182152
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
F1rajongo #181351 Teljesen egyetértek. Megszüntették, ill. korlátozták a technikai fejlődés lehetőségét, ami az F1 a "király sportág" rovására történik. -
F1rajongo #181350 Hát megszűnt. Nem nézed az F1et? : )) Most RB dominancia van helyette. :D + béna Pérezük. : ) (Elnézést Pérez rajongóktól.)
Nem értetted, amit írtam. Valamit máshogy csinálnak, mint a többiek. Nagyobb, vagy kisebb légterelő, nagyobb, vagy kisebb orrkúp, vagy akármi más. Amit nem tudunk. De azt biztosan tudjuk, hogy valamit máshogyan terveztek meg, mint a többiek, különben nem lennének ennyivel jobbak a többiekhez képest. Ezt a valamit kéne megtudni és azt a megoldást lehetne betiltani. Hasonlóan, mint ahogyan a Mercinél tették. Náluk kiderült, hogy szélesebb padlólemezük volt a többiekhez képest. Hát betiltották ezt a lehetőséget. Kiderült róluk, hogy kifejlesztettek DAS rendszert, amivel hatékonyabbá váltak. Betiltották. Kiderült róluk, hogy más motor mód beállítást alkalmaztak Q3ban, mint a verseny többi részén. Betiltották.
-
#181349 engem nem érdekel a dominancia, jobban zavar, hogy az egész közvetités arrol szol csak, hogy ki milyen gumin menyni kört megy ki hogy ovja stb. meg ,hogy a kocsit milyen beállitáson kell használnia, hogy kibirjon 3-4 versenyt azzal a szettel.
Ez lenne az F1? hogy ne fejleszzenek és amit fejelsztenek azt is ovni kell mint a himes tojást?
NEm érdekel, ha egy csapat betalál valamivel, de akkor lehessen mindenkinek bármikor bármit fejleszteni és tesztelni a szabadedzéseken , csak igy lehet gyosabban fejlödni és utolérni a másik csapatot.
DE ha nem is sikerül, legalább a technologia fejlödik, most 1 év alatt max 4 fejesztést tudnak kiprobálni régen ez több mint 10 volt, vagyis 3x gyorsabb volt a fejlösdési utem mint mostanában. -
#181348 És a felsoroltaktól megszűnt a Merci dominanciája? Ne vicceljetek már!
Az alkatrész neve ami miatt más a RB erre a korszakra: Newey. Minden más van a Mercinek is (oké, szürke Verstappenje nincs). Egyébként meg Perez 5 futam óta sehol sincs. A Q1be nem jut el. Most akkor lehet, hogy már csökkent is a RB dominanciája? ;)
-
#181347 Szegény Merci, egy perces néma felállás és könycseppek teátrális elmorzsolása kéretik mindenkitől sanyarú sorsuk miatt, hogy csak 8 évig engedték őket dominálni. -
F1rajongo #181346 Úgy tudják csak őket utolérni, hogy ha engedik a fejlesztéseket és mesterségesen lebutítják a RB-t, úgy ahogyan a Mercit is mesterségesen lebutították, hogy utolérhessék mások. -
F1rajongo #181345 Hát úgy, ahogyan a Mercit büntették. KI kell találni, hogy milyen alkatrészt, mit csinálnak máshogyan a RB-osok, mint a többiek, és annak a használatát kell betiltani. Pl. hogy ha szélesebb padlólemezt alkalmaznak, mint mások, akkor meg kell szabni, hogy ennél csak keskenyebb az engedélyezett. -
F1rajongo #181344 Egyetértek. Az lenne a sportszerű. De már a szervezők eddig sem voltak sportszerűek. A mesterséges RB butításával legalább következetesek lennének a sportszerűtlenségben. Ha csak az egyik csapattal sportszerűtlenek, akkor az nem csak sportszerűtlen, hanem igazságtalan is. Amúgy Christian Horner sokat lobbízott azért, hogy a Mercit büntessék meg azért, mert ők ügyesek. Meg is lett az eredménye, ő miatta tiltották be többek között a DAS használatát. Toto Wolff meg épp a napokban azt nyilatkozta, hogy ő nem szeretné, hogy a RB-t megbüntessék, csak azért, mert ügyesek.
Szóval egyetértek veled abban, hogy már az is nagy előrejutás lenne, hogy ha engednék a fejlesztéseket és nem korlátoznák azt. Akkor derülne az ki, hogy valójában melyik csapat az, aki ügyes és nem csak épp mázlijuk van, mert betaláltak valamibe. Ezzel lenne nagyobb esélye pl.: a Ferrárinak, az Astonnak, a Mercinek utolérnie a RB-t. Persze ez a kis csapatoknak nem kedvezne, értem én ezt. Így izgalmasabb versenyek tudnak lenni.
-
#181343 :DDDDDDDDDDDDD
Továbbra is fennteartom, hogy bele fognak nyúlni év végén ... :D Nem értek vele egyet, de bele fognak, :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2023.07.12. 21:27:19 -
#181342 "Ilyen sosem volt a Merci korszakban"
Most meg van, volt is, lesz is, ez itt a praxis ;)
Tessék őket utolérni. Idén év végére, és akkor jövőre lehet esetleg valódi csata.
30 év múlva lehet, hogy a Ferrari zsinórban tizedik konstruktőrije után az lesz, hogy "Ilyen sosem volt a 2. Red Bull korszakban" -
#181341 Hogy kéne büntetni őket, és csak őket, ameddig nincs csalás vagy szabálytalanság a dominancia mögött?
Kapjon mondjuk mindig 10kg ballasztot a futamgyőztes? Vagy csak ha Verstappen nyer? -
#181340 Én jobban örülnék ha hagynák a csapatokat dolgozni, fejleszteni.... De nem lehet, se pénz, se tesztelés... Astonnak, Ferkának, Mercinek ennyi volt a szezon ...... -
#181339 Majd különórákat vesznek a ferrari szurkolóktól, hogy mi a teendő ilyenkor. :D -
F1rajongo #181338 Ha már a Mercit azért büntették, mert ügyesek, akkor a RB-t szintén büntessék meg, mert most meg ők az ügyesek. Így lenne igazságos. A sport sportszerűségét már sokszorosan tönkre tették, akkor legyenek következetesek, büntessék meg most is azt a csapatot, akik a legügyesebbek. Ráadásul jelenleg olyan szintén űrautó a RB, amennyire soha sem uralkodott a Merci. Még úgy sem, hogy Pérez nincs a helyzet magaslatán. MI lenne, hogyha Ver mellett egy ügyes pilóta ülne? Szerintem már most a szezon felénél a RB megszerezte volna a VB címet. Ilyen sosem volt a Merci korszakban. -
#181337 majd 6-7 év után. addig a merci-fanok nyugodtan malmozhatnak csendben... -
F1rajongo #181336 A "party mode" betiltását már el is felejtettem. Ezeket mind mind betiltották/megváltoztatták, hogy vissza vegyék a Merci teljesítményét. Mikor fogják már a RB teljesítményét is mesterségesen vissza szorítani? -
#181335 -
#181334 csak Hamilton rajongó, nézd meg a 3 gyógyegér mekkora bődületes baromságot tud írni -
F1rajongo #181333 +A RB sírására, a kifejlesztett, nagyszerűen működő Merci DAS rendszerét betiltották. Mert túl jó volt a Merci
Utoljára szerkesztette: F1rajongo, 2023.07.12. 12:28:04 -
F1rajongo #181332 Én nem gondolnám szürke egérnek. Bár média érték szempontból tényleg nem sokat ér. De amúgy szerintem agresszívitásában, g.ciségében, ki az úr, ha én nem, hozzáállásban, abban, hogy ha ő pályán van, mindenkinek kuss van, mert ő a NAGY, NAGY Verstappen! Ezekben egyeduralkodó. Nem sok ilyen versenyző volt/van még a mezőnyben. Mindenáron nyerni akar, nincs ezért benne semmi akadály, képes mindenkit lelökni, neki menni, kiütni a pályáról, semmi, de semmi emberség, sportszerűség nincs benne, ha kell a pályán kívül is képes bárkit megütéssel fenyegetni. Ilyen szempontból úgy gondolom, hogy ő nagyon nem egy szürke egér. Mind ezért sokan utálják is. Megszállott, hazai szurkoló táborát leszámítva, szeretni nem sokan szeretik. Szerintem amúgy ez is az egyik oka annak, hogy a média nem karolta fel. A média nem szereti a nem szimpatikus figurákat. Sokkal jobban szeretik a megosztó, vagy szimpatikus személyeket, mert belőlük több pénzt remélhetnek. -
#181331 Padlolemez átalakítás volt, auti hissztil függvényében. A leghosszabb szivott a legnagyobbat, ez a merci volt....21 ben emiatt ért fel rá az rb . -
#181330 Mondjatok már egy változtatást, amitől hirtelen megszűnt a Merci dominanciája!
Az új ERAban tudtommal mindenki ugyanonnan indult. Míg az előzőben a motor kapcsán azért volt mire építenie a Mercinek, most max. annyi volt a különbség, hogy a RBnak nagy eséllyel az aerohoz jobban értő, tapasztaltabb mérnöki gárdája volt, mint a többinek.
-
Stockbauer33 #181329 -
#181328 Hát az új tulaj azonnal véget vetett a dominanciának. Most ugyan az van, seggrakéta az RB, szinte biztosra veszem, hogy nem fogják hagyni .... -
#181324 Azért 8 évig csak eltengődtek valahogy... -
IXEMGabeo #181326 Montoya minden volt csak szürke nem... Button pedig sok reklámban és PR eseményen ott volt főleg a Mclarenes időkben.. És a szurkolók is jobban kedvelték mint Hamiltont... -
IXEMGabeo #181325 Ebben nagy igazság van elkepeszto mentális ereje van szerintem legfőképpen ezért is "gyilkos" és szinte verhetetlen.... Mérhetetlen módon ki tudja zárni erzelmeit -
IXEMGabeo #181324 Red Bullnal bizonyítani embert próbáló... De Vries gyakorlatilag most érkezett ok h elmaradt Tsunodatol, de ha ennyire nem bízták benne minek igazolták le? -
ToxiMaxi #181323 "Merci miatt /ellen is belenyúltak" :D az F1 leghosszabb és legkomolyabb dominanciáját hozták, bevallottan többször is letekert motorral, hogy ne minden pályán kelljen az élmezőnyt is lekörözni :D:D:D
Te mit szívsz, mert nekem is kell belőle?!? -
#181322 Csodálnám ha az amcsi médiagép engedné ezt a brutál dominaciát, tuti lesz valami változtatás, mint ahogy Merci miatt /ellen is belenyúltak .... -
#181321 Csóri De Vriesnek könnyen jött, könnyen ment :/, igaz, hogy eléggé csetlett-botlott idén a pályán, de év végéig, vagy legalább a nyári szünetig azért kaphatott volna még egy kis esélyt szerintem.
Ricsi meg most még vigyorog (a képen), de majd leolvad róla abban a fostalicskában, a mezőny másik ügyifogyija mellett, bár drukkolok neki, hogy villantson valamit és pikk-pakk Pereccel helycsere, aztán fél szezonnal még hozzon egy egyéni 2. helyet, ez talán hozhatna egy jövő évi izgalmas szezont, mert a Red Bull+Verstappen kombót szerintem a következő "reformokig" (2026) senki más nem tudja megfogni.
Utoljára szerkesztette: sure, 2023.07.11. 19:36:27 -
Stockbauer33 #181320 Nálam ugyanilyen szürke Jacques Villeneuve Montoya Button de még a 4xS Vettel is.Vettel ha jólemlékszem egy Casio szerződést hozott össze és annyi.Schumiék Audemars Piguet egy csomó Shell reklámot.Max Verstappen meg kb semmi.A kutya ráse szagol -
#181319 -
#181318 -
#181317 amúgy tényleg nem sok media értéke van Max.-nek....ebből a szempontból még mindig toronymagasan Hamilton az eladható . -
#181316 Szürke senki? Ez miből jött le?
Lakókocsiparkban szocializálódott szülők gyermeke. Kiskora óta a két maximalista szülője, akik akkora bunkók, hogy anno tele volt velük a holland sajtó, mindig olyan magasra tették Maxnek a lécet, kívántak tőle, hogy attól Damon Hill vagy Jacques Villeneuve, akik szintén két volt F1es pilóta gyerekei voltak, simán kétpercenként beszartak volna attól.
Kb. mindent megnyert úgy, hogy azért szinte soha, senki nem dicsérte meg a családjában. Rakat hiba, elqurt előzés, kieséses évek után is erős maradt, majd egy ezer évre való eseménysorozat után, még az új ERA előtt legyőzte Hamiltont és a Mercedest. Nincsenek allűrjei. Se nem divatmajomkodik, se nem homokos. A teljesítményével elérte, hogy lecseréljék a RBhoz Kvyat helyére. Slusszpoénként még a nőjét is lenyúlta. Árukapcsolásként Kvyat gyerekét neveli ...
Apósjelöltje a F1 egyik legnagyobb bunkója, ahogy az apja is anno az volt. Kb 90% esélye van annak, hogy idén 3xos VB lesz.
Ha ez szürkeség, mi Leclerc vagy a többi picsogó? Láthatatlanság? -
Stockbauer33 #181315 Max egy szürke senki.Még vb-ként is.Kb mint egy guminő.Ma a Weréb Gabi minden idők legjobb pilótájának titulálta a hollandot :D.Itt sokan heroltozzák Ham ruháit.Háát talán 2024re a Budmil is csinál egy környakas póló szerződést a holland-al.Valahogy itt a forumon sincs komment cunami a hatalmas teljesítménye miatt.Viszont sikerült a boxfalba kanyarodnia :)))
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2023.07.11. 10:04:08 -
#181314 Na jó de ti Lajosaal keltek és fekszetek, mindenről ő jut eszetekbe ! :DDDDDDDDDDDDDD -
Biztos látványos lesz. a történet engem egy kicsit arra emlékeztet, hogy mintha valami olyasmi lenne, hogy Nikki Laudát személyesitené meg Pitt és a fiatal srác meg lajoska a mai kor követelményeinek megfelelöen tálalva a szereposztást -
Stockbauer33 #181312