FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teljesen mindegy már, bármit számolgattok.

A pontozást kellett volna megváltoztatni, hogy ne legyen elég a második helyen autózgatni. Ezt támogatta a csapatok nagy része is, és a pilóták.

Vagy miért nem lehet a rajtsorrend az elõzõ futam fordított befutója?

Lenne annyi elõzés, nem lehetne megszámolni...

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

BaliBoy
Nem elszámoltam hanem elírtam.

'A' 6x1, 2x2... 97 pont
'B' 5x1, 2x2... 98 pont

és a ..... azért van ott, hogy egészítsd még ki az össz pontokig.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Black Ghost
Firerock
nyugodjatok már meg

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Black Ghost
Valamit elszámoltál:

A. 6×elsõ, 4×második: 92 pont
B. 5×elsõ, 2×második: 66 pont
Black Ghost
Igen az számít hogy izgalmas versenyeket lássak, olyanokat mind a tavaly-tavalyelõtt , az hogy az utolsó futamon, az utolsó 300 méteren dõljön el a bajnoki cím, de szerintem az éremrendszer pont ezt rontaná el. Van benne logika de túlzottan elméleti, és sok a szélsõséges lehetõség.
zsutyesz
tök mindegy, idén nem lesz és kész.

Ale Alonso! poppe fan club™

BaliBoy
Igen fair. Mivel nyerni a legnehezebb és 'A' pilótának 3x sikerült.

De fordítsuk meg...

'A' pilóta 6x1, 4x2...... össz. 96 pont
'B' pilóta 5x1, 2x2...... össz. 97 pont

Pontozásban 'B' pilóta a világbajnok. Szerinted fair?

Bercy
Hagyjuk már ezeket a kihegyezett példákat, meg a fairségrõl szóló beszédeket. Mi számít neked? Az, hogy izgalmas versenyeket láss nem?
Eddig mit láttunk? Egy nagy rakás vonatozást (leszámítva 2-3 futamot).
Nem azt mondom, hogy biztos jobb lett volna a gyözelemszámít pontozás, de sztem volt benne ráció.
bardocz
Ez igaz,de szerintem azok a motorok olyan erõsek lehetnek,mint a mostaniak.Szóval az is fejlesztésre szorul,de lényegesen olcsóbb😊
Black Ghost
Példa:
(pontozás 10-8-6-5-4-3-2-1) összesen 17 futam.

A. versenyzõ nyer 3 futamot, majd 7-szer 3.,7-szer 4. össz: 107pont
B. versenyzõ nyer 2 futamot, majd 7-szer 2.,8-szor 3. össz: 124pont

Mint látod mid a két pilóta viszonylag jó évet zárt hiszen 4.-nél nem voltak rosszabbak, az is látszik hogy A. pilóta B. pilótát mindössze egyszer tudta megelõzni, viszont 16szor nem és 7-szer még csak dobogóra sem állt, ráadásul 17 ponttal kevesebbet is gyûjtött.
Még is A. pilóta a bajnok, szerinted ez fair?

Én ezért tartom nagyobbra a kiegyensúlyozott teljesítményt, hiszen futamot, még egy kis szerencsével is lehet nyerni.
SrAta
*fogor-forog

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
figyelj bármennyi fogor beleteszik a 2004-2005-2006os motorokat és máris nem is kellett kifejleszteni bennvannaka költségvetésbe nem?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
Na így már teljesen más a helyzet!Bár 30 millából nem tudom hogy fejlesztenek bármennyit forgó motort,de ez esetleg valami izgalmat hozhat.
SrAta
http://www.f1-live.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=7503&Itemid=82
Olvasd el az alján a vastagbetûs részt aki állja a 30 milliós keretet az különbözõ kiváltságokat kap bármekkora fordulatszám 1:1es szélcsatornahasználat meg ilyenek olvasdd el ajánlom... érdekes...

desigo
Mit össze nem találgatnak
botrány...

Lehet majd megint nézni a vonatozást meg a pontszámolgatást <#szomoru1>
BaliBoy
Gondold át még egyszer amit írtál.

kabel15
Mivel jobb az aki egyszer nyer futamot utána pedig be se fejezi a versenyt mint aki 2-3 helyen végez?

BattleTag: kabel15#2672

BaliBoy
<#levele>
Éljenek az "örök második" világbajnokok....

kabel15
Szerintem az idõmérõn kéne pontot osztani az elsõ helyezettnek.
És akkor nem az lenne hogy jól feltöltik a kocsikat benzinnel hanem mindenki szinte üres autóval kõrözne és sokkal kisebbek lennének az idõ külömbségek.

nem is töröm a magyart, rombolom..

Szal a pontozást kellene vátoztatni...

Örömömben össze zagyválok mindent..

MOst még a pontozás változtatást kellene változtatni, és kezdõdhet a szezon <#ravasz1>

Vagy telhetetlen vagyok? <#idiota>

norbi56
<#eljen>

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

kabel15
Éljen <#nyes> Link

SrAta
a 30 milla font ha jóltudom az ÉV KÖZBENI költségvetés egyelõre autót nem ennyibõl építenek...
A legolcsóbb autó az idei mezõnyben is 51 milla font asszem...

zsutyesz
igen, ez így van

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

bardocz
Én úgy emlékszem,hogy annak a csapatnak állja a szállítást,aki szerez pontot.
kabel15
Az utazást nem az FIA fizeti? Vagy volt régen egy ilyen hogyha top10 ben végez a csapat akkor fizeti az FIA a szállítási költségeket.
Egyébként ezért lett volna jó most a hétvégén egy F1 magazin. Ezeket elmagyarázhatták volna és nem majd 28. án az idõmérõ elött 10 percben ledarálni az egészet.

bardocz
Ok,semmi.

Ebbõl a 30 millió fontból 1.5 millió$ minimum megy a pilótáknak.Gondolom fizetnek valamit a gumikért is,és szállítás is van.Legyünk kurva optimisták,és akkor marad 26 millió font.Ez 1 F1-es csapatnak kb lófasz,pár éve a Toyota költségvetése volt 400 millió $.Biztos van csapat aki ennyibõl építi a kocsijait,de az nagyjából olyan helyeken is végez,és év végére elfogy a pénz.
kabel15
Nem nézlek hülyének. Bocs ha úgy jött ki.
Csak az az érdekes hogy a levélben úgy írták hogy ebben benne van minden a versenyzõk fizetése is. És nem hiszem hogy olyan összeget adnának meg ami egy autóra se lenne elég.

bardocz
Ne nézz már hülyének,tudom,hogy nem forintról van szó,annyi pénz meg egy rallyvb-s idényre sem elég...Kb a GP2-es csapatoknak a költsége ennyi,és akkor ott nincsen fejlesztés.Nevetséges összeg ez.
kabel15
Ez nem forint <#nyes>
A FONT nak jóval nagyobb az értéke. Tuti fedezni fogja.

bardocz
Ez a 30 milla jó ha a szállítást fedezi,nemhogymég gumi+benzin+fejlesztés.
kabel15
A több pont. Egyébként ezzel a 30 millio fontos határral sokat segítenek a kis csapatoknak. ha elfogadják akkor más szabályok vonatkoznak rájuk.

Tudsz mondani olyan éveket az elmúlt 50 évbõl (a 2007-et és 2008-at nem számítva), hogy egy csapat két egymást követõ évben is ugyan azt a hibát követi el? Ha a lehetõség adott akkor sajnos elõfordulhat. Mondjuk Suminak is volt olyan éve mikor zsinórba nyerte a versenyeket. De nyerjen csak kettõt egymás után,ez kétszer egy idénybe és megvan a vb.

Remélem addig nyomják míg el nem törlik ezt a baromságot.

Van rá bõ egy hetük

a.carkey
Végre.

A medve nem játék.

Brezoli
Ha azonos számú gyõzelem lesz, akkor mi dönt a több pont vagy a több 2. hely?

nearo
Ezzel most nem azt akartam mondani, hogy tavaly alonak kellett volna vb-nek lennie, de ha a rönyó nem csak a szezon második felében jó simán ott lehetett volna a bmw-k szintjén mondjuk. Míg piké sehol nem volt.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

nearo
Mivan ha azért nem tud nyerni mert a mezõny leggyengébb autójában ül? Akkor õ mégsem jó pilóta? Vegyük alonso tavalyi évét: nekem bizonyított, hogy igenis jó pilóta, és nem csak az arca nagy. Viszont nyerni alig tudott párat, mert a kocsija nem éppen a mezõny legjobbja volt. Viszont a kis pikét szarrá verte.

Ennek az érmes szarságnak akkor lenne értelme maximum, ha mindenki ugyanazt kapná a segge alá... de az már nem lenne F1.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Black Ghost
Ezek szélsõséges eredmények, mondjatok nekem olyan évet amikor valaki zsinórban nyert 9 futamot v. 17-szer lett 2..
Szerintem sokkal bosszantóbb ha az elején valaki 3-4 futamot nyer, majd 2-3-an felzárkóznak hozzá, ettõl kezdve már a dobogó közelébe sem tud érni, de még is VB lesz, mert a többiek nagy küzdelemben ugyan de keresztbe verik egymást és ezért nem tudnak elegendõ futam gyõzelmet összehozni. Bajnokunk így nevetõ harmadikként, fele annyi pontszámmal mint az elõtte álló kettõ lesz bajnok.
kabel15
De õ nyújtja a legg kiegyensúlyozottab eredményt.
Mivel jobb nála az aki egyszer elsõ lesz mert elõle kiesik mindenki a többi futamon pedig örül ha befejezi?

Black Ghost
Beszéltek róla, sõt a FOTA részérõl ajánlatként is szerepelt, de végül nem lett belõle semmi. (sajnos) <#szomoru1>
desigo
"Ha viszont valaki mind a 17 futamon 2. lesz..."

az marhára nem érdemli meg,hogy a legjobbnak nevezzék...
kabel15
Egyébként az idõmérõért most jár pont? Mert tavaly valami olyasmit mondtak hogy aki az idõmérõt nyeri kap 3 pontot. De ebben nem vagyok biztos<#confused>

Börni akarata szent és megkérdõjelezhetetlen. Végig viszi az akaratát akár mekkora hülyeség. Ha azt hiszi, hogy így majd nem lesz kijátszva a vége akkor téved. Nem kell mást tenni, mint feltartani egyik versenyzõnek a másikat. Ha a csapat második pilótáját kizárják, megbüntetik stb. akkor is nyer az elsõszámú. Az emberek a gyõztesekre emlékeznek, és csak ez számit. Nem az idénybe nyert futamokat kellene több pontal jutalmazni, hanem a VB-t nyerõ pilótákat kellene jobban megbecsülni. Érdekelté kell tenni a versenyzõket, hogy érdemes legyen VB-t megnyerni.

MR ME
nameg mi van az év közben fejlõdõkkel? azok le vannak szarva? nem 1x szorította meg úgy pl a ferrari a végén a másik csapatot h az elején hozzá se szagoltak az elsõ helyhez, de az év közbeni fejlesztésekkel visszahozták, nade ahhoz kellett az is h hozták a stabil 3-4. helyet, ami ügye itt nem lesz már elég, szal aki az elején elhúz gyõzelmekkel annak lehet borítékolni a wb-t, grat!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

MR ME
sztem senki nem érti h hogy jutott ez eszükbe, de lesz is geci nagy botrány ha esetleg így lesz ahogy te mondod, szvsz az F1 ezzel szép lassan végérvényesen el fog halálozni

fõleg ha azt veszem h akár az év felétõl is már eldõlhet a világbajnokság, és a kutya nem lesz kíváncsi a továbbiakra, mert értelmetlen nézni...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.