182274
  • Totti5
    A futam milyen volt, 10 kört láttam. Voltak izgalmak a végére is?
  • Totti5
    Leszakadt az máskor is sokaknál sokszor... nincs az komolyan odarögzítve, vagyis rossz az arra vonatkozó szabály. Leszakadó kerék meg meg is ölhet bárkit bármikor, ezt tapasztalhattuk nem is olyan régen:I
  • Ulvar
    szóval ez így jó hogy amit beakartak vezetni az nem sikerült csak kis mértékben.

Még mindig az a kérdésem hogy tavaly Brazíliában hogy szakadt le a kereke Liuzzinak egy ekkora becsapódásnál.
  • WNW
    Nem erdemes osszehasonlitani.. Egy F1-es kocsi teljesen a hatarokra van epitve, egy IndyCar meg a majdnem egyenkaszni miatt kb. egy tanknak felel meg.. Raadasul egy normal palyan teljesen mas erohatasok erik a kocsikat kavicsban hempergozve, gumifalba porogbe becsapodva, stb.. Egy F1-esnel gyakorlatilag a pilota koruli resz ami stabil.. A tobbi az azert, hogy minnel konnyebb legyen, illetve hogy elnyelje az utkozeseknel az erohatasokat toro alkatresz.. Ugyan az a kocsi epites filozofiai kulonbseg, mint egy NASCAR, meg egy DTM-es kocsi kozott megvan... Egy DTM-es annyira le van konnyitve, hogy nagy utkozesnel a pilota koruli reszt kiveve atomjaira hullik a kevlar hej, egy NASCAR-nal meg max. behorpad a lemez..
  • Ulvar
    Lehet, de nincs ilyen fal F1be! És még mindig az a kérdésem hogy a Liuzzis esetre mi a magyarázat!

• mcmoha
    Biztos ismered az ovalok biztosagi "korlat"-jat.

• mcmoha
    A technikai eloiras szerint (lasd lentebb) 70kN-t kell kibirnia a "madzagnak", ha elszakad azt jelenti a terheles nagyobb volt ennel.
    Szerintem oval palyan sokat segit (tompit az utkozesen) a biztosagos ("puha") fal is.
  • Ulvar
    Ne mond már nekem hogy a Liuzzis esetnél orbitális nagy erőhatás miatt letört a kerék..naaaa...

tudod hogy kéne működnie?

így!

és ekkora erőhatásnál enged el...
  • mcmoha
    Szerinted hogy kerulik meg a csapatok ezt az igen szigoru eloirast???
    A Villeneuve baleset miatt hoztak ezt a technikai szabalyt.
    Bueminel pont az robbant le amit tart ez a szar. Meg is irtak sok helyen, gondolom nem olvastad.
    Nem lehet vegtelen nagy erohatasra tervezni a rogzitest, egyszer minden elszakad.
  • Ulvar

AHHHHHAAAAAAA.
  • bakkerman
    esélyük van,matematikai
  • HUmanHunter
    valahogy az az érzésem hogy úgy nyilatkozta hogy van esélyük a világbajnokságra de a fordítással nem jött át?
  • bakkerman
    ezt álmában motyogta
  • passatgt
    „Úgy gondolom, megnyerjük a világbajnokságot" – nyilatkozta a Brit Nagydíjat követően Fernando Alonso, a Ferrari pilótája.

„Úgy vélem, Valenciában és Silverstone-ban kevesebb pontot szereztünk, mint amennyit kellett volna, de ezek olyan pillanatai a világbajnokságnak, amikor meg kellett mutatnunk, hogy győzni akarunk, és esélyesek vagyunk a vébé-címre. Most jobban meg vagyok győződve arról, hogy megnyerjük a vébét, mint a futam előtt voltam" – tette hozzá a kétszeres világbajnok spanyol.

• mcmoha
    Nem madzag az es nem a felfuggeszteshez van rogzitve! Nem tudom mennyire vagod az angolt de itt van a pontos szabaly. Hidd mar el, hogy nagyon szigoruan ellenorzik es mindenki a sajat biztonsaga erdekeben be is tartja.

10.3.6 In order to help prevent a wheel becoming separated in the event of all suspension members connecting it to the car failing provision must be made to accommodate flexible cables, each with a cross sectional area greater than 110mm², the purpose of which is to connect each wheel/upright assembly to the main structure of the car. The cables and their attachments must also be designed in order to help prevent a wheel making contact with the driver's head during an accident.
    Each cable must have its own separate attachment which :
    - is able to withstand a tensile force of 70kN ;
    - is able to accommodate a cable end fitting with a minimum inside diameter of 15mm.
    Each wheel may be fitted with one or two cables, dependent upon their performance when tested under FIA Test Procedure 03/07. If one cable is fitted it must exceed the requirements of 3.1.1 of Test Procedure 03/07 and if two are fitted each must exceed the requirements of 3.1.2.
    Each cable must exceed 450mm in length and must utilise end fittings which result in a tether bend radius greater than 7.5mm.
  • Ulvar
    Az így is van elég, tegnap De la rosa féle esett is sülhetett volna el rosszabbul...leszakad a szárny elkapja Sutilt...nézhetünk...
  • Firerock
    igazad lehet.
    lehet hogy az jött le a mondandómból amit gondoltok de én nem szeretnék komoly baleseteket,bár kisebbek lehetnének több...
  • Ulvar
    Van egy bizonyos szabály az F1ben amit az IndyCartól loptak, még pedig kasztnihoz rögzítik lánccal a kereket hogy ne repüljön el, ez még mindig nincs F1be mert az egy madzag és a fel függesztéshez van rögzítve! Ezt akarod F1be is? (lásd Buemi Kína)

Vagy Webber múltkor Valenciában? Nincs ekkora bukó már a föld alatt lenne sőt még így is nagy mák hogy túlélte... ezt vállalták de azért ne legyen már az hogy azt kívánjuk hogy minél több baleset legyen...akkor nézz roncs derbit!
  • WNW
    Vegulis regen a nyilvanos kivegzeseknek is nagy nezotabora volt.. Az uj palyaknak nem a biztonsag a fo baja, hanem rosszul vannak osszefuzve a kanyarok az aero erzekeny kocsiknak.. Hiaba van hosszu egyenes, ha gyors kanyarok vezetnek ra, ahol leszakadnak egymastol.. Stb..
  • Firerock
    Surtees ha jó ltudom Brands Hatch-ben halt meg ami nem Formula1-es pálya
    és igen
    szerintem ezek az új számítógépes pályák amiket nem nagyon lehet versenypályának nevezni nem a versenyzésről hanem sokkal jobban a biztonságról szól,és ezek a versenyzők vállaják a veszélyt...
    az indycar meg közel sem egy cég az FIA-val...
  • Ulvar
    Ahha...Tavaly Hungaroring Massa... és ha nem tudnád a nagy biztonsági szabályok miatt halt meg a 21. században 2 pálya bíró és tavaly F2ben Surtees halála...ez kell a népnek? Igen? Akkor menj te neki fejjel egy keréknek kétszázzal paraszt gyerek! 2006 Paul Dana IndyCar sorolhatnám hány halálos baleset volt! SOK BALESETTEL, ilyet ne írj, még Webbernek se kivánom, meg Hamiltonnak se pedig mind2 t rühellem! AZ ILYEN MONDATOKTÓL HÁNYOK, ÉS NAGYON FELCSESZ!
  • Firerock
    "sok balesettel"
    ezért nem
    ez a mai formula1-be nem fér bele,úgy vigyáznak a pilótákra mint a hímestojásokra,régen nemígyvoltez,elég szánalmas...
  • Norbi1990
    Bezzeg a Superbike-nak megfelelt ami sokkal veszélyesebb?
    Ez vicc...
  • bardocz
    "a korábbi futamoknak otthont adó Kyalami ugyanis nem felel meg a FOM és az FIA követelményeinek"
  • G_ArchAngel #98155
    Sajto...
  • bakkerman
    miért nem viszik akkor Kyalamiba? az egy fasza kis pálya,dimbes-dombos,sok balesettel,fasza versenyek lennének
  • desigo
    Dél-Afrikával és Oroszországgal bővülhet a versenynaptár
  • WNW
    Mondjuk abban igazad lehet, hogy egy samli is kenyelmesebb egy F1-es kocsinal..
  • bakkerman
    de Webber akkor is morcos lenne,mert az a sámli az nagyon jó,jobb mint az ő kocsija,kényelmesebb,ezért megharagszik Hornerre
  • WNW
    Dehogyis... Durvabb lesz.. Vettel kocsijat odaadjak Webbernek, es egy kis samlirol kell vegigneznie a versenyt a boxbol...
  • M@TriX
    Akkor igaz most úgy lesz, ha Webber eltöri a szárnyát akkor Vettel autóját fogják szétszerelni?
  • Jacek
    az meg sem fordult a fejeben ha egybol vissza engedi, akkor nincs az egesz szopas?? + kiesik elole Kubi es megy tovabb, igzi barom...
  • dav1d
    Borzalmasan rajtoltam - gondunk akadt a kuplunggal aztán jött az incidens (Robert) Kubicával, ami tovább rontotta a helyzetemet. A sportfelügyelői döntést nem szeretném kommentálni. A csapat helyesen járt el, de a felszólítás, hogy adjam vissza a pozíciómat, akkor érkezett, amikor már egy másik versenyzőt is megelőztem, Kubica pedig láthatóan lelassult, majd kiesett. Ráadásul a Safety Car is éppen a büntetésemmel egy időben érkezett meg a pályára, úgyhogy nem csak néhány, hanem tucatnyi helyet vesztettem miatta. Meggyőződésem, hogy a pocsék rajt ellenére is 3. lehettem volna, most mégis üres kézzel kell távoznom innen. A világbajnokságban így kétségkívül rosszabbak lettek a kilátásaink, de még épp csak túl vagyunk a szezon felén, és bármi megtörténhet. Az autónk fejlődött, és amikor üres volt előttem a pálya, szárnyaltam: tovább kell igyekeznünk, nem szabad elveszítenünk az önmagunkba vetett hitünket."
  • IXEMGabeo
    okés akkor nézd vissza az 1988-as, az 1992-es, az 1995-ös, 1996-os, 2002-es, és a 2004-es szezont mind mind nagyon gyanús lenne ám:D
  • IXEMGabeo
    későn érő típus 26 évesen kezdte nem pedig 19 évesen...jó pár éve van még most van a legjobb korban, Barrichello, Schumi sem öreg, ha azt veszed...
  • n003
    "sokat romlott az aerodinamikája" ja mint amikor bódét cseréltek alatta mert megrepedt amit ki is használ (kijavítva) most? a 2.számú csóringer :DD
  • WNW
    Igy..:

"Még így is pontokért harcoltam féltávnál, mert az előttem lévők közül többen még nem jártak a boxban, amikor Adrian Sutil hátulról belém rohant. Sajnos túl nagy volt a sérülés ahhoz, hogy folytatni tudjam a viadalt."
  • bardocz
    Az érdekelne, hogy Delarosa-nak hogyan ment szét a hátsó szárnya.
  • WNW
    Vettel....:

"Rosszul rajtoltam, agresszívan használtam a kuplungot, túlságosan kipörögtek a kerekeim. Utána defektet kaptam, bár nem éreztem semmit, nem tudom, hogyan történt" - közölte. - "Súlyos árat fizettem érte, mert egy teljes kört végig kellett vánszorognom. A gumi egy darabja ráadásul meg is rongálta az autót, elég sokat romlott az aerodinamikája."

Romlott az aeroja.. Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj... Szerintem akik mellett elrepult, azokat ettol most kirazza a hideg..
  • Norbi1990
    Nem mondtam hogy tehetségtelen, csak azt, hogy tehetségesebb fiatalt megnéznék.
    Meg már Webber nem tartozik a fiatalok közé.