem az az izgága típus, főleg most már nem hogy VB cím a zsebében van, így ki tud bontakozni Hami és viszi a hátán a csapatot, Button pedig lesipuskásként ott van mögötte egy-két lépéssel, na ezt kellett volna Kovának is tennie, aki erre képtelen volt. Egyértelmű hogy Hamilton a legnagyobb ellenfele mindenkinek, és most elkapta a fonalat, semmi nem jött közbe neki az elmúlt futamokon és Horner is belezendített, hogy szar a Rönó motor, mert érzi hogy nem lesz egyszerű a harc, főleg így hogy az első futamokat sikerült eldobálnuk, amikor még a Meki nem volt a toppon.
Érdekes lesz az idény második fele az egyszer biztos. -
G_ArchAngel #97640 Kubica jelenleg nem veszelyes az elcsapatok versenyzoire - azt sem latjuk hatrebb mi tortenik, nem kozvetiti semmi, de nem is erdekel senkit, hogy pl. Kovalainen feltartja vagy leszoritja Sennat...
Akit divat buntetni, az Hamilton. Ha a FIA nem talal valamit egy futamon, akkor a Ferrari sug nekik, de mindegy, hogy van Lewis-on sapka vagy nincs, ha rendes versenyautot nem tudunk Massaeknak adni, akkor legalabb mentalisan tamadjuk az ellenfelet.
Mondjuk az is beteges, hogy mig Kimi/Massa paros volt a Ferrarinal, addig csak a palyan akartak elverni Hamiltont, 2010-tol kicsit furcsabb lett ez az egesz...
Alonso arnyekaban a maskor izgaga, hulyesegeket beszelo Massa milyen ertelmes es visszahuzodo lett!
Tudom, hogy Alonso-t nem kedvelem, de a Renault-t belevitte egy csalasba (nem direkt, csak Biatore igy akart a kedvencenek a kedvebe jarni), rengeteget hisztizett, de Brios mindent megtett azert, hogy kedvebe jarjon.
Aztan jott a McLaren, ahol a lopott adatokat Pedro-val cserelgettek, majd ujabb hisztik, Hungaroring, lejto...
A Renaulthoz visszaterve ismet nem lattam a fel masodpercet, amit szokott magaval vinni (igaz, Pedro sem volt ott a Ferraris beallitasokkal), vele szemben Kubica szinte szarnyal.
Most itt a Ferrari.
Allandoan bicskanyitogato stilusban nyilatkozik - ezt anno meg Schumacher sem engedte meg maganak.
Nem volt divat a Ferrari fikazasat hallgatni egy Ferrari pilota szajabol. Ez inkabb Biatore-attitud.
Nem mondom, hogy nem jo pilota, de ha Kimi tulertekelt volt, akkor Alonso nagyon az.
Az meg, hogy maniakusan kot bele Hamiltonba es hisztizik miatta, az vegkepp leverte a poharat nalam.
Nem szeretem Hamilton, de messze kimagaslik a mezonybol, ugy, mint anno Schumacher.
Hamilton-on latszik, hogy nyerni akar, ha gyenge az auto, akkor is tolja neki (ez a kepesseg halt ki Kimibol 2008-ban). Lehet neha atlep korlatokat, de ezt anno Michael is megtette. Buntetest kapott erte, Schumacher is. Azt meg nezze el a vilag, hogy a FIA nem ugy kalkulal, hogy Alonsonak jo legyen a kedve, ha mar elozni keptelen.
Akivel a hetvegen kicsesztek, az Schumacher volt, megsem fikazta a media elott a FIA-t es Ross Brawnt.
Bocsanat, de ezt ki kellett adnom magambol:) -
-
Ha itt lenne Ron Dennis, és a kémei, akkor már rég meglenne, hogy miért is szabálytalan
-
Valamit ugyeskednek a felfuggesztessel az tuti! Az is biztos, h szabalyos, mert mar megvizsgaltak a FIA szakemberei a sok panaszkodas miatt es szabalyosnak talaltak. Kitalaltak valamit, amit a tobbiek nem... -
Kubicát simán DQ-zni lehetett volna a versenyről amiatt a manőver miatt.
Csak az FIA ilyen puhapöcsű szánalmas banda. -
Ez nem a kedvenc-nem kedvenc kategória..legalábbis nálam.
Ezzel az erővel a nagyobb büntetést követelők, absz. figyelmen kivűl (akarják) helyezik azt hogy valójában simán elment volna az SC mellett, és a 2 Ferrari uúgy beszorul.
..vagy azt is mondhatnám hogy Lewis-nak mindig a legjobban súlytó büntetést adnák, mert még onnan is támad.
...ahogy Spa-ban sem volt elég hogy maga elé engedte Kimi-t...rögtön megtámadta, és így rögtön nagyobb büntetés kellett neki..
Hamilton qva jó anyagból van mint versenyző, ezért veszélyes, ezért büntetni kell. ..ha Kubica kivág Sutil mögül az semmi a topikban, ha Hamilton teszi uezt, vagy cikázik egy Petrov-val szemben, akkor áthajtásost neki.
Ez van. -
hát természetesen csalnak
-
Fény derült a McLaren és a Red Bull titkára?
Már szeretem volna felvetni azt a témát hogy miért csak az RB autóinál lehet hallani hogy végig leér az autó alja minden pályán a kvalin is és ha utána nyakig öntik benzinnel az nem létezik hogy ez nem rontja a menettulajdonságot, hisz ha leér az alja akkor az elég drasztikus sebesség csökkenés pl... ötletek? -
WNW #97632 Hat vegulis a magyar birosagok is evekig orlik az ugyeket, aztan 9 ev utan ujrakezdik... A lassusag amugy nem javitott a dontesek minosegen.. Lasd. Schumi-Alonso Monaco, most az 5 masodperces buntik, illetve jol megbuntettuk Hamit, de vegulis minek.. Valami nem mukodik, hiaba jo nektek eppen igy, mert most nem a kedvencetek szivta meg.. Ha mar hibaznak, legalabb gyorsan tegyek...
-
WNW #97631 Inkabb a Gorbe tukorben olvasd el, ott reszletesebben kielemzik.. -
de elbaszták a végét, oda annyira illet volna hogy "Száz szónak is egy a vége: ezt csúnyán elkúrták" :D -
IXEMGabeo #97629 ilyen nincs... -
Könnyű otthonról szájkaratézni... el sem tudjuk képzelni mi mehet a háttérben, hogy minden zökkenőmentesen és gördülékenyen lefusson. Hiába jó 99%ban az amit csinálnak, ha a júzer abba az 1%ba beleköt és elkezdi osztani őket. Én ezt száninak tartom, de ez az én magánvéleményem. A mostani döntéshozatal teljesen rendben van, amúgy is ezek kétes ügyek, amik a szabályos és a szabálytalan határát feszegetik, így nyilván lehet róla beszélni heteket, de inkább erről mint ami mult években ment, amikor olyan döntések születtek hogy aze ember nem hitte el, mert rossz volt a rendszer. -
WNW #97627 Nincs osszeeskuves elmelet, egyszeruen pancserek.. Es iden nem eloszor telik el egy fel verseny, hogy megiteljenek valamit, illetve a verseny utanra toljak... Par evvel ezelott, sokkal gyorsabban inteztek a dolgokat.. Mostanra tele vannak mindenfele kutyuvel, a legmodernebb kamera, es szamitogepes rendszerekkel, ennek ellenere egyre vontatotabb a dolog.. Es ez nem jo.. Valahogy a TV-seknek mindig sikerul par perc alatt mindent fontosat adasba adni, neki ugytunik foldontuli kepessegeik vannak.. -
FAIL
nem tudom mit erőlködnek a gyártók az USA-val..ráadásul texas ahol a nascar az úr..
inkább vinnék mexikóba ott megőrülnek az ow-ért..CART utolsó 2002-es versenyén is 350.000-en voltak kinn Mexico Cityben...csak ugye az nem olyan piac mnint az USA.. -
A lényeg hogy ha Hami nem tétovázik egy pillanatra akkor tök szabályosan elmehetett volna, persze ugyan úgy verné magát a földhoz Alonso, Domenicali, Montezemolo, Massa és a komplett Ferrari a takarítószemélyzettel együtt. -
G_ArchAngel #97624 Kiveve ami nem pl. a helikopter, ami altalaban a TV tarsasagoke, vagy azok berlik...
Raadasul, ha elolvastad a Gorbe Tukrot, akkor talan osszeall a kep:
1., Webber mutatvanya utani takaritas volt a legfontosabb
2., SC be lett kuldve, se a ket SC vezetoi es kiseroi, sem masok nem foglalkoztak a vonalakkal, mert ilyenkor az F1 autok - visszafogott - tempojat kell felvenni, ergo nekik a besorolas biztonsaga fontosabb
3., Charlie papa egyedul figyel mindenre: takaritas, SC, megkezdodo kerekcserek
4., Kapott egy infot Hamiltonrol - vajon kitol?
Lehet abban a kaoszban eszre sem vettek volna es csak futam utan buntetnek. (A GPS jelzo nem ugyanazon a ponton van az F1 autoban es a SC-ban, ez miatt nem tudtak erre hagyatkozni, hiszen csak egy felautonyi kulonbseg volt a vonal atlepesekor)
5., Beszereztek a helikopteres kepet, mert a fix kamerak felveteleibol nem lehetett latni (lasd YouTube videok)
6., Meghoztak az iteletet, ha ez minden csak 2-5 perc es Hamilton meg 2 kort rahuzhat (3 koron belul kell letolteni a buntetest), akkor maris megvan az ido, mindenfele osszeeskuves elmelet nelkul... -
WNW #97623 Ezt ugy hivjak magyarazkodas, nemi port szortak a nep szemebe.. A palyan kulon kamera rendszer van telepitve, csak verseny iranyitoinak, a biroknak.. Gyakorlatilag az egesz palyat latjak folyamatosan, minden rogzitve van, egy klikk, es visszanezheto.. Ezeken kivul ugye ott a GPS rendszer, meg meg mit tudom en milyen kutyuk.. Na ne vicceljunk mar, hogy fel oraba kerult, mire osszeraktak az adatokat... Eskuszom 20 eve gyorsabban dontottek, mint most, pedig akkor meg egy kukkerrel figyeltek a versenyt egy magaslesrol...
-
IXEMGabeo #97622 hmm érdekes, mindenre van magyarázat... erre azt tudom mondani, h nagy mázlista Mr Lajos... -
madmanic #97621 Van bőr a képén ennek a nyomorultak még ugatni..?
Nehogy már ez a tetű mondja meg kinek milyen büntetés jár...
-
Kiderült, miért várt a versenybíróság Hamilton büntetésével
Logikus mindent kielégítő magyarázat.