182153
  • Stockbauer33 #181312
  • lac coo
    Nem rég jött a nagy fejlesztésük, gondolom darabig nem lesz nagy cucc... vissza nem estek, többiek jöttek eléjük.Várható volt.
  • Botond #181310
    Astonok eléggé visszaestek, nincs elég fejlesztésük?
  • Stockbauer33 #181309
    igen

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2023.07.10. 11:59:43
  • F1rajongo
    Lando ezt mondta a verseny után: „De hiába éreztem úgy, hogy az irányításom alatt tartom, Max egyszerűen túl gyors volt számunkra ahhoz, hogy bármit is tenni tudjunk. Nem is akartam tönkretenni a versenyem azzal, hogy próbálok harcolni egy Red Bull-lal, amely túl gyors nekünk.”
  • bakkerman
    “2023 Lewis to win the championship”
    Hat ez eleg meredek “vízjel”
  • bakkerman
    Mas taktikan volt, vagyis a Mekinek nem volt cel az elso hely,inkabb csak a dobogo,ahogy Gabi meg Norbi is elmondtak a kozvetites alatt
  • lac coo
    Lando miért engedte el Verstappent az első előzési kísérltre kb mint ha lekörözött lett volna ?
  • Stockbauer33 #181304
  • RatBaG #181303
  • mcmoha
  • PLaci #181301
  • Stockbauer33 #181300
  • lac coo

• Sippie
  • Stockbauer33 #181297
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az osztrák a holland meg a monacoi pályákat törölhetnék örökre
  • mcmoha
  • b-type
    Gondolom tudod hogy nem minden versenyzőt játszanak be a futam alatt, csak mert ahogy írtam 7 kör alatt 8 alkalommal nyomta fel a másikat..
    De Norris értéke messze nem annyi mint Hamiltn-nak, ezért Hamilton-t játszák be. egyszeregy.
  • RatBaG #181294
    https://www.reddit.com/r/Damnthatsinteresting/comments/14pmuxg/grand_prix_jet_pack_crash/
  • Sippie
    egyre szánalmasabb ez a pojáca
  • Sippie
  • lac coo
    ok.
  • repvez
    azért anynira nem rossz az az auto, csak ahhoz képest rossz, hogy mindenkit nem tudnam megverni vele, mint régen zsirorba 8x meg még a 20. helyrol is megnyerni a versenyt. ÉS Alonso és Verstapen Norris legalább a csapattársat veri mindig, de a mercinél nincs igy hiába az állitolagos jo pilota Lajos
  • lac coo
    Miért ki tud rossz autóval jó lenni ??? Hagyjuk már ez tazt ostobaságot !!! Alonso, jó volt? Verstappen ? Lec jó ???
  • repvez
    illetve azért felmerült bennem pár kérdés az FIA-val kapcsolatban is. Hogy még is hogy nézik számolják és buntetik a pálya elhagyást, ha a verseny alatt sikerült x pilotát megbuntetni, de az Aston ovása után meg még találtak Y másik pilotát is aki kapott idöbuntetést.
    Szóval ha valaki nem szol akkor meguszták volna.
    A másik meg hogy ez a verseny utáni buntetések nem csak hogy igazságtalan ,de a sorozat hirnevén is csorbit, hogy mindegy, hogy mit érsz el a versenyenyen, ha valamelyik jogászod talál valamit akkor simán elöre kerülhetsz ha a msáikat bemártod valami probláémával.

A harmadik, hogy miért mindig a pályán akarnak modositani? eddig nem volt ilyen mértéku vagy nem is volt egyáltalán a pályákon a pálya elhagyása, meg kéne nézni, hogy miért is történt, a pálya nem változott, de az autok igen, akkor talán az autokon kéne ugy változtatni, hogy be lehessen venni a kanyart a vonalon belül.

De ha minden áron a pályán akarnak változtatni akkor nézzék meg, hogy régebben miért is nem volt ilyen gond, azért, mert nem voltak lebetonozva a pálya melletti területek és sokkal nagyobb gondot okozott ha elhygata a pályát mint most amikor csak a felfestett vonalat. tegyenek oda ujra kavicsot füvet bármit ami lassitja az autot és egybol el fogják kerülni , de amig nincs semmi befolyásolo hatása annak ha tulmennek a vonalon addig nem változik, mert mint látjuk akár meg is lehet uszni ha szerencséjuk van .

Az FIA ha anynira akarja buntetni ezt és igazságosan akkor szereljen be érzékelöt a kocsiba és a pályába , ne emberek figyeljék és kamerákkal , mert annak ellenére, hogy buntetik a pályaelhagyást, nincs egy normális szögbe helyezett kamera sem az érintett ponton, hogy takarás és látöszögböl adodo eltérés ne befolyásolná azt. arrol nem is beszélve, hogy az emberi felfogo képesség és itélö képesség is közrejátszik, hogy mikor melyiket látta arra a pár tized mp-re kint vagy bent.

Az utolagos buntetéssel, meg van egy fix 5mp aztán le van tudva, de aki a verseny folyamán kapja meg a buntetést, annak beleadodik a boxutcába valo be és kihajtás a szerelök reakcio ideje stb. arrol nem is beszélve, hogy dinamikusan változik a helyzet és mikor vissza tér a versenybe akkor le tudja dolgozni a buntetést mig az utolagosnál erre nincs esélye.

ÉS ahogy már többször is mondtam, miért van külön csapat és egyéni VB ha a csapat hibákért is a pilotát buntetik? egy veszélyes kiengedés vagy más csapat hibáért a pilotát buntetik 5mp-re , ahelyett hogy ö menne ahogy tud, és ha pontot szerez ö megkapja a teljeset a csapat meg veszit belöle, ha nem szerezne pontot akkor meg pénzbunti.
    Magán a szabályszegés igy is ugy is megtörtént már azt visszacsinálni nem lehet, de akkor legalább ne a vétlen felet buntessuk.
  • repvez

nem ezt kéne hallgatni egész verseny alatt egy normális versenyen. amugy meg hol van az a nagy Lajoska aki mindenkit lenyom mert olyan jo, hogy egy rossz autoval is nyerne és nem csak az auto miatt nyert 7x? nem panaszkodni kéne hanem megelözni a másikat, ha meg nem megy akkor az legyen a másik gondja, hogy elhagyja a pályát.
    Csak idén többször is volt rá példa, hogy még Russel is megelözte ugyan abban az autoban, akkor hogy is van ez?
  • lac coo
    Sőt az Aston szerintem erre játszott, nem is nagyion erölködtek előrébb kerülni, kionyomtatott papirokkal mentek jelentgetni a verseny végén... :D
  • b-type
    onboard nézem, Norris a 7 körben 8 alkalommal nyomta fel Hamilton-t...ami oké is lenne ha ő maga nem csinálta volna szintén ezt.
  • PLaci #181284

• greenkawa
    Mindig is maximum egy Vettel szintű pilóta volt. Csakis a színezete miatt csináltak "ekkora sztárt" belőle.
  • AnuluWork #181282
    Ez lett a vége!
  • PLaci #181281
    Hallottam Norris rádiózását. Norris rádiózása és lali büntetése újabb bizonyíték arra, hogy űrautó nélkül lali nem tartozik az F1 pilóták élvonalába, már az első körökben sem volt képes a pályán tartani a kocsit.
    Jó volt hallani, hogy már Toto sem bírta lali "this car is so slow" sírását, és saját maga intette csendre. Nem is egyszer.

(Nem szabad elfelejteni, hogy nem az összes rádiózást játsszák be a futam alatt.)
  • Stockbauer33 #181280

2030ig osztrák nagydíj
  • lac coo
    Az hagyján, hogy szerintem ez a körlevonogatás méltatlan egy f1 versenyhez, de az Aston szerint volt aki véletlenül nem is kapott büntit, pl Norris ... :D
  • repvez
    ez igy nagyon nevetséges volt, ezzel a sok pálya elhagyásos buntivel. nem elég sporolos már igy is az egész verseny meg még ez is.
    Ahogy sokszor mondva volt, tiltsanak be minden ilyen kormányrol meg boxfalrol állitható motor meg automenedzmentet vagy legalább is a pilotára legyen bizva teljesen.
    A pálya határoknál meg legyen fü vagy kavics ágy legalább 1,5m szélesen, ha valaki szélesre veszi akkor legalább lassuljon vagy csusszon ki ahogy volt ez régebben is, aztán akkor majd nem lesz a taktika része, hogy még belefér 3x hogy szélesre veszem mert igy gyorsabb vagyok és meg tudom akadályozni az elözést is.

ÉS a pálya határ ha a fehér vonal jelzi akkor nem a 4 kerékkel eelhagyást jelenti, hanem ha az iv külsö kereket elhagyják a pályát.
    Régebben pont azért volt izgalmas egy verseny, mert ilyen aproságok miatt is kieshetett valaki akár az élrol is hogy egy kis kihagyás elméárt féktáv és uszott a levesbe a verseny.

ÉS inkább nézek egy olyan versenyt ahol széthajtják a technikát ,de csak a fele csapat ér célba mint hogy 22 auto vonatozva sporolnak mindenen.
  • b-type
    Akkor valszeg még nem hallottad Norris belsőjét, SC után 7 körig jelentette Hamilton-t, amíg a csapat nem szólt hogy elég lesz, mert megkapta Hamilton a büntetést. Miközben meg ha Hamilton belsőjét nézed akkor Perez is simán bünti, és Norris is, közvetlen az előzése után 9-10-s kanyarban is szélesre futott Hamilton előtt, majd még párszor.
    Nincs gond ezzel a pályaelhagyásos büntivel, ha valóban szenzor alapján büntetnének, de jelentgetések alapján ment az egész, aki mögött nem ment senki az mehetett ahova akart.
  • PLaci #181276
    Eddig nagyon élvezem a futamot. Jó hallani, ahogy lali sír.
  • RatBaG #181275
    https://www.reddit.com/r/CatastrophicFailure/comments/14o15kw/today_at_the_midohio_circuit_indycar_driver_simon/
  • Stockbauer33 #181274
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Állitólag kemény futam volt :DDD

Szerintem holnap nem nyer a holland :DD

Jó kis osztrák hétvége
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2023.07.01. 17:07:28
  • RatBaG #181273