182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
dav1d #98259 Ahhoz is csak gratulálni tudok hogy ezzel egy újabb adag elvárást egy újabb adag súlyt helyeztek Alonsóra ezek után ember legyen a talpán ha nem követ el több hibát. -
dav1d #98258 Nem tudom de söprögethetne mindenki a saját háza elött... -
Stefano hülye ehhez a feladathoz. Lehet, hogy Cesare Fioriot kéne visszahozniuk? :D -
Alonso - a Hamilton féle SC manőver után - eldöntötte, hogy leszarja mit is szabálykodik a FIA/verseny. Ő a büdös életbe többet nem fog senki elengedni, és lefogadom, hogy dühből simán elmegy majd az SC mellett is ha erre lesz alkalma. -
dav1d #98255 Stefanoval. ott a pont...De szidják a Spanyolt, kiváncsi leszek ha egy bazi nagy mákkal mégis behuzza a vb-t akkor mit mondanának mert eddig tisztán látszik hogy fényévekkel jobb mint Massa és az is hogy a motiváció/sebbeség meg van. -
G_ArchAngel #98254 Montezemolonak a penz kellett, Domenicalinak pedig Alonso.
Megkaptak.
Amugy Chris Dyer Kimivel egyutt tudott dolgozni, de szerintem nem is vele es nem is Alonsoval van a legfobb problema, hanem Stefanoval. -
dav1d #98253 Most egy életre elásták magukat nálam az Olaszok :D -
G_ArchAngel #98252 -
Csak hogy beinduljon a topic:D -
:D
Egy hir Kit-Kat-nek:D Raikonnent vissza a ferrariba:D -
dav1d #98249 Remélem most már FLAME OFF kilépsz a hülye szerepjátékodból emberek közé mész és néha - néha nézz már meg egy futamot is ha már nem lehet megállítani hogy ide irkálj. -
dav1d #98248 "Azonban úgy tűnik, 2010-ben más szelek fújnak, és ez igencsak felborzolta az andalúz kedélyeket. A 2-es rajtszámú McLaren eddig legalább háromszor karcolgatta a szabályokat"
"Az utolsó eset is elég lenne, hogy az ember kissé gyanakodni kezdjen, a három együtt pedig már egyenesen figyelemre méltó. Direkt kedvez a FIA Hamiltonnak? Vagy csak a régen hangoztatott irányelv, miszerint fokozni kell a versenyt és szabadabbá kell tenni a küzdelmet a pályán, végre kezd átkerülni a gyakorlatba is, aminek az elsődleges haszonélvezője ki más is lehetne, mint a harcos stílusáról ismert Lewis Hamilton?" -
dav1d #98247 Tessék az érveim, ne csak nézz láss is ASSHOLE
Az FIA pontosít a szabályzatán a Hamilton eset után
29
06/20106
Hamilton az FIA kedvence?
Az FIA nem bünteti meg a Ferrarit a kirohanása miatt
Az FIA nem bünteti meg a Ferrarit a kirohanása miatt
Videó miatt csúszott Hamilton büntetése -
De még mindig ott vagy leragadva, hogy alonso büntetése jogos volt-e, igen az volt, cső kész megvan tárgyalva. Nem is az ő büntetésével van a gond... -
Persze az nem lényeg :))
Az hogy miért nem kerülte el a súlyosabb büntetést, azaz miért nem kerülte el az áthajtásos lehetőségét az most mellékes.
Miért lenne az??!
Alonso-nak a fenét volt ez a lehetősége, ..igen, nem fogom elbírálni hogy le tudott volna fékezni vagy sem.
De választása igen is volt, ...pl. levágni a kanyart.
Eddig semmi gond, nem volt helye, nem tudott megállni...levágta.
De ezzel előzött is, ha nem tud megállni és vágja a sikánt oké, de akkor vissza kellett volna engedje Kubica-t.
Semmi nem indokolja, még az sem amit rádiózott, azaz hogy Kubica kilökte, hogy figyelmen kívül hagyja az a lehetőséget hogy megbüntetik azért mert a pálya levágásával előzött.
Ilyen sehol nincs. -
Mondom hogy össze-vissza beszélsz hülyeséget.
Mi ez a szörnyűség hogy a rasszistázás miatt fél az FIA büntetni Hamilton-t???!
Nem zavar a logikai törés hogy most már hogy megszokták és nem akkor pláne hogy itt van a mezőnyben, most kezdtek el félni. Korábban meg büntették 'ahogy kell' ahogy te fogalmaztál?
ez nem flame, csak nincs érved amivel bármit is lehetne kezdeni, csak össze-vissza beszélsz mint ahogy most is. -
Szerintem is inkább ezzel kell foglalkozni, és nem azzal, hogy egy pilóta meg is halhatott volna. FIA-nál mindenki punci! -
Bizonyára sajnos nincs elég pénz a forma1ben erre :( -
-
idézem #98219:
"abban a pillanatban volt mindenkinek fontosabb dolga, mint Hamilton es a feher vonal poziciojanak egyeztetese"
egy ilyen technikai sportban, mint a Forma 1 ez megengedhető? csak kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert szerintem nem,
akkor legyen külön gárda, aki folyamatosan azért felel, hogy minden versenyző a szabályoknak megfelelően versenyzik, és külön csapat pedig foglalkozzon a balesettel, sc-vel stb. (saját vélemény) -
Hamiltonak lett volna lehetősége nem megelőzni az sc-t. (Hamár belassított mellette, kitudja miért) Alonsonak ott abban a helyzetben, ha nem akar ütközni ez az 1 lehetőség volt, hogy aztán nem engedte vissza kubicát, az már nem lényeg most. -
dav1d #98238 A te érveid szerint egyedül a spanyolok meg az itt fórumozók egy része volt rasszista Hamiltonnal szemben, nyisd már ki a szemed! rasszista barom mindenhol van és pont emiatt fél a FIA is Hamiltont büntetni - nekem ez az érvem - nem beszélek össze vissza, ne kavarj. De ez már flame amit művelsz úgyhogy a te írásid figyelmen kiviül hagyom a továbbiakban. -
össze-vissza beszélsz hülyeséget.
jellemzi a mögöttes szándékot az ilyen megfogalmazás mint a -kicsi fiát-
...majd ha képes leszel érvelni kapálódzás helyett, akkor lesz ennek jövője.
Addig felesleges. -
dav1d #98236 szerintem lewis drukkeri közé tartozik Vagy nem? -
Az a Papa volt, nem Lewis.
Vagy nem? -
dav1d #98234 én világosan emlékszem hogy pl a Papa egyből telesírta a sajtót ha kicsi fiát merték büntetni nem fogok neked magyarázkodni nem tudom mit néztél eddig.... -
francokat, senki nem sírt sehol, a rasszista is egy spanyol teszten, meg egy spanyol futamon merült fel Alonso drukkeri kapcsán akik beöltöztek majomnak...talán rémlik.
Itt senki nem rasszistázott, csak amikor már tele lett a töke a niggerezéssel meg a majmozással, nekem pl.
Mert az elég rendszeres volt ha visszaolvasol.
-
dav1d #98232 Kezdetben büntették is rendesen de telesírta a sajtót a drukkereivel együtt h rasszista stb azóta van az hogy minden ilyen szitut enyhe büntetéssel megússz. -
Rohadt nagy mákja volt. Az egy dolog, hogy jól megépített autóban nem lehet ebbe belehalni, de ott biza max. az utast védte a bukó, a pilóta élete a vakszerencsén múlt. -
Akibe belement Mansell Alonsó volt :D -
:D
Szvsz Chandok bőrszíne sötétebb.
De ez egyébként sem frankó, mert ha itt ilyenek játszanának, akkor már rég Ho Pin Tung lenne a VB.
Hamilton-t anno nyakra főre büntették, olyan 5 helyes rajtbüntetéseket kapott feltartásért (Heidfeld-l szemben) ami vicc volt, meg olyanért kapott 20mp-t futam után amihez módosítani kellett a szabályokat.
áthajtásossal büntették mert elfékezte magát a rajt utáni első kanyarba (de nem történt semmi, nagyban Kimi-nek köszönhetően), és uazon futamon áthajtásost kapott Massa mert oldalról belement és kipörgette hogy elment neki az egész mezőny mire irányba állt.
Ezért a két esetért is uazon büntetést kapták, holott qvára nem uazon műfaj.
De nem sírta teli a sajtót, ahogy a drukkerei sem. -
Ki az a pénisz, aki versenyezni hagyja őket utassal a somagtartóban? Akár a feje is leszállhatott volna a pilótának. :) -
dav1d #98227 Hamiltonnal túl óvatosan bánnak ezt el kell fogadni.Talán ha lenne a mezőnyben még 4-5 színes-bőrű pilóta megoldódna a helyzet.Az hogy felmerül ilyen az emberekben az azt jelenti hogy igenis valós ez a probléma. -
SzocsA #98226 nem alonso baszta el hanem a csapat nem szólt neki egy árva szót sem! hogy beszólt nekünk nemtudomki és azt mondta hogy engedd vissza kubicát mert büntit kapsz!
szerintetek alonso miért pipulhatott be?
ha jól emlékszem alonso kicsit előrébb volt a kanyarban és jobbkanyar következett és mi van ha monacóban előz a fehér vonal után már fal van!
persze ha meg nem büntetik meg levágásért! akkor a többiek is eljátsszák ugyanezt!
a ferrárinál tök gáz az egész csapatvezetés szánalmas barmok dolgoznak ott nem tudnak egy normális hétvégét úgy ledolgozni hogy ne legyen nekik semmi problémájuk! -
..áá ez kész.
Talán le sem esett hogy annak az SC esetnek nem az volt a problémája hogy Hamilton elment...amúgy is elment volna.
Azért változtatták meg rögtön, mert Alonso és Massa beszorulhattak.
Az hogy Hamilton mennyi helyet szerzett szabálytalanul az egy full hülyeség, egyrészt mert semennyit, mivel a saját tempójában megelőzte volna az SC-t, másrészt mert elmagyarázták már miért volt lehetősége kiépíteni annyi időelőnyt hogy Koba' elé jöjjön vissza.
Harmadrészt ennek az összehasonlításnak semmi értelme, nem is tudom hanyadszor írom, a két eset nem ugyan az, nem összehasonlítható.
Essen már le hogy Alonso-nak lett volna lehetősége visszaengednie Kubica-t....de nem tette, és ezért kapta az áthajtásost.
Hamilton-nak mi? ...már visszavett a tempóból hogy később támadja Vettel-t amikor szóltak neki hogy áthajtásost fog kapni...na akkor volt lehetősége hogy újra kinyomja a szemét a kocsinak.
A két esetnek semmi köze egymáshoz, csak ebben a kifacsart erőltetésben hogy Alonso egy helyet szerzett, Hamilton meg hatot...full hülyeség. -
Nem tul sok buntetes kozul valaszthatnak. Vegulis van harom fele plusz a penzbuntetes ami alltalaban a gyorshajtasert jar.
16.3 The stewards may impose any one of three penalties on any driver involved in an Incident :
a) A drive-through penalty. The driver must enter the pit lane and re-join the race without stopping ;
b) A ten second time penalty. The driver must enter the pit lane, stop at his pit for at least ten seconds
and then re-join the race.
c) a drop of any number of grid positions at the driver’s next Event. -
Nem akartam válaszolni senki üzenetére csak véletlen megnyomtam megszokásból a válasz erre gombot.
Gondolom FIA-nak van egy szabálya, hogy milyen szabálytalanságért milyen büntetés jár, és eszerint osztogatják a büntiket.
Alonso vágását és a utána bejövő Safety Car periódust hülyeség összefüggésbe hozni, mert nem azért jött ki a Safety Car, hogy Alonso szívjon és a mezőny végére jöjjön vissza, hanem De la Rosa kocsijáról leszakadt elemeket elvigyék a pályáról, mert balesetveszélyes volt.
És az egészet meglehetett volna előzni, ha Alonso és a Ferrari jobban odafigyelt volna. -
Légyszives értelmezd, azt a mondatot, ami a #98216-os hsz végén van.
Ha gondolod idézem, hátha nem látod (a hsz-ed alapján nem látod valszeg)
"Mielőtt megint belekezdene valaki, még mindig nem arról van szó, hogy Alonso megérdemelten kapta-e a büntetését vagy nem."
Én összetudom hasonlítani a két esetet, az egyiknél 0.010 mp előny szerzésére került sor, ami 1 pozíciót jelentett, a másiknál 30mp előny szerzésére került sor, ami 6 helyet jelentett. Azthiszem ez egy jó összehasonlítás. A büntetéseket pedig fölösleges összehasonlítani, mert ugyanazt kapták. -
azaz, szabálytalan módon előnyhöz jutott, miért ne értenénk?
Senki nem mondja azt, hogy nem volt szabálytalan, bár látom képtelen vagy felfogni, amit annak a hsz-nek a végére írtam, amire válaszoltál.
#98219:Arról viszont tehetnek, hogy nem tudják mérlegelni, ki mekkorát hibázott, és mekkora büntetés járna érte, Hamilton tulajdonképpen megelőzte az sc-t, ami azért elég súlyos vétség, akárki akármit mond, megnézném mit írnak erről a szabálykönyvben, mi jár az sc megelőzéséért (biztos nem áthajtásos büntetés). Senki nem hibáztatja, a FIA inkompetens döntése miatt Hamiltont, nem a pilótákon van a hangsúly, hanem azon hogy miért milyen büntetést osztanak ki. -
Én nagyon nem így látom, sőt.
A két esetet nem is tudom összehasonlítani.
Azt értem hogy bosszant de nagyon hogy Hamilton büntetése semmit nem ért, de az egy másik történet.
Alnso-t most olyanért büntették meg amiért meg kellett büntetni...egyszerűen azért mert nem engedhetik, és nem is engedték.
Az nem összehasonlítási alap, pláne nem arra hogy zörögjek, hogy akkor Hamilton jól járt, most Alonso miért nem járt jól.
Sőt Alonso mindkét esetben megszívta...csípem Alonso-t, de ezt elqurta...vissza kellett volna engednie Kubica-t, de ő meggyőzte magát hogy ez rendben volt, ...de ez nem így működik.
Nagy kedvencem, motoroversenyző döntött úgyh ogy ő bizony nem ugrott ki a rajtnál, nem jött ki áthajtásosra, megkapta a fekete zászlót,..és utólag tényleg nem ugrott ki a rajtnál.
De mindez semmit nem ér, mert bizonyos dolgokat nem lehet...nem lehet figyelmen kívül hagyni a versenybíróság döntését, és nem lehet pályaelhagyással pozíciót szerezni.