182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #98219 Ennyire nem tudtok egy problemat tovabbgondolni?
A FIA nem tehetett arrol, hogy az SC-t be kellett kuldeni egy Alonso-tol, Kubica-tol fuggetlen dolog miatt.
Ha Alonso es/vagy a csapat felfogja C.W. 3x-i figyelmezteteset, es visszaengedik Kubicat, akkor Alonso a 4. helyen is vegezhetett volna. Senki nem latta elore Kubica kieseset, egyszeruen butak voltak.
Hamiltonos esetnel meg mar ezerszer le lett irva, hogy abban a pillanatban volt mindenkinek fontosabb dolga, mint Hamilton es a feher vonal poziciojanak egyeztetese.
Az meg mar engedtessek meg Hamiltonnak, hogy kitiporja az auto belet, ezaltal elegendo elonyre teve szert.
Ez a legnagyobb kulonbseg az elcsapatok kozott: a Forma 1-ben gondolkodni kell es reagalni az adott korulmenyre. Akkor meg plane, ha szolnak is az embernek. Haromszor. -
Még mindig nem értitek, hogy Alonso kiment a pályáról és úgy előzött??
OMG! -
Erre a hozzászólásodra pedig, Hamilton pozíció vesztés nélkül megúszta a büntit múltkor, akkor ez jó példa? -
Pedig tök egyszerű, mindkét esetben azért járt a büntetés, mert szabálytalan módon előnyt szerzett mindkét pilóta ugye?
Ugyanazt a büntetést kapták, pedig Alonso kisebb előnyt szerzett ezzel a művelettel, és még az sc miatt is szívhatott. Ebből levonjuk a következtetéseket, akkor baszottnagy igazságtalanság van a két eset kapcsán (hülye aki ezt nem látja, vagy nem akarja látni)
Mielőtt megint belekezdene valaki, még mindig nem arról van szó, hogy Alonso megérdemelten kapta-e a büntetését vagy nem. -
Ez hülyeség...ha nem lennél annyira belezöldülve az elméletedbe még látnád is.
Egyfelől Hamilton-nak már volt egy ilyen esete, sikánt levágva előzött-visszaengedte-Kimi detto kiesett-Hamilton-t még is megbüntették.
Most akkor nézzük mi a különbség?
Alonso nem engedte vissza és szintén megbüntették.
Hol van itt szellentés meg bélsár??!
uaz szabálytalanságért uaz büntetés, egy különbség van, mint írtam, Hamilton részéről megtörtént a visszaengedés.
Az hogy te az SC előzést és büntetést összemosod a kanyarlevágással és előzéssel az a te egyéni problémád, a két eset nem ugyan az, csak te facsarod hozzá, mert hogy ott a büntetés nem érte el a hatást.
De ezen a te kapcsolatodon kívül semmi közös, vagy hasonló nincs.
Az meg már ne más problémája legyen hogy nem érti a te összeeröltetett gondolatmeneted. -
atiwrc #98214 Én a mclarenéről hallotam először( biztos votl elötte is...)
Aztán az arrows 2 üléseséről
Később a minardirol, illetve volt valami bajnokság is amiről linkeltek videot.
DE ami szerintem sokkal jobb volt az az arrows 3 ülésese, sokkal jobb lehetett hogy kilehett látni előre, nem csak egy oszlopot bámulhattál magad elött...
A renault is csinált 3 üléses verziot, de ennek már a formája nagyon nem f1es....
De vannak még itt egyéb érdekességek, amik f1es kocsinak vanak irva de én nem vagyok abban biztos...
http://gulfnews.com/polopoly_fs/f1-car-1.520072!image/1834473101.jpg_gen/derivatives/box_475/1834473101.jpg
http://www.exelement.co.uk/images/products2/585_1.gif
http://1.bp.blogspot.com/_f2dCclIT9q8/S1cZpWo6FkI/AAAAAAAAEBM/3VDCTd4iHEs/s400/F1+passenger+rides+on+offer+at+Yas+Marina+Circuit.jpg
-
dav1d #98213 Látom még mindig nem érted... Zoli összekeni a falat bélsárral de mindössze annyi büntetést kap hogy nem mehet ki aznap a homokozóba játszani míg Péter nagyobbat szellent és szintén ezektől a szülőktől kap egy hatalmas sallert. El lehet mondani hogy mind kettőt megbüntették de hogy igazságosan azt NEM!!!! -
dav1d #98212 hozzászólásokat érdemes elolvasni:
5. Szerző: Alzs Dátum: 2010-07-13 14:39
Alonso és a Ferrari azt hitte számukra mindent lehet, tévedtek...
6. Szerző: TilOs Dátum: 2010-07-13 14:41
Igen, összetévesztették magukat egy másik csapat másik versenyzőjével.
ez ütött
-
A kiesést mondom nem érvnek hoztam fel, csak amolyan "kibaszás", megbüntetnek egy olyan versenyző megelőzéséért, aki pár körrel később kiesett volna előled, szal szopás na :D -
Alonso nem volt előrébb, ráadásul ez korántsem jelent semmit, ha valaki belső ívről fék nélkül belerongyolna egy kanyarba ott sem lehet azzal védekezni hogy ő bárhol előrébb volt és ezért a másiknak kellett volna vigyáznia rá.
Egy előzés akkor van befejezve ha a teljes autó elébe került a másiknak, akkor sikeres volt próbálkozás. Ennek amit Alonso csinált semmi jövője nem volt, nem mondom talán egy Chandok megijedt volna és hajlandó elrontani a sikánt csak azért hogy Alonso megelőzhesse, de egy átlag versenyző nem csinál ilyet.
Kubica volt pozícióban előrébb, és ő volt az ideális nyomvonalon, egy szűk sikánban nincs értelme kivűlről támadni.
Az meg hogy kiesett Kubica....hát Kimi is kiesett Spa-ban, és ott Hamilton vissza is engedte egy teljes autóval mégis megbüntették. -
Hát gondolom nem azért sírt, hogy büntetést kapott, hanem még mindig az előző futamon hamilton büntetés miatt sír, ahol hamilton nyert 30mp-t vagy hat helyet, kinek hogy tetszik, és ugyanezt a büntetést kapta mint ő. Ráadásul neki még rosszabb is volt, mert hamiltonnal addig-addig tököltek, amíg pozicíóvesztés nélkül viszatudott jönni, ellenben a biztonsági autó után, ő visszaesett az utolsó helyre, korántsem akkora vétség miatt, amivel korántsem szerzett akkora előnyt (főleg hogy kubica kocsija rá pár körre meg is állt, persze ezt nem vehetjük érvnek, mert nem tudhatta senki :))
Szóval múltkor nem a szabálytalanságért ment a sírás, hanem a büntetés mértéke miatt.
Másrészt lehet úgy is nézni, hogy amikor kubica leszorította a pályáról, akkor elégé egy vonalban voltak/alonso lehet előrébb is a belső ív miatt, és úgy már nem igazán szabályos kitenni a másikat a fűre, persze ez versenyszituációnak betudható lehetett volna ebből a szemszögből. -
Remélem legközelebb tökösebb lesz Alonso, de valszeg, akkor is inkább lemegy a pályáról, mintsem kockáztasson jó pár pontot. -
De nem előzhet a pályán kivűl. Lehet bárhogy megítélni, Kubica kilökte vagy sem, bár hozzá sem ért.
A lényeg az hogy nem a pályán előzte meg, nem teremthetnek példát azzal hogy hagyják, mert akkor nyakra-főre beesik valaki kűlső íven egy sikánba és vágja mert már nem tud befordulni. -
G_ArchAngel #98206 Egy korabbi, hasonlo esetnel mondott valami ilyesmit egy ex-pilota:
A palya terulte a feher vonalak kozott helyezkedik el, ami ezen kivul tortenik, az nagy esellyel szabalytalan.
Kubica nagyon szepen vedekezett, aki elozni akar, az nem varhatja el, hogy nem csukjak ra az ajtot. Ha nem megy elsore, meg kell probalni maskor, ha nem ott, akkor mashol. Nemreg Alonso sirt azert, mert Hamilton megszegett egy szabalyt. O ugyanazt tette. Ha Hamilton is megkapta erte a bunteteset, akkor vele miert kiveteleznenek? -
WNW #98205 Az az igazsag, szerintem nem kellett volna buntetni Alot, mert abban, hogy Alonso vagott, Kubica odarakom a vallam akcioja bosegessen benne volt.. Nyugodtan vehettek volna verseny szituacionak.. Es aki latta a belso kamerakat, Alonso kocsija eleg szepen razkodott odakint, szoval necces helyre szorult ki.. Abban viszont hibaztak, hogy mivel nyervogas volt miatta, nem adtak vissza a helyet, biztos, ami biztos alapon.. -
És amikor hamilton előzte meg kimit spában? Maga elé engedte és mégis megbüntették, ettől függetlenül én örülök a büntetésnek -
Sztem a kettő közt van különbség,..mondjuk gondolom ebben egyetértünk :DD
De én nem Alonso javára teszem.
Nálam Hamilton esete azért más mert azt maga bénázta el, ha elsuhan az SC mellett akkor semmi nincs, de töketlenkedett hát kapott egy áthajtásost.
Alonso viszont maga hozta meg a döntést, az hogy levágta a sikánt az egy dolog, előfordul ha előzni akar (bár ott külső ívről mélyre engedni nem tudom...hacsak Kubica nem hagy neki helyet akkor esélytelen)
..de az pláne a saját döntése volt hogy nem engedi vissza Kubica-t, egyfelől nem hiszem hogy Alonso ne tudná hogy minimum necces amit csinált.
Mit csinált Hamilton mikor levágta a sikánt Kimi-vel szemben, visszaengedte..és még rádiózott is hogy oké volt-e (nem volt).
Szal én nem hiszem hogy a Ferrari nem mondta volna Alnso-nak, szvsz Alonso maga döntött úgy hogy Kubica lökte le a pályáról ezért nem engedi vissza. -
Boxathajtas a legenyhebb buntetes.:) Orulhet, hogy nem stop and go-t kapott.
-
de a lényeget nem érted, nem azt mondom hogy meg kelett-e büntetni vagy nem, mert igen, pályalevágással szerzett előnynél áthajtásos büntetés van.
Én arról a csodálatos következetességről beszélek, amit csak a FIA tud.
(mellesleg akkor úgy is lehetne hogy ugyanakkora büntetést kap az, aki 1 pozíciónyi előnyt szerez, mint aki hatot, ami első és sokadik ránézésre sem logikus) -
Nem sújtották volna, ha visszaengedi Kubica-t(!).
Ez a qva nagy lényeg, nem szerezhet pozíciót pályavágással, ha visszaengedi Kubica-t még abban a percben akkor semmi nincs...így viszont lett. -
Pozíciót szerzett vele, nem csoda, hogy büntetik. Ha veszített volna vele 5sec-et, akkor is kijár a bünti. -
és a vicc, hogy ugyanakkora büntetéssel sújtanak valakit, aki 0.01 mp előnyt szerzett, mint aki 30mp-t, következetesség <3
Janem, még jobban megbüntetik (sc után kellett mennie, mikor az egész mezőny összejött, és a legutolsó is jól eltudott menni előle) -
WNW #98197 Azert egy gyarto csinal kasztint, mert igy olcsobb.. Nincs fejlesztesi kenyszer, nem kell csucstechnikat hasznalni, stb.. Nem veletlen, hogy a kisebb kategoriakban (GP2, F2, stb.) is ezt csinaljak.. Ez olyan, mint az F1-ben az 1 gumi szallito.. Koltseg csokkentes.. -
Ez a kemeny:D es meg sirnak rinak:D
3x szoltunk a ferrarinak:D -
Lol, ezt egy Catterhamből rakták össze?:D -
Ez az igazi! Eddig meg nem lattam. 
-
-
-
Mai nincs.
Pár évvel ezelőttik vannak.
Nincs mindegyik csapatéból. -
Hali.
F1-es autóba létezik 2 személyes autó ? Ha igen akkor minden csapatéból van ?
Linkeljetek léccy 2 személyes F1-est köszi (mai modernet ne 100 éveset :) ) -
LOL
látszik értesz hozzá.
Azért megy minden csapat Dallara kasztnival indybe mert csak az az 1 gyártó csinál kasztnit. Mindenkinek ugyanolyan autója van.
Amúgy sztem azért szakadhatott le a Indynek a jobb hátsója mert nem Safer barrier van Watkinsba telepítve hanem csak normális palánk az meg nagyon nem nyeli el az ütközést. -
WNW #98188 Vigyazzatok, mert becsapos azert igy felmerni a sebesseget... Ott szarazon a fektavra majdnem 300 korul esnek be.. Vizen valoszinuleg nincs annyi, de feluszott a kocsi, kapott egy surolos falat, aztan repult egy kicsit a razoko utan, tippre ugy 80-100 korul lehetett a gumifalnal.. Ami megint csak egy adat, mert a gumifalba erkezesnel nem tudjuk mennyi volt az oldairanyu gyorsulas, ahogy a gumifal a serult kereken atforditotta..
Az Indysnel is latszik, hogy elvileg a jobb elso kapta a legnagyobbat, megis a visszapattanas utan, a masik falnal, a bal hatso adta meg magat.. Az kapott olyan iranyu, es olyan erossegu terhelest, amit mar nem birt..
Amugy nem azert annyi a sulya az Indys kocsinak, hogy erosebb, tartosabb alkatreszeket hasznaljanak, hanem hogy olcsobb, egyszerubb alkatreszeket epithessenek be... Es ezert megy minden csapat Dallara kasznival.. A Dallara meg = HRC... -
Eleg lassan csuszott. Az F1-es autot a leheto legkonnyebbre epitik es ezert tuti hogy, eleg torekeny. Sajnos amig nem tortenik baleset nem fogjak vizsgalgatni, hogy eleg eros-e a bekotesi pontja ezeknek a kabeleknek.
Az Indy auto vagy 100 kiloval nehezebb az F1-nel ezert ok nyugodtan hasznalhatnak tartosabb, erosebb ezert nehezebb alkatreszeket. Azert a videon latszik, hogy acelkorlat ellen nincs igazan jo vedelem. Az is latszik a feltengely meg akkor is forog mikor mar leszakadt a kerek, szoval lehet, hogy a forgo tengely szakitotta el a "lancot" -
Liuzzi mennyivel ment azon a részen?
Mert múlt héten volt Watkins Glenben futam és a gyakorláson volt egy nagy baleset, ahol el is engedett az a lánc.
-
dav1d #98185 -
ShaiHulud #98184 lancoljak oda azt az elemet is egy masikhoz amihez oda van lancolva a kerek :DD -
Pont arra celoztam, hogy az ovalokon van ilyen fal.
Liuzzi-nal egyszeruen kiszakadt az az elem is ahova a madzag masik vege van bekotve.
-
WNW #98182 Azt az oldalt megcsapta az elso utkozesnel, mar csak a biztonsagi rogzites tartotta szinte a kereket.. Ahogy belecsuszott a gumifalba, rafordult arra a kerekre a taliga, ezaltal az belesulyedt a gumifalba, ami igy "megfogta" a kereket, es azon forditotta at az egesz kocsit... A rogzitest egyszerre erte tobbfele iranyu terheles, ami elnyirta.. Ha jobban megnezed, a gumifal ahogy visszaut, ad a kocsinak egy eleg kemeny oldairanyu lokest, amitol aztan szepen meg az orrat is odacsapja a gumifalba.. Ezt a mutatvanyt az amugy is logo hatso kereken at mutatta be.. -
Szal a szokásos:D:D:D -
Alonso hisztizett, Vettel előzött, ennyi volt kb.